Hemoroidi ili nešto gore?!

Misliš da je nešto gore od hemoroida? Zašto?

zato što mu je dosadno i onda kreću tripovi.

- - - - - - - - - -

Ne idem kod lekara jer sam hipohondar. Plašim se da će mi otkriti neku strašnu bolest i ne mogu da odem. Znam da nema smisla i da je totalno glupo ali tako je. Ako budem imao nekih većih problema, svakako ću morati kod lekara.

Pre nekih 5 godina (od prilike) sam primetio da mi smeta brisanje papirom, da mi oštećuje kožu. Ne krv u stolici. Mislim da to nije nešto zbog čega bi se trebalo javiti lekaru? Zatim je krenuo svrab (malo svrbi, malo ne) ali i tome nisam pridavao mnogo značaja. Počeo sam da se brinem pre oko godinu dana kada se prvi put javio taj osećaj nelagodnosti posle stolice. To je potrajalo desetak dana, prošlo i zaboravio sam na to dok se nije ponovilo negde u avgustu. Posle stolice krene osećaj kao da imam nešto u anusu i prođe posle par sati. Moguće da sadržaj creva pogura na dole neki upaljen hemoroid pa mi on izaziva taj osećaj, a onda se on vrati na svoje mesto posle par sati, pa mi onda ne smeta?

Krv u wc šolji (po jedna kap) sam primetio jednom prošle godine i drugi put sad u aprilu.

Plašim se da nije rak, ulcerativni kolitis, kron ili tako nešto... Hemoroide ću preživeti. Da imam nešto od toga godinu dana i duže da li bih do sada imao neke bolove, češća krvarenja, malaksalost, temperaturu? Nemam ništa od ovoga, dobro se osećam (odoh upravo na trčanje), pa se nadam da nije nešto ozbiljno...

:neutral:
hipohondar si zato što ti je dosadno, dečko.
možeš da izguglaš dijagnozu, toobično rade takvi slučajevi i dobiješ dijagnozu da boluješ od raka.
a ustvari ti vrv nije ništa... ako baš insistiraš evo mogu ja da ti kažem da je to vrv kancer u poodmakloj fazi, s obzirom na krv u stolici.
jel ti sad lakše?
neš preživeti ni hemoroide ako nastaviš ovako da razmišljaš.

Pa takav mi je stil odevanja, , dugacke suknje, aljine, a kad idem na kolonoskopiju onda stvarno ko ova Lilika iz filma:D
Doduse kod ginekologo idem jednom godisnje, na ovu sam "skopiju" bila jednom.
Mora covek negde da stedi da bi imao para za ostrige i shampanjac:zcepanje:
To je bre danas trend, ni muskarci ne nose carape ( za gace ne znam tacno), nosimo italijanske cipele na bosu nogu;)

Pa takav mi je stil odevanja, , dugacke suknje, aljine, a kad idem na kolonoskopiju onda stvarno ko ova Lilika iz filma:D
Doduse kod ginekologo idem jednom godisnje, na ovu sam "skopiju" bila jednom.
Mora covek negde da stedi da bi imao para za ostrige i shampanjac:zcepanje:
To je bre danas trend, ni muskarci ne nose carape ( za gace ne znam tacno), nosimo italijanske cipele na bosu nogu;)

Ma gde muskarci ne nose gace leti sta ti pada napamet ahahahah.

A bolje da nose i carape, inace ima da pousmrde sve cipele i patike koje imaju haha.

Ma gde muskarci ne nose gace leti sta ti pada napamet ahahahah.

A bolje da nose i carape, inace ima da pousmrde sve cipele i patike koje imaju haha.
Ma necu sada o muskim gacama , a i ne poznajem bas sve muskarce ovog sveta nego si ti pomenuo
jednu davno zaboravljenu rec ( untraciger), ali ne samo da je rec zaboravljena nego i ta skalamerija.
Citam nedavno roman jedne matore Kanadjanke i ona opsuje svoje detinsjtvto ( valjda izmedju dva rata)
oko Toronta i pise da su deci u novembru oblacili te untracigare , zasivali ih, ostavljali samo rupice da mogu da piske
i kake, a skidali su im te skalamerije pocetkom aprila. Znaci barem pet meseci nikakvog kupanja, pranja,
a verovatn je tako bilo hiljadama godina u zimskom periodu i zemljama gde je hladno.

A normalni ljudi leti bas i ne nose donji ves

Ne, ne... Mora gaće da se nose!
Inače budeš uskraćen/a za mnoge duhovno-telesne manifestacije. Nemaš užitak izbora gaća za specijalne prilike, niti zadovoljstvo svlačenja tuđih gaća. Nemaš mogućnost predaje:gace: ... Nema onog očajničkog momenta odlaganja kolonoskopskog pregleda (... čekajte da raspetljam učkur na untercigeru...), nema šta da se trese ili, nedajbože, napuni pred pregled...
I, zamisli da ti život prođe, a da ne spoznaš sve to?
Kao da nisi ni živeo. :D
Ne mora baš tange, ni untercigeri, ali barem nešto.

Evo ja da pomognem Boni N koji je postavio pitanje. Naime i ja sam imao peckanje i blago krvarenje u stolici pre 2 meseca, odmah sam se javio lekaru - gastroentrologu u privatnoj klinici u Beogradu i lekar mi je rekao da nemam spoljne hemoroide vec da su to vrv unutrasnji ili mozda polipi ili nesto trece i preporucio mi je da radim kolonoskopiju. Nisam odmah uradio vec sam mazao Faktu mast i cepice i peckanje i krvi nije bilo ali mi se javio svrab u predelu cmara pre mesec dana. Odmah sam zakazao kolonoskopiju i danas sam i uradio i hvala bogu sve je u redu sem tih unutrasnjih hemoroida ali kakvo olaksanje:D, kazem olaksanje jer sam i ja pomisljao svasta, sve je u redu sa crevima i samo mi je preporucio da pazim na ishranu, tipa da ne jedem mnogo ljuto itd i naravno ako mi bas bude smetao svrab da se javim hirurgu i da mi to skinu. Sta sam hteo da kazem, znam da se vecina plase od onoga sta ako mi otkriju nesto ali i da se otkrije bolje na vreme nego kad bude kasno, kazem je Bobi N ceka 5 godina. Ja sam radio kolonoskopiju pod anestezijom i kazem hvala bogu da je sve u redu, cak nisam ni imao neke polipe....Lekar u fazonu zdrav si sta ces ti ovde :). Cuvajte svoje zdravlje ljudi. Ako treba neka pomoc tu sam.

Dragi moji samo kuvati speltu i jesti dva puta na dan po dve tri kasike hemoroidi nestaju al moras biti uporan .Mislim da niko nije imao problem sa hemoroidima kao sto sam ja imala 3 meseca znaci nemozes sediti,stajati,hodati ma nista samo kad legnem onda mi malo lakse al ko moze lezati vise.Bila zakazala operaciju al srecom doktor bio na holiday pa produzio 3 nedelje al za te tri nedelje mene izleci spelta.Spelta je jedna vrsta psenice ustvari najstarija zitarica mozete baci na google kako izgleda .Jer hemoroidi se lece iznutra a spelta cisti krv smanjuje masnocu secer a ima puno vitamina .Pa srecno ...da zaboravila sam reci nacin kuvanja znaci oprati je kroz dve tri vode ne potapati ...odmah kuvati sat vremena iscediti vodu i uliti cistu opet kuvati sat vemena procediti oprati i tako opet sat vremena kuvati. Moze stajati u frizideru 5 do 7 dana .Toliko

Kao prvo, batali te video igrice sinak. Nije zdravo sedeti po 12 sati neprekidno.

Imaš neke karakteristične simptome hemoroida, svrab, kap sveže krvi, plavičasti izraštaji, ali mi se ovde nešto ne uklapa.

Imaš stolicu 3-5 puta dnevno ?

Kako nisi ni ptica, ni kornjača, već humanoidno biće, to nije normalno!

Hemoroide isprovocira neredovna i uglavnom tvrda stolica, što kod tebe očigledno nije slučaj ?

Što navodi na sumnju da ona kap sveže krvi MOŽDA ne potiče od hemoroida ?

Imati fobiju od lekara, a ne plašiti se zubara, takođe je pomalo čudno ?
Ti si verovatno jedinstven slučaj.
Mislim da bi pored KOLONOSKOPIJE trebao da se posavetuješ i sa psihologom.
Možda on otkrije da polovinu tih simptoma jednostavno GENERIŠE TVOJ MOZAK ?

Kao prvo, batali te video igrice sinak. Nije zdravo sedeti po 12 sati neprekidno.

Imaš neke karakteristične simptome hemoroida, svrab, kap sveže krvi, plavičasti izraštaji, ali mi se ovde nešto ne uklapa.

Imaš stolicu 3-5 puta dnevno ?

Kako nisi ni ptica, ni kornjača, već humanoidno biće, to nije normalno!

Hemoroide isprovocira neredovna i uglavnom tvrda stolica, što kod tebe očigledno nije slučaj ?

Što navodi na sumnju da ona kap sveže krvi MOŽDA ne potiče od hemoroida ?

Imati fobiju od lekara, a ne plašiti se zubara, takođe je pomalo čudno ?
Ti si verovatno jedinstven slučaj.
Mislim da bi pored KOLONOSKOPIJE trebao da se posavetuješ i sa psihologom.
Možda on otkrije da polovinu tih simptoma jednostavno GENERIŠE TVOJ MOZAK ?

Ne pise se TREBAO nego trebalo. Trebovanje se ne vrsi po licima. Ima samo treba i trebalo bi, nema trebaM trebaS trebaO, trebaLA. :mrgreen::lol:

To nisi uspeo da savladas u 5. razredu osnovne a vidim trubis nesto o gastroenterologiji?

To sto neko ima 3 puta stolicu moze biti sasvim normalna pojava bez neke patologije. U najgorem slucaju (a da nije nista zaista ozbiljno organski ) takva osoba moze imati IBS - sindrom iritabilnog kolona + hemoroidalnu bolest sto je veoma cesti slucaj kod vecine ljudi.

I nije tacno da hemoroide isprovocira samo tvrda stolica, isprovociraju ih i prolivi, isprovocira ih bilo koja stolica i bilo koji toalet papir (ako se osoba ne zapira). Na kraju krajeva, ne mora ih nista ni isprovocirati da bi krvarili. Genetika _ nepravilno sedenje na modernim wc soljama pod uglom od 90 stepeni cine svoje.

Pogledaj nekada pse kako vrse nuzdu - nikada nece stati u polozaj 90 stepeni koji mi imamo prilikom nemukotrpnog relaxiranog sedenja na wc solji, vec vrse nuzdu kao mi nekada na cucavcima, a to je ujedno anatomsko-fizioloski jedini ispravan bezbedni nacin za vrsenje velike nuzde, jer se tada odr misici istegu dozvoljavajuci praznjenje i pokrete debelog creva bez nepotrebnog natezanja i sprecavanja sadrzaja da sto lakse izadje.

To sto nesto kod njega si ti video pa mislis DA TO BACA SUMNJU da uradi kolonoskopiju takodje je nepravilno razmisljanje. Nema sta posebno da NAVODI NA SUMNJU kod njega, ili bilo kog drugog, vec SVAKO KRVARENJE SE U MEDICINI RACUNA KAO KANCER DEBELOG CREVA, DOK SE NE UTVRDI DRUGACIJE. Zlatnim standardom gastroenterologije - KOLONOSKOPIJOM I GASTROSKOPIJOM TE JOS NEKIM ENDOSKOPIJAMA. Ali ovema dvema, jedna odozdo, druga odozdo, i jos ostaje i ona kamerica-tabletica koja se guta da bi se ispitao i jedan deo tankog creva nepristupacan i gastroskopu i kolonoskopu - i to je to, tek tada se zna 100% da li je nesto ili nije. Ustvari cak ni tada, nego ako je neso sumnjivo, onda tek posle patohistologije.

A sve PRE TOGA I BEZ TOGA JE SAMO PO SEBI - SUMNJA, I MORA SE SUMNJATI. To su medicinski protokoli i sustina science based medicine, sve ostalo su nagadjanja i gledanja u carobnu kuglu, i kvazi lajfkoucing "ma mlad si ti ne razmisljaj o tome, ma to su hemoroidi, ma nije ti nista, ma zivi zivot punim plucima itd".

Sad glupo je laicima ovo ovako pisati jer ne umeju da protumace, a mnogi su i funkcionalno nepismeni pa ih ovo plasi. Ali zapravo ovo je ono sto medicinu cini naukom a ne dogmatskim sujevernim nadrilecenjima.

Sad iammo tu i problem da ne moze bas svakom coveku da se odradi kolonoskopija koga zaboli stomak iz 10001 razloga, ili koji ima prolive ili smetnje sa hemoroidima....

Dakle to sto ima 3-5 puta stolicu nije indikator za kolonoskopiju, jer to moze imati i osoba koja je prosto samo anksiozna i ima "nervozna creva", pa je jos gori nego te tvoje pticice iz nepravilne analogije.

Ali to sto KRVARI iz donjeg trakta, e to je uvek indikator za radjenje kolonoskopije ili gastroskopije, kako bi se TACNO UTVRDILO ODAKLE JE KRVARENJE, da se iskljucuju one najrizicnije stvari kao sto su kolorektalni kanceri, ulcerozni kolitis, Kronova bolest. Kada osoba n krvari, onda uraditi 3 puta vezano test za okultno krvarenje.

I tek kada nije nista od toga, e tek tada se sme reci - Od hemoroida ti je to.

Ovako bi trebalo da se radi i da se objasnjvava ljudima. Naravno ne panicarima. Njima nista ne reci . :mrgreen:

Ne pise se TREBAO nego trebalo. Trebovanje se ne vrsi po licima. Ima samo treba i trebalo bi, nema trebaM trebaS trebaO, trebaLA. :mrgreen::lol:

To nisi uspeo da savladas u 5. razredu osnovne a vidim trubis nesto o gastroenterologiji?

To sto neko ima 3 puta stolicu moze biti sasvim normalna pojava bez neke patologije. U najgorem slucaju (a da nije nista zaista ozbiljno organski ) takva osoba moze imati IBS - sindrom iritabilnog kolona + hemoroidalnu bolest sto je veoma cesti slucaj kod vecine ljudi.

I nije tacno da hemoroide isprovocira samo tvrda stolica, isprovociraju ih i prolivi, isprovocira ih bilo koja stolica i bilo koji toalet papir (ako se osoba ne zapira). Na kraju krajeva, ne mora ih nista ni isprovocirati da bi krvarili. Genetika _ nepravilno sedenje na modernim wc soljama pod uglom od 90 stepeni cine svoje.

Pogledaj nekada pse kako vrse nuzdu - nikada nece stati u polozaj 90 stepeni koji mi imamo prilikom nemukotrpnog relaxiranog sedenja na wc solji, vec vrse nuzdu kao mi nekada na cucavcima, a to je ujedno anatomsko-fizioloski jedini ispravan bezbedni nacin za vrsenje velike nuzde, jer se tada odr misici istegu dozvoljavajuci praznjenje i pokrete debelog creva bez nepotrebnog natezanja i sprecavanja sadrzaja da sto lakse izadje.

To sto nesto kod njega si ti video pa mislis DA TO BACA SUMNJU da uradi kolonoskopiju takodje je nepravilno razmisljanje. Nema sta posebno da NAVODI NA SUMNJU kod njega, ili bilo kog drugog, vec SVAKO KRVARENJE SE U MEDICINI RACUNA KAO KANCER DEBELOG CREVA, DOK SE NE UTVRDI DRUGACIJE. Zlatnim standardom gastroenterologije - KOLONOSKOPIJOM I GASTROSKOPIJOM TE JOS NEKIM ENDOSKOPIJAMA. Ali ovema dvema, jedna odozdo, druga odozdo, i jos ostaje i ona kamerica-tabletica koja se guta da bi se ispitao i jedan deo tankog creva nepristupacan i gastroskopu i kolonoskopu - i to je to, tek tada se zna 100% da li je nesto ili nije. Ustvari cak ni tada, nego ako je neso sumnjivo, onda tek posle patohistologije.

A sve PRE TOGA I BEZ TOGA JE SAMO PO SEBI - SUMNJA, I MORA SE SUMNJATI. To su medicinski protokoli i sustina science based medicine, sve ostalo su nagadjanja i gledanja u carobnu kuglu, i kvazi lajfkoucing "ma mlad si ti ne razmisljaj o tome, ma to su hemoroidi, ma nije ti nista, ma zivi zivot punim plucima itd".

Sad glupo je laicima ovo ovako pisati jer ne umeju da protumace, a mnogi su i funkcionalno nepismeni pa ih ovo plasi. Ali zapravo ovo je ono sto medicinu cini naukom a ne dogmatskim sujevernim nadrilecenjima.

Sad iammo tu i problem da ne moze bas svakom coveku da se odradi kolonoskopija koga zaboli stomak iz 10001 razloga, ili koji ima prolive ili smetnje sa hemoroidima....

Dakle to sto ima 3-5 puta stolicu nije indikator za kolonoskopiju, jer to moze imati i osoba koja je prosto samo anksiozna i ima "nervozna creva", pa je jos gori nego te tvoje pticice iz nepravilne analogije.

Ali to sto KRVARI iz donjeg trakta, e to je uvek indikator za radjenje kolonoskopije ili gastroskopije, kako bi se TACNO UTVRDILO ODAKLE JE KRVARENJE, da se iskljucuju one najrizicnije stvari kao sto su kolorektalni kanceri, ulcerozni kolitis, Kronova bolest. Kada osoba n krvari, onda uraditi 3 puta vezano test za okultno krvarenje.

I tek kada nije nista od toga, e tek tada se sme reci - Od hemoroida ti je to.

Ovako bi trebalo da se radi i da se objasnjvava ljudima. Naravno ne panicarima. Njima nista ne reci . :mrgreen:

Toliko o pravopisu.

Ne pravi on greške u pravopisu, već kuca brzo, iznosi svoje mišljenje, ne citira , ne kopira, i sasvim je opravdano da u brzini da omane neko slovo. :)
Ponestalo ti naučnih radova o hemoroidima, pa si se bacio na analizu brzog kucanja?

Dobro, kako bi ti pravilnije napisala : Nisam TREBALA to da uradim.

Jer tvoj štićenik (sa ubitačnim argumentima) tvrdi da reč TREBAO I TREBALA ne postoje, učili ga tako u 5-tom razredu.

" Ne pise se TREBAO nego trebalo. Trebovanje se ne vrsi po licima. Ima samo treba i trebalo bi, nema trebaM trebaS trebaO, trebaLA. "

Da vidim kako je tvoje znanje iz 5-tog ?

Dobro, kako bi ti pravilnije napisala : Nisam TREBALA to da uradim.

Ispravno je reći: Nije trebalo to da uradim.
Tako ću reći i ja, kao žena, tako ćeš reći i ti kao muškarac.
S obzirom da glagol trebati stoji uz glagol uraditi, onda je bezličan.

Izuzetak bi bio da imaš subjekat ispred glagola. Primer: Ja nisam trebala to da uradim. A ti bi rekao: Ja nisam trebao to da uradim.
Ovako, bez subjekta, jedino je ispravno: Nije trebalo to da uradim.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Usput, srBski mi nije maternji jezik.

Poslednja izmena:

Izuzetak bi bio da imaš subjekat ispred glagola. Primer: Ja nisam trebala to da uradim. A ti bi rekao: Ja nisam trebao to da uradim.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A ono TREBAM TE ?

Kod nas u Srbiji se piše srPski jezik.

I prestanite više sa izrugivanjem srPskog jezika i kulture.

Ako vam srpski nije maternji, koji jeste ?

I zašto se ne izražavate na svom MATERNJEM JEZIKU ?

Zašto se folirate ?

Moja mama je mislila da su hemoroidi otišla je privatno u Praks da vidi i ustanovilo se da je rak debelog creva da bi za 3dana zvali i rekli da ima rak anusa i da mora ići na imunološku da vide da li je planocerualni ili je neki drugi e sada ne znamo koliko je ta operacija opasna i koliki je procenat izlečenosti

Teško orlu koga vrane hrane,

i junaku koga žene brane !

Shvatas li ti koliko ti je ova izjava mizogina ? Da li shvatas kako u samo 2 glupe recenice mnogo toga govoris o sebi i o svom odnosu sa zenama, o svom pogledu na svet?

Sasvim slucajno je to sto me Breine, koja je ZENA (uh kakav peh i minus jbt) brani, zapravo ona je prva i jedina koja je usla ovde i odgovara ti, a "branio" bi me bilo ko, i ispisao ovo sto je ona :
"Ne pravi on greške u pravopisu, već kuca brzo, iznosi svoje mišljenje, ne citira , ne kopira, i sasvim je opravdano da u brzini da omane neko slovo. "

Jer to je ziva istina. Ti si toliko funkcionalno nepismen, ili u tvom slucaju izrazavanja "ne pismen" :cepanja: da ne mozes ni da ukapiras sta je to NEPISMENOST I POGRESNO NAPISANO, a sta je GRESKA U KUCKANJU NA TASTATURI.

Ti ne razlikujes ta 2 i za tebe je to isto. Pogledaj koliko si smesan MIZOGINI covece koji se grozi ako bi ga zene branile jer ono "zene su niza bica, zene ne vrede koliko i muskarci po tebi", ti navodis moje greske :

objasnjvava
iammo

i slicno kao pravopisne greske? Haha, koliko si smesan. Pa vidi se iz aviona da je to kucacka greska gde ti je npr jedna ruka na tastaturi brza od druge pa iskucka svoje slovo pre ove druge ruke, ne kuckam ja kao i ti, jednim prstom jednom rukom da ubadam ceo dan. IAMMO umesto IMAMO je tebi gramaticka i pravopisna greska? Lepo se vidi da je tu greska u kuckanju i zameni mesta slova A i M IAMMO = IMAMO.

Ti to uporedjujes sa tvojim liNfociti, sa Adrianinim frekFencija, sa stvojim swinger sflunkter misic ili kako bese vec? Ti uporedjujes ovo sa tvojim "neznam" spojeno?

U redu je kada neko napise "ne zanm", to nije pravopisna niti gramaticka greska neobrazovani, neuki, nepismeni covece, jer se vidi da je kuckanjem greska napravljena a ne nepoznavanjem pravopisa !
Nije u redu kada se napise NEZNAM, bez obzira sto su ovde mesta A i N na svome mestu kako treba. Ovo NE spojeno sa ZNAM jasno ukazuje da osoba ne ume da pise.
Ajde da se napise jednom pa i da se spoji slucajno ovo NE uz glagol, desava se to i meni nekada, slabo pritisnes SPACE taster na tastaturi, a obicno se to dugme i prvo kvari, ali kada neko non stop pise neznam, nemogu, a istovremeno i ne predvidi, ne uobicajen, ne moguc i slicno, jasno je kao dan da je stoka nepismena.

Ti nisi ni orao, ni vrana, vrana je zapravo inteligentnija i pametnija od tebe, a nisi ni junak, vec jedan mizogin nepismen, nekulturan stvor, koji je sa samo 10 reci pokazao kakav mu je mentalni status po pitanju zena.

Mizoginija bolest najmilija Radovane !!! Hoces da vredjas i ponizavas zene a ? Evo da ti bRu zLi pomogne, edukovan i iz filosofije, s obzirom da zavrsih taj fakultet - Aristotel je tvrdio da su zene polubića, nakaze, nepotpuni muskarci kojima nesto fali. ARISTOTEL JE SMATRAO ŽENE DEFEKTNIM MUŠKARCIMA.„Žena je žena po nedostatku određenih kvaliteta. Morali bi na žensku prirodu gledati kao pogođenu određenim prirodnim defektom.“ Ovu izjavu izrekao je Aristotel, i time oblikovao način gledanja na žensko telo i um koje će se zadržati za perioda antičke Grčke i Rima.

Mnogo ti je bolje da citiras Aristotela mizoginog u to doba (sto je mozda za progledati kroz prste) nego ovakve gluposti sa "junacima" i "orlovima". Mozes i Tomu Akvinskog i on mizogino lupetao u vezi zena.

Ali to su ljudi koji su odavno ziveli kada civilizacija bila u povoju u odnosu na danas. Ti danas u 2017. godini se sladis time i jos glupljim stvarima (daj Boze kada bi znao da citiras Aristotela).

Sad, posto si funkcionalno nepismen i ne razumes poentu niceg skoro, mozda ces krenuti u kontranapad - "Vidi ti to, bRu zLi pametuje da zna bolje nego Aristotel". Pa zapravo, sto se tice zena, znam. Pogotovo sto u to njegovo vreme razvojna psihologija, psihologija licnosti i sl, nije ni postojala u obliku kao danas. Nisu postojale neuronauke, nije postojao neuroimidzing odn. neurooslikavanje mozga itd.
Tek je 1879. godine posle Hrista osnovana prva eksperimentalna psiholoska laboratorija u Lajpcigu, sta je Aristotel mogao bre da zna o zenama.

Aristotelov Organon nauke, logika, je dobra, a naravno da ima i mnogo proseravanja, kakvo je ovo mizogino o zenama.

Tako je i Isak Njutn, genije fizike takodje tvrdio i verovao u neke besmislice koje zasluzuju da budu kritikovane - verovao covek u astrologiju mislio da je to nauka, a ono pseudonaucni glupi buckuris.

Tako da ono, sledeci put kada pozelis da VREDJAS I UNIZAVAS ZENE, KAO PROSECNI ZADRTI NEPISMENI, MIZOGINI MUSKARAC BALKANAC, KOJI MALO MALO PA UBIJE ZENU ISPRED CENTRA ZA SOCIJALNI RAD, I ZADAVI RODJENO DETE, bolje uzmi da citiras bar velike umove PRE NOVE ERE kako bi ponizavao zene pseudoargumentom autoriteta (argumentum ad verecundima), jer ces na taj nacin bar uraditi i jedno korisno delo - pokazati ljudima da i autoriteti mogu pricati budalastine.

Ali ne, ono CEGA SE PAMETAN, ZDRAVI NORMALAN STIDI, BUDALA, NEPISMEN I MIZOGIN SE PONOSI I CITIRA.

Ljudi svi se mi plasimo kad nam se nesto desi o pogotovo odlasku kod lekara prvenstveno zbog sumnje sta ce nam otkriti, ja cim sam imao te simptome tipa peckanje pri odlasku u wc, svrab nakon vrsenja nuzde ali ne odma vec posle 2,3 sata....Uradio sam kolonoskopiju i hvala bogu sve je bilo u redu, dr mi je rekao da imam unutrasnje hemoroide i da ako mi bas smeta da idem kod hirurga i da to sredim,napisao je u izvestaju kako se to tacno zove. Meni jedino smeta to kad se desi da idem nekad 2,3 puta u wc osetim peckanje a ovako osim svraba posle odlaska u wc (ali tek posle 2,3 sata) sve je uredu.

Ljudi svi se mi plasimo kad nam se nesto desi o pogotovo odlasku kod lekara prvenstveno zbog sumnje sta ce nam otkriti, ja cim sam imao te simptome tipa peckanje pri odlasku u wc, svrab nakon vrsenja nuzde ali ne odma vec posle 2,3 sata....Uradio sam kolonoskopiju i hvala bogu sve je bilo u redu, dr mi je rekao da imam unutrasnje hemoroide i da ako mi bas smeta da idem kod hirurga i da to sredim,napisao je u izvestaju kako se to tacno zove. Meni jedino smeta to kad se desi da idem nekad 2,3 puta u wc osetim peckanje a ovako osim svraba posle odlaska u wc (ali tek posle 2,3 sata) sve je uredu.

Dobro je

Back