Када сам написао: Да сад не потежемо питање има кандиде нема кандиде, стрес да или не
Мислио сам на још много тога: Пробиотике сам пио, чајеви нана, камилица, маслачак.
пар пуста постио цео пост, да не наводим све.
Спадам у хипер активне и ако није киша/снег, 5 км дневно шетње, то ми је минимум. кад је сезона, одем до села и тамо и шетам и радим агро-послове.
Ни фамозно оригано уље не вреди.
Форсирао банане, због калијума., Ништа. Једно време жена користила само калијумову со. Џаба.
Пиринач иначе обожавам у сваком облику, слаба фајда.
Тврдо кувана јаја о Васкрсу - не вреди.
ИСКАП пита је ли диареја или. Свако јутро чим се пробудим, обавезно пражњење, ретко. Али некомплетно пражњење, остане у дебелом цреву.
Какао не смем. Он затвара, али како? Прескочим један дан, али ујутру - и даље ретка столица. Значи, он само прореди пражњење, али не формира "производ".
Шта ми помаже делимично: Ђумбир, лимун и мед. То иначе пијем уместо сокова. Лан, мекиње, а зими комбинација: расо, лан, чај од шипурка. Да, помажу расо и кисели купус кад је сезона, уз шипурак, лан.
И урме мало помогну.
Немојте питати за стрес. Ко данас није под стресом? Порблем јесте почео у лудој 1993-ој години. Али, било је и периода релативног лагодног живота, шта у Србији, што ван, добар посао, без стреса.;Али црева- исто.
Гастролози немају појма. Један ми рекао. Органски све супер само функционално не ваља.
Браво кажем ја. као кад би кардиолог рекао: Срце вам је ко бомбона, супер, само што трокира, јбг., шта ти могу.
Једноме сам рекао да ме кафа протера за секунд ако попијем после јела. Каже: мањак жучи.
А мањак жучи иде у пакету са мањком желудачне ХЦл. И сигуран сам да имам мањак. Као што га имамо готово сви, после 40-е године а милиони будала рокају бикарбону када осете жгаравицу која је чешће због мањка и несварене хране, која се подиже и желудац смета дијафрагми.
Једном, код гастролога девојка стажиста, и онако баш се унела савесно, и пита "А је ли вам пражњење са праксом?" Али је будала је поклопи да се не меша и настави са својим папагајисањем већ знаних ставри.
Не знам зашто је то девојка питала и на шта би упућивао који одговор.-