Haris Silajdžić: Želim da ukinem Republiku Srpsku!

djula_mester:

Zašto nisi to uradio ovako:

dirty_harry_2.jpg

fosilvaso:
Koji paradoks:
Više su brinuli o nacionalnom ponosu oni koji su bili bliži bratstvu/jedinstvu sa balijama i Ujama!?:)
Griješiš!!! Mi Srbalji iz eks SR BiH ipak bolje znamo koliko je to ''bratstvo i jedinstvo'' bio iskren projekat!!!
Normalno da neko u monoetničkoj sredini (npr Bgd.) nije bio u situaciji da dobro sagleda prave stavove i drugih nacija!!! Mi smo se ovdje međusobno odlično poznavali - možda čak i previše odlično (znaš na šta asociram), i isto tako prepoznavali ko je ko! Istovremeno smo iz perspektive prosječnog stanovnika Srbije svi mi bili ''bosanci'' iz onih viceva što je, naravno, bila potpuno pogrešna i po sve Srbalje štetna politička konstrukcija (spontana ili planski projektovana sa strane) ;) ???

DeteSunca:
Živelo se pre lepo. Pitajte bilo kog Sarajliju kako mu je bilo u vremenu pre rata i svaki će vam dati isti odgovor, nebitno šta je - Srbin, musliman ili Hrvat. Današnje Sarajevo je ruševina onog starog, a to potvrđuju i propalice poput Tihića ili Silajdžića koji ga predstavljeju.
Jest u Sarajevu svima bilo gotivno, zato što je ostatak BiH to trpio po svom džepu!!
Juga im finansirala olimpijadu, a oni se poslije qrčili organizacijom!!! Ja osim gradova ne poznajem ni jedno jedino selo u Bosni i Hercegovini koje je bilo istinski multietnično (a BiH poznam)! Eh sad, kad se ima u vidu da je BiH zemlja sa pretežno ruralnim profilom naselja i stanovništva, lako je razotkriti istinu o priči da je ovdje ikada bilo nebitno ko je ko!!! Ovo je Bosna i ako je ovdje nešto uopšte ljudima značajno, onda je to činjenica da se dobro poznajemo ko o kome šta misli!!!
Odrastao sam u gradu i družio se sa njima (bez većih problema do samog rata) al' sam imao u vidu onu đedovu:
''Turčin je uvijek Turčin!!! Jednog stavi u vreću i sjedni na njega, a drugog stavi ispred stola i nahrani ga!!! Isto ti misli i o glavi radi onaj pod tobom u vreći kao i onaj kojeg si nahranio i napojio za stolom!!!''
Tako se i pokazalo, samo što su Srbalji za ovaj put nešto i naučili iz II sv. rata!!! ;)

djula_mester:
samo da se ta politicka borba ne zavrsi nekim genocidom ili bombardovanjem....
Pa mirno ne bi mogla sigurno. Suština mira tamo i jeste u tome da niko ne dobije sve što želi. Zato se položaj RS neće bitno promeniti u bližoj budućnosti. Dejton se neće menjati jer bi to značilo otvaranje Pandorine kutije sa nesagledivim posledicama što niko u svetu ne želi.

...rs se bori ekonomski i treba postati znatno bolji deo bih i na dobrom smo putu...srbija treba da pomogne tako sto ce usmeriti moguce investitore na ove prostore kako bi srbi privatizovali srpske firme...federacija se gusi svojim desetokantonalnim uredjenjem:jos nemaji formirane parlamente, vladu, budzet nije ni na vdiku iako se po privremenom finasiranju moze raditi svega tri meseca koja su na izmaku...doneli su gomilu zakona iz socijalnog sektora koji nemaju sanse da budu finansirani...preko dvesta firmi iz fbih se u poslednja tri meseca doselilo u rs zbog poreza koji su nizi i do 20%...srbija treba da pomogne tako sto ce se srpska jos jace ekonomski povezati sa maticom i time se odvojiti od ostatka bih...posle bi samo bila slovenacka taktika i defacto razjedinjenje koje ni tzv mz ne bi mogla nikakvim argimentima da spreci...

Rainbow Six:
Griješiš!!! Mi Srbalji iz eks SR BiH ipak bolje znamo koliko je to ''bratstvo i jedinstvo'' bio iskren projekat!!!

Istovremeno smo iz perspektive prosječnog stanovnika Srbije svi mi bili ''bosanci'' iz onih viceva što je, naravno, bila potpuno pogrešna i po sve Srbalje štetna politička konstrukcija (spontana ili planski projektovana sa strane) ;) ???

Ali smo isto tako osetili i sve nedostatke toga projekta u PRAKSI!:)

Nisam to 'bosanci' doživljavao kao planski projekat, a osim toga, po vicu se uglavnom znalo: Išla dva bosanca, Mujo i Haso....:)

nesha taxista:
Pa mirno ne bi mogla sigurno. Suština mira tamo i jeste u tome da niko ne dobije sve što želi. Zato se položaj RS neće bitno promeniti u bližoj budućnosti. Dejton se neće menjati jer bi to značilo otvaranje Pandorine kutije sa nesagledivim posledicama što niko u svetu ne želi.

Ne preteruj! Zašto Pandorina?
Nije valjda celi svet prepun AVNOJ-skih granica!?:)

Virtuelna BiH i paralela sa brakom:

Budući mladenci se na dan zaručivanja potukli tako da je intervenirala i policija i Hitna. Nakon toga, ili nema više ljubavi, ili je to neka bolesna ljubav?

Jedan partner(balije) i dalje inzistira na braku, a zna da će ga druga strana varati svakom prilikom sa Srbijom, a kada se ukaže prilika, tražiti razvod i ići u brak sa Srbijom!

Ko normalan bi u takvim uslovima inzistirao na braku i izgradnji 'sretne' budućnosti za sebe i potomke!?:):):)

fosilvaso:
Ali smo isto tako osetili i sve nedostatke toga projekta u PRAKSI!:)

Nisam to 'bosanci' doživljavao kao planski projekat, a osim toga, po vicu se uglavnom znalo: Išla dva bosanca, Mujo i Haso....:)
Ma fazon i jeste u tome da su svi bosanci svjesno ili nesvjesno poistovjećivani s Mujom i Hasom i da su bh muslimani bili najeksponiranija asocijacija za BiH!!!

Back