Хералдика и њени принципи

CTEMA:
Ево Ти, чак и једнога примера где су тинктуре у бордури наизменично измењене и тo, чак, quarterly (ни мање ни више).

wemyss-balfarge.jpg

На жалост, не види се слика, али сам се снашао и нашао сам је на интернету. Много добро! Има и неки Alan Frederick CHRISTIE of The Gairnoch, баш сам на такву бордуру мислио, мада ово што си послао је много интересантније. Стварно ови Шкоти су невероватни. Морам да вам кажем, много ми лепо кад им видим мото на шкотском гелском, а све разумем (шкотски гелски је био део ирског језика званично до, рецимо, 17-18 века)

Полако ћу даље да експериментишем. Још једном, Стеми, свака част, ово ми је улепшало дан

Korisnik 2 o grbu Nemanjića će ti drugi učesnici foruma više reći. Ja ti mogu reći da si postavio vrlo zanimljiva pitanja. Iskreno i ja željno očekujem odgovore. Ako misliš na Svetog Vladimira Dukljanskog opomenuću te da se on nije zvao Jovan Vladimir. Njegove mošti su prenešene u crkvu Šin Đon što znači Sveti Jovan pa su se njegovo ime Vladimir i ime svetca Jovana spojila u Jovan Vladimir što je pogrešno. Za Vlastimiroviće neznam ali za Vojisavljeviće znam da su imali svoj grb. Po knizi „Crnogorski državni i dinastički grbovi“ grb Voisavljevića je bio ovakav.

http://keep4u.ru/full/061117/a41058ecec33e40e1d/jpg

CTEMA:

Одмерено и са укусом. Да ли се то мени чини или је орао благо модернизован? Шта год да је, изгледа добро.

Овај, а јел можеш да поставиш да скинемо то у електронском формату, ако је рађено у Корелу или Адобију?

Да, хвала Колега, већ сам ово видео пре неки дан.

Мало ми је чудно то што конкурс није анониман, као што је ред и као што је уобичајено...

Знате оно: ''Кога змија уједе, тај се и гуштера боји''....

Ово је стари грб Кнеза Александра Карађорђевића, тј. грб који је тридесетих година усвојио његов отац Кнез-Намесник Павле Карађорђевић.

knp231.gif

Ово је изображење арх. Драгомира Ацовића КВ.

Pijanista:
Vujadine, da li su ovi grbovi radjeni u programu ‚‚BLASON''?

Не нису, то је један радио у паинт шопу и пиксел по пиксел и копи коле а после и у адобу исто, ја сам му помагао са програмима, а то је било одавно, у Колумбусу Охио у УСА има јадна библиотека у Универзитету у којој има Хиландаска соба и ја сам истраживао старе записе а он је тражио грбове и фарбао их.

Вујадин

Samo jedno malo zapazanje i pitanje ....

citiram:"Ово репрезентативно изображење новога грба Његовога Краљевскога Височанства је плод сарадње наших врсних Хералдичких уметника, Ing. Срећка Никитовића и Dipl.ecc. Небојше Дикића, као и Ненада М. Јовановића, у својству Хералда."

Heraldicki umetnik - inzener?!

Gde postoji ta heraldicka skola koja svojim diplomcima daje titulu inzenjer!?!?

CTEMA:
Ово је пригодно место да се сетимо и оснивача Хиландарске собе - Високопечаснога Протојереја-Ставрофора Матеје Матејића.

Он се Српству одужио!

Јесте, и ја сам му први захвалан као и његовом сину који су ми много помогли у старословенској баштини. Нисам већ одавно био тамо, а такво нешто би требало бити и у Србији, али то се може само у Америци., јер су наши, и не само наши, мозгови отишли у Америку. Чоровић је нешто слично радио у своје време и не знам да ли има нешто сачувано и од њега.

Вујадин

Back