Harry Potter Fan Club

• Začetnik teme Začetnik teme Harijeva sestra
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jedva cekam novu knjigu na srpskom. Procitala sam ih sve po bar tri puta i evo citam po cetvrti (prvi i treci dio po peti put) i apsolutno mi nije dosadno! Imam samo par pitanja, cisto informativno, ako eko zna.

U kojoj je kuci bila djevojcica duh Jecajuca Mirta dok nije ubijena? Da li su njeni roditelji bili normalci? Nisam opazila da se to negdje pominje, ali moguce da sam samo propustila.

Ako je maloljetnim carobnjacima zabranjeno koriscenje magije tokom raspusta, kako to da Hermiona cesto i van skole koristi lumos ili reparo i niko je ne opominje zbog toga, a Hari ne smije magijom da oslobodi svoju sovu, npr i prima pisa opomene jer je kucni vilenjak izveo magiju u kuci u kojoj on stanuje?

Hvala!

Gde je ona koristila lumos i reparo? Ne secam se. Pretpostavljam da je Mirta bila u Haflpafu, imam neki osecaj. Meni nije jasno to sto Hari na kraju cetvrtog dela nije video testrale kako vuku kocije,a vec je video kako Sedrik umire.

je-bote kako je ovde postalo dobroooooo, jeee-bote jeeeeee.... ne brate ozbiljno, konacno. a znao sam da ce tako da bidne kad se desi ovo sto se desilo tolko ocekivanog 16. jula
ja sam malo bio out, sorry stvarno, ljudovi. imade tu nekih raznih problema iblablabla... al cu uskoro ponovo da me nema, idem do dambldora na primorjeeee, jeeee...
inf i soffy, totalno vas podrzavam za komunizam. zivela revolucija! steta sto nisam ziveo u SFRJ-u, a ne u ovom raspadu od zemlje.
e inf, znam i ja nesto, ustvari, poprilicno sta se dogadja u prvih 10 poglavlja u hp 6. ali mi nesto nije jasno, nisam bas razumeo na engleskom, da li je HBP novi DADA ili onaj koga su posetile dve sestre na pocetku? znas na koje tipove mislim. ili je to mozda neki treci, jer dalje od 10. poglavlja neznam. ove stvari nisam pohvatao iz knjige jer je jos nemam, to su neki drugi izvori...
a sto se tice one moje predpostavke na hp forumu ako ste citali ljudi, ono za feliksa felicisa, mnogo sam se zaebo, hehe, nikad ne bi reko... :oops: :lol: ostale neke stvari sam pogodio dobro

Turn off the light:
infidel:
evo odgovor na pitanje vezano za MelfojaMelfoj je ustvari kaznjen zbog cina koji je napravio njegov otac, tj zbog upada u MM i neuspelog uzimanja prorocanstva
zadatak je smrtno tezak i treba mu pomoc koju dobija od...

ne verujem da neko ko je zainteresovan za harija nije ovo procitao :lol: :lol: :lol:

ovo je za infa: pomoc dobija od naseg malog slatkog zlobnog slinavusa, hehehehe :twisted:

DAMBLDOR:
infidel:
evo odgovor na pitanje vezano za MelfojaMelfoj je ustvari kaznjen zbog cina koji je napravio njegov otac, tj zbog upada u MM i neuspelog uzimanja prorocanstva
zadatak je smrtno tezak i treba mu pomoc koju dobija od...
Bravo inf,na to sam mislio :lol: :lol:

a ti kao, damb, nisi odoleo iskusenju da procitas :wink: nemoj se foliras znam da nemozes da izdrzis... 8)

hit:
sofffy:
hit:
inf i soffy, totalno vas podrzavam za komunizam. zivela revolucija! steta sto nisam ziveo u SFRJ-u, a ne u ovom raspadu od zemlje.
hehehe,i ja zalim!rodila sam se kad se zaratilo... :cry: :lol: nego,dobrodosao ti nama i ostani sto duze mozes!!! :lol: :wink:

for sure :wink: 8)
dje si hit!!!!!sto godina
ej bre komunisti vi ste glupi!!!!hitler je najjaci!

N_ToNx:
Gde je ona koristila lumos i reparo? Ne secam se. Pretpostavljam da je Mirta bila u Haflpafu, imam neki osecaj. Meni nije jasno to sto Hari na kraju cetvrtog dela nije video testrale kako vuku kocije,a vec je video kako Sedrik umire.

I ja pretpostavljam da je bila u Haflpafu, tako mi se uklapa u opis. Koliko znam Haflpaf insistira na dobroti i plemenitosti kao najbitnijoj osobini i po tome prima ucenike... Mirta je premalo bila u prici da bih mogla da provalim da li je bila mnogo dobra, a Hagrid u I dijelu kaze da misli da su Haflpafovci gomila glupana... E sad, pomalo mi djeluje glupkasto, ali mi recimo Sedrik uopste nije djelovao glupo...

Korisila je reparo da popravi Harijeve naocari jer je greskom sletio preko flu mreze u kamin u Nokturn aleji i malo se ugruvao. To je bilo u II dijelu. Sjecas se, onda ga je nasao Hagrid, pa su sreli Veslijeve i Hermionu i on se pozalio na cvike i ona mu ih je popravila. Za lumos ne mogu trenutno da se sjetim, ali znam da je nesto osvjetljivala.

Nakon toliko citanja pocnjes da opazas i najmanju greskicu koja se mora dogoditi svkom knjizevniku. Npr. u I dijelu kaze da se vracaju Hogvorts ekspresom svojim kucama na ljetnji raspust i kada su se priblizili stanici skinuli su odore i oblacili dzempere i kapute! U julu mjesecu? OK Engleska nije bas topla, ali kaputi po sred ljeta, ne vjerujem da se bas praktikuju.
Onda je Hari zahvalio gdji Vesli na torti koju mu je poslala za Bozic, a ona mu je poslala kutiju domacih karamela... Ima mnogo takvih stvari i apsolutno ne zamjeram zeni (da ne ispadne da sam sad neka cangrizava). Ne moze ni ona svaki detalj da zapamti od toliko ispisanih strana.

Glupavo mi je sto je ova tema na ovom forumu, a ne na knjizevnosti, ali vec smo svi navikli!

POZZ!!!

HEBEHA:
N_ToNx:

I ja pretpostavljam da je bila u Haflpafu, tako mi se uklapa u opis. Koliko znam Haflpaf insistira na dobroti i plemenitosti kao najbitnijoj osobini i po tome prima ucenike... Mirta je premalo bila u prici da bih mogla da provalim da li je bila mnogo dobra, a Hagrid u I dijelu kaze da misli da su Haflpafovci gomila glupana... E sad, pomalo mi djeluje glupkasto, ali mi recimo Sedrik uopste nije djelovao glupo...

Korisila je reparo da popravi Harijeve naocari jer je greskom sletio preko flu mreze u kamin u Nokturn aleji i malo se ugruvao. To je bilo u II dijelu. Sjecas se, onda ga je nasao Hagrid, pa su sreli Veslijeve i Hermionu i on se pozalio na cvike i ona mu ih je popravila. Za lumos ne mogu trenutno da se sjetim, ali znam da je nesto osvjetljivala.

Nakon toliko citanja pocnjes da opazas i najmanju greskicu koja se mora dogoditi svkom knjizevniku. Npr. u I dijelu kaze da se vracaju Hogvorts ekspresom svojim kucama na ljetnji raspust i kada su se priblizili stanici skinuli su odore i oblacili dzempere i kapute! U julu mjesecu? OK Engleska nije bas topla, ali kaputi po sred ljeta, ne vjerujem da se bas praktikuju.
Onda je Hari zahvalio gdji Vesli na torti koju mu je poslala za Bozic, a ona mu je poslala kutiju domacih karamela... Ima mnogo takvih stvari i apsolutno ne zamjeram zeni (da ne ispadne da sam sad neka cangrizava). Ne moze ni ona svaki detalj da zapamti od toliko ispisanih strana.

Glupavo mi je sto je ova tema na ovom forumu, a ne na knjizevnosti, ali vec smo svi navikli!

POZZ!!!
Mozda cin lumos nije zabranjena??????meni bi to da sam normalac izgledalo kao elektricni trik,on pritisne dugme i upali svjetlo???? :idea:

Back