Harry Potter Enciklopedija

Nateraces me da je ponovo procitam...:D

Melfoj je bio smrtozder, a opet, posle 19 godina se seta okolo sa zenom i detetom. Jel' to onda znaci da je svim smrtozderima oprosteno?...

Melfojevima je bio dat oprost i izuzeli su ih od Azkabana zato shto je u toku bitke kod Hogvortsa Narcisa izdala Mracnog Gospodara. Kad je Harry lezo u sumi,onaj prvi put,kad su mislili da je mrtav Narcisa se javila da mu proveri puls..I dok su Voldemort i smrtozderi cekali ona je Harija tiho pitala da li je njen sin ziv,on je rekao jeste,da li je u zamku,on je rekao jeste, i onda se ona prodrala da je Harry mrtav..I na taj nacin lagala Voldemortu i pomogla Hariju.

:)

Moze li mi neko ukratko reci...napisati sta se desava u zadnjoj knjizi,nisam je procitala...ako moze malo opsirnije da mi napisete kraj knjige...........Hvala unaprijed..........

ne znam kome se zahvaljujes jer i da neko pokusa ne verujem da bi mogao da ti opise sta se desava u poslednjem delu
ako si procitala ranije delove trebala bi ovo da znas.......
evo ovo je jedan pokusaj hari postane punoletan pa order of phoenix & co. dolaze da ga izvade iz malog kukumavcilista
na putu ih napadaju smrtozderi bla bla bla ne mogu da pisem dalje
izvini ali kao sto vidis nemoguce je

Poslednja izmena:
Melfojevima je bio dat oprost i izuzeli su ih od Azkabana zato shto je u toku bitke kod Hogvortsa Narcisa izdala Mracnog Gospodara. Kad je Harry lezo u sumi,onaj prvi put,kad su mislili da je mrtav Narcisa se javila da mu proveri puls..I dok su Voldemort i smrtozderi cekali ona je Harija tiho pitala da li je njen sin ziv,on je rekao jeste,da li je u zamku,on je rekao jeste, i onda se ona prodrala da je Harry mrtav..I na taj nacin lagala Voldemortu i pomogla Hariju.

ovo stavi pod spoiler
neko mozda sada cita knjigu a na forumu je pa ne zeli da zna sta ce se jos desavati!
zeli da sam cita i sazna!

Znam. Procitala sam. Ali ne secam se da je to negde pomenuto... Mislim, to zasto nisu otisli u Azkaban. Mislim, mogu da nagadjam, ali nije u tome poenta.
Dobro, nema veze, vazno je da je Belatriks umrla na kraju... Stvarno mi ide na zivce ta...

ovo sto je navedeno je verovatno istina.

btw jel bio jos neko da gleda sesti deo?
mnogo su zajebali kraj
cuo sam da je film bio gotov ispeglan sve sve jos u januaru ali posto je bio najavljen za jul nisu producenti/reziseri dali da se menja termin iako su fanovi potpisivali i peticije i sve da se film ranije pusti

Prvo da pomenem da sam pročitala sve delove. Zatim da kažem da oni koji nisu pročitali 7. deo ne čekaju, već odmah počnu da bismo mogli na miru da komentarišemo bez straha da neko ne sazna nešto unapred.
Čarli je inače živ. Pominje se u onom zadnjem poglavlju (znate ono kad ga Hari kao ignoriše da ga ne bi smarao sa nekim kotlovima). Mislim da je ipak nakon 19 godina...
A šesti deo filma neću ni da komentarišem. Da nisam pročitala knjigu, ne bih imala blage veze o čemu se uopšte radi!!!! Izbacili su gomilu delova, skratili i isekli tako da ništa ne razumeš osim ako već ne znaš šta će da se desi.
Angel 92, i ja sam postavljala sebi slična pitanja što se tiče njihovih zanimanja. Ali izgleda da nigde ne pominje ništa o tome, što je bezveze. Ja pretpostavljam da je Hari završio kao Auror, a za ostale ne znam.
Lično ne znam koji mi je deo najbolji. Verovatno prvi, jer obožavam prve delove serijala.

P.S. Meni je najtužniji deo onda kad je otišao da obiđe grob svojih roditelja... :(

Poslednja izmena:
Ne znam,meni nije bio tuzan poslednji deo.
Iskreno,vise sam volela Dzordza,mislim,za Freda sma mislila da se pravi vazan { :mrgreen:} ,ali mi je naravno bilo zao.

Najtuzniji deo bio je 6.
Moj omiljeni [pored Harija] lik je umro
Inace,omiljeni deo mi je 2. :)
ne znam,svi,ali ako bih morala da se odlucim,drugi. :)

Vidim nisam jedina koja je zaprepašćena filmom. Stvarno moraš da budeš genije da bi upropastio takvu knjigu ....

Meni je bukvalno skocio pritisak. Hajde sto su izbacili APSOLUTNO fantasticne delove knjige, vec su umetnuli i petominutnu scenu (a to vreme je moglo da se potrosi na mnoooogo bolje stvari) koje u knijzi (niti bilo cega slicnog) NEMA. Mislim na ono kad, valjda za Bozic, Belatriks i jos par Smrtozdera spali Jazbinu. Kaakva glupost!!!
Tu je i guranje iste te Belatriks u scene u kojima je u knjizi nema, sto je objasnjeno visokim honorarom Helene Bonham Karter. U fazonu, da je gledamo za sve pare :hahaha:.

Inace, knjigu je zavrsila (7. deo) onako kako jeste da se ljudi kasnije ne bi nastavljali, vec da im zapecati sudbine. htela je da izbegne knjige tipa "Hari Poter:Sta je bilo posle", "Longbotom" i sl.

Nemam pojma, ja sam potpuno odusevljena knjigama, svaki deo mi je sve bolji... Ali filmovi su bezveze. Mislim, sa ortakinjama jednom u pola godine organizujem HP maraton [:metla: :worth:], naravno, ali nije to to...
Narocito me nervira onaj ruzni, patuljasti, istripovani lik koji glumi Harija. U opasnim situacijama grci facu i razvija cudne tikove, a kada je razdragan, slozi idiotski izraz lica pravog britanskog seljacica :roll:

Meni je bukvalno skocio pritisak. Hajde sto su izbacili APSOLUTNO fantasticne delove knjige, vec su umetnuli i petominutnu scenu (a to vreme je moglo da se potrosi na mnoooogo bolje stvari) koje u knijzi (niti bilo cega slicnog) NEMA. Mislim na ono kad, valjda za Bozic, Belatriks i jos par Smrtozdera spali Jazbinu. Kaakva glupost!!!
Tu je i guranje iste te Belatriks u scene u kojima je u knjizi nema, sto je objasnjeno visokim honorarom Helene Bonham Karter. U fazonu, da je gledamo za sve pare :hahaha:.

Inace, knjigu je zavrsila (7. deo) onako kako jeste da se ljudi kasnije ne bi nastavljali, vec da im zapecati sudbine. htela je da izbegne knjige tipa "Hari Poter:Sta je bilo posle", "Longbotom" i sl.

Nemam pojma, ja sam potpuno odusevljena knjigama, svaki deo mi je sve bolji... Ali filmovi su bezveze. Mislim, sa ortakinjama jednom u pola godine organizujem HP maraton [:metla: :worth:], naravno, ali nije to to...
Narocito me nervira onaj ruzni, patuljasti, istripovani lik koji glumi Harija. U opasnim situacijama grci facu i razvija cudne tikove, a kada je razdragan, slozi idiotski izraz lica pravog britanskog seljacica :roll:

Daniel je (z)extra,kao i većina filmova,ali Polukrvni princ je bio UŽAS od filma...

Meni je bukvalno skocio pritisak. Hajde sto su izbacili APSOLUTNO fantasticne delove knjige, vec su umetnuli i petominutnu scenu (a to vreme je moglo da se potrosi na mnoooogo bolje stvari) koje u knijzi (niti bilo cega slicnog) NEMA. Mislim na ono kad, valjda za Bozic, Belatriks i jos par Smrtozdera spali Jazbinu. Kaakva glupost!!!:

Ja sam odgledala scenu i pomislila kako moram sve ponovo da čitam jer se ne sećam tog dela. Posle sam tek provalila da te scene uopšte i nema, pa sam pobesnela! 'Ajde što su izbacili gomilu stvari, mi znamo šta nedostaje. Ali da izmišljaju radnju!!!! :dash:
Da su malo zastali i razmislili shvatili bi da sad (pošto su spalili Jazbinu) nemaju gde da održe Flerinu i Bilovu svadbu!!! Živo me zanima šta će sad....

Ja sam odgledala scenu i pomislila kako moram sve ponovo da čitam jer se ne sećam tog dela. Posle sam tek provalila da te scene uopšte i nema, pa sam pobesnela! 'Ajde što su izbacili gomilu stvari, mi znamo šta nedostaje. Ali da izmišljaju radnju!!!! :dash:
Da su malo zastali i razmislili shvatili bi da sad (pošto su spalili Jazbinu) nemaju gde da održe Flerinu i Bilovu svadbu!!! Živo me zanima šta će sad....

Ocene na Harry Potter filmove,1-5:

Hari Poter i Kamen mudrosti-4
Hari Poter i Dvorana tajni-5
Hari Poter i Zatvorenik iz Askabana-3
Hari Poter i Vatreni pehar-4
Hari Poter i Red Feniksa-4
Hari Poter i Polukrvni Princ-2

Možda Rade uspe nešto da uradi u naredna dva dela,ali čisto sumnjam...

Back