Šta ti je muška sujeta.
A ja samo napisao citat iz srpskog narodnog deseterca ?
Kad on stiže i da Aristotela baci pod noge ?
A kako ono beše, taj Daun Kruger, mislim kada neko umisli da je veći filozof od jednog Aristotela ?
Radovane Non Sequitur. Logicka greska na latinskom koja znaci "Ne sledi". Vidis, kada se nauka ili pak filozofija (koja se ne moze svrstati u red nauka, nesto izmedju bi bilo filozofija nauke) izucava na fakultetu, to ne znaci, kako vi teoreticari mislite - BUBATI TAMO NEKE DEFINICIJE NAPAMET I SHVATATI SVE ZDRAVO ZA GOTOVO.
Posebno kada je rec o filozofima od pre "milijardu godina".
Primer Non Sequitura:
Znas, cak i doktori nauka filozofije, profesori fakulteta, koji predaju studentima - UCE IH KRITICKOM RAZMISLJANJU, uce ih da kod svakog autoriteta sagledaju ono sto je dobro i tacno i ono sto je lose.
Ja nisam umislio da sam "veci filozof od Aristotela", to se ne moze zakljuciti iz mog pisanja, a sad ti sto si, kao i po obicaju - ili bezobrazan i neposten ili pak funkcionalno nepismen pa ne umes da protumacis "sta je pisac hteo reci, to je druga stvar.
Ne samo da nisam veci filozof od Aristotela nego nisam veci filozof ni od brucosa sa departmana filozofije.
Ali to mi ne moze biti kocnica, da iskazem kritiku da je Aristotel U ONO VREME (a nikako ne bi tako pametan danas to tvrdio) imao MIZOGINE STAVOVE.
Ni cuveni Tom Akvinski nije mnogo bio bolji. Hej, pa nasi dedovi i pradedovi imaju izrazito mizogine stavove, do skoro zene nisu imale pravo da rade i pravo glasanja, a jos malo dalje od skoro, ZA CRNCE SMO MISLILI DA JE MORALNO DA NAMA BELCIMA BUDU ROBOVI. Do pre 20 godina homosexualnost je bila najteza moguca "bolest", a za zatupljeni Balkan je to to i dan danas iako licemerni homofobni sendvicarski botovi aplaudiraju trenutnoj nasoj premijerki.
Sta onda reci za jednog Aristotela onda PO TOM PITANJU, koji je ziveo 384. godine PRE NOVE ERE.
Dakle, nemam Daning Kruger efekat, samo kritikujem mizogine muskarce, u koje spada eto i Aristotel, a iskreno kako i ne kritikovati ga kada kaze da su ZENE DEGENERISANI MUSKARCI KOJI NE MOGU DA PROIZVODE UNUTAR SEBE SPERMU, DAKLE TO SU BICA KOJE JE BOG KAZNIO DA BUDU DEGENERISANI I MUTANTI NEKI, TE TREBA DA IMAJU MANJA PRAVA OD MUSKARACA, ODN DA IMAJU ISTA PRAVA KAO MUSKI CRNI ROBOVI.
Ne treba da budes ni filozof, ni da zavrsis Filozofski fax niti nesto mnogo i pismen, da shvatis da je to BOLEST, PATOLOSKA MRZNJA PREMA ZENAMA. Kod Aristotela to je tada bilo "normalno tako misliti", ali kod tebe danas u 2017. godini to je dijagnoza bato.
JADNA TVOJA ZENA, STO TI JE PODARILA NASLEDNIKE, KADA CITIRAS OVAKO LEPE "srpske narodne deseterce".
Zbog tih "srpskih narodnih prelepih deseteraca" koji su postali zapravo psiholosko-pedagoski instrument vaspitavanja mladih narastaja DANAS NA SVAKIH MESEC DANA PO JDNA ZENA BIVA ZADAVLJENA I IZBODENA ISPRED CENTRA ZA SOCIJALNI RAD, da ne pricam sta se sve desava unutar 4 zida kuci.
Evo kada smo kod filozofa, umem ja da bacim i Leukipa i Demokrita, cuvene filozofe i zacetnike atomisticke fizike - i oni su bili napredni u svoje vreme ali i ONI SU LUPALI NESTO. Uvek ima nesto, niko nije savrsen., Dobronamerna kritika ne znaci da si Daning Kruger i da mislis da si veci od nekog, to ti samo tako projektujes svoju nesposobnost da razumes smisao procitanog.
Leukip i Demkrit su tvrdili da je najmanja stvar u univerzumu - ATOM. ATOMO i znaci - nedeljiv, ili "ne deljiv" kako bi napisali vi, nepismeni teoreticari zavera.
A to je NEBULOZA, kasnije se pokazalo da da je ATOM VEOMA DELJIV, NA JOS MANJE DELOVE.
Tako i zene - NISU ONE OBOGALJENI MUSKARCI KOJIMA NESTO FALI. NISU GLUPLJE, NISU MANJE INTELIGENTNIJE, NISU SVE ONE OSOBE NISKOG MORALA I NA KRAJU DA POTIREM I TEBE - NIJE SRAMOTA AKO TE ZENA POHVALI.
Posebno Breine, visoko-obrazovana, pametna zena.
To je izrazita cast, a ne sramota koje bi se trebalo stideti a da su me pohvalili Muad, Mikelo i ostatak muske "farmakomafije" iz nase Soros sekte, e to bi kao bilo ok, ali posto je Breine zensko, e sramota za mene, a i nju sto je zena.
Sramota bi me bilo kada bi me Adriana Lima forumasica pohvalila. Tada bih sumnjao da sam odvalio nesto netacno i glupo. I opet napominjem, ne bi me bilo sramota zato sto je me ona pohvalila JER JE ZENSKO (Adriana) vec zato sto ona lupeta za medalju i skroz je u teorijama zavere. Kog god da je pola i roda, takvo lupetanje je sramotno a kaa se takva osoba slaze sa tobom, to nesto onda nije u redu.
I gde je tu moja muska sujeta? Nema moje muske sujete, vec samo tvoje muske balkanoidne patrijarhalne mizoginije.
Nauci ovo sto pre, jeste da je sramota da ucis mator od mene mladjeg, ali bolje i danas da naucis nego nikada. Bar iz postovanja te svoje jadne supruge koja je od 3 milijardi muskaraca, sa kojima je mogla da se ukrsti, odabrala bas tebe i izradjala ti decu.
A da je pametnija od tebe govori podatak i da te naterala zena da onda popijes antibiotike, a ti si se inatio nisi hteo, ko zna da nisi popio mozda i ne bi danas bio medju zivima ako bi usledila neka komplikacija.
Da li se i ti sramotis kada te nesto pohvali rodjena zena, majka dok je bila ziva (ili ako je jos uvek, ne znam) sestra i sl?
Zasto je sramota ako te pohvali zena?
Pusti se vise "samo napisao citat srpskog narodnog deseterca". Jeste to deo nase "kulture i tradicije" i izucava, se, ali se i to izucava sa vise aspekata - antropoloski, socioloski, psiholoski, pedagoski, filoloski, knjizevni, a ne veruje se slepo tome i ne koristi se to KAO INSTRUMENT PONIZAVANJA ZENA. Isto kao i Aristotel .
Njegov ORGANON je Biblija pionirstva ozbiljnije logike sve tamo do Hegela posle, ali to ne znaci da bi trebalo se slagati sa njim i oko mizoginih stavova o zenama.
Kao sto vec rekoh - Ne znaci da smo veci fizicari i od Isaka Njutna, genija, ako ga KRITIKUJEMO JER JE TVRDIO VANSERIJSKU GLUPOST DA JE ASTOLOGIJA NAUKA, i zesce bio zagrizen za nju, kao i za astronomiju koja suprotno astronomiji - jeste nauka.
Ali to su sve ljudi koji su ziveli odaaaavno. Danas, kada sretnem studenta fizike koji zna mnogo bolje od mene astronomiju a prica da je zemlja ravna ploca ili veruje u astrologiju, krece se u zivot po horoskopu, pa dodje mi da ga lupam u glavu tim njegovim knjigama iz kojih se obrazuje, dok god mu ne udje u glavu, ovoga puta, ovom metodom sticanja znanja.
- - - - - - - - - -
Sto se tice opstanka mizoginije u nauci, eto jos od Aristotelovske filozofije, cak i u danasnje vreme imamo pravu malu eufemisticku mizoginiju i seksizam sakrivenu u "naucnim istrazivanjima".
Evo bas primera, ali ovo ostavljam Mikelu, Breine i slicnima da se zanimaju, jer ti tek ovo neces razumeti i pravilno interpretirati.
A poznato je da cenim veoma neuronauke.
Muški i ženski mozak: Neuronauka i neuroseksizam