HammerFall

+SpookyGirl+:
ja sam slušala samo The fire burns forever i Natural high sa sajta... zvuči obećavajuće...

pa, ja bih volela... a možda se i upoznamo ako budemo išle... međutim, keva hoće da idem s nekim koga već poznajem.... sigh :roll:
upoznajte se ranije, ima dosta vremena do februara :D

Countdown, descending down to zero
Bursting into flames
Can't you see the coming of a hero
On this enchanting day

So stand up and be counted
In the solar glance in the desert sand
No longer the hunted
United we are till the day we fall

A chain unbreakable
Every link is allied to our mighty vow

We're Blood Bound - We aim for the sun
The luminous moon will take us high over ground
We're Blood Bound - Collecting the stars
We hold a power that is greater than all
We're Blood Bound

Watch out, the heathens all around us
Always watch your back
We've got a lust for freedom
Whatever they say, we know we'll stay

We are indestructible
And no matter what happens, we will rise above

We hold a power that is greater than all
We're Blood Bound

Look into my eyes
Tell me what is hidden deep inside
Chains about to break
It's the everlasting freedom for us all

We hold a power together

We hold a power together
We hold a power together
Blood bound, power forever, Blood Bound, power
We're Blood Bound

Nabavio sam 30 pesama i mnogo mi se svidjaju, narocito zato sto su skoro sve o Templarima, krstasima, vitezovima (moje opsesije :P ), i tako tim stvarima. Nisam imao pojma o tome, a sad shvatam da je jedna najglupljih stvari na koje sam u zivotu naisao musliman koji slusa Hammerfall :lol:

Pitanje onima koji ih bolje poznaju: kakve veze imaju Hammerfall sa Templarima? Da li su clanovi neke neo-Templarske organizacije? Pominju ih u mnogo pesama, a ovo mi je zapalo za oko (iz "Hearts On Fire"):

"We saw the writings on the wall
When heathens ruled above us all
Tormented, we still heard the call

You come to bring us down
Wield the scepter, steal the crown
Time on the throne is running out

'Cause seasons change but we are still the same
Event though the cold winds blow we're burning like a flame ' "

----------------------------------------------------------------------------------------

"For years shunned by society
Outcasts, condemned for our beliefs
Our legions grew in secrecy

And now, the time is here
I see the Templars everywhere
The Freedom Call is drawing near

We hold our rebel banners up with pride
The colour's crimson and the Hammer is the sign "

To su i vise nego jasne asocijacije na Tempalre, a

"We hold our rebel banners up with pride
The colour's crimson and the Hammer is the sign"

Crimson je krvavo crvena (boja krsta na grbu Templara), nakon ekskomunikacije, biti Templar je postalo zabranjeno, ali neki nisu odustajali od toga (rebels). Najpoznatiji oblik neo-Templarizma je masonerija, a najpoznatiji masoni su bili one sa Sicilije, Free-Masons iliti Slobodni Zidari, ciji je simbol cekic (hammer is the sign). Danas ima mnogo masonskih organizacija koje koriste razlicite simbole, ali se i dalje cekic postuje kao jedan od najpoznatijih simbola.

Ima mnogo primera u drugim pesmama, ali je ovo bio najocigledniji. Pa?

E pa bio sam na njihovom forumu (koji je nenormalno dosadan) i pitao one iskusnije. Oni svoje fanove nazivaju Templarima, svojim "asistentime u revoluciji" Jedina pesma sa isorijskom tematikom je Steel Meets Steel koja opisuje prvi krstashki pohod

Pa Steel Meets Steel u stvari i jeste jedina koja je zasnovana na istoriji ;) (mada nema smisla jer su samo Arapsku macevi bili od celika, dok su Evropljani koristili gvozdene u to vreme). Kako god, nije lose za one koji zele da upamte godine pocetka i kraja prvog krstaskog pohoda :D

^e to je nevidjeno sranje od izjave :roll: Njihove pesme su starije od Da Vincijevog koda, a uz to nemajju nikakve veze sa tim, jer njihove pesme govore o casnim ratnicima a ne o teorijama zavere (a da ne pominjemo da je Da Vincijev kod sushta suprotnost pomenutim stvarima). I, kao sto sam rekao, njihovi Templari su njihove fanovi, nemaju nikakve veze sa istorijskim Templarima.

P.S. Svako ko ozbiljno shvata vezu izmedju Da Vincijevog koda i Templara nema pojma o Templarima, jer svaka rec (o Templarima) iz te knjige je cista glupost i veoma je lako "oboriti" svaki njegov argument na kome zasniva svoje teorije o Templarima.

Vala stvarno gde nadje da vincijev kod?

Sto se tice godina krstaskih ratova, jeste dobra fora sada ih znam zauvek i necu morati da ucim istoriju :P

Nego, ljudi jel zna neko orijentaciono koliko su pustili karata u prodaju? (da ne bude skc mali pa da prebace na neku vecu lokaciju zbog velike potraznje?)

Back