HERMETIZAM- magijsko buđenje mikrokosmosa

A ovo sam vam ja u potrazi za misterijama....:lol:

00325887_preview-1.jpg

kako me ta drska od metle podseca na nesto :think:

Priroda ne otvara vrata svetog svakome bez odabira
Niko ne moze teziti za velikom tajnom, ne usmeri li svoj zivot skladno istrazivanjima koje preduzima
Nije dovoljno biti predan, aktivan i istrajan, ako nemate cvrsta nacela i cvrste temelje, ako vas neumereni entuzijazam cini slepim za razum, ako ponos nadvlada rasudjivanje i ako se poveca pohlepa pred izgledima zlatne buducnosti
Tajno znanje trazi veliku preciznost, tacnost i pronicljivost u promatranju cinjenica, zdrav, logican um sklon razmisljanju, zivahnu, ali ne previse probudjenu mastovitost, toplo i cisto srce...

... O.T.O - iako je O.T.O po svojim ubeđenjima kao i ritualima poprilično CRN).

Ако природа бира коме отвара врата, одакле "црни" магови ?

:confused: Mhm.... Ja o shvatam samo kao malo izmenjenu psihoanalizu, a te chakre kao neke segmente psihe, pa sam mislio da je to kao neka varijacija na test licnosti i sl. Mada ja sve ovo uglavnom pokusavam da 'racionalizujem'.
Prilicno sam skeptican, ali ako je Jung mogao da koristi alhemiju i ko zna sta jos...
Malo sam protiv onoga u objasnjenjima chakri sto dovodi do zakljucka da je svako oboljenje na duhovnoj bazi, je mislim da je ucestalije vice versa.

:confused: Mhm.... Ja o shvatam samo kao malo izmenjenu psihoanalizu, a te chakre kao neke segmente psihe, pa sam mislio da je to kao neka varijacija na test licnosti i sl. Mada ja sve ovo uglavnom pokusavam da 'racionalizujem'.
Prilicno sam skeptican, ali ako je Jung mogao da koristi alhemiju i ko zna sta jos...
Malo sam protiv onoga u objasnjenjima chakri sto dovodi do zakljucka da je svako oboljenje na duhovnoj bazi, je mislim da je ucestalije vice versa.

Svako oboljenje potiče od mentalnog, ide preko astralnog, i konačno završava na fizičkom...

Back