Harry Potter Fan Club

• Začetnik teme Začetnik teme Harijeva sestra
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
HA saznao sam radnju 7 dela knjige.Naime Harry ce umesto potrage za horkusima baciti na proucavanje anigmusa sto ce postati na kraju knjige.Bice tu jos mnogo novih kletvi koji ce sami smisliti hari hermiona pa cak i ron.I ne uzbudjujte se ovo nece biti zadnja knjiga jer ce zadnja knjiga pratiti zadnju harijevu godinu hogvorsu a u sedmom delu uopste nece ni ici u skolu!

SHALKE:
HA saznao sam radnju 7 dela knjige.Naime Harry ce umesto potrage za horkusima baciti na proucavanje anigmusa sto ce postati na kraju knjige.Bice tu jos mnogo novih kletvi koji ce sami smisliti hari hermiona pa cak i ron.I ne uzbudjujte se ovo nece biti zadnja knjiga jer ce zadnja knjiga pratiti zadnju harijevu godinu hogvorsu a u sedmom delu uopste nece ni ici u skolu!
NI ONA SAMA NE ZNA RADNJU 7.KNJIGE!

koja sam ja dobrica...vidite rezultate! :)

You can be a little reckless and hot-headed at times, but a more brave and courageous friend would be hard to find.

Harry Potter

85%
Sirius Black

75%
Severus Snape

70%
Hermione Granger

70%
Remus Lupin

60%
Draco Malfoy

60%
Albus Dumbledore

55%
Ron Weasley

55%
Ginny Weasley

50%
Lord Voldemort

40%

ne znam ali imam osecaj da kad god se ja vratim na ovu temu svi beze
whatever dajem sve od sebe da sve ne usewem

btw, moje misljenje o HBP-u je FUJ!

nekeko,... nedostaje mi "magija", same knjige i sve sto to za sobom vuce
svi su nekeko preterrano iskompleksirani cak i za svoje godine
tokom mog relativno kratkog zivotnog veka upoznao sam gomilu ljudi, manje-vise sa net-a
bilo je tu svakakvih likova, ali niko, ama bas niko nije se ponasao ni priblizno kao likovi iz knjige

mnogi ce reci pa to i jeste zato knjiga
naravno, to nije tako, naime, cak i samo knjizevno stvaralastvo, pa cak ono bilo i u zanru fantastike, mora da se pridrzava osnovnih principa i nacela ranije postavljenih

najveci uticaj na knjigu ovoga puta imao je pritisak fanova, koji je po meni sve zaswao
JKR je mnogo otisla na stranu komercijalizma, bas kao i filmovi sto mi jako mnogo ide na zivce itd (necu sad o tome)

evo jedne situacije u kojoj sam ja bio
naime, poceo sam da pisem jednu HP ff i ispala je odlicno po pricama osoba koje su ih procitali, a i u meni je probudila NESTO
zeleo sam da napisem jos, zeleo sam da priblizim citaocima HP-a iz moje prespektive, da pisem o tome sta je bilo pre odlaska na Hogs, ono sto je JKR izostavila, aeleo sam...
a onda pritisak, svi su zeleli da citaju jos... ja jednostavno nisam imao pricu u rukama, razmisljao sam o tome sta bi im se svidelo, trazio sam nove ideje, a ne one koje su mi bile u glavi... omasio sam... skrenuo sam sa pravog puta i otisao na drugu starnu, sve sto sam zeleo je nestalo i dobre price vise nije bilo
bili su to samo tekstovi napisani forme radi, kako bi smirivali moju savest i kako bih mogao drugima da kazem da pisem nastavak, a iza svega toga krila se pohlepa
sto bi rekao Lokhart CELEBRITY IS AND CELEBRITY GONE

jednostavno, mislim da je rano da 7. knjiga izadje 2007.
osecam nesigurnost u njenom pisanju, osecam da stil pisanja zastupljen u prvoj, drugoj i trecoj knjizi polako pada sa sledecim delovima i na kraju dovodi do opisivanja puberteta i krajnje nezanimljivog adolescentskog ponasanja kojeg je bar meni preko ***************

@ dambldor

WB zemljace
btw, kakva je guzva u PG povodom ove nesrece?
mozete li da opstanete? voleo bih da mogu da pomognem :-( :sad:

@ sofffy

...ah,...
...osecam se...
...sta jos ima da se kaze?... koliko toga nije receno?...
...ma... doci ce tvoj brat (Sedrik Digori ;) ) opet... da popravim utisak :p

@ rain

kako je lepo videti tvoj post
posle tooooooooliko vremena opet mi je srce puno
toliko toga zelim da ti kazem, zelim da cujem, zelim da znam, ipak... nadam se da cu imati sansu bar jednom u zivotu da te ukradem na par sati i ispricamo se ko ljudi, bez ovog * messenger-a i ******** SMS-ova
pozdrav i pozdravi mi stariju sestru ;)

Severus Snape:
Na srpskom ili engleskom? Srpski prevod sam pročitao za dva dana, ali za engleski ipak treba truda.
zar ne mislite da knjiga pomalo gubi car ako je ne citate na jeziku na kom je napisana
kada se knjiga prevede na neki jezik najveci udeo u stilu imaju sami prevodioci, te to ume kardinalno da izmeni samu knjigu

nije to toliki slucaj sa HP-om, ali ima knjiga koje stvarno ne treba citati na srpskom

Back