Harry Potter Fan Club

• Začetnik teme Začetnik teme Harijeva sestra
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Idemo + i -.

Minusi:
1-Najveca zamerka...nema Dobija,Vinki ni U.B.Lj.U.V-a!!!
2-Nema samog meca izmedju Irske i Bugarske,samo stadion i najave timova.
3-Uloga Severusa Snejpa u ovom delu je svedena na statiranje...isto vazi i za Sirijusa Bleka...grehota likova i glumaca...
4-Nema zadnjerasprskavajucih skrutova...omiljenih mi likova iz knjige.
5-Fler Delakler jedina nije uradjena u skladu sa knjigom....morala je biti izabrana mnooogo lepsa devojcica,setite se samo opisa iz knjige!

...i to je to...

Plusevi:
1-Ono sto najvise upada u oci je napredak u glumi tri glavna junaka...jos ce biti nesto od njih...
mala Hermiona je vidno sazrela i kao glumica i kao licnost!
2-Trocarobnjacki turnir me je ostavio bez daha...
-Zmajevi(konkretno-madjarski siljorepi) su extra uradjeni...i uopste cela Harijeva frka i trka sa zmajem je fenomenalna.
-Drugi podvig(u jezeru) je takodje dobro napravljen,sa sve siren-ljudima,podvodnim svetom i Harijem kao herojem...naravno.
-Lavirint na samom kraju turnira je napravljen u ultra/hardcore/extra mracnom maniru sa vrlo nezgodnom atmosferom...ali ni tu nema z. skrutova.
3-Scena na groblju je...(ponavljam se)...extra sa sve obnavljanjem Voldemorovog tela i samim dvobojem i povezivanjem njihovih stapica...ima i kupole i pojavljivanja Harijevih roditelja..
4-Negativci (smrtozderi) su najmracniji do sada (a i ovde se tek konkretno prikazuju),specijalno kada razbucaju svetsko prvenstvo u kvidicu,
i kada se pojave medju satorima bas izgledaju zayebato sa sve odorama,maskama i letecim kletvama....a i mracni znak izgleda zastrasujuce!
5-Film je odlicno reziran i verno prati literarni podlozak uz manje ustupke zbog ogranicenog trajanja...ni dva i po sata nije malo i mislim da su odsekli ono bez cega se uglavnom moglo.
6-Svi novi likovi su maestralno odradjeni od strane glumaca...nikoga ne bi posebno izdvojio...Rita Skiter,Igor Karkarof,Viktor Krum,Barti Cucanj,Barti Cucanj JR,Madam Maxim,svi su fenomenalni...jedino Fler kvari utisak...moj utisak,ne i utisak mojih klinaca...njima je Fler super.

Konacna ocena od 1 do 10?
Pa ako film posmatram sa stanovista nekog ko nikada ranije nije ni cuo za Harry Pottera ocena bi bila 7+!
Ako bi ocenu davao kao strastveni fan lika i dela malog carobnjaka (sto i jesam)...10 k'o vrata...bez razmisljanja!

Obavezno pogledati!!!!

Ipak su mogli barem malo da produze scenu na groblju,sve se nekako brzo odigralo, ipak je to najbolja scena ...i jedino me je razocaralo kako su uradili scenu kad se Sirijus javlja kroz kamin, uopste nisam to tako zamislio, ali ajde..inace sve ostalo je ok!

maniaccc:
Ipak su mogli barem malo da produze scenu na groblju,sve se nekako brzo odigralo, ipak je to najbolja scena ...i jedino me je razocaralo kako su uradili scenu kad se Sirijus javlja kroz kamin, uopste nisam to tako zamislio, ali ajde..inace sve ostalo je ok!
Da, ta scena je bas glupa. Ja sam uvek zamisljala normalnu glavu koja se nalazi u kaminu.

sofffy:
ljudi..... veritaserum........???

Ima veritaseruma u dve scene...prvo je scena kada Snejp preti Hariju da ce mu slucajno kapnuti malo u sok od bundeve(reakcija na kradju skrgorova iz njegovih licnih zaliha).
Druga je scena u kojoj se koristi je na kraju filma kada uz pomoc njega ispituju Cucnja juniora...isto kao u knjizi...

Madam Maxim realno i nije mogla biti bolje uradjena....koliko glumica od dva i kusur metra postoji...ne verujem da su imali neki izbor?
Doduse i ovako kako je ispala,meni je sasvim ok...

Sto se tice Sirijusove pojave u kaminu...pa,ni ja to nisam tako zamisljao,doduse u knjizi i nema mesta za zamisljanje.
Lepo pise glava u plamenovima a ne glava od zara...ali razmislite malo i videcete koliko ovo druge efektnije deluje...usne,oci,nos od usijanog zara...meni je ipak ovako bolje.

Bal je takodje odlican segment filma...tu je ona komicna scena kada se Ron pojavi u "onoj" svecanoj odori...
o boze,kada se nisam iskidao od smeja.
A Hermiona...na balu...prava lepotica...potpuno ostavlja bez daha...

evo jedna slichka!
normal_Ianevski02.jpg

potter32.jpg

displayimage.php

displayimage.php

Back