"Helo tića" ili "kako je divno držati časove engleskog"

Da li biste držali časove engleskog onlajn

• Ukupno glasova
    2

milance19

Hot, blue and righteous
VIP
Poruka
44.983
Ukoliko ste dobri u engleskom i imate volje da položite za TOEFL sertifikat (neki ozbiljniji) možete konkurisati za neku od onlajn škola koje nude časove engleskog azijskom tržištu.

Postoji nekoliko stranih kompanija (onlajn škola) koje obavljaju intervjue sa kandidatima.
Traži se snalažljivost, spremnost na improvizacije i entuzijazam.
Ukoliko prođete "prijemni", čeka vas obuka koja traje par dana ili dve nedelje.

Naviknete se vremenom da je najčešći odgovor učenika "ajdonou!" (I don't know) kao i da se često dečji glasovi pretvore u veoma visokofrekventne krike.
Učenici su često "over graded" (precenjeni) u pogledu nivoa na kome navodno jesu. Ali dobar deo klijentele je veoma fokusiran sa veoma visokim nivoom znanja engleskog, kako u pogledu izgovora tako u pogledu vokabulara i gramatike.

Na kratko vreme je to odlično... ali valjda momenti ''online'' i ''fakultativno'' predavača stavljaju pred posebnu prizmu spoja spremnosti, uloženog u samo obrazovanje, obezvređenosti na više nivoa;
Ulaziš u neki vid nelegalnog jer od svake plate treba po pravilu da odvajaš čak i do 46% za poreze, ali se to ne radi (bar kod nas).
Radila sam neko vreme, i dopadalo mi se sve to, lako sam se vezivala za decu sa kojom sam radila i bukvalno svaki ili svaki drugi dan imala interakciju sa istim licima... slatkim dečijim glasićima. Svi su slatki, dragi, želiš da ih štipneš, zagrliš...
I ono, kao, maštate da ćete se jednom sastati u njihovom gradu, i svi znaju gde bi vas prvo poveli! :sad2:
Upoznala sam dušu naroda Kine najviše... ima onih koji se grade uz divnu osobinu bezobzirnosti,
ali više je mnogo onih koji imaju velika i osećajna srca.
Ma, kakvi... to je vezivanje, učešće u nečijem odrastanju mnogo više nego samo učenje engleskog.
Ko može kao robot, odlično!

Na kratko vreme je to odlično... ali valjda momenti ''online'' i ''fakultativno'' predavača stavljaju pred posebnu prizmu spoja spremnosti, uloženog u samo obrazovanje, obezvređenosti na više nivoa;
Ulaziš u neki vid nelegalnog jer od svake plate treba po pravilu da odvajaš čak i do 46% za poreze, ali se to ne radi (bar kod nas).
Radila sam neko vreme, i dopadalo mi se sve to, lako sam se vezivala za decu sa kojom sam radila i bukvalno svaki ili svaki drugi dan imala interakciju sa istim licima... slatkim dečijim glasićima. Svi su slatki, dragi, želiš da ih štipneš, zagrliš...
I ono, kao, maštate da ćete se jednom sastati u njihovom gradu, i svi znaju gde bi vas prvo poveli! :sad2:
Upoznala sam dušu naroda Kine najviše... ima onih koji se grade uz divnu osobinu bezobzirnosti,
ali više je mnogo onih koji imaju velika i osećajna srca.
Ma, kakvi... to je vezivanje, učešće u nečijem odrastanju mnogo više nego samo učenje engleskog.
Ko može kao robot, odlično!
Jeste
Samo što je najteži momenat to ocenjivanje nastavnika kad naleti nerealan roditelj ili hirovito dete. A firma trazi prosek ocena 9 pa onda 9,5.

Back