Harry Potter Fan Club

• Začetnik teme Začetnik teme Harijeva sestra
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Cekajte,vi hocete da kazete da je i Kvirel bio horkruks?
Meni se cini da za pravljenje horkruksa mora da postoji ubistvo koe bi podelilo dusu a nisam siguran da je Voldemor kao delic duse bio u stanju da ubije bilo koga.....A i zar nije receno da Voldemor pazljivo bira svoje horkrukse,to su obicno predmeti jake magijske moci ili simboli necega.....Sigurno za cuvara svoje duse ne bi izabrao Kvirela.

Ova teorija o stapicu Rovene Revenklo mi zvuci bas moguca.......Sad sam i onako resi da nakon sestog dela procitam sve po peti put ispocetka,moram da obratim paznju na to........
A sta mislite o tome da Nagini zapravo nije horkruks nego da se horkruks nalazi u njoj,recimo neki predmet?

Stvarno ne znam da li je neko ovo ranije spomenuo jer nisam dugo dolazio a stvarno ne mogu da citam pedesetak strana koje sam propustio,ali postoji teorija da je cuveni R.A.B. Regulus Blek,Sirijusov rodjeni brat i da je pravi horkruks onaj medaljon u kuci Blekovih koji nije mogao da se otvori u toku velikog ciscenja u petom delu........Ovo mi je bas bilo zanimljivo.

@ neven

Kvirel nije bio horkruks...to smo vec rakontali....
Ja sam cuo da JR pocinje da pise tek za dve godine... Zeli malo da se odmor... Ali ako mene pitate bolje tako..neka nakupi malo inspiracije da mi zadnji deo ne bi bio nekako isforsiran....
I po temu medaljona smo mnnnoooogooo razglabali ovde... Postoji par teorija....

- da je Kricer maznuo medaljon i da on sada stoji u onom regali pored bojlera
- da je kricer maznuo medaljon i prosledio ga dalje (melfojevima ,Belatriks)
- da je Mandagus maznuo medaljon i prodao ga nekoj "znj" osobi
- da je mandagus maznuo medaljon i prodao ga barmenu Veprove glave (Dambldorovom burazeru) - po meni najtacnija teroija ako mene pitate
- da je medaljon jos uvek u kuci Blekovih

i da R.A.B. je skraceno za Regulus Alphred Black (najverovatnije)!

E ljudovi ja sam zapazila jednu stvar: Polukrvni princ 531.str 25. poglavlje
Dambldor kaze-Nisam siguran koji je....mada mislim da mozemo da iskljucimo zmiju...

I sta sad?!

Izvinjavam se za ono za Kvirela i Harija,na greskama se uci

Svidjaju mi se ove nove teorije,pogotovo za Dambovog brata i Revenklovskog stapica,vrlo zanimljivo

A knjigu ce poceti pisati za godinu dana,jer zeli da se posveti mladjoj cerki,kao sto se vec posvetila sinu,takodje je i rekla da nije sigurna da li ce poslednja rec ostati >OZILJAK< "Pocinjem da se premisljam!"Kako ona kaze

N_ToNx:
Da li se igde u sestoj knjizi pominje tezine medaljona? Zna li neko? Nije mi tu pa ne mogu da proverm.

To sam i ja proveravao ali mislim da o tezini nema nicega.........u onom trenutku kada je dambldor popio ceo napitak hari je primetio da se na dnu nalazi cini mi se "veliki" medaljon tako da je to otprilike jedini podatak.
I naravno ako se slazemo da je pravi horkuks bio u kuci blekovih onda postoji podatak da nije mogao da se otvori............mislim da je to sve
poz :wink:

neven:
To sam i ja proveravao ali mislim da o tezini nema nicega.........u onom trenutku kada je dambldor popio ceo napitak hari je primetio da se na dnu nalazi cini mi se "veliki" medaljon tako da je to otprilike jedini podatak.
I naravno ako se slazemo da je pravi horkuks bio u kuci blekovih onda postoji podatak da nije mogao da se otvori............mislim da je to sve
poz :wink:

Da kaze se da nije mogao da se otvori i da je bio izuzetno tezak, pa sam mislila da sam mozda previdela taj podatak i u sestom delu, ali igleda da nisam.

Elishabeth:
E ljudovi ja sam zapazila jednu stvar: Polukrvni princ 531.str 25. poglavlje
Dambldor kaze-Nisam siguran koji je....mada mislim da mozemo da iskljucimo zmiju...

I sta sad?!
To sto Dambldor kaze odnosi se na horkruks po koji su isli u onu pecinu. Rekao je da zmiju moze da iskljuci zato sto je znao da ona nije sakrivena u pecini, vec je negde sa Voldemorom.

Neko pomenu i taj famozni cetvrti dio filma... Cini mi se da ce u cjelini da bude dobar, ali da ce izostaviti neke bitne stvari jer je knjiga obimna, onaj zmajcek je kao iz igrice za klince, nisam ga onako zamisljala, a Fler, Krum i Sedrik su mi totalno nekeko drugaciji... Mislim, Fler bi trebala da ima neku cudesnu ljepotu, a ne da bude usminkana i anoreksicna... Mada, to jeste danas pojam neprevazidjene ljepote.

A ono da je najskuplji... Hm, doduse to govore za svaki malo bilje uradjen film koji izadje... Pocev od Titanika pa na ovamo. A i da jeste to u principu nista ne govori.

Koliko sam ja cuo premijera kod nas je tek 22. decembra i ti informaciju sam nasao na HP oficijalnom sajtu... A sto se tice glumacke ekipe zadovoljan sam sa svima osim sa Ludookim cudljivkom... Imam MEGA poster HP i Fler mi izgleda bas EXTRa, dok su Kruma pogodili bas kako sam zamisljao...Krupni lik sa nekom smekerskom bradicom...Sedrik mi je bas po knjizi.... Glumacka ekipa je cok...mada lik Voldemora...

Ralph-Fiennes-and-Lord-Voldemort-s-Costume-2.jpg

evo jedne Voldemorove slicice.... Akk ce ovako i da izgleda u filmu...blago nama.... Video sam i ja reklamu za premijeru Hp-a... Drago mi je sto cu ga odgledati pre nove "nam mile" godine!

Fanatic_Kv:
Ralph-Fiennes-and-Lord-Voldemort-s-Costume-2.jpg

evo jedne Voldemorove slicice.... Akk ce ovako i da izgleda u filmu...blago nama.... Video sam i ja reklamu za premijeru Hp-a... Drago mi je sto cu ga odgledati pre nove "nam mile" godine!

Uh kako je cakan!!! :red face:
Ma znate sta ne mozemo mi ocekivati da oni naprave cudo.Svakome je Voldemor drugaciji!Sve u svemu,videcemo kako ce covek da odglumi,sve je stvar ukusa

Jeste li videli kako su obuceni za Bal?! Kod Hermione mi se jedino svidja frizura,a Fler ima predivnu haljinu i bas je lepa,a Krum je bas onakav kakvog sam ga zamisljala,Sedrica nisam videla mada nije moj tip,a ona Cho.......Necu ni da komentarisem!

Back