Hamburg. I druge sorte grožđa

• Začetnik teme Začetnik teme Lule
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Omiljena sorta grožđa

• Mišel

glasova: 0 0,0%
  • Karfinal

• Prokupac

• Italija

• Afus-ali

• Red Globe

• Kozje sise :)

• Crno

• Belo

• Ukupno glasova
    2

Lule

Veoma poznat
Poruka
11.790
Najlepšu aromu ima ova sorta grožđa.

A ove sezone ga nema uopšte po marketima iako je ranije bilo no1. Verovatno ga ima na pijacama, nisam svraćala pošto deru.

Nisam viđala ni Kardinal, ni Mišel sorte.

Sad vidim da se svuda nameće neka Red Globe sorta, koja osim što je slatka, nema neki poseban ukus.

Ja sam ljubitelj grožđa, Hamburg mi je neprevaziđen, od belog Italija i Afus-ali.

Najlepšu aromu ima ova sorta grožđa.

A ove sezone ga nema uopšte po marketima iako je ranije bilo no1. Verovatno ga ima na pijacama, nisam svraćala pošto deru.

Nisam viđala ni Kardinal, ni Mišel sorte.

Sad vidim da se svuda nameće neka Red Globe sorta, koja osim što je slatka, nema neki poseban ukus.

Ja sam ljubitelj grožđa, Hamburg mi je neprevaziđen, od belog Italija i Afus-ali.
izmešala si vinske i trpezne sorte
odluči se o kojem grožđu želiš da diskutuješ

Globalizacija.

To grožđe mogu da nabave za relativno male pare jer ih proizvode u enormnim količinama i ima ga u izobilju.

Italijani su najveći snabdevači grožđa u EU gde isporučuju milion tona godišnje. Bukvalno.

Grčka ne zaostaje mnogo za njima u proizvodnji.

Peru i Južna Afrika takođe izvoze dosta u Evropu tako da možda to stiže i do nas.

Domaće sorte ćeš verovatno da nađeš samo na pijaci i eventualno u manjim mestima gde se oslanjaju na lokalne snabdevače.
A ni Hamburg nije baš domaća, kao što joj i ime kaže, sigurno je neki nemački hibrid.
Ali stari jer su tad bila normalna vremena čak i na Zapadu.
Te tri sorte (crnog) su dominirale našim tržištem do prošle godine. I tad ga već nije bilo, a sad uopšte.

Globalizacija.

To grožđe mogu da nabave za relativno male pare jer ih proizvode u enormnim količinama i ima ga u izobilju.

Italijani su najveći snabdevači grožđa u EU gde isporučuju milion tona godišnje. Bukvalno.

Grčka ne zaostaje mnogo za njima u proizvodnji.

Peru i Južna Afrika takođe izvoze dosta u Evropu tako da možda to stiže i do nas.
Pa neka snabdevaju, nemam ništa protiv, ali šta su nametnuli ovu groznu sortu. Evo upravo jedem, lepo izgleda, krupna rozikasta zrna, slatko, ali b e z u k u s n o.
Znači nema ukus grožđa, sam šećer

Back