Hemoroidi ili nešto gore?!

Ne idem kod lekara jer sam hipohondar.
..

Nisi ti hipohondar, ti si neozbiljan , a mogla bih da upotrebim i neprijatniji izraz.
Hipohondri maltretiraju lekare i stalno izmisljaju nesto, tvoji razlozi za neodlazenje lekaru
meni bas nisu jasni.

Posto nisi siromasan i ne moras da cekas godinu dana na ovu kolonoskopiju napravi termin kod gastrologa
koji to radi, to je "procedura" od 20-30 minuta, radi se i sa lokalnom anestezijom, pojma nemas ni sta ti rade,
kad te probude, ti si svez, nov, kazu ti da nije nista i miran si.
Kad ti to potvrde ( znaci nikakvi problemi) onda se brini o tim hemorodima o kojima i tako mnogo brines;)

Nisi ti hipohondar, ti si neozbiljan , a mogla bih da upotrebim i neprijatniji izraz.
Hipohondri maltretiraju lekare i stalno izmisljaju nesto, tvoji razlozi za neodlazenje lekaru
meni bas nisu jasni.

Posto nisi siromasan i ne moras da cekas godinu dana na ovu kolonoskopiju napravi termin kod gastrologa
koji to radi, to je "procedura" od 20-30 minuta, radi se i sa lokalnom anestezijom, pojma nemas ni sta ti rade,
kad te probude, ti si svez, nov, kazu ti da nije nista i miran si.
Kad ti to potvrde ( znaci nikakvi problemi) onda se brini o tim hemorodima o kojima i tako mnogo brines;)

Plasi se podsvesno da ne cuje od lekara ono sto ne zeli da cuje.

Takvih je mnogo, nije on jedini.

Pa posle kod doktora stignu kasno.....

Poslednja izmena:
U stvari, on ovde očekuje da mu kažemo da mu nije ništa.
Ima jedna anegdota o Asklepijusu... Pitao ga neki čovek kako da sebi izleči neku boljku. Mudri Asklepije mu kaže: Vidiš onaj trg? E, idi tamo, sedi i pitaj prolaznike da li je neko imao boljku sličnu tvojoj. Možda se neko izlečio, pa će ti reći kako.

Poslednja izmena:
Poslušaj me prijatelju idi u ljekarnu i kupi si faktu cepice poslušaj me kosiristi 10 dana ako te ne prodze onda idi na pregled kolonskopije sretno frende ali pokušaj s cepicima

Sent from my E5603 using Tapatalk

moja mama je koristila factu, a ona s ebas namucila sa hemoroidima i nisu joj ni malo pomogli
zakon za hemoroide, koga muce i ozbiljno mu prave probleme su samo phlebodila tablete koje se uzimaju oralno
deluju na vensku perifernu cirkulaciju i sa bukvalno dve popijene smire se bolovi i upala, jer se sredi cirkulacija u tom problematicnom delu

moja mama je koristila factu, a ona s ebas namucila sa hemoroidima i nisu joj ni malo pomogli
zakon za hemoroide, koga muce i ozbiljno mu prave probleme su samo phlebodila tablete koje se uzimaju oralno
deluju na vensku perifernu cirkulaciju i sa bukvalno dve popijene smire se bolovi i upala, jer se sredi cirkulacija u tom problematicnom delu
Meni su pomogli cepici i preporučio bi ih svakome zaista su dobri

Sent from my E5603 using Tapatalk

U stvari, on ovde očekuje da mu kažemo da mu nije ništa.
Ima jedna anegdota o Asklepijusu... Pitao ga neki čovek kako da sebi izleči neku boljku. Mudri Asklepije mu kaže: Vidiš onaj trg? E, idi tamo, sedi i pitaj prolaznike da li je neko imao boljku sličnu tvojoj. Možda se neko izlečio, pa će ti reći kako.
Pa to valjda svako ko se javi sa nekim relativno bezazlenim problemom ocekuje od svojih sagovornika, ali ja mislim
da on malo preteruje saljuci nam izvestaje kako je danas kakio:D

Hvala na detaljnom odgovoru! Jeste, krv je bila svetle boje. Kao kada posečeš prst, recimo.

Što se stolice tiče budu uglavnom 3 dnevno, meke, izađu bez problema. Hranim se uglavnom biljnom hranom (plus par jaja nedeljno, malo ribe i neki komad belog mesa), pijem dosta tečnosti i sa zatvorom nisam imao problema nikad. Ako su ovo hemoroidi, verujem da su izazvani dugotrajnim sedenjem. Često je bilo dana kada sam znao da sedim od 10 ujutru do 2 ujutru uz kratke pauze... Možda su doprinele i česte stolice (5 dnevno, možda i više) koje sam imao ranije dok nisam primetio da to baš nije normalno i rešio to za dva dana. Par godina sam jeo skoro isključivo biljnu hranu, a ona se mnogo brže vari i što je najbitnije pio sam dve kafe dnevno, a često i zeleni čaj. Posle kafe sam redovno išao u wc, to su od prilike dva nepotrebna odlaska... Možda je tako često učestalo pražnjenje creva doprinelo pojavi hemoroida? Čim sam izbacio kofein i ubacio malo mesa u iskranu broj odlazaka u toalet se sveo na, verujem, normalnih 2-3. Takođe mislim da sam stvorio sebi uslovni refleks. Npr ujutro kad se probudim, idem u wc i zna se. Ali ako otputujem negde, promenim sredinu i raspored događaja u danu, onda ni nemam potrebu za nuždom.

Znam za ta krvarenja koja se ne vide golim okom, ali ako nešto znači - kao svaki dobar hipohondar ispitivao sam stolicu ovih dana detaljno, uperim lampu i slično... Nije bilo ničega što liči na krv. Sem u ona dva slučaja kada je bila po kap krvi u wc šolji, mislim da je više nije ni bilo. Takođe nemam ni jedan simptom anemije (da sam anemičan pretpostavljam da ne bih mogao da uradim 20-30 zgibova odjednom, 50 sklekova, da trčim koliko hoću...?)

Dodatni zbunjujući faktor je što na mene ovo sve jako psihički utiče. Od tog poslednjeg krvarenja stalno Guglam razne simptome i bolesti. Kako nađem koji simptom, počne da mi se javlja. Npr pročitam da je jedan od simptoma bol u levoj strani stomaka, posle toga odmah kreće nešto da me probada baš tu i slično. Kad uspem da ubedim sebe da mi nije ništa ozbiljno, odem malo u društvo, simptomi se povlače.

Posle pauze od pola godine ponovo sam krenuo na vežbanje i osećaj nelagodnosti posle stolice je već manje izražen i kraće traje. Ako se uskoro sve povuče i vratim se u normalu nema više dugog sedenja i nema dana bez trčanja, šetnje i sl. Nije mi problem da sprovedem takve promene i da ih se pridržavam, pa se nadam da u buduće neće ni biti problema.

@hypnotoad - Ne brini se za novce, nisam svih ovih godina sedeo za džabe. Uplatio sam bukvalno milione u budzet, a poslednji put kod državnog lekara sam bio na regrutaciji za vojsku. Ako baš moram idem kod privatnog.

To sto si gledao baterijskom lampom nista ti ne znaci okultno krvarenje se ispituje mikroskopom,
i nije mi jasno kako to da imas stolicu pet puta dnevno?
verovatno od te biljne hrane i pesticida i herbicida koje unosis u enormnim kolicinama ako si vegan ili tako nesto.

To sto si gledao baterijskom lampom nista ti ne znaci okultno krvarenje se ispituje mikroskopom,
i nije mi jasno kako to da imas stolicu pet puta dnevno?
verovatno od te biljne hrane i pesticida i herbicida koje unosis u enormnim kolicinama ako si vegan ili tako nesto.
Mislim da je napisao tri puta, a za mene ni to nije normalno, meni bi vec to bio neki znak da nesto nije u redu, ali bi to pre bilo
nesto kao " nervozan stomak, creva" , nikako neki razlog za brigu.
Obicno je u ljuCkom svetu to jednom dnevno.

ma kapiram coveka toliko je str8 da nece ni doca da mu se mota oko dupeta

:roll::roll::roll::roll:

Kakav si ti lik.... Cemu sad ovo, jbt sta se tebi vrzma po glavi....

Je l moze i jedna tema da prodje bez neke sexualne konotacije i slicno? Da li si ti sposoban 3 sekunde u danu da razmisljas o necemu a ne o sexu? :roll: Kao pubertetlija.

Jeste, bas covek ne ide kod lekara jer se plasi da je "analno ugrozen" i razmislja da li mu je lekar gej mozda....:roll:

Te stvari nemaju veze sa str8, gay.... Ako ti padaju takve asocijacije na um,, onda jbg.... nemam bas lepe vesti po tebe...

- - - - - - - - - -

Tako je. Vise ljudi mi je potvrdilo da ih ovo spasava, ali bukvalno.....Imaju nenormalna krvarenja, muce se, ne mogu ni da leze ni da sede, popiju flebodiju - sutra nista. To je, ako se dobro secam, cak valjda i suplement a ne neki lek sa raznim npr nezeljenim posledicama itd.

- - - - - - - - - -

Ne postoje nikakve analize koje bi zamenile kolonoskopiju. U stvari ima ona kapsula sa kamericom ali ne znam dali se to uopšte radi kod nas i ne verujem da je baš pouzdano koliko kolonoskopija.

Ima na VMA valjda jedino to sa kapsulicom koja snima.

I da, ja nisam napisao tako da se iz mog pisanja moze izvuci zakljucak da neka krvna analiza moze zameniti kolonoskopiju, bez kolonoskopije nista, ali krvne analize su npr smernice da li je odraditi hitno, uskoro ili "neka dodji ako ti bude bas to i to i to i traje duze od 3 meseca, inace najverovatnije imas IBS (sindrom iritabilnog kolona, "sto je zapravo psiha" ). JER REALNO NE MOZEMO SVAKOM COVEKU NI ODRADITI KOLONOSKOPIJU. Pogotovo sto vecina njih ima IBS. Kao sto i vecina nema problema recimo sa infarktom srca i slicno, nego imaju panicni poremecaj, a izmenjali su sve zive kardiologe dok nisu stigli do psihijatra. :mrgreen:
Kolonoskopija, kao i bilo koja endoskopija su ZLATNI STANDARD u gastoenterologiji. To je kao kada zines pa lekar svojim ocima licno pogleda grlo.... Sve van toga je gledanje u kuglu i nadanje u boga i procente verovatnoce, kladionica i lutrija...

Protiv hemoroida je najefikasnije ih svaki dan prati sa umereno hladnom vodom i blagim sapunom.

:roll::roll::roll::roll:

Kakav si ti lik.... Cemu sad ovo, jbt sta se tebi vrzma po glavi....

Je l moze i jedna tema da prodje bez neke sexualne konotacije i slicno? Da li si ti sposoban 3 sekunde u danu da razmisljas o necemu a ne o sexu? :roll: Kao pubertetlija.

Jeste, bas covek ne ide kod lekara jer se plasi da je "analno ugrozen" i razmislja da li mu je lekar gej mozda....:roll:

Te stvari nemaju veze sa str8, gay.... Ako ti padaju takve asocijacije na um,, onda jbg.... nemam bas lepe vesti po tebe...

- - - - - - - - - -

Tako je. Vise ljudi mi je potvrdilo da ih ovo spasava, ali bukvalno.....Imaju nenormalna krvarenja, muce se, ne mogu ni da leze ni da sede, popiju flebodiju - sutra nista. To je, ako se dobro secam, cak valjda i suplement a ne neki lek sa raznim npr nezeljenim posledicama itd.

- - - - - - - - - -

Ima na VMA valjda jedino to sa kapsulicom koja snima.

I da, ja nisam napisao tako da se iz mog pisanja moze izvuci zakljucak da neka krvna analiza moze zameniti kolonoskopiju, bez kolonoskopije nista, ali krvne analize su npr smernice da li je odraditi hitno, uskoro ili "neka dodji ako ti bude bas to i to i to i traje duze od 3 meseca, inace najverovatnije imas IBS (sindrom iritabilnog kolona, "sto je zapravo psiha" ). JER REALNO NE MOZEMO SVAKOM COVEKU NI ODRADITI KOLONOSKOPIJU. Pogotovo sto vecina njih ima IBS. Kao sto i vecina nema problema recimo sa infarktom srca i slicno, nego imaju panicni poremecaj, a izmenjali su sve zive kardiologe dok nisu stigli do psihijatra. :mrgreen:
Kolonoskopija, kao i bilo koja endoskopija su ZLATNI STANDARD u gastoenterologiji. To je kao kada zines pa lekar svojim ocima licno pogleda grlo.... Sve van toga je gledanje u kuglu i nadanje u boga i procente verovatnoce, kladionica i lutrija...

Jel vidis pajseru da vecina ne ide po lekarima kad su tako skakljivi delovi tela u pitanju,a i ti za glavu neces

Samo muslimani peru guzu svaki dan.

99% Srba je pere samo kada se kupa - jednom nedeljno. (Nekada se redje kupa)
:

Ovo boldovano uopste nije tacno. Ne znam zasto siris ovakve stereotipe. To sto se muslimani tako peru, to je SAMO ZBOG RELIGIJE, i po meni im je to jedino i sto im valja iz te njihove religije. lol. :hahaha:
Da im religija, tj dogmatska uverenja kazu da se brisu smirglom za metal, krvare potom i tako iskazu vernost i odanost svojim prorocima i bogu velikome, i to bi radili bez pogovora.
Medjutim, to je dobra stvar sto rade, kako god.

Da je srece da to propagira i SPC koja odaaavno zajahala nad Srbijom, pa da nas bog vidi... Sigurno bi manje posla bilo za proktologe.

Znaci nije tacno da SAMO muslimani peru zadnjice...Dovoljan je samo 1 covek, 1 slucaj i da obori ovaj tvoj zaista smesan stereotip. Vidis koliko sada smesno zvuci takvo generalizovanje? :rtfm:

Ja recimo, koristim i toalet papir malo + pranje obavezno. Da se ne operem, imao bih osecaj kao da idem poluusran. :worth::rotf: Menjanje vesa redovno takodje.
Zamisli one sto se ne peru, a takvi stede i na papiru, a menjaju ves 1 u 2 nedelje. Pa takvi ljudi su mi ono, preodvratni, bili muslimani, nemuslimani, Srbi ili sta god. Smradezi jedni.
To mozemo videti i nazalost namirisati svakog dana u gradskim prevozima. Zbog njih i nastao onaj vic - Kako znaju u vezi gaca da ih ne obuku naopako? - Pa napred zuto ide , pozadi braon. :hahaha: :bljak:

Nije tacno ni da se 99% Srba kupa 1 nedeljno a kamoli da se NIKO KO JE SRBIN NE PERE, JER TO RADE MUSLIMANI SAMO. :roll::roll::roll::roll:
Ovo moze da izjavi znaci samo toliko glup i neuvidjajan covek, koji pojma nema ni o religiji, ni o covekovom zdravlju, niti o drustvu kao predmetu proucavanja nauke. :rtfm:
Mi jesmo jedno neotesano zaostalo drustvo konzervisano, generalno, za koje je i dalje zatucani pop koji pljuje recimo teoriju evolucije i zenske abortuse najveci mudrac i autoritet. I jesmo zdravstveno izuzetno neprosveceni i nekulturni. Ali da ne pravimo tolike stereotipe ni o nama samima.

A inace, znas, nisi veci Srbin od mene ako ides sa polugownjivim neopranim doopetom, a nisam ni ja nista veci musliman ako ne smrdim i ako se operem posle velike nuzde. :rtfm:

- - - - - - - - - -

pa sad ja ne znam sa kime se ti druzis, ali ovi srbi koji su oko mene se peremo kao muslimani :)

Upravo tako. Svaka ptica svome jatu hehehehe. :mrgreen:

Heej i ovi Srbi oko mene, peremo se ko muslimani....:cmok: A mozda smo mi neka i malobrojna sekta a ? :eek: Mozda nismo pravi Srbi, mozda smo muslimani :eek::dontunderstand:

Back