HarmonyOS (OpenHarmony, Huawei)

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Дакле где дође до заблуде...
EMUI 12 је ипак само AOSP 11 са исзгледом и анимацијама које красе Хармони ОС и нема никакве друге везе са Хармони ОС...

Обзиром да имам и Xiaomi redmi 9 (и redmi 9 note pro) који су надограђени на Гуглов андоид 11 могу да кажем да ми се Хуавеиева верзија више допада што се тиче могућности и целокупног утиска.

Једино што и даље из неког разлога мој Нова 9 одбија да омогући прелазак на Хармони ОС 2 - на крају му је верзија апликације My HUAWEI превише ниска!?
Што се тиче рада самог уређаја, након ситних мушица које су се појављиале на redmi 9 note pro овај уређај је освежење како по питању лежања у руци тако и по питању рада уређаја.
Једино што ћу се морати одрећи неких игара које захтевају гугл плеј сервисе за пласирање реклама...
Додуше, занимљива је ситуација и са Телеграмом код ког се испоставило да су му локацијски сервиси (има опција дељења локације -тренутне или одабране) такође зависе од гуглових локацијских сервиса (не само мапе) услед чега је онемогућена могућност дељења локације... Додуше ово сам решио инсталирањем и Телеграм FOSS верзије у којој локацијски сервиси иду преко отворене уличне мапе....
Што се тиче програма који не захтевају Гуглове сервисе за нормалан рад - све ради без проблема ( за сада)...

Дакле где дође до заблуде...
EMUI 12 је ипак само AOSP 11 са исзгледом и анимацијама које красе Хармони ОС и нема никакве друге везе са Хармони ОС...

Еmotion UI je графички интерфејс којег Хармони такође користи.

Еmotion UI je графички интерфејс којег Хармони такође користи.
Ок, да будем прецизнији, на Нова 9 (за светско тржиште), испод EMUI12 налази се Андроид 11, а не Хармони ОС.
Да ли је неко у Србији покушао и успео да инсталира Хармони ОС на Нова 9?
Има снимака поступка на нету, али код мене то неће...

Ок, да будем прецизнији, на Нова 9 (за светско тржиште), испод EMUI12 налази се Андроид 11, а не Хармони ОС.
Да ли је неко у Србији покушао и успео да инсталира Хармони ОС на Нова 9?
Има снимака поступка на нету, али код мене то неће...

Добићеш са нормалном надоградњом ЕМUI 12 на неку другу верзију. Ја сам тако добио HarmonyOS на P40 који се врти испод EMUI 12 али то и дање није онај као у Кини који има све особине тако да је тотално небитно...

Поставићу опет слику да људи знају о чему причамо...

1656790581398.png

Poslednja izmena:
HarmonyOS 3.0 биће компатибалан са Андроид 12. :per:

1657301703405.png

Такође верзија 3.0 треба да изађе 24 Јула у Кини. Верзија 3.0 као што сам већ писао овде представиће АркКомпајлер као и нове виџете.

Huawei could release HarmonyOS 3.0 operating system on July 24, reveals a well-known Weibo tipster. On the other hand, Huawei has not revealed the official launch date but it’s continuously working to test this software on mobile devices and we’ll soon meet the full software.
1657301774896.png

Изашао је HarmonyOS 3. Нажалост још нема HarmonyOS 3 за глобалне телефоне али доћи ће на паметне сатове и таблете. Очекујете неке од особина на нови EMUI 13 који би требао касније да се појави. Виџете сад можете да комбинујете са свичевима, па више нећете имати потребе да посегнете палац да рецимо искључите звук, такође могуће је сад направите суперфолдер у више димензија а што се тиче брзине сарадње између више уређаја драстично је повећана.

1659294276301.png
1659294359180.png

1659294378932.png
1659294403320.png

Видео:

Poslednja izmena:
Kopija iPadOs po izgledu.
Cak i pozadinu su iskopirali sa MacOs :cepanje:

Плот твист. KDE може овако да изгледа.

Da li ima nesto da ovi Kinezi osmisle samostalno ?

Ватромет. Барут. Рецимо да су имали ракете у доба кад се свет гађао са праћкама. Толико о томе.

Cackam u radnji Huawei i Honor. Honor copy paste samo sa GSom.😂 Dobro izradili Amere Kinezi kao odcepili se od Honora.

Oдвојене су фирме али је наслеђен дизајн. Но кад буде дошао EMUI 13 који ће да буде по упогледу на HarmonyOS 3 биће још више динстанциран.

AppGallery од данас поподне почела је да брљави да би сад јавила код 301 тј. да је сервер премештен и да буде занимљиво није ми се накачио као некад на кинески сервер као EMUI 11 што је имао обичај. Обрисао сам све податке, урадио сам downgradе AppGallery и успео сам да се накачим и рекао можда је до верзије (било је случаја) кад оно и она за пар секунди пукла веза. Установио сам да нисам једини јер и отац има исти проблем - пише нема интернета а интернет ради. Све други HMS апликације најнормалније раде. Због неразвијености сервиса то је можда једини проблем које можете да имате код Huawei телефона. Нису чести али дешава се...

Poslednja izmena:
Da li je ok pazariti neki Huawei?
Dosta je vremena prošlo i kompanija je bez Gugla opstala. Cini mi se da je usavršila svoj sistem da nesmetano rade sve apps.

Имаш све што ти треба на њему, чак и кад ако те мрзи да ручно надограђујеш можеш преко Gspace-a који је код Huawei-a премијум кад преузмеш. То је најлакши начин да дођеш до свих потребних апликација. Gspace је вирутална машина, која лажира верзију телефона и онда се лепо пријавиш на Google Play Storе најрегуларније. Мане виртуалне машине што се тиче потрошње батерије не морам да ти објашњавам али ако неко баш треба на пример YouTube Studio то је једини начин да се исталира.

Back