Pisala sam malo rp,ali radnja se odvija poslije onoga sa Fran I Edijem.
Vas 2 napisite sta se desilo u medjuvremenu.Ok?
Btw,meni se bas I ne svidja ozivljavanje Voldemora,ali kako god vi hocete.Mozda ce biti zanimljivo…
Dani u Hogvortsu su prolazili,a Rejcel je sve manje razgovarala sa svojim prijateljima….
“Svi su zauzeti nekim svojim problemom….Jos sad ova frka sa Voldemorom…Hm….Ponekad pozelim da imam normalno djetinjstvo.Bez ovih svih cudnih,magicnih “stvari” I stvorenja koje me okruzuju…
Ipak,s druge strane,ovdje makar nikada nije dosadno….Samo,zapostavili smo druzenja,opustene razgovore u boravku,zajednicka okupljanja.Sve je nesto “na brzinu”.”,razmisljala je Rejcel dok je sama hodala prema ucionici,sa knjigama u rukama.Imali su cas istorije magije.Zajedno sa mladim carobnjacima I vjesticama iz Sliterina.
Kada je usla u ucionicu,gotovo svi su bili na svojim mjestima.Sjela je do Frances kao I obicno,I promrmljala:”Fran,sta se to desava sa Edijem?”
“Ne pitaj me nista sad….Ne znam sta da ti kazem…Sve je ovo cudno,I za mene strano…Razgovaracemo nakon casova.Vazi?”,rekla je Frances.
Rejcel je osjetila malo tuge u njenom glasu…….
Nakon zanimljivog casa istorije magije,Rejc je bila oraspolozena.Taj joj je predmet bio najdrazi,a ovog puta saznala je jos mnogo toga,upravo o magiji.Bila je fascinirana nekim stvarima o kojima je profesor pricao.
Dok je sakupljala stvari sa stola,prisla joj je Sara.
“Rejc,cas je bio zanimljiv zar ne?”,nasmijala se.
“Naravno!”,slozila se Rejcel
“Znas,meni se ni malo ne svidja ova mrznja izmedju Sliterina I Grifindora….Mislim da je doslo vrijeme da se pocnemo druziti I voljeti”,tuzno je rekla Sara.
“Saro,ne znam da li cemo docekati da mrznja potpuno nestane,ali sigurno cemo se potruditi da to postignemo.Znas,meni ne smeta sto se sa vama druzim.”,ohrabrila ju je Rejcel.
“Znam,hvala ti.Ali Edi…?”,Sara je pognula glavu.
“Nista se ti ne brini za Edija.Iako se ponasa kao da ne voli nas djevojcice,a posebno vas iz Sliterina,on to ne misli tako.Ma znas ti njega…”,nasmijala se Rejcel,”ne obracaj paznju.Vidjeces da ce ga to proci…”
“Upravu si.Idemo sada napolje.Da udahnemo malo svjezeg zraka.”,I Sara se nasmjesila….
“Naravno”,slozila se Rejcel.Njih dvije su potrcale prema vratima kabineta.
pozdravljam vaaaaaaasss! :wink: