Heliko bakterija

Da pitam i ja nesto na ovu temu.🙂
Naime,jedan clan moje porodice je imao heliko bakteriju i odlucim i ja da uradim test iz krvi,iako nemam nikakvih simptoma.
Ponekad,vrlo rijetko, sam imala gorusicu od neke hrane,a nekad davno su mi rekli da imam pocetak gastritisa na osnovu rtg snimka i tada sam pila terapiju i posle nisam imala tegoba,osim te gorusice ponekad.
I sad mi test iz krvi pokaze rezultat 29,a gornja granica je 22.
I sad ne znam da li je imam ili ne. :roll:
Otici cu dr,naravno,ali rekoh da pitam i ovde,mozda neko zna da li je ovaj test iz krvi validan pokazatelj?
To je test na antitela tako da se samo na osnovu njega ne može zaključiti da li je infekcija prisutna ili je već prošla. U svakom slučaju uradi neki drugi test na Helikobakter, najbolje izdisajni test.

Postoji nekoliko načina da se Helikobakter dijagnostikuje, od njih je test krvi najmanje pouzdan. Dakle radi se neki drugi test.
pa napisala si:
To je test na antitela tako da se samo na osnovu njega ne može zaključiti da li je infekcija prisutna ili je već prošla. U svakom slučaju uradi neki drugi test na Helikobakter, najbolje izdisajni test.
a taj izdisajni je kao 100% pouzdan?
zasto sam glupi ja onda radio u beogradu gastroskopiju bez, a u americi sa sedacijom-uspavljivanjem, ako sam mogao samo da dunem i vidim po tom testu da li ih i dalje imam?
prvi put sam imao nezeljena dejstva od antiobiotika, po gastroskopiji, kada su bakterije pronadjene, a posle nikom nista, ispio sam antiobitike bar jos jedanput, ili dvaput, i sada sam siguran da sam ih eliminisao... a fasovao sam ih na tajlandu, davne '99.

pa napisala si:

a taj izdisajni je kao 100% pouzdan?
zasto sam glupi ja onda radio u beogradu gastroskopiju bez, a u americi sa sedacijom-uspavljivanjem, ako sam mogao samo da dunem i vidim po tom testu da li ih i dalje imam?
prvi put sam imao nezeljena dejstva od antiobiotika, po gastroskopiji, kada su bakterije pronadjene, a posle nikom nista, ispio sam antiobitike bar jos jedanput, ili dvaput, i sada sam siguran da sam ih eliminisao... a fasovao sam ih na tajlandu, davne '99.

Nisam rekla da je izdisajni test 100% pouzdan nego da je pouzdaniji. Gastroskopija je najpouzdanija, ali su ostale metode neinvazivne za razliku od nje pa se zato češće koriste.

Jesmo li sad sve razjasnili :lol:

Nisam rekla da je izdisajni test 100% pouzdan nego da je pouzdaniji. Gastroskopija je najpouzdanija, ali su ostale metode neinvazivne za razliku od nje pa se zato češće koriste.

Jesmo li sad sve razjasnili :lol:
jeste, gastroskopijom uzmu uzorak i ako bakterija ima, one se pokazu/dokazu, samo je problem sto se radi bez sedacije, tantalove muke, ... za razliku od usa, gde se nicega i ne secam, samo su me uspavali.

rekoh, prvi tretman antibioticima ne mora da znaci da su se bakterije i iskorenile, pa sam ja ponavljao istu kombinaciju antibiotika i kasnije. 2 nedelje bese traje ...

da sam znao da postoji npr. australijski manuka honey, ... znaci, ko je ispio antiobitike vec, i i dalje ga muci, neka proba, ja se secam da sam bio odusevljen, vredi svaku paru, kome pare nisu problem, neka nadje i poruci, garantujem da je odlican za gastritis

Manuka Honey: Medicinal Uses, Benefits, and Side Effects

Poslednja izmena:
i da ne zaboravim, alfalfa, iliti lucerka - detelina je obavezan suplement za oporavak sluznice, isto dajem svaku preporuku, samo napraviti pauzu posle vise meseci uzimanja- ona sadzri vitamin U koji je kjljucan za oporavak sluznice, znaci obavezno je poruciti

ima mnogo i vitamina K i zato mora pauza da se pravi

Manuka Honey: Medicinal Uses, Benefits, and Side Effects
ovo vredi svaku paru, samo ja sada uzimam obican med sirovi - raw, koji sipam u kafu, limunadu itd, ne konzumiram secer, ili retko bas, ali manuke se secem, ko je poruci zahvalice mi se siguran sam, garantovano deluje na gastritis... ma poruciti najjacu, vredi svaku paru

Poslednja izmena:
ovo vredi svaku paru, samo ja sada uzimam obican med sirovi - raw, koji sipam u kafu, limunadu itd, ne konzumiram secer, ili retko bas, ali manuke se secem, ko je poruci zahvalice mi se siguran sam, garantovano deluje na gastritis... ma poriuciti najjacu, vredi svaku paru
Ima nekih istraživanja i o uticaju običnog meda na Helikobakter
Pošto i on ima antibakterijska svojstva

Ima nekih istraživanja i o uticaju običnog meda na Helikobakter
Pošto i on ima antibakterijska svojstva
verovala ili ne, ja se secam australijskog manuka honey, cak je i rangiran, najjaci znas kako radi, ... olaksanje u stomaku nevidjeno, to je toliko lekovito i blagotvorno i lekovito, da ti nemas pojma

a na obican med, sirovi - raw mi je jos jeftiniji, ali svaki samo da je 100% med, sam se navikao, u americku filter kafu, ili u limunadu, samo cedim po svom ukusu koliko hocu, ne konzumram secer, osim ako me firma ne pocasti sa apple pie, ili sladoledom, ilio ne popijem neki sok koji ima secara,... ILI BAS AKO MORAM DA JEDEM KOLACE ILI TORTU ZA NECIJI RODJENDAN

P.S. ISPEKAO ZAM ZNANJE, JER SAM U USA MOGAO SVE DA PORUCUJEM, STO PROCITAM DA VREDI, a i ranije sam isto bio zanesenjak za suplemente, pitajte vrlo verovatno da sam probao to sto vas zanima

Poslednja izmena:

Back