- Poruka
- 5.947
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zasto macOS, Windows i Linux nisu do sad presli na mikrokernel? Jesi se to pitao?Ček, jesi ti to već probao Hurd na desktopu ili je samo pretpostavka?
Ne znam, pitam se to i ja. Ali iOS ga koristi a rekoh ti, ne izgleda da koriste mnogo jači procesor.Zasto macOS, Windows i Linux nisu do sad presli na mikrokernel? Jesi se to pitao?
Linux kad je samo mapirao u drugi ram prostor zbog meltdown gubile se performanse a ne da servisi trce
u ringu nekom drugom od kernela![]()
Moja greška, hvala.iOS користи хибридни кернел.
https://en.wikipedia.org/wiki/IOS
Da vidim sad, pogrešio sam... Pa koliko su skupi mnogo i ne zagledam ni specifikaciju a ni ispod haube. Prođe me volja.
до недавно сам користио Mate 10 lite са 4гб рама и 54гб меморије - једини проблем јесте што нема одвојена 2 слота за сим картице и посебно за додатну меморију.Moguće.. trenutno koristim Huawei mate 10 pro, sa 6gb rama i 128gb memorije telefona i prezadovoljan sam kako radi.. nema nikakvih bugova niti problema sa bilo kojom aplikacijom.
Kakve veze imaju procesori ,kada cete to ukapirati kada je android lose optimizovan i zahteva puno ram memorije i budzenje procesora sto iziskuje vecu potrosnju baterije da bi uopste radio kako treba.Jer kad gledam specifikaciju iPhonea nisam siguran da im je procesor duplo jači nego na androidu? Hexa core za iPhone 12 i od toga samo 2 jezgra na 3.1. Ona 4, 1,8Ghz
Korišćenje mikrokernela donosi i neke negativne efekte. U kojoj meri, da vidimo kad puste i ostatku sveta za modele koji su pobrojani u onoj vesti.Kakve veze imaju procesori ,kada cete to ukapirati kada je android lose optimizovan i zahteva puno ram memorije i budzenje procesora sto iziskuje vecu potrosnju baterije da bi uopste radio kako treba.
Prvi 64 bitni procesor za telefone je uveo Iphone 5s,mnogi su se tada smejali a posle izvesnog vremena i sami poceli da koriste tu arhitekturu ...
Заправо јесте јер су све апликације на том телефону и даље андроид.Hm nije velika ušteda.
Па не баш.... HarmonyOS је Unix-llike као iOS заснован на мулти-кернерлејској архитектури с том разликом што уместо да имаш оперативни систем за сваки уређај понаособ ти овде имаш један за све уређаје независно колико он имао RAM-a. Сликовито речено телефон који вреди 70 евра попут Honor 9s-a радиће глатко и комунистичкиto je znaci android hteo da bude
Aли Ubuntu је дистрибуција Debian-а који има Linux кернел са монолистском архитектуром. Другима речима рад Android-a и Debian-a као два Linux система се не разликује.Овако нешто је пре неколико година покушао да направи Каноникал са Убунтуом...