Harry Potter Fan Club

• Začetnik teme Začetnik teme Harijeva sestra
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
N_ToNx:
Da, ali pre nego sto ga je zaposeo, Voldemor je pokusao da ga ubije avada kedavrom i nije uspeo samo zahvaljujuci Dambldoru. Ne verujem da bi se tako nemarno ponasao prema svom delu duse.

Ali kapirate da on ima vise dusa,a i ako ubije Harija on postaje BESMRTAN i onda mu vise NE TREBAJU ti horkruksi tj. te duse,one izblede,kapirate,nema ih vise,
besmrtan-jedna dusa,savrsenstvo,...
A i Voldi je spreman na sve,jer lepo kaze prorocanstvo(sad ga prevedi na malo prostije),
ako Voldi ubije Harija on postaje besmrtan

Ajde posto je ovo sad malo zakukuljena teorija i moze se gledati sa vise uglova,zanima me koji su po vasem misljenju sve horkruksi?!

Fanatic_Kv:
Snejp i Melfoj zaarantovano umiru... Nema toga sto se moze uraditi da bi povratili harijevo poverenja.... ali ja tipujem na Rona....

ali o ovome se vec isuvise diskutuje....

Recite mi vasa misljena na temu predstojeceg filma... Film je u SAD zabranjen za decu ispod 12 godina bez nadzora roditelja jer je "najmracniji" film do sad....

Doduse Ameri ne daju d aklinci gledaju ista gdje ima imalo icega strasnog i gdje ima nekog slobodnijeg ljubljenja... A gledala sam neke scene iz filma i prilicno je, hm... Pa, svakako necu bas fino pajkiti nakon gledanja.

Ne vjerujem da ce umrijeti Melfoj, a ni Ron...

Zaboravljate jednu stvar...Voldemor je napravio Horkruks od Nagini tek kada nije uspeo da ubije Harija i tako napravi poslednji horkruks.Nagini nije bila izbor od pocetka nego je bio prinudjen da od nje napravi horkruks.Mislim da definitivno otpada misljenje da je Hari horkruks, jer Voldemor ne zna tacan sadrzaj prorocanstva tj ne zna da jedino Hari moze zauvek da ga se otarasi. A da je Hari horkruks onda bi morao prvo da izvrsi samoubistvo, pa ubije Voldemora...Sto i nije bas verovatno. Ne postoji niko drugi ko bi mogao da unisti Voldemora, a da bi ga unistio mora da unisti sve delove duse, pa onda njega. jedino ostaje mogucnost da se njih dvojica medjusobno poubijaju u duelu, ali tek to bi bilo glupo.
Citala sam da ce peta knjiga da bude podeljena u dva dela. Ali ja mislim da je bolje da su podelili cetvrtu u dva dela nego petu, jer je peta knjiga preterano opsirna i ima delova koji mogu da se izbace, a u cetvrtoj je svaki delic bitan. Najbolje bi bilo da su i cetvrtu i petu knjigu odradili u dva dela, ali...
procitala sam jos i da postoje velike sanse da ce da zamene glumce koji glume Harija, Rona i Hermionu, jer su prerasli svoje uloge. Ne verujem da je tacno, ali ako jeste to je skroz bez veze. Sve bi izgubilo smisao kad bi to uradili.

Elishabeth:
Ali kapirate da on ima vise dusa,a i ako ubije Harija on postaje BESMRTAN i onda mu vise NE TREBAJU ti horkruksi tj. te duse,one izblede,kapirate,nema ih vise,
besmrtan-jedna dusa,savrsenstvo,...
A i Voldi je spreman na sve,jer lepo kaze prorocanstvo(sad ga prevedi na malo prostije),
ako Voldi ubije Harija on postaje besmrtan

Ajde posto je ovo sad malo zakukuljena teorija i moze se gledati sa vise uglova,zanima me koji su po vasem misljenju sve horkruksi?!

Da ali onda ajde da skocimo na 7. knjigu...

HARI CE MORATI DA UBIJE SEBE DA BI UBIO VOLDIJA!!!! (ako je Hari zaista horkruks....) A oni ne ozivljavaju mrtve! :roll:

To i ja rekoh malo pre...A i voldemor ne zna da samo Hari moze da ga ubije. Da zna to bi mogla da bude taktika da jos jednom prezivi, ali ne zna a ne bi deo svoje duse poverio nekom detetu koje moze sutra da pogine u saobracajnoj nesreci ili padne sa metle ili...sta god vec.

Elishabeth:

Uffff o tome se ovde vodila bas zakukuljena tema.... prelistaj malo prethodne postove i naci ces odgovor posto smo pre nekih 10-ak stranica DETALJNO obradili knjigu....Ali evo kopirao sam deo mog posta samo za tebe....

-kad smo vec kod horkruksa mislim da sam konacno shvatio koji je poslednji horkruks!
Znaci znamo da postoje sledeci:
1) Voldemor
2) Dnevnik Toma Ridla
3) Prsten porodice Ispijenih
4) Zmija Nagini
5) Solja Helge Haflpaf
6) Medaljon Salazara Sliterina
i 7) nesto od Grifindora ili Revenkloa....

Svi znamo da voldemor nije mogao da se docepa grifindorskog maca sto nam za uzvrat ostaje samo revenklovski stapic..... (mac,solja,medaljon i stapic) Damb je rekao da je Voldemor bio opsednut ovako jakim magijskim predmetima ali posto nije mogao da se docepa maca uzeo je svoju zmiju nagini (u crnoj magiji zmija je simbol za ponovno radjanje....) tako da je to ocigledno....

I jos nesto zelim da dodam...Stapic je isti onaj koji se nalazi u izlogu (ne znam kako se zove tacno)lika koji se bavi stapicima u DijagonAleji....Ako pogledate i procitate ponovo PRVI deo knjige shvaticete da se stapic Revenkloa nalazio u istoj radnji gde je Hari kupio svoj stapic....ipak svi znamo da su Smrtozderi u celoj DijagonAleji oteli bas ovog lika i rasturili mu prodavnicu zar ne....Verovatno ne bez razloga!

Ja nesto mislim da Nagini nije horkruks,ipak JR mora da ostavi neko iznenadjenje ili neki spektakularni obrt,jednostavno ne lici na nju da sve bude onako kako deluje na prvi pogled.

ps
lepo si zapazio to za stapic svaka cast,meni je promaklo

I jos nesto zelim da dodam...Stapic je isti onaj koji se nalazi u izlogu (ne znam kako se zove tacno)lika koji se bavi stapicima u DijagonAleji....Ako pogledate i procitate ponovo PRVI deo knjige shvaticete da se stapic Revenkloa nalazio u istoj radnji gde je Hari kupio svoj stapic....ipak svi znamo da su Smrtozderi u celoj DijagonAleji oteli bas ovog lika i rasturili mu prodavnicu zar ne....Verovatno ne bez razloga![/QUOTE]
Svaka tebi cast na idejama i temeljnosti! Znas kad bi mi palo na pamet da su Olivandera oteli zbog stapica? Apsolutno nikad.Mada se ne zna da li su ga oteli ili je pobegao. Mozda on pomogne Hariju u sedmom delu. mislim da ova teorija moze da bude tacna. Taj sedmi horkruks mora da bude povezan sa necim iz Voldemorove proslosti, a znamo da je on svoj stapis kupio kod Olivandera.
Nagini jeste horkruks, to je jos jedna od dambldorovih teorija, a one su uvek tacne.

OLIVANDER!!! Pa naravno... A i plus koliko se ja secam (davno nisam procitao 1 deo...) Hari je osetio nesto kada je usao kod Olivandera prvi put u prodavnicu..... Olivander je ocigledno neki bitan faktor u 7. delu.. Da li bog tog stapica (horkruksa) ili slicno ali je bitan...

mislim da Nagini predstavlja horkruks posto za razligu od ostalih teorija (hari i Kvirel za horkrukse) znamo da Voldi ne bi dopustio da se ista desi nagini....

Ja bas i ne verujem u tu teoriju da je barmen Dambldorov brat. A on i nije bas neki genije, secate se kad je Dambldor pokusavao da razveseli Hagrida zbog toga sto se saznalo da mu je majka dzinica, tu pominje svog brata u aferi sa nekim kozama i kaze da nije bas siguran da li ovaj zna da cita... Ne zvuci bas kao osoba na koju se mozes osloniti u borbi protiv Voldemora.
Da, odigrace on neku ulogu u sedmom delu. On je samo nestao sa svim stvarima, ne zna se da li je to uradio svojom voljom..Za onog prodavca sladoleda kazu da su ga oteli smrtozderi, a Olivander je mozda i sam otisao.
Sto se preokreta tice dovoljno je to sto ce Snejp da pokaze da je dobar.

Elvin:
pa nazalost i nisu bas uvek:cry:

ja mislim da ce u pronalazenju horkruksa pomoc harry-ju pruziti aberoft dambldor(barmen iz veprove glave),jednostavno nije harry potter kniga bez makar jednog dambldora:)

Iskreno receno Dambldora sam najvise gotivio...Uvek je bio nekako cool u svakoj situaciji u bio je tako mocan i....Dosta me podseca na Gandalfa iz LOTR-a!!!! A u isto vreme mnogo mi je krivo sto je (u filmskoj obradi) prvi Damb (koji je nazalost snimio prva dva dela) umro.... Sada ga je zamenio novi (3. deo pa nadalje) koji jednostavno nije Damb...

ma jeste dambldorov brat,ako se secas kad harry ulazi u veprovu glavu vidi barmena,i oseti miris koza8) ,cini mi se da je jr rekla da je barmen dambldorov brat,a dambldor se oslanja na njega sto se moze videti i iz scene u kojoj barmen hvata snejpa tokom intervjua sa trilejnijevom
a meni je olivander uvek delovao spooky:roll: ,ko zna sta se desava u toj sedoj glavi;)

Fanatic_Kv:
Iskreno receno Dambldora sam najvise gotivio...Uvek je bio nekako cool u svakoj situaciji u bio je tako mocan i....Dosta me podseca na Gandalfa iz LOTR-a!!!! A u isto vreme mnogo mi je krivo sto je (u filmskoj obradi) prvi Damb (koji je nazalost snimio prva dva dela) umro.... Sada ga je zamenio novi (3. deo pa nadalje) koji jednostavno nije Damb...
ako se dobro secam novi damb je upravo gandalf:lol: glavom i bradom8-)

Dambldor je ubedljivo bio najbolji. Bio je sasavi genije i ekscentrik do kraja, uvek su mi bile zanimljive lozinke za njegovu kancelariju. definitivno podseca na Gandalfa, samo sto je meni dambldor zanimljiviji i bolje odradjen. Gandalf mi je preozbiljan i nekako jednolican. Ovaj glumac koji sada glumi Dambldora je ocajan. Uopste ne lici na Dambldora iz knjige

Elvin:
ma jeste dambldorov brat,ako se secas kad harry ulazi u veprovu glavu vidi barmena,i oseti miris koza8) ,cini mi se da je jr rekla da je barmen dambldorov brat,a dambldor se oslanja na njega sto se moze videti i iz scene u kojoj barmen hvata snejpa tokom intervjua sa trilejnijevom
a meni je olivander uvek delovao spooky:roll: ,ko zna sta se desava u toj sedoj glavi;)
Nije rekla da je on Dambldorov brat, zapamtila bih tako krupnu informaciju. Ne znam, ne verujem. necu da ti teram kontru bez razloga, mozda i jeste. u svakom slucaju bi bilo zanimljivo da jeste. Ostaje nam da vidimo u sedmom delu koji izlazi...NEKAD

ja_KV:
Nije rekla da je on Dambldorov brat, zapamtila bih tako krupnu informaciju. Ne znam, ne verujem. necu da ti teram kontru bez razloga, mozda i jeste. u svakom slucaju bi bilo zanimljivo da jeste. Ostaje nam da vidimo u sedmom delu koji izlazi...NEKAD

Ljudi mi se trenutno nalazimo na Internetu!!!!!!

Iskoristite njegove cari!!!!!!!!!!!!!

A do tada sladite se ovom informacijom.....(ako znate engleski)!

Mundungus is later spotted with a suitcase full of possessions from the house, and in the company of the barman from the Hog's Head. J.K. Rowling confirmed the barman is Dumbledore's brother Aberforth. Aberforth was described as drawing his cloak about his throat as he walked away from the scene. It is possible that he now has the locket. Mundungus was later taken to Azkaban prison, a location often mentioned but never visited in the books, and it has been speculated the locket might give Harry a reason to visit Azkaban.

Fanatic_Kv:
Mislm da si se presaltovao...Nije!

Dambldor sada je Michael Gambon dok lik Gandalfa je Ian McKellen...
A ovo za Dambijevog burazera...ne znam sta da mislim

ok moja greska,secam se da je bila prica da ce mckellen glumiti damba
sad to sto u filmovima dambldor ima epizodnu ulogu u pravom smislu te reci je...:roll:

2 ja_KV

ja sam to procitao na http://www.mugglenet.com a ti ljudi su fanatici za hp,veci od svih nas zajedno,i skoro sam ubedjen u to,a naravno da mi ne teras kontru,samo razmenjujemo misljenja,ipak smo ovde iz istog razloga...

Fanatic_Kv:
Za one koji ne znaju....

Barmen jeste Dambijev brat!!! JR je potvrdila... i postoji velika mogucnost da on poseduje ORIGINALNI HORKRUKS!!!!!!!!!!!! (tj. isti onaj medaljon iz kuce Blekovih koji je Mandangus ukrao)!

moguce je ili po drugoj teoriji medaljon je kod kricera,koji ga je eventualno dao belatriks,mada ipak mislim da je medaljon kod aberofta,kao sto rekoh nema harry pottera bez dambldora:-D

Nisam davno bila na mugglenet-u, ima li sta zanimljivo? Sad mi je Fanatic izneo citat da ovaj jeste Dambldorov brat. Ok bili ste u pravu. To je stvarno zanimljivo. Onda je verovatno da je medaljon iz kuce preko Mandagusa dospeo kod njega. Jedino tako on moze da odigra neku ulogu kao Dambldorov brat.

Back