HAZU traži novi uslov: Srbija da prizna hrvatski jezik

Tom logikom, za sto godina ce mozda biti otkrivena srpska crkva iz 5. veka sa natpisom graditelja koji je gradio...

Daj odma da to ubacimo u cinjenice jer ce ipak mozda biti otkrivena :bravo:
Arheologija i povijest nisu statične znanstvene discipline. Uvijek se otkrivaju novi detalji koji utječu na dosadašnje znanje i shodno tome povijest, jednako općesvjetska i nacionalne, se nadograđuje i mijenja s obzirom na nove spoznaje.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9d/Serb_lands_in_the_9th_century.png

Serb_lands_in_the_9th_century.png
Djelomično netočna karta. Malo si se zanio, zar ne? Omaklo se. :mrgreen:

Brzi ti je jezik od pameti... Da to izjavi neko cija je zemlja stvorena na temelju Jasenovca je neshvatljivo... :eek:
Meni se čini da je tebi jezik brži od pameti. Narodna Republika Hrvatska nije imala nikakve veze s Jasenovcem. Dapače, njena ratna prethodnica Federalna Država Hrvatska sudjelovala je aktivno u rušenju Nezavisne Države Hrvatske.

Meni se čini da je tebi jezik brži od pameti. Narodna Republika Hrvatska nije imala nikakve veze s Jasenovcem. Dapače, njena ratna prethodnica Federalna Država Hrvatska sudjelovala je aktivno u rušenju Nezavisne Države Hrvatske.
Sansa da ti je otac/deda bio ustasa ili je podrzavao ustaski rezim (bacao cvece na Hitlerove tenkove) je >70%... Zato ne seri ;)

Svi su oni bili partizani, mda.

xky7t749ovs71.jpg

Можда.
Можда би смо направили старији и бољи... :hahaha:

Замисли тек на шта би личио да је остао дубровачки, а да није постао хрватски...

Било би то као Хонг Конг у односу на остатак Кине, или Сингапур у односу на Малају...баш како је то република била у односу на Хрватску скоро цело своје постојање... :per:
Bila bi i Hrvatska sve nabrojano, samo da s vama nismo imali nikakvog posla zadnjih 103 godine

Bila bi i Hrvatska sve nabrojano, samo da s vama nismo imali nikakvog posla zadnjih 103 godine
Kako da ne.

Bili ste poslednja rupa "civilizirane" Evrope pre nas...a evo 30 godina posle nas od tog statusa rupe niste dalje odmakli... :hahaha:

Što b se reklo, samo zahvaljujući vremenu provedenom sa nama, danas niste poslednja, već pretposlednja rupa.

Jezik se ne moze ukrasti.

Niti su Hrvati ukrali srpski jezik, a jos manje da je Vuk ukro hrvatski.

Pa covece cak i hrvatski lingvisti u Jugi su pisali o tome kako se stokavski sirio za istoka prema zapadu.
Ala lupaš jeboteživot. Zamisli hipotetsku situaciju u kojoj se u Austriji odejdnom uvede holandski jezik i nazovu ga "tirolski". Zar ne bi to bila krađa holandskog jezika?

Tako su ukazom Hedervarija 1892 u Zagrebu uveli srpski istočnohercegovački koji je silom zakona nazvan "hrvatski".

Poslednja izmena:
Šansa da si ti ili tvoji roditelji bacali cvijeće na tenkove koji su ubijali civile u Vukovaru i razarali grad je >70% Zato ne seri! ;)
Sansa za to je 0%. A te fore kako ste vi nesto drugo od vasih oceva/dedova pricaj tvojima kojima smetaju srpske cokoladice ili cirilica. :rotf:
I tvoji su izasli iz zbunja kao i Homer na slici gore?

Nego, jel ste izmislili koju novu rec u poslednjih par dana? Jel ponestaje ideja?

Mozemo i mi da predlozimo... šuma = mnogodrvlje

Poslednja izmena:
Djelomično netočna karta. Malo si se zanio, zar ne? Omaklo se. :mrgreen:

Po administrandu imperiju tako je izgledala SRbija pocetkom 11. veku, to sto Hrvatima i Bonjacima ne prija ne znaci da nije tako zapisano.

Ponekad mislim da je taktika Hrvata na Krsti da vide sta je istoriski tacno ova.

Sta mi se svidja to je tacno: Pravo prve bracne noci, STefan Prvovencani (kao prvi srpski kralj), prvi recnik srpski napisao Vuk, prvi srpski ustanak je bio stvarno prvi ustanak Srba ikad, Vojvodina srpski naseljena tek 1690 i.t.d.

Sta mi se ne svidja nije bilo tako: Bosna kao deo Srbije, Srbi u Bosni u srednjem veku i kasnije, SRbi u Hrvatskoj od 15. veka i.t.d.

MOzda se kresim o tebi, ali broj Hrvata koji vole neke srpske mitove, a istovremeno pricaju kako se Srbi treba otarasiti mita, ima ovde nekoliko.

Po administrandu imperiju tako je izgledala SRbija pocetkom 11. veku, to sto Hrvatima i Bonjacima ne prija ne znaci da nije tako zapisano.

Ponekad mislim da je taktika Hrvata na Krsti da vide sta je istoriski tacno ova.

Sta mi se svidja to je tacno: Pravo prve bracne noci, STefan Prvovencani (kao prvi srpski kralj), prvi recnik srpski napisao Vuk, prvi srpski ustanak je bio stvarno prvi ustanak Srba ikad, Vojvodina srpski naseljena tek 1690 i.t.d.

Sta mi se ne svidja nije bilo tako: Bosna kao deo Srbije, Srbi u Bosni u srednjem veku i kasnije, SRbi u Hrvatskoj od 15. veka i.t.d.

MOzda se kresim o tebi, ali broj Hrvata koji vole neke srpske mitove, a istovremeno pricaju kako se Srbi treba otarasiti mita, ima ovde nekoliko.
Pa tako oni i svoju istoriju kreiraju.

"Jasenovac nije deo hrvatske istorije, to je bila NDH."
"Ustase su neki drugi, mi Hrvati smo protiv."
"Imali smo mnogo kraljeva u istoriji."

Prekrece istoriju kako im odgovara, a krec los pa se ljusti i otpada.
Kao i one pravoslavne freske iz 14. veka koje se pojavljuju u crkvi u Dubrovniku, a koje su pokusavali da sakriju krecenjem.

Back