Harry Potter Fan Club

• Začetnik teme Začetnik teme Harijeva sestra
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne ne ne ne ne.Ideja Roulingove je bila da jasno prikaze izopacenost jednog coveka.Potpuno unistenje jedne duse. A to sto kazes u vezi pecina...procitaj ponovo sve Harijeve privatne casove sa Dambldorom pa ces ukapirati da je za Voldemora pecina vazno mesto koje je posetio u zivotu.Smrtozderi zbilja jesu nesto nalik sekti.Oni obozavaju Voldemora kao nekog Boga i plase ga se.U njegovu slavu ubijaju koga stignu.;-)
Snejpova uloga se jos nije zavrsila.Procitaj knjigu do kraja i iznenadices se.Ja sam oduvek smatrao Snejpa kao mrguda ali na pravoj strani.A tako je i bilo.
A sto se tice ubistava...pa nisi valjda ocekivala da prezive svi pozitivci.Bilo totalno sranje i glupo.Ja sam toliko strepeo od tih ubistava(dobrica),jer sam ocekivao da ce cak i Hermiona da pogine.
Jedina greska koju mogu da kazem Roulingovoj je da je trebala da napise vise o dogadjajima posle velike pobede.Gde su zaposleni ovih cetvoro,sta se desilo sa Dzordzom?Kako je podneo gubitak svog blizanca i te stvari.;-):lol:
Ja nisam htijela da prezive pozitivci.Samo,sto je mnogo mnogo je!Kao psihopata...ubila je jednu osobu,pa drugu,pa je pocela da ubija bez smisla :roll:

Pa morala je da nebi neko nastavio njenu knjigu,znate da se onaj lik iz Engleske pojavio i poceo da pise nastavke ,pa se sad svaki mesec pojavljuje jedna glava na netu,a JKR nije imala nista protiv toga,mada se nekim fanovima i svidela,to sam bio citao na www.mugglenet.com ali su se njeni menadzeri oko toga nisu slozili pa su navodno ukinuli stranicu,ja neverujem u to ali sta da radim.Nisam imao priliku da odem posto je nisam nasao.Ali je i rekla da ce za deset godina otprilike,napisati i 8 knjigu ali da opise taj svet detaljno,ne da opisuje zivot njih troje.Tako je rekla.To sam video na stranici www.hpserbia.com

Hvala Lana.M na tim dragocenim informacijama.Mada bih vise voleo da ih je napisala detaljnije a ne samo spomenula usput zbog fanova.Btw,Maidenka je stvarno u pravu.To je bio carobnjacki rat,zrtve su neminovne.I makar nama Srbima nije tesko da zamislimo sta znaci ta rec.Pomislite samo na grozote koje su se odvijale 90-ih.Pa sad to zamisli u carobnjackom svetu.Naravno,ja bih to predstavio jos brutalnije,ali JKR nije mogla zbog dece koja citaju.U Blicu je letos pisalo kako je Roulingova od Voldemora napravila Hitlera.Pa ima li omrazenijeg coveka na planeti.Sta je on radio sve Jevrejima,Ciganima i Slovenima samo zbog toga sto nisu bili ``cistokrvni``.U ratu se nikad ne zna,ne verujes nikome i moras svakog trenutka da ocekujes da ce da odapne onaj koga poznajes.Dok sam citao poslednji deo knjige,zamisljao sam rat u punom jeku i klanju i nimalo se nisam iznenadio kad su umrli Fred,Tonks i Lupin.To naravno ne znaci da nisam bio skrhan.:( Nije me rastuzila pomisao na smrt Tonks i Lupina toliko koliko to da je mali Ted Lupin osudjen na sudbinu slicnu Harijevoj.Kad malo dublje razmislite o tim stvarima shvatite da je Dambldor u pravu i da ima gorih stvari od smrti.(dobro,ne ljutite se ako sam malo udavio s`pricom):lol:

Ljudi pa rat je rat... U prvom ratu su poginuli i harryijevi roditelji pa ne kukamo! ovo je glupa konstatacija ali sta cu sad... Inace koji vam se deo u knjizi najvise sviđa?

meni definitivno poslednji obracun na hogvortsu kada lestrejndž napada Džini a onda prileće njena keva i baca kletvu na nju uz komentar NOT MY DAUGHTER YOU BITCH!
inace kako je ovo prevedeno u srpskom izdanju jer sam pročitao samo englesku verziju?

Ljudi pa rat je rat... U prvom ratu su poginuli i harryijevi roditelji pa ne kukamo! ovo je glupa konstatacija ali sta cu sad... Inace koji vam se deo u knjizi najvise sviđa?

meni definitivno poslednji obracun na hogvortsu kada lestrejndž napada Džini a onda prileće njena keva i baca kletvu na nju uz komentar NOT MY DAUGHTER YOU BITCH!
inace kako je ovo prevedeno u srpskom izdanju jer sam pročitao samo englesku verziju?

Da,definitivno,NECES MOJU KCI,KUCKO JEDNA, i meni je to omiljeni deo. Ron i Nevil zakucavaju za pod Fenrira Surog,Dzordz i Li Dzordan obaraju Jakslija,Dolohov uz vrisak pada od Flitvikove kletve,Hagrid baca Meknera preko cele sale,Artur i Persi vitlaju Glupsijea kao lutku,opsti metez i haos,a Hari izranja iz gomile,vracen iz mrtvih da se suoci sa Voldemorom.Neverovatno mocna scena.Ako uspeju da urade nesto slicno u filmu,skidam im kapu.:lol:

pa sta ste ocekivali? da ce harry da baci Avadu na Voldija? C'mon...

Nisam ocekivao da ce baciti Avadu na Voldemora,vec sam vise bazirao svoje misli na oklumenciji.Secate se kako je u 5-om delu Voldemor proziveo agoniju kad je usao u Harija.E pa,mislio sam da ce sad Hari pokusati da udje u njega i da ga tako zvekne. Naravno,relikvije smrti se pominju tek sad u 7-om,a i nisam imao pojma da je Hari pravi zivi horkruks.Ali no matter,ispalo je jos bolje bez moje pretpostavke.:lol:

Back