Harry Potter Fan Club

• Začetnik teme Začetnik teme Harijeva sestra
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Professor McGonagall: The house of Godric Gryffindor has commanded the respect of the wizarding world for nearly ten centuries. I will not have you, in one night, besmirching that name by behaving like a babbling, bumbling band of baboons! :lol:

Minerva :heart:

Professor_mcgonagall_cat.png

Umire kada ostane bez horksuksa a napadne Harija i onda ga ubije sopstveni štapić jer štapiću je zapravo Hari pravi gospodar, a štapić neće da napadne svog gospodara. U filmu je isto tako samo što je poslednji horkruks(zmija) uništen tokom sukoba Harija i Voldemora da bi oni mogli da se bore, pa se čin odbija tek kada je zmija ubijena.

Ta razlika je napravljena jer je Voldemorovo ubistvo u knjizi bilo suviše neatraktivno za film i borbe između njega i Harija nije ni bilo, već samo jedna čin, zbog toga što je zmija u knjizi bila ranije uništena.

Nadam se da shvataš. :D

Razumijem, ali kako neatraktivno???

Pa meni ova smrt izgleda tako...glupo. Pomislio sam da je nestao zato što se desila kosmička slučajnost vjerovatnoće 0.000000001% da iz nijednog jasnog razloga momentalno Valdemar crkne.

Mnogo logičnije je da se ubije štapićem...

Ček ček neka me neko podseti. Za knjigu znam da Nevil ubija zmiju, ali činimi se da Ron i Hermiona ubijaju u filmu.

SPOJLER!!!!!!!!!!!!!!

A da, oni su namamili zmiju, pa baš u trenutku kada je zmija krenula na njih uskače Nevil, je li tako?Moracu da se podsetim.

Razumijem, ali kako neatraktivno???

Pa meni ova smrt izgleda tako...glupo. Pomislio sam da je nestao zato što se desila kosmička slučajnost vjerovatnoće 0.000000001% da iz nijednog jasnog razloga momentalno Valdemar crkne.

Mnogo logičnije je da se ubije štapićem...

Jesi čitao knjigu? Ni tamo ga nije ubio štapićem nego je Voldemorov štapić ubio Voldemora jer mu on nije pravi gospodar, a napao je njegovog pravog gospodara. Neatraktivno u smislu da oni samo stoje i ništa se ne dešava, nema ničeg velikog. To je bilo zanimljivo u knjizi, ali film je drugačija forma.

Nije se desila sličajnost nego ga ja ubio njegov sopstveni štapić, pošto mu je Hari bio gospodar. Ubio ga je "iznutra", tj počela je da mu truli ruka u kojoj je držao štapić, zatim trup, glava i na kraju celo telo, dok se nije pretvorilo u prah i nestalo.

To je urađeno tako, jako pametno, jer poenta cele ove priče nije bila u tome da je Hari veliki čarobnjak, neverovatnih sposobnosti i sl. To je poput borbe Davida i Golijata. Ljubav, zdrav razum i malo sreće je ono što je dovelo do pobede, a ne neograničena snaga, jer kakva je to onda poruka? Ako nisi snažan i jak nemaš šta da tražiš na ovom svetu? Izgibićeš?

Nadam se da je sada jasnije. :)

Jesi čitao knjigu? Ni tamo ga nije ubio štapićem nego je Voldemorov štapić ubio Voldemora jer mu on nije pravi gospodar, a napao je njegovog pravog gospodara. Neatraktivno u smislu da oni samo stoje i ništa se ne dešava, nema ničeg velikog. To je bilo zanimljivo u knjizi, ali film je drugačija forma.

Nije se desila sličajnost nego ga ja ubio njegov sopstveni štapić, pošto mu je Hari bio gospodar. Ubio ga je "iznutra", tj počela je da mu truli ruka u kojoj je držao štapić, zatim trup, glava i na kraju celo telo, dok se nije pretvorilo u prah i nestalo.

To je urađeno tako, jako pametno, jer poenta cele ove priče nije bila u tome da je Hari veliki čarobnjak, neverovatnih sposobnosti i sl. To je poput borbe Davida i Golijata. Ljubav, zdrav razum i malo sreće je ono što je dovelo do pobede, a ne neograničena snaga, jer kakva je to onda poruka? Ako nisi snažan i jak nemaš šta da tražiš na ovom svetu? Izgibićeš?

Nadam se da je sada jasnije. :)

Bas lepo objasnjeno. :)

Lumos...

Prva glupost vezana za film - Voldemort uvek baca Avada-kadavre (ili tako nešto) kletvu a Hari uvek Expeliarmus (ili tako nešto) i faktički čin za izbijanje štapića iz ruke je jednako jaka kao i smrtonosna čin... WTF...Pa čuveno smaranje green-red munja... Baš bzv...

Pa znaš kako bi meni bilo zanimljivo... Voldemort baca čin, zelena svetlost kreće do vrha štapića ali umesto da poleti prema Hariju vraća se u koren štapića i preko ruke odbaci Voldija unazad i tako ga ubija... Može naravno tada da se raspadne kao u filmu... Ovako... Ne volim to i to njesra sa J.K.R. da Hari uopšte ipak nije tako jak čarobnjak nja nja... Skroz mi to bezveze... Naravno da dosta njih misli suprotno ali nekako mi sve gubi smisao da nakon toliko godina čitanja i gledanja HP-a kao: E, znaš šta... Hari je običan čarobnjak i nije ubio Voldemorta, on se ubio sam... Umro bi od smeha kada bi video... LOL... Raspao se i oduv'o ga vetar... Ha, ha...
Tako se meni čini...

Nox...

Ona je želela takvo delo i takvu poentu. Smatrala je da njene knjige sem zanimljivosti treba da imaju i nešto dublje ne bi li opstale zauvek, a opstaće. Svaki drugačiji kraj pripada pričama o superherojima, slavim ratnicima i velikim vojskovođama. A ovo nije ta priča. Nije to bila od samog početka, niti se tako završava.

Meni je čitavo to psihičko propadanje Voldemora koje postoji i u knjizi i na filmu, a u nekim momentima i više na filmu, jako dobro. Mislim na to njegovo ludilo koje je sve jače kako se bliži kraj, kako je on sve uplašeniji. A to je stari motiv, provlači se kroz mnoga dela svetske književnosti. Sviđa mi se i maestralna gluma i jako dobro zamišljen lik negativca, koji nije nešto naročito fizički strašan, ali bilo je nemoguće ne naježiti se gledajući ga i čitajući o njemu. Emocija, to je ono najvrednije u ovom delu.

Lumos...

Prva glupost vezana za film - Voldemort uvek baca Avada-kadavre (ili tako nešto) kletvu a Hari uvek Expeliarmus (ili tako nešto) i faktički čin za izbijanje štapića iz ruke je jednako jaka kao i smrtonosna čin... WTF...Pa čuveno smaranje green-red munja... Baš bzv...

Pa znaš kako bi meni bilo zanimljivo... Voldemort baca čin, zelena svetlost kreće do vrha štapića ali umesto da poleti prema Hariju vraća se u koren štapića i preko ruke odbaci Voldija unazad i tako ga ubija... Može naravno tada da se raspadne kao u filmu... Ovako... Ne volim to i to njesra sa J.K.R. da Hari uopšte ipak nije tako jak čarobnjak nja nja... Skroz mi to bezveze... Naravno da dosta njih misli suprotno ali nekako mi sve gubi smisao da nakon toliko godina čitanja i gledanja HP-a kao: E, znaš šta... Hari je običan čarobnjak i nije ubio Voldemorta, on se ubio sam... Umro bi od smeha kada bi video... LOL... Raspao se i oduv'o ga vetar... Ha, ha...
Tako se meni čini...

Nox...

Imaj na umu da je Voldemor mnogo iskusniji carobnjak od Harija, uz to i zao.On ce svakako iskoristiti avadu kedavru a Hari u pocetku nije verovatno ni znao za jacu kletvu od eksperiamusa.Uostalom Dzoan nije htela kako sam ja shvatila da od Harija nikada napravi nekog ko ce biti sposoban da ubije nekog, ne samo Voldemora. Nije hteo ni Draga i njegove drugove da ostavi kada su isko po pehar Helge Haflpaf, ili Crvorepa.... Uostalom glavni cilj je bio unistiti Horkrukse bez kjih je Voldemor kao i Montgomeri Brns iz ,,Simpsonovih", mozes samo da ga lupis stapicem po glavi i on pada.

Ne, ok je to.. Ali ja sam osoba koja ne voli tako nešto... Oduvek sam Harija smatrao jakim i čak ta "ljubav" koju toliko pominju ga čini još jačim jer ipak je mogao da napravi opipljivog potronusa pre nego što je iko od njegovih vršnjaka znao i šta je to... Malo mi se tu javlja neusaglašenost, kao jak, veoma jak (i mnogi govore Mislim da možemo od vas očekivati velike stvari gospodine Poter) i da se sve svede na sreću i verovanje u ko zna šta... Meni (opet napominjem, samo meni) bi bilo zanimljivije da je Hari ostao veoma moćan čarobnjak... Jedini ravan Voldemortu da ga porazi a ovako mi se čini da ga je sa The boy who lived spustila na The boy who...šta god...

Back