Hemoroidi

• Začetnik teme Začetnik teme stana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo kako sam se izlecio,imao sam spoljasne i unutrasnje hemoroide sigurno 15 godina zadnjih,onda sam pre godinu dana mazao ih sa propolisom medom,taj propolis je bio orginal kupljen na jahorini od prirodnog meda da se uzima za bolje zdravlje,ja sam to mazao cisto onako da probam dva tri puta dnevno i posle mesec ili dva suljevi su se povukli i evo vise od godinu dana se ne pojavljuju,da ne poverujes uspeo sam.

jel moze neko nesto da napise o spaljivanju hemoroida,to jest ona injekcija sto se ubrizga u venu i ona se osusi. gde se to moze odraditi jel ima cekanja u drzavnim ili pravac kod privatnika zna li neko cenu mozda
Ta intervencija se zove sklerozacija ili smanjenje, odnosno smežuravanje hemoroida uz pomoć hemijskog sredstva koje se injekcijom ubacuje u hemoroid. Može se raditi u blazim oblicima.
Mogu da se raspitam za cenu privatno kod zaista dobrog hirurga proktologa a za drzavne sam sigurna da se čeka kao i sve..

Pozdrav svima, slucajno sam naleteo na ovu temu, sumljam da imam hemoroide ali jos uvek nisam siguran.
Opisacu problem pa ako je neko imao nesto slicno, bio bi mu zahvalan ako bi mi odgovorio.

Pre 3-4 dana nakon sto sam se probudio, izasao sam iz kuce da obavljam svakodnevne poslove i odjednoj je poceo da me pece anus, vise kao neko zarenje i imao sam osecaj kao da nesto hladno curi iz anusa, jako je neprijano. Uvece nakon tusiranja to zarenje anusa je prestalo ali je neprijatan osecaj ostao kao da nesto hladno curi iz anusa, svaki put kad osetim pipam rukom i nema nista, cak sam stavljao toalet papir da vidim da li ce biti nekog traga od toga sto imam osecaj da curi ali nije bilo nista, papir je bio suv.
Sad imam samo taj hladnjikavi osecaj kao da nesto curi i po nekad osecam peckanje ali ne stalno.
Inace nisam imao nikakvo krvarenje, nikakv svrab itd..., samo je od jednom sve pocelo.
Da ti simptomi odgovaraju hemoroidima ili...?

Inace dosta vremena zbog posla provodim sedeci za racunarom.

Ништа чудно, хемороиди су само проширене вене. ;) Ако имаш у породици проширене вене, наследно је.
За хемороиде је јако важно да се храниш правилно, да једеш што више поврћа и влакнасте хрене. А да избегаваш превише зачињено, суву храну...
Problem moze da napravi i previse vlakana
Moja ishrana je bila bazirana na salatama i kao posledicu sam dobila strasnu upalu zbog koje sam bukvalno dva meseca prelezala, jer mi bolovi nisu dotvoljavali ni da sedim, ni da stojim
Terapija - phlebodia 3x dnevno, 15 dana, a posle 1x dnevno jer regulise cirkulaciju preifernih vena..lokalno flogocid mast obilno nanet
Ishrana - nista kiselo, ni kap..paradajz NIKAKO! nista od voca bogatog vocnim kiselinama..od voca svakodnevno jedino sljive i to u obliku kompota..hrana iskljucivo kuvana..
Meni je sveze voce i povrce napravilo strasan problem.

Problem moze da napravi i previse vlakana
Moja ishrana je bila bazirana na salatama i kao posledicu sam dobila strasnu upalu zbog koje sam bukvalno dva meseca prelezala, jer mi bolovi nisu dotvoljavali ni da sedim, ni da stojim
Terapija - phlebodia 3x dnevno, 15 dana, a posle 1x dnevno jer regulise cirkulaciju preifernih vena..lokalno flogocid mast obilno nanet
Ishrana - nista kiselo, ni kap..paradajz NIKAKO! nista od voca bogatog vocnim kiselinama..od voca svakodnevno jedino sljive i to u obliku kompota..hrana iskljucivo kuvana..
Meni je sveze voce i povrce napravilo strasan problem.
Поента влакнасте хране је да столица буде кашаста, а не сува и тврда. А поента тога је мања иритација тј. мањи притисак на вене ректума и аналног канала.
Зато се особама са хемороидима увек саветује да једу што више нпр. боранију, јабуке, шљиве...
Зачињено не због иритације ране, јер то повећава бол и печење.

Те вене се прошире јер им је конституција зида дефектна.
Упалу хемороида добију и људи који живе на кашама, нема то искључиво везе са храном.

Храна је део превенције болова и раскрварења.
Тешко ми је да схватим зашто би превише влакана у исхрани довело до иритације хемороида. Влакна имају задатак да везују воду и да столицу омекшавају, тако да то нема логике, осим ако си уносила у себе дневно приколицу салате, што сигурно ниси, па си правила водени болус...али ни то нема медицинске логике.

Pozdrav svima, slucajno sam naleteo na ovu temu, sumljam da imam hemoroide ali jos uvek nisam siguran.
Opisacu problem pa ako je neko imao nesto slicno, bio bi mu zahvalan ako bi mi odgovorio.

Pre 3-4 dana nakon sto sam se probudio, izasao sam iz kuce da obavljam svakodnevne poslove i odjednoj je poceo da me pece anus, vise kao neko zarenje i imao sam osecaj kao da nesto hladno curi iz anusa, jako je neprijano. Uvece nakon tusiranja to zarenje anusa je prestalo ali je neprijatan osecaj ostao kao da nesto hladno curi iz anusa, svaki put kad osetim pipam rukom i nema nista, cak sam stavljao toalet papir da vidim da li ce biti nekog traga od toga sto imam osecaj da curi ali nije bilo nista, papir je bio suv.
Sad imam samo taj hladnjikavi osecaj kao da nesto curi i po nekad osecam peckanje ali ne stalno.
Inace nisam imao nikakvo krvarenje, nikakv svrab itd..., samo je od jednom sve pocelo.

Idi kod doktora.

Najbolje je da odes kod specijaliste na pregled.I nemoj da se stidis,a bar ces tacno saznati sta je i kako je.Ovako na forumu svako sa svoje strane moze da nagadja,jesu li ili nisu.Idi na vreme dok ne pocnu krvaviti,jer ih je lakse spreciti da se prosire.Kasnije je sve teze srediti ih,cak i posle operacije umeju da se povrate.

Godinam sam imao problema sa hemoroidima..nekad manjih nekad vecih...pomirio sam se sa tim..krv na Wc papiru svakodnevnica....onda sam zbog drugih problema(holesterol,dijabetes,visok pritisak) totano promenio ishranu..preso na biljnu hranu i hemoridi su prosto nestali bez nekih posebnih tretmana,kapsula,krema....ne promovisem ovde biljnu hranu ali eto to su cinjenice

Godinam sam imao problema sa hemoroidima..nekad manjih nekad vecih...pomirio sam se sa tim..krv na Wc papiru svakodnevnica....onda sam zbog drugih problema(holesterol,dijabetes,visok pritisak) totano promenio ishranu..preso na biljnu hranu i hemoridi su prosto nestali bez nekih posebnih tretmana,kapsula,krema....ne promovisem ovde biljnu hranu ali eto to su cinjenice
Drago mi je sto si se otarasio te bede.Probao sam ja 6 meseci sa povrcem i sokovima od sargarepe,cvekle i mnogo jos toga.Ne kazem da se organizam nije u nekim stvarima poboljsao,ali nije bas to.Nisu svi organizmi isti.Drugo,primio sam mnogo injekcija Trodona,Bensedina i OHB12.I te injekcije mi nisu dozvolile da se to popravi.Pogotovo OHB12.Nisu mi nesto pomagale u cirkulaciji nogu,a pravile su mi problem,bas sa Hemoroidima.

Pa eto, jednim udarcem dve muve:ok:

Pozdrav, nova sam ovde :cao: Htela bih da pitam da li je neko koristio Faktum? Ja koristim 2 dana i po stavljanju imam baš velike bolove. Da li tako treba da bude zbog neke reakcije ili da prestanem sa korišćenjem??? Uplašila sam se bas, pa ako je neko imao isti problem neka se javi. Hvala unapred ☺

ja koristim Faktum povremeno,kada mi mnogo krvare hemoroidi,ali nisam imao nikad nikakve bolove,vec samo osecaj hladjenja.Zato ti to proveri sa lekarom,mozda ne bi trebalo da ga koristis.Procitaj i na upustvu o kontraindikacijama,pa ces i tu videti,da li je to u redu.Ali mislim da ta mast bas treba da smiri peckanje i bolove,a ne da bude posledica nanosenja.

ja koristim Faktum povremeno,kada mi mnogo krvare hemoroidi,ali nisam imao nikad nikakve bolove,vec samo osecaj hladjenja.Zato ti to proveri sa lekarom,mozda ne bi trebalo da ga koristis.Procitaj i na upustvu o kontraindikacijama,pa ces i tu videti,da li je to u redu.Ali mislim da ta mast bas treba da smiri peckanje i bolove,a ne da bude posledica nanosenja.
Hvala puno, prestacu da koristim i idem kod dr. Pozzz

Pozdrav, nova sam ovde :cao: Htela bih da pitam da li je neko koristio Faktum? Ja koristim 2 dana i po stavljanju imam baš velike bolove. Da li tako treba da bude zbog neke reakcije ili da prestanem sa korišćenjem??? Uplašila sam se bas, pa ako je neko imao isti problem neka se javi. Hvala unapred ☺
imala sam istu reakciju, i zamenila sma za flogocid koji mi je sanirao problem
nemoj nista kiselo da unosis kroz ishranu, jer ti kiselina iz voca i salata izaziva bol dok se problem ne sanira

nemoj nista kiselo da unosis kroz ishranu, jer ti kiselina iz voca i salata izaziva bol dok se problem ne sanira
Hvala
Hvala dive na odgovoru, puno mi znači 😊

Zdravo svima, bice podugacko ali zelim da podelim svoje iskustvo sa vama.. naime dugi niz godina imam spoljasnje hemoroide koji tromboziraju i to je bilo nepodnosljivo nedeljama, pocela sam da pijem lek phlebodija i pocelo je polako iz dana u dan da se povlaci ali to nije bilo trajno resenje, poceli su da izlaze na svih par meseci i budem totalno bespomocna i iz kreveta nisam ustajala od bolova, kada odem u wc bude ok, bez bolova ali nakon pola h krece horor i tako sam se mucila godinama ali da napomenem koristila sam svasta od prirodnih melema, cuvarkuce, ulja cepica ma nema sta nisam.. odlucim da odem na operaciju i dr me je pregledao meni je pregled bio uzasan ali preziveh i odmah operacija zakazana za par dana, odradi operaciju (klasicnu) i nakon budjenja iz anestezije kaze da je smeo da ukloni samo jedan on je pravio problem bla bla, nije proslo 2 dana meni dva hemoroida izadju kao dva oraha, upale se to je bilo jezivo, lekar me je pustio kuci bez da je pogledao, kad sam dosla kuci i videla zamalo u nesvest da padnem pa kad su poceli bolovi, jezivo.. onesvestim se sutradan i odem kod dr i kad je video odmah me je ostavio na odeljenju i uradio hitnu operaciju, uklonio mi je jedan a drugi nije smeo da ne bi suzio anus, od tada je proslo 2 meseca ja i dalje imam tegobe u wc-u i odem juce kod drugog dr i on mi kaze da je anus suzen i da moram na pregled i savet u bg, zakazano mi je za prekosutra a sta ce biti ne znam i dodje mi da zadavim dr koji me je operisao, htela sam da kazem da nekad operacija jeste resenje ali pazljivo birajte doktora, od tako bezazlene stvari meni je napravio pakao.. ali operacija kao operacija, uzasno iskustvo i jako jako bolno, pogotovu pri vrsenju nuzde, ne umem da opisem taj bol 😣

Cao opet ja, nakon misljenja da mi je suzen anus nakon operacije hemoroida danas saznajem da imam analnu fisuru i fistulu, pitam dr da li je to posledica operacije on mi odgovara to ne smem da kazem, ja u cudu zasto ne, kaze da li bi ti izdala svoju drugaricu 🤨 operacija mora ali u klinickom su puni termina do kraja godine jedino da odem privatno i kostalo bi 1000e... pa da ne poverujes, ali ipak sam nasla strucnjaka za bas te stvari koji ce preuzeti situaciju i nadam se da ce odraditi posao kako treba, bolje bi im bilo 😅 malo je reci da sam ocajna.. ljudi kao sto ima odgovornih dr toliko ima i nezainteresovanih i neprofesionalnih, u zemlji gde rade dr sa kupljenim diplomama, zato nam je i tako.. nazalost
Imam pitanje da li je neko to operisao i kakva su iskustva? Ne plasim se operacije, zaspis i pojma nemas al postoperativni tok? Koliko traje i jel su jaki bolovi pri vrsenju nuzde? Ja imam fobiju kad moram u wc, to je psihicko spremanje svaki put 😣 znam da sam dosadna ali izgleda da samo ovako mogu da saznam bar nesto, molim vas odgovarajte 💞

Nego mi je frka sad zbog te operacije, za dva meseca vec 3.
Jedva cekam da odem u wc sa lakocom i mirom u glavi.. zanimalo me samo da li je to ovde neko operisao tu analnu fisuru i koliko dugo cu se muciti u wc-u viseee 😣😣😣😣

Nego mi je frka sad zbog te operacije, za dva meseca vec 3.
Jedva cekam da odem u wc sa lakocom i mirom u glavi.. zanimalo me samo da li je to ovde neko operisao tu analnu fisuru i koliko dugo cu se muciti u wc-u viseee 😣😣😣😣
Nisam, ali sve dok rana ne zaraste kako treba
A to znaci sigurno jos mesec dana posle operacije
Sebi mozes da pomognes sa blagom I kasastom hranom bez ikakvih kiselina I pikantnih zacina

Back