Harry Potter Fan Club

• Začetnik teme Začetnik teme Harijeva sestra
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
STA???

Nema Vinki ni Dobija? ni U.B.LJ.U.V.-a?
Ja sad upravo gledam "Behind the Scenes" na MTV-u i tema je (verovali ili ne) o HP-u...
i reditelj sam kaze da su izbacili sve ono sto nije TRILER-sko u filmu... Po prvi put Hp je mracniji i svrstava se u zanr trilera i sve sto nije bilo veznao za TRILERSKI zanr oni su sutnuli!

Cucanj je ponavljam identicni Hitler a tek Dambldor... AHHHHHHHHHHHHHHH!

Siljorepi u filmu EXTRA izgleda! kao i prvenstvo u Kvidicu...da ste videli samo taj prizor stadiona i ...i...ma EXTRA!

DAMBLDOR:
Da li me to oci varaju?????
Izgleda da ne!!!!
To je Feanor!!!!!
Poslije 100000000000 godina!!!!!!
WELCOME BACK...
I nemoj sad da prestanes da se javljas!

:D Pozdrav DAMBLDORE!!! Milion godina....
Pravo da ti kazem, nisam siguran hocu li moci nesto cesto da dolazim posto sam stvaaarno zauzet. Pricao sam juce sa Tixi pa me je ona podsetila na temu, pa reko evo samo da svratim da se javim.
Inace, sad sto se tice 4-og dela, ne mogu da verujem da su izbacili Vinki i Dobija!!! To je totalno glupo. Vec mi bilo glupo zbog Darslijevih sto ih nema, a sada jos i ovo... Ne mogu da verujem. Ali ipak ocekujem da ce biti dobar. Cuo sam i ja da je kvidic turnir sjajno odradjen. Sve u svemu, mozda ipak odem u skorije vreme da odgledam. Sve zavisi hocu li imati vremena.
Do tada, cujemo se!

pogledao sam film i evo utisaka

prvo negativno:

-nije prikazano finale svetskog prvenstva u kvidiču
-ne pojavljuju se dobi i vinki,kao ni ludo torbar
-promenili su izgled profesora flitvika totalno
-ne pojavljuju se skrutovi:sad:
-madam maksim je za pola metra viša od hagrida
-ludooki očajno izgleda mogli su makar boju kose da mu ubodu:roll:
-dambldor očajan kao i uvek,mada ipak ima nešto značajniju ulogu
tj.više se pojavljuje
kao svaki pravi fan mogu tako do sutra,pošto ima mali milion nedoslednosti...

pozitivno:
-barti čučanj(triger::)),rita skiter,voldemor,šiljorepi .. dobro uradjeni
-film je prepun akcije
-priča je povezanija i film je generalno gledano veliki korak napred u odnosu na treći deo
-solidno urađen priori incantatem,i vaskrsnuće voldemora
-božićni bal isto dobro uradjen
...

zaključak ipak vredi pogledati film,iako se nisu baš uvek držali knjige(što zna itekako da iznervira),film se stvarno ne može porediti sa trećim
ako vas nešto zanima pitajte

pa pojavljuje se viktor ima čak i ona scena kad ide na kupanje...

deo sa veritaserumom je ispao prilično dobro,dambldor uleće baš u poslednjem trenutku,prilično napeto
čak su ubacili i onu scenu kad snejp preti veritaserumom hariju,zbog škrgorova

Idem na film 3. 12. Jedva čekam! Ako je točno ovo što si naveo,film bi mogao biti dobar,zapravo ako je dio na groblju dobar,onda je film dobar! Jer to je bit svega. Ali ipak... Nama drage sitnice,kao meni kad dobije metlu u trećem djelu,što su total zasrali,može pokvarit film onome ko gleda drukčije od mene. Ako je meni par dragih sitnica dobro urađeno,film će mi se svidit,ali ako su nekome izbacili te sitnice,može imati totalno drukčije mišljenje o filmu! Sve je bit ukusa! ;)

Zdravo svima,

evo da vam posle odgledanog filma ostavi utiske jedan pravi HP Fan :D

Film,moram odmah da kazem,nije nesto posebno...U odnosu na knjigu je pozitivna nula,cisto da ne bude da ljudi nikakav posao nisu odradili.
Skraceno,skraceno,skraceno da nije imalo gde vise.
Sta me stvarno iznenadjuje,to je Dambldor i njegovo ponasanje.Stalno nesto nervozan,ne govori,vec u svakoj sceni "urla",nagli pokreti,zurba....mislim,nema nikakve veze sa Dambldorom koga poznajemo iz knjiga - tu sam razocarana!
Kao sto su vec ostali rekli,nema Dobija ni Vinki,nema U.B.LJ.U.V.-a,nema Herminih "strajkova" gladju...
Profesor Cudljivko,nasuprot tome se precesto pojavljuje i od samog pocetka filma po svom ponasanju ukazuje da sa njim nesto nije u redu,po mom misljenju su mogli da pronadju i boljeg glumca :|
Fler Delaker:u knjizi je opisana "kao vila",u filmu,u odredjenim scenama izgleda poput "ruznog paceta"...mislim tu su stvarno mogli malo da se potrude,Viktor Krum je po mom misljenju mnogo lepsi nego u knjizi,a Digori je stvarno sladak i ta scena njegove smrti,dogadjaja na groblju je mogla jos malo ubedljivije da bude prikazana...ali je zato scena kada se Hari vraca sa groblja nazad u Hogvorts za mene ubedljivo najdirljivija u citavom filmu...
Moj libling,Snejp se nazalost jako retko pojavljuje,ali dobro,ni u knjizi nema neku znacajniju ulogu :cry:
Ron mi sa ovom njegovom zbunastom kosom izgleda odvratno,ali zato u svojoj svecanoj odori izgleda baaas sexi :razz: Takodje i njegova braca Fred i Dzord...ne isticu se bas toliko,osim ako ne racunam i njihovu frizuru - jezivo.
Sve u svemu,dobar posao u ovom filmu je po mom misljenju odradila Hermina,stvarno za pohvalu...gluma,izgled...stvarno o.k.

Znam da nisam toliko o filmu,koliko o licnostima,ali...tu i nema toliko toga da se kaze,jer film je u stvari Trimagijski turnir,sve ostalo je izbaceno...nazalost!

Pozdrav!

sofffy:
ej feanore! mislila sam da sam pogresno prositala nick,ali to si stvarno ti!!! ne znam jel me se sjecas,al zapravo si me ti pozvao na ovu temu! WB,man!!

Pa kako da te se ne secam sofffy:D! Kao sto vidis, resio sam malo da navratim (mada ne verujem da cu se dugo zadrzati).
Sto se tice filma, e pa sad ako su stvarno toliko stvari izbacili... Mislim, glupost. Mozda to prikazu na dvd verziji (nadam se). U svakom slucaju, gledacu onda da ga ne uporedjujem sa knjigom posto koliko cujem iz vasih komentara, nema svrhe. Bilo kako bilo, nisam nameravao da ga gledam u skorije vreme, ali sada ste me zainteresovali tako da mozda odem za vikend... Toliko od mene za sada.

upravo koristim sve svoje moci kao jedinica! kamcim od mame da me prevede preko granice-da dodjem u subotu u BG na premijeru,jer sam cula da ce autograme dijeliti Pedja Bijelac i STANISLAV IANEVSKIIIIIIIIIIIIII! iako je to prekosutra,ako cemo pravo- sutra- jer se ovih sat i po ne racuna bas...mora biti bar jedna karta... :( :( :( :( moram kontaktirati sve BG veze... DRZITE MI FIGE.. moram viditi Stanislava....

E, odgledah i ja film.
Film je Ok za one koji nisu citali knjigu, ali za nas je obicno sakacenje! Skratili su koliko su mogli i tako unistili smisao. Npr Barti Cucanj mladji se pojavljuje na samom pocetku knjige u kuci Voldemorovog oca kad onaj normalac prisluskuje razgovor, sto je u stvari Harijev san. Hari ga sanja opet posle i kad pogleda u sito za misli ukapira da ga je vec video, ali mu Dambldor kaze da to zaboravi. Kad smo kod Dambldora...Onaj glumac je uzas! Izgleda k'o matori alkoholicar sa bolesnom kozom koji se ponasa agresivno i urla i drmusa sve zivo i pljuje dok prica!UZAS
Profesor Flitvik je zamenjen, opet je patuljak samo sto ima smesnu crnu kosu sa razdeljkom na sred cela!!!
Madam Maxim je visa od Hagrida i smesna je. Dok je Pedja Bjelac odlicno odradio svoj posao.
Snejp,Hagrid i Mekgonaglova su odlicni kao i obicno. Od Kruma su napravili idiota, Fler je ruznjikava, sedrik je Ok.
Cudljivka necu ni da komentarisem!
Rita Skiter je odlicna, samo je bezveze sto nema onog prepucavanja izmedju Hermione i nje i Hermioninog otkrivanja njene tajne.
Voldemorova faca je i suvise unakazena i deformisana za moj ukus, ali mislim da je Ralf Fajns odradio odlican posao.
Prvenstvo u Kvidicu je skraceno na prikazivanje stadiona i ekipa i to je to. Mucenje normalaca od strane Smrtozdera je prikazano u 5 sekundi, a prizivanje znaka...Hari vidi obrise osobe koja to radi, ali ne zna ko je to. Barti Cucanj priziva znak iz svog stapica a ne Harijevog
Ma vise i ne znam sta sve nije isto.
E, da, mislim da je scena na groblju suvise skracena!
Pogledajte pa procenite sami!

Pa dobro, i nije tako los. Iskreno receno, ja nisam ni ocekivala da ce biti uradjen mnogo bolje nego sto jeste, jer je u 4. knjizi bukvalno sve vazno za razliku od pete i film bi stvarno trajao jako dugo. Ipak, nisu morali da prave onakvu budalu od Dambldora i da skroz menjaju pricu vezanu za Bartija Cucnja. Madam Maksim mi je tako smesno uradjena, ne bi trebalo da bude visa od hagrida. Fler mi je bezveze, Krum nije los, ali kaze samo dve recenice u filmu, a Sedrik mi se svideo i bilo mi je jako zao kada je umro.

Back