Hari Poter

• Začetnik teme Začetnik teme jovana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
The Duchess:
ja citam na wikipediji, a potvrdili su svi koji su procitali knjigu. znas li sta je bilo sa kricerom?

Wikipediu uredjuju svi ljudi koji oce na planeti a da imaju net...Mogo bih i ja tamo
da odem pa da napisem

i tako su Hariju odsekli **** jer je probao jebat Voldemrta dok mu je Hermiona pushila
mislim stvaro gluposti !!!

Spoiler Warning!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dumbledore je mrtav kao i Lord Voldermort.
Harry je ubijen ali se vratio posto je postao master of death i posetio je Deathly Hallows.
Kada se vratio Voldermortov horcrux je bio unisten i Neville Longbottom je ubio Nagini i unistio poslednji horcrux pa je harry duelovao sa voldermortom.....
Procitao sam knjigu odmah taj dan.

The Duchess:
da, harry je njegov horkrux. on umire, ali delic njegove duse zivi u hariju. ja citam na wikipediji, a potvrdili su svi koji su procitali knjigu. znas li sta je bilo sa kricerom?

Kricer, u poglavlju "The Flaw in the Plan", zajedno sa ostalim kucnim vilenjacima, se bori protiv smrtozdera, sve sa medaljonom Regulusa Black-a oko vrata, a u ime svog novog gospodara, Harija. Ostao je ziv. Sladak je. Napokon je poceo dobro da kuva :)

Ali smrt Dobby-a me je najvise pogodila... bas je bilo tuzno...

Kada smo kod kucnih vilenjaka, prvi poljubac Hermione i Rona je odlican. Kako je to dobro J.K.R. povezala. Ipak sam od Harija i Dzini vise ocekivala. Makar vise uzbudjenja.

Severus Snape je ispao najveca faca. Sada mi je drago sto mi se oduvek svidjao. I u knjigama i u filmovima.

E, jel tacno da ono R.A.B. iz 6. dela knjige znaci Regulus Arion Black? To sam nacula...
Prvi poljubac Hermione i Rona?? Jaooo...:-)
Pa dobro, ja nisam nista ocekivala od Harryja i Ginny jer je on u 6. delu raskinuo s njom...nije zeleo da Voldemort i smrtozderi znaju za Ginny, jer bi mogli da je povrede ili tako nesto da bi pridobili Harryja.
Mislim da cu dosta plakati uz knjigu:? jbg.
Ja sam zamrzela Kricera u 5. delu knjige zato sto je onako izasao iz Siriusove kuce i otisao do Belatrix da joj otkuca sve o Redu...ali moram da priznam da ume da bude komican lik. Dobija obozavam:-(
Pozz za dr.kokija! I ja sam zaludjenik/zaljubljenik u HP!:-D

hermionagrendzer:
Upravo sam procitala knjigu... jos uvek u blagom soku... odlicna je...
Kako Voldemort nije mrtav? Jel si sigurna da citas dobru knjigu?

Jeste mrtav, zbog onog Harry-jevog prvog umiranja.

JBT, sjecam se kada sam naletjela na kraj sestog dijela dok ga jos nisam bila procitala, pokvarila mi se citava knjiga..
Nadam se da oni sto nisu citali ne osjecaju isto sada..

Mala_Martinka:
E, jel tacno da ono R.A.B. iz 6. dela knjige znaci Regulus Arion Black? To sam nacula...
Prvi poljubac Hermione i Rona?? Jaooo...:-)
Pa dobro, ja nisam nista ocekivala od Harryja i Ginny jer je on u 6. delu raskinuo s njom...nije zeleo da Voldemort i smrtozderi znaju za Ginny, jer bi mogli da je povrede ili tako nesto da bi pridobili Harryja.
Mislim da cu dosta plakati uz knjigu:? jbg.
Ja sam zamrzela Kricera u 5. delu knjige zato sto je onako izasao iz Siriusove kuce i otisao do Belatrix da joj otkuca sve o Redu...ali moram da priznam da ume da bude komican lik. Dobija obozavam:-(
Pozz za dr.kokija! I ja sam zaludjenik/zaljubljenik u HP!:-D

Upravu si za R.A.B. :)
A i za plakanje... i ja sam cmizdrala :(
Jesu Ginny i Harry zavrsili zajedno, ali su oni svoj vrhunac imali u 6. delu...

Nadam se da ti nisam pokvarila citanje knjige, ali mislila sam da su svi svesni da dobro mora da pobedi nad zlom i da ce Hari biti taj koji ce preziveti. Ipak mi je drago sto su se neki negativni izvikli na kraju, a neki ispali dobri. :)
Ipak je po meni "Harry Potter" realan.

Pozzz

@hermiona
Ma nisi mi pokvarila citanje knjige:) Nista mi to ne moze pokvariti...mene zanimaju dogadjaji unutar knjige, nista mi ne moze to zameniti...npr. smesne delove u HP-u (a u svakom ih ima), onda opis npr. Hermioninog i Ronovog poljupca, Fredovu smrt:(

procitala za ravno 6 dana!
moglo je biti i bolje.
ne mogu da verujem da je ubila freda :shock:
drago mi je sto je kricer ispao kul lik na kraju :D
nije bas morala da napravi da na kraju hari ozeni dzini, a ron hermionu.
mislim jbt to im je prvfa ljubav, kolika je sansa da se neko u takvoj situcaiji VENCA NA KRAJU??? bzvz.ne mogu da verujem da je necije zivote tek tako okonacala - bukvalno je bilo da neko kaze hariju E, ZNAS STA, TONKS I LUPIN SU MRTVI. tek tako. bas glupo.
kao da je samo cekala da zavrsi knjigu, bez obzira na to kako ce da izgleda.
nije ni zavrsila pricu do kraja. mogla je da stavi na kraju neku scenu sa mek gonagalovom, gde bi joj hrai sve objasnio... ovako je NEDOVRSENO!
knjiga ima mnoooogo dosadnih delova, gde sam citala tek da ne bude da sam nesto preskocila.
da je ovo prva HP knjiga koju sam procitala, definitivno ne ih uzela da citam ostale...
5. deo je mnoooogo bolji, i 6. takodje.

Sofika:
Amin ovome, i ja sam počela sa Potterom, zapravo bila veeeeeeeeeeliki zaluđenik jedno vreme, pa sa njega prešla na ozbiljnu sf književnost...Mislim su knjižice lake za čitanje, razonode i dok mi god knjiga drži pažnju da mogu 2 dana bez prestanka da je čitam mislim da je zaslužuje paznju... Dakle HP je jako zanimljiv, jedina mu je mana što se brzo prerasta... I da, filmovi ga jesu pretvorili u komercijalu i izbljutavili, a ovi naši kada su ga prevodili na srpski su ga mnogo razvodnili, da tako kazem, da mi je ispao nikakav, stoga smatram da ga valja pročitati na engleskom... Sve u svemu, vredno čitanja...
P.S. Nadam se da ce prvo da kresne Čo pa onda da rikne...
Joj defektu jedan, nisam ochekivao ovakav post scriptum od tebe.
Slazhem se da su prevodi... Srednje zhalosni, ali ne slazhem se da se knjiga brzo preraste (chitaj: 4, 5, 6. i 7. deo). Takodje, 5 deo filma je daleko od komercijale (nije imao nikakvu publikaciju, o opet je za nedelju dana premashio svoj budzhet za 3 puta...)
Dakle, ko chita, ako zna engleski, neka uzme na engleskom, zato shto je prevod... Rekoh...
p.s. Ja u prevodu dosta stvari nisam razumeo, zato shto ima dosta nelogichnosti... Mama i sin Roganovitj nisu bash dosrasli izazovu...

Sofika:
Slažem se sa tobom da je Red najbolji deo... A uopste ne shvatam poentu 6. dela... Samo prokleta retrospektiva iz Dambldorovog života, a i svi smo znali da je Snejp loš, mislim, nažvrljala je Polukrvnog princa, samo da bi imala 6. knjigu a ubila je Dambldora samo da bi se nešto desilo...:roll:
Prochitaj sedmi, pa tjesh videti...
p.s. JEdva chekam da te vidim bebo!!! :D

Upravo zavrsio citanje i fasciniran sam :D Eh,sad ovako. Pre nego sto pocnem da blebecem naglasio bi da ce biti spoilera.. Iako sam primetio da su korisnici pre mene otkrili gotovo sve iz knjige,ali jos hocu da ispostujem one koji nisu procitali knjigu,hvala lepo :D

Dadli je charobnjak...izmedju ostalog...

Ne,nije ;p

ali ne i VOLDEMORT jer je harry njegov horkruks!
Harry jeste njegov horkurs,ali on kasnije nestane zajedno sa Harijevom vezom sa Voldemorom.

Fred?? Ne mogu da verujem da je njega ubila, bre. Da, Snape se lozio na Lilly...i kao on je uvek stitio Harija, mada je to tesko reci na osnovu svega sto mu je radio. E da! Dambldor je ziv, jel tako??

Dambldor nije ziv,ali Harry sa njim razgovara na nekoj voznoj stanici,ustvari to se desava u Harijevoj glavi,ali stvarno ga sretne i prica sa njim. Kao i sa njegovim portretom.

Pa jel ima onda sesti deo da se skine na Srpskom
Ima.. http://cicilendbiblioteka.googlepages.com/

Harry je ubijen ali se vratio posto je postao master of death i posetio je Deathly Hallows.

Nije ubijen. Ni u jednom trenutku nije bio mrtav ali je mogao da umre da je tako izabrao.. On nikada nije postao master of death i nikada nije imao sva 3 Deathly Hallows-a u isto vreme.
a sam zamrzela Kricera u 5. delu knjige zato sto je onako izasao iz Siriusove kuce i otisao do Belatrix da joj otkuca sve o Redu...ali moram da priznam da ume da bude komican lik. Dobija obozavam

Da,ali Kricer postaje dobar.. Ustvari je oduvek bio dobar, i Regulus Blek je takodje bio dobar,ali nije hteo da kaze Kriceru da je LOSE biti na strani Voldija,jer bi samim tim doveo u opasnost njegovu porodicu. A i Belatriks je bila fina prema njemu,a to ti kucni vilenjaci najvise cene. Medjutim,u sedmom delu on pomaze Hariju da unisti medaljon koji je bio horkruks.

ta je master of death i Deathly Hallows?
To su 3 magicna predmeta koja su napravila 3 brata koji su bili veliki carobnjaci (prema prici,predmete je napravila SMRT ali Dumbledore veruje da su to ustvari oni napravili). Ti predmeti su:
-nevidljivi ogrtac -> verovatno znate koja mu je moc,kada ga navucete na sebe,nevidljivi ste.I to je upravo onaj ogrtac koji Harry ima,jer je on ustvari potomak treceg brata koji je napravio ogrtac.
-kamen -> ovaj kamen,naime,moze da vraca ljude iz mrtvih,ali ne stvarno vec se vrate samo za tebe,i ne mogu dugo da ostanu
-neopbedivi stapic -> izuzetno mocni stapic

Ko poseduje sva 3 postaje master of death. I dumbledore je to nekada skupljao kad je bio mlad. Harry je imao sve deathly hallowse,ali nikada sve odjednom.

Sad moje licno misljenje o knjizi.....

FASCINIRAN SAM! NEVEROVATNA JE! I veoma tuzna :(
Umire mnooogo likova, i ispotavlja se da je Snejp dobar. I jako je tuzno kada ga Voldemor ubije. I na kraju naravno,duel Harry protiv Voldija! Borba je odlicna. Harry ga zove "Riddle" ili "Tom". I tako.. Odlicna je knjiga. Preporucujem svima :D

Ja sam čitala samo prvi deo i do sada odgledala sve delove sem prvog ( i 6. i 7. naravno:wink: )!!!Moram priznati daa mi je do sad najbolji 5. deo jer se ne radi sam o magiji kao u ostalim delovima i jer je potpunno drugačiji!!!

Izvini Mia,ako se to odnosi na mene,dobro procitaj pocetak mog posta u kome sam naglasio da ce u njemu biti spoilera kao i da sam time,za razliku od drugih,ispostovao vas koji jos niste procitali knjigu. Cisto da kazem.. (:

Back