Haski kazamat oslobodio krivice Nasera Orica

Jeste tachno.

Pogreshio je broj, nije 700 000, vec negde oko 300-350 000 ljudi.

evo ja bi sada bio malo bezobrazan. odakle vam 300-350 000 ljudi? ako je u hrvatskoj 91. živilo oko 11% srba, ispada da ih je u hrvatskoj bilo 440 000. nije moguće da su svi živili u krajini i otišli 95. velika većina srba koja su živila u neokupiranim krajevima ostali su živit u hrvatskoj. čini mi se da je sada oko 6-7 % srba u hrvatskoj. po toj matematici ispada da ih je iselilo oko 5 % što na brojku od 4 miliona ispada oko 200000 ljudi. sad još pretpostavimo da je dio iselio iz ratnog područja i prije oluje dobivamo brojku od nekih 150000 osoba, a što tvrde političari u RH (desnica, lijevica, srpska manjina i ostali).

evo ja bi sada bio malo bezobrazan. odakle vam 300-350 000 ljudi? ako je u hrvatskoj 91. živilo oko 11% srba, ispada da ih je u hrvatskoj bilo 440 000. nije moguće da su svi živili u krajini i otišli 95. velika većina srba koja su živila u neokupiranim krajevima ostali su živit u hrvatskoj. čini mi se da je sada oko 6-7 % srba u hrvatskoj. po toj matematici ispada da ih je iselilo oko 5 % što na brojku od 4 miliona ispada oko 200000 ljudi. sad još pretpostavimo da je dio iselio iz ratnog područja i prije oluje dobivamo brojku od nekih 150000 osoba, a što tvrde političari u RH (desnica, lijevica, srpska manjina i ostali).

Moja greska, mislio sam na sve Srbe koji se izbegli iz Hrvatske :ok:

Casualties and losses
196 soldiers killed,
15 missing,
1430 wounded (1) 560 soldiers and 677 civilians killed, 5,000 POW, 90,000 refugees (Croatian sources)
(2) 742 soldiers killed,
at least 1,196 civilians killed (Serbian sources)
250,000 refugees

engl wikipedia
http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Storm#cite_note-44

1991. Hrvatska je imala 4.784.265 stanovnika ( Hrvati 78.1 %, Srbi 12.2 %, Neopredijeljeni 6 %, Muslimani 0.9 %, Slovenci 0.5 %, Mađari 0.5 %, Talijani 0.4 %, Česi 0.3 %, Albanci 0.3 %, Crnogorci 0.2 %, Romi 0.1 %, Slovaci 0.1 %, Rusini 0.1 %, Židovi 0.1 %, Nijemci 0.1 % i drugi ).

Stanovništvo Hrvatske prema narodnosti, popis 2001.:

Stanovništvo Struktura (%)
Ukupno 4.437.460 100
Srbi 201.631 4,54

Znaci, otprilike, digitronom, 1991. godine, bilo je 583 680 Srba.
2001. godine, 201 632 Srba.

Eliminisano Srba : 382 048 Srba.

E, ovo je moja trivijalna rachunica :whistling:

seselj nijednog srbina nije izdao i izrucio u hag , dok ovi za koje ti glasas - jesu mnoge.
Šešelj je izdao - SVE što se tiče srpstva, od početka do danas radi u antisrpskom interesu.

zahvaljujuci ovima za koje ti glasas, naser oric i haradinaj su danas slobodni ljudi.
Budalaština. Orić i Haradinaj su slobodni ne zbog njih, nego zbog naopakog haškog "trabubnjala", za kojeg svi znamo da je politički a ne prevni niti praveedni sud.

da smo se ovakvi kao ja pitali oni bi odavno pasli travu odozdo 2 metra ispod zemlje...
Ali ko vas (i nas9 pita?

ali neee, vi kazete ne moze puskom, metkom, mora diplomatski i samo diplomatski kakvi ratovi, medjunarodno pravo, hag, truc, bla, bla , smrd, prd i sta se desilo sad sa tom vasom medjunarodnom diplomatskom borbom?
Mnogo detinjasto gledaš na sve to.

popusili ste ga prakticno na SVIM FRONTOVIMA

- izgubili ste diplomatski crnu goru
- izgubili ste diplomatski kosovo i metohiju
- oric slobodan, haradinaj slobodan, taci slobodan, ceku slobodan, dudakovic slobodan

prakticno svi srpski zlikovci su danas slobodni dok je gomila srpskih heroja dobila kazne zatvora od 30 do 40 godina
Rekla sam - to uopšte ne zavisi od nas, mi nemamo nikakvu realnu moć da sprečimo njihovo siledžijstvo, a ti ako to ne vidiš stvarno si pogubio svaku vezu s realnošću.

zato ti gospodjo nikada ne mozes biti patriota. jer da bi bila patriota trebas prvo imati hrabrost . hrabrost da se suprosatvis jacem neprijatelju bez obzira koliku cenu trebao da platis - ni ti ni vecina gradjana srbije nema toga zato cete biti uvek jebani, jahani, maltretirani, ponizavani, kinjeni - i mi svi ostali zajedno sa vama.
Stvarno si smoran i izlizan s tom jeftinom demagogijom.

a vama ti zadaci slihtanja i uvlacenja neprijatelju vidim uopste ne padaju tesko.
I lupetaš i dalje, po običaju. :mrgreen:

Orić dočekan u Sarajevu kao heroj Petak, 4. jul 2008. 18:08

Bivši ratni zapovednik muslimanskih snaga u Srebrenici, Naser Orić, vratio se u Sarajevo kao heroj, a na aerodromu ga je pozdravilo oko 300 ljudi, javila je nemačka novinska agencija DPA.

Jedan od Orićević saboraca koji su se okupili na aerodromu da ga pozdrave je rekao da je pravda "konačno zadovoljena" odlukom Haškog tribunala da on bude oslobođen odgovornosti masakra nad Srbima.

Odluku iz Haga su pozdravili neki muslimanski zvaničnici kao i bivši bošnjački vojnici iz Srebrenice, ali je ona naljutila Srbe iz Bosne i Hercegovine koji su optužili ad hok sud Ujedinjenih nacija da je politička a ne pravna institucija.

Oriću je suđeno po optužnici koja ga je teretila za smrt zarobljenih Srba u srebreničkoj policijskoj stanici, okrutno postupanje prema pritvorenicima i bezobzirno razaranje 12 srpskih sela od leta 1992. do kraja 1993, kada je bio zapovednik muslimanskih snaga u Srebrenici.

Sudsko veće je u prvostepenom postupku 2006. po svim tačkama donelo oslobađajuću presudu za Orića, osim po onoj da je kriv za propust da, kao nadređeni, ispuni dužnost i preduzme razumne mere da ne dođe do okrutnog postupanja prema srpskim zatvorenicima dok je bio zapovednik područja.

Naser Orić je izjavio da nije ratni zločinac i da je to potvrdjeno u četvrtak, oslobađajućom presudom u sudu u Hagu.

"To smo znali moji prijatelji, moj narod s kojim sam živeo pakao Srebrenice i ja, ali sada neka znaju i oni koji su me godinama vredjali pričom da sam ubijao nevine ljude, izjavio je Orić za "Dnevni avaz".

Orić je dodao da je "Sve što je u ratu radio, bila borba za goli opstanak podrinjske sirotinje s kojom se našao u srebreničkoj ratnoj jami gde nisu imali izbora".

On je rekao da "Srebrenica nije zaslužila da se njenoj žrtvi sudi i presudi za ratni zločin".

"Oni koji su mi krojili optužnicu, želeli su da ja budem uzrok za ono što se dogodilo 1995. godine. Zato sam ponovo ušao u sudnicu nadajući se da ću gledati pravdi u oči. I nisam pogrešio", rekao je Orić.

Vodja tima odbrane Nasera Orića, Vasvija Vidović, ocenila je da je presuda Žalbenog veća Haškog tribunala bila očekivana.

"Odbrana nije osporavala da su se dogodili neki zločini, ali smo apsolutno bili ubedjeni da Orić nije imao kontrolu nad tim dogadjajima. Mislim da je morao proći ovu golgotu da bi dokazao da nije ratni zločinac. I dokazao je", rekla je Vidovićeva za sarajevski dnevnik.

Ona smatra da je optužnica protiv Orića "jedna u nizu optužnica Karle del Ponte koje nisu bile motivisane pravnom logikom, nego nekim drugim interesima".

Haški tribunal je u četvrtak pravosnažno oslobodio Orića krivice za zločine počinjene nad Srbima u Srebrenici tokom 1992. i 1993.
godine.

(Beta)

Logoraši Srpske: Nijedan Srbin više da se preda u Hag

BANJALUKA - Predsednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić nazvao je sramnom presudu Žalbenog veća Haškog tribunala kojom je bošnjački ratni komandant Srebrenice Naser Orić oslobođen odgovornosti za zločine nad Srbima.

"Ovim su Haški tribunal i međunarodna zajednica uvredili srpski narod i sve njegove žrtve. Nakon ove presude nijedan Srbin koga trete za zločine ne treba da se preda, jer je Haški sud izgubio pravni legitimitet", rekao je Dukić.

On je rekao da se pokazalo da je "Haški sud napravljen za Srbe, jer isključivo njih osuđuje na doživotne kazne zatvora, dok na drugoj strani oslobađa najveće krvnike i zločince poput Orića".

"Haški sud je sebe potpuno delegitimisao presudom da Orić nije odgovoran za zločine nad Srbima počinjene tokom rata u BiH", rekao je predsednik Organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Nedeljko Mitrović.

Mitrović je rekao da začuđuje da Haški sud nije mogao da dokaže zločine koje su Orić i njegova vojska počinili nad Srbima uprkos brojnim dokazima i konstatuje da je "očito reč o političkom sudu, koji političkim presudama nastoji da osnaži određene političke ciljeve".

Ne znaš zato što te nije briga za tuđe žrtve. A da si htela da saznaš, mogla si ovde:

http://www.un.org/icty/bhs/cases/oric/indictment/oric-3ai050630b.pdf

/Google je čudo)
.
A zašto nije osuđen.... na to nemam odgovor. I lično mislim da je oslobađajuća presuda za Nasera Orića sramota za taj sud. I to nema veze sa bilo kojim drugim osuđenikom. Ovo je tema o zločinima koje je počinio Naser Orić.

nisam pratila sudenje Oricu niti njegovu "vojnu uspjesnost" i zato neznam nista o njemu; i to nema veze sa tudim zrtvama koje po tebi ne priznajem ...sud bi ga osudio da je imao dokaze...ali ocito nije...e sad, moze se pricati o tome zbog cega sud nije imao potrebne dokaze...osuda vukovarskoj trojci...je isto toliko sramna,ali dokazi koje su imali nisu bili dostatni...pravo i subjektivno osjecana pravda nisu uvijek (nisu vecinom ) sinonimi
p.s. prema podacima Ministarstva rada i biracko - invalidske zastite RS (podaci koji su, izmedu ostaloga, dostavljeni svim medunarodnim org. i institucijama i mozes ih procitati na njihovom sajtu) kazu da je u cijeloj BiH za vrijeme rata nastradalo 1405 srpskih civila...i sad ih samo Oric pobio preko 3 000 tisuce...zasto sudu nisu dostavljeni dokazi...
a o svim zrtvama imas dovoljno za procitati na sajtu IDC, vec kad je Googl cudo( sto inace nisam znala)

Orić dočekan u Sarajevu kao heroj Petak, 4. jul 2008. 18:08

Bivši ratni zapovednik muslimanskih snaga u Srebrenici, Naser Orić, vratio se u Sarajevo kao heroj, a na aerodromu ga je pozdravilo oko 300 ljudi, javila je nemačka novinska agencija DPA.

Jedan od Orićević saboraca koji su se okupili na aerodromu da ga pozdrave je rekao da je pravda "konačno zadovoljena" odlukom Haškog tribunala da on bude oslobođen odgovornosti masakra nad Srbima.

Odluku iz Haga su pozdravili neki muslimanski zvaničnici kao i bivši bošnjački vojnici iz Srebrenice, ali je ona naljutila Srbe iz Bosne i Hercegovine koji su optužili ad hok sud Ujedinjenih nacija da je politička a ne pravna institucija.

Oriću je suđeno po optužnici koja ga je teretila za smrt zarobljenih Srba u srebreničkoj policijskoj stanici, okrutno postupanje prema pritvorenicima i bezobzirno razaranje 12 srpskih sela od leta 1992. do kraja 1993, kada je bio zapovednik muslimanskih snaga u Srebrenici.

Sudsko veće je u prvostepenom postupku 2006. po svim tačkama donelo oslobađajuću presudu za Orića, osim po onoj da je kriv za propust da, kao nadređeni, ispuni dužnost i preduzme razumne mere da ne dođe do okrutnog postupanja prema srpskim zatvorenicima dok je bio zapovednik područja.

Naser Orić je izjavio da nije ratni zločinac i da je to potvrdjeno u četvrtak, oslobađajućom presudom u sudu u Hagu.

"To smo znali moji prijatelji, moj narod s kojim sam živeo pakao Srebrenice i ja, ali sada neka znaju i oni koji su me godinama vredjali pričom da sam ubijao nevine ljude, izjavio je Orić za "Dnevni avaz".

Orić je dodao da je "Sve što je u ratu radio, bila borba za goli opstanak podrinjske sirotinje s kojom se našao u srebreničkoj ratnoj jami gde nisu imali izbora".

On je rekao da "Srebrenica nije zaslužila da se njenoj žrtvi sudi i presudi za ratni zločin".

"Oni koji su mi krojili optužnicu, želeli su da ja budem uzrok za ono što se dogodilo 1995. godine. Zato sam ponovo ušao u sudnicu nadajući se da ću gledati pravdi u oči. I nisam pogrešio", rekao je Orić.

Vodja tima odbrane Nasera Orića, Vasvija Vidović, ocenila je da je presuda Žalbenog veća Haškog tribunala bila očekivana.

"Odbrana nije osporavala da su se dogodili neki zločini, ali smo apsolutno bili ubedjeni da Orić nije imao kontrolu nad tim dogadjajima. Mislim da je morao proći ovu golgotu da bi dokazao da nije ratni zločinac. I dokazao je", rekla je Vidovićeva za sarajevski dnevnik.

Ona smatra da je optužnica protiv Orića "jedna u nizu optužnica Karle del Ponte koje nisu bile motivisane pravnom logikom, nego nekim drugim interesima".

Haški tribunal je u četvrtak pravosnažno oslobodio Orića krivice za zločine počinjene nad Srbima u Srebrenici tokom 1992. i 1993.
godine.

(Beta)

s ovim bi se mogla sloziti...
neovisno o Oricu

sjajan potez!!!!

subota, 05. jul 2008, 16:59 -> 18:34
Vlada RS najavila tužbu protiv Holandije

Polaganjem cveća i paljenjem sveća na spomen obeležjima i grobljima Krnjićima kod Srebrenice i Zagonima u opštini Bratunac, obeležena 16 godišnjica stradanja 38 srpskih civila, koje su ubili pripadnici muslimanskih snaga iz Srebrenice pod komandom Nasera Orića.Dodik najavio tužbu protiv Holandije zbog Srebrenice.

U mučkom napadu, koje su muslimani izveli 5. jula 1992. godine na nebranjena sela stradalo je najviše žena, dece i staraca, a sve kuće su opljačkane i zapaljene.

U Krnjiće se od 40 porodica, koliko je živelo pre rata, vratila samo jedna srpska porodica.

Za taj i sve druge zločine, počinjene nad Srbima na području Srebrenice i Bratunca, još nijedan Bošnjak nije odgovarao.

Muslimanske jedinice iz Srebrenice, pod komandom Orića, 1992. i 1993. godine na tim područjima razorile su 156 srpskih sela i zaseoka, u kojima su ubili više od 1.500 srpskih civila.

Dodik: Tužićemo Holandiju zbog Srebrenice

Premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik najavio je da će Vlada RS tužiti Ujedinjene nacije (UN) i Holandiju, jer holandski bataljon Unprofora nije zaštitio okolna srpska sela od napada muslimanskih snaga iz zaštićene zone Srebrenica.

Dodik je novinarima rekao da su ranije bošnjačka udruženja iz Srebrenice tužila Vladu Holandije jer holandske trupe UN-a nisu zaštitile stanovništvo Srebrenice i da se sud u tom slučaju proglasio nadležnim.

Premijer RS je istakao da će po istom osnovu Vlada RS narednih sedmica podneti tužbu protiv Vlade Holandije.

"Dozvolili su da tri godine komandant muslimanskih snaga u Srebrenici Naser Orić bude naoružan sa svojim jedinicama, da izlazi iz zaštićene zone i vrši pokolj srpskog stanovništva", naveo je Dodik.

http://www.rts.co.yu/page/stories/sr.html?id=4399&sectionId=11&view=story

Orić oslobođen krivice
3. jul 2008. | 00:48 -> 09:48 | Izvor: B92, Beta
Beograd -- Haški tribunal danas je pravosnažno oslobodio ratnog zapovednika muslimanskih snaga u Srebrenici Nasera Orića krivice za zločine nad Srbima u tom gradu 1992-93.

Apelaciono veće Tribunala time je preinačilo prvostepenu presudu, izrečenu u leto 2006, kojom je Orić bio proglašen krivim što nije sprečio zločine nad Srbima i osuđen je bio na dve godine zatvora.

Usvojivši delimično Orićevu žalbu i odbacivši žalbu Tužilaštva, apelaciono veće je zaključilo da su prvostepene sudije pogrešile kada su Orića proglasili krivim, a prethodno nisu utvrdili ko je tačno počinio zločine, da li su počinioci bili potčinjeni Oriću i da li je on znao za zločine.

Saopštavajući presudu, predsedavajući sudija Volfgang Šomburg rekao je da je utvrđeno da su teški zločini nad Srbima u Srebrenici nesumnjivo počinjeni, ali da nije bilo dokaza na osnovu kojih bi se Orić mogao osuditi.

Orić je 2006. godine prvostepenom presudom osuđen na dve godine zatvora. Prvostepeno veće Tribunala osudilo je Orića samo po jednoj tački optužnice, zbog toga što nije sprečio zločine nad srpskim zatvorenicima 1992. i 1993. godine na području Srebrenice.

Oriću je suđeno po optužnici koja ga je teretila za smrt zarobljenih Srba u srebreničkoj policijskoj stanici, okrutno postupanje prema pritvorenicima i bezobzirno uništavanje 12 srpskih sela od leta 1992. do kraja 1993. godine, kada je bio zapovednik muslimanskih snaga u Srebrenici.

Tužilaštvo je tražilo da bude osuđen na 18 godina zatvora, a odbrana da bude oslobođen.

Predsednik Srbije Boris Tadić, posle takve presude, rekao je da je skandalozno da ratni zločinac bude kažnjen sa dve godine zatvora, kao da je krao po samouslugama, a premijer Srbije Vojislav Koštunica ocenio je da je presuda Oriću izrugivanje pravdi.

--------------------------------

a vi demokrate i dalje izrucujte Srbe tamo....

не знам само која ће будала да отвори тему о сребри на овом пдфу:super:

Kolona od preko 2.000 ljudi krenula je jutros iz Nezuka prema Srebrenici u okviru memorijalnog pohoda pod nazivom Marš mira. Ovo je 4. po redu Marš u sklopu programa obilježavanja genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,2144,3467988,00.html

______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
kakve su ovo provale...:dash:

Kolona od preko 2.000 ljudi krenula je jutros iz Nezuka prema Srebrenici u okviru memorijalnog pohoda pod nazivom Marš mira. Ovo je 4. po redu Marš u sklopu programa obilježavanja genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,2144,3467988,00.html

kakve su ovo provale...:dash:

Mora da ih Oric predvodi :dash:

Back