Helsinški odbor: Ukinuti veronauku u školama

Veronauka se u školama mora sasvim ukinuti. Crkva ne sme imati pristup deci.
Изгледа да би приступ требало да имају они ваши борци за "људска" (хомосексуална) права.
Чекај, па зар у Европи немају веронауку ? Изгледа да имају.
Ако имате право да шетате (као што се шета у Европи), онда зашто се не позивате на Европске вредности када је веронаука у питању.
Можда јер Европа има веронауку, па ће бити да је захтев потпуно промашен.
Боље да се смисли бољи спин да се заборави на оне несрећне уџбенике осмог разреда.

Kao i vecina NVO - mase poentu.
Evo, ja sam agnostik i ne smeta mi veronauka dokle god je izborni predmet.

U Holandiji, koja je sinonim za ravnopravnost i ljudkse slobode, crkve su mnogo punije nedeljom nego u Srbiji.

Problem je nas primitivni balkanski mentalitet, i generalno uzasno lose obrazovanje i vaspitanje. Cak ni vecina svestenika nema dobro obrazovanje i vaspitanje, tako da cak i homofobija kod njih (kamoli kod obicnog sveta) je posledica upravo neukosti.

Kao i vecina NVO - mase poentu.
Evo, ja sam agnostik i ne smeta mi veronauka dokle god je izborni predmet.

U Holandiji, koja je sinonim za ravnopravnost i ljudkse slobode, crkve su mnogo punije nedeljom nego u Srbiji.

Problem je nas primitivni balkanski mentalitet, i generalno uzasno lose obrazovanje i vaspitanje. Cak ni vecina svestenika nema dobro obrazovanje i vaspitanje, tako da cak i homofobija kod njih (kamoli kod obicnog sveta) je posledica upravo neukosti.
Sveštenici u bilo kojoj religiji nisu obrazovane osobe već profesionalni ispirači mozgova.

Sta ti onda smeta sto ljudi veruju u nesto?
Zato što je samo ono ušta oni veruju njima bitno. Samo je njihova vera bitna. Drugi za njih ne postoje. Nameću svoju veru svima dok sve druge koji ne veruju u isto vređaju i izbacuju iz svog okruženja. Kada je recimo predbračni seks u pitanju hajde da ga zabranimo jer je to protiv naše vere. Kada je masturbacija u pitanju hajde da je zabranimo jer je to protiv naše vere. Hajde da zbranimo i proslave rođendana jer je i to vprotiv naše vere.

Sada sam se i ja zainatio i neću namerno da vam dozvolim da mirno verujete u šta god hoćete. Nisam vlast da zabranim, ali da jesam
i te kako bih zabranio.

Zato što je samo ono ušta oni veruju njima bitno. Samo je njihova vera bitna. Drugi za njih ne postoje. Nameću svoju veru svima dok sve druge koji ne veruju u isto vređaju i izbacuju iz svog okruženja. Kada je recimo predbračni seks u pitanju hajde da ga zabranimo jer je to protiv naše vere. Kada je masturbacija u pitanju hajde da je zabranimo jer je to protiv naše vere. Hajde da zbranimo i proslave rođendana jer je i to vprotiv naše vere.

Sada sam se i ja zainatio i neću namerno da vam dozvolim da mirno verujete u šta god hoćete. Nisam vlast da zabranim, ali da jesam
i te kako bih zabranio.
E vidis, bas zato je potrebna verska nastava, da nauci ljude da postuju svacija verska uverenja.
I tebi ne bi skodilo da se malo verski obrazujes i postanes tolerantniji

Pazi, Adam i Eva je biblijska poučna priča, i ne treba se držati nje kao pijan plota.

Da ali prica o Adamu i Evu je i naucno dokazana, sa otkrivanjem DNK i DNK analizama je utvrdjeno da svi ljudi na planeti dele zajednicki inicijalni ili pocetni gen i da svi ljudi na planeti poticu od jednog coveka i imaju bar jednog zajednickog pretka , znaci nema osobe na planeti (bilo da su oni sa ovog foruma ili neki Bantu crnci iz Afrike, Eskimi, americki domoroci, Aboridzini,Arapi/Semiti, Kinezi..............) sa kojom ti ne delis barem jednog zajednickog pretka.

Tako da ta prica ima i neke naucne osnove i dokaziva je (za razliku od recimo teorije evolucije, teorije velikog praska i slicne teorije (koje se i zovu teorije jer su samo teorije i nista drugo) koje danas nauka propagira kao dogmu) ).

Takodje i Isus Hristos , on je istorijska licnost pre svega, nije nikakav mit ili neka fiktivna licnost ,sad mozda moze da se diskutuje na temu koliko se zapravo Isus i njegov zivot i ucenja razlikovali od onog sto crkva propoveda ali svejedno on je istorijska licnost (kao i mnoge druge Biblijske licnosti) i tako i treba biti tretiran.

Back