HAJDE DA OSNUJEMO FORUM RAZVEDENIH ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
maja73:
nienor:
Cao svima,posto sam nov ovde za sada samo pozdrav.Tema je veoma interesantna,posebno me zanima kako nastavljate zivot posle razvoda???
kao i pre braka
Poslije razvoda nikad nije kao prije braka,jer imate više obaveza (pogotovo ako imate dijete ili dijecu),više odgovornosti,manje slobode,više iskustva, pameti ...
Uskoro život počne da teče svojim tokom ,a vi nastavljate da iz svakog dana izvučete ono najbolje :D :D :D

foliranje:
Poštovani prijatelji,
Nadam se da ste i sami osetili potrebu za osnivanjem " FORUMA " za razvedene. Vrlo često se osećamo neprijatno, jer iz samo nama znanih razloga, nismo napisali godinu rođenja. To nas vrlo često dovodi u neprijatnu situaciju, pa neki "klinci" koji se još nisu razveli, pogrešno tumače naš status. Veoma neukusni i degutantni komentari licemernih i sarkastičnih mladića dovode nas u inferiorno stanje.
Na ivaj način će mo izbeći sve suvišne komentare.

PRAVILA PONAŠANJA

-Pristup na ovaj forum je dozvoljen samo razvedenim članovima, bez obzira na pol, rasu i veroispovest;
-Pristup forumu nije uslovljen datumom i godinom rođenja;
-Članovi FORUM-a imaju pravo da komuniciraju, vrše razmenu iskustava i mišljenja;
-Strogo je zabranjeno, omalovažavanje,vređanje i nipodaštavanje:( kodeks ponašanja );
-Svaki član je obavezan da na adekvatan način reaguje, ako primeti "uljeza" i one kojima je pristup zabranjen;
-Pravila ponašanja podrazumevaju da se na diskretan način predstavite.
-Učinite nešto za sebe!
:idea: :idea: :idea:

a šta kao ko nije razveden ne sme ni komentar da da ,,, e zabole ga ,,,
moj prijatelj se upravo razvodi ,, odrasli smo zajedno ,, kao porodicne posete ,, i to kako vec ide ,,, prekinuli kontakt na neko vreme ,,, sretnem baju skoro ,,, ma ljudi čovek živi punim plućima , pa zar je fer tako prihvatiti razvod ,, kao nadoknaditi izgubljeno , smatrajući vreme provedeno sa nekim proćerdano , omalovažavati osobu koja vam je obeležila taj period , i jurcati na sve strane kao pušten sa lanca onako neizživljeno ,, ma šta lupam ,,verovatno bi i ja tako ,,, eto ,,dakle ipak može da se da komentar ,, samo proveravam

nienor:
Cao svima,posto sam nov ovde za sada samo pozdrav.Tema je veoma interesantna,posebno me zanima kako nastavljate zivot posle razvoda???
posle razvoda život sam nastavila u drugom smeru. Trebalo je hrabrosti razvesti se u jednom selu koje se zove Balkan. Danas sam srećno razvedena žena :idea: Hrabro sam podnela sve što je "bolelo", ali to je cena moje slobode. Uspravila sam se,izdigla se iznad provincijske malograđanštine i ovo života što mi je ostalo,želim da proživim , sa ili bez njega onako kako to ja želim. Moj život i moja sudbina je u mojim rukama.
Ja nisam "raspuštenica" nego slobodna žena. Ja imam slobodu?!

proljeće:
maja73:
nienor:
kao i pre braka
Poslije razvoda nikad nije kao prije braka,jer imate više obaveza (pogotovo ako imate dijete ili dijecu),više odgovornosti,manje slobode,više iskustva, pameti ...
Uskoro život počne da teče svojim tokom ,a vi nastavljate da iz svakog dana izvučete ono najbolje :D :D :D
Neznam za vas ali mene ubise sve te podvale i podlosti posle razvoda,a najgore od svega mi je to sto nisam sa svojom cerkom svaki dan.

Ja sam se udala i razvela odmah ,sa 20 god,materijalno sam uvijek bila zbrinuta,ostvarila sam ambiciju i zvršila fax i našla posao,dijete mi je hvala Bogu divno ,imam veliki krug prijatelja i društveni život ali gledajući unazad tužna sam najviše zbog dvije stvari
1. moje dijete ne raste u "pravoj" porodici
2.sledeće godine punim 30 godina i svoje 20-te godine nisam provela kao djevojka ili nečija žena već kao razvedena(to podrazumjeva sve popratne probleme razvedenih)
Da li od života previše tražim ili sam kukavica ili bi se možda i drugi tako osjećali da su na mom mjestu -ne znam ,ali znam da sa godinama sve teže podnosim život razvedene žene.
To znači nienor-nisi jedini :cry: :cry: :cry:
nienor:
proljeće:
maja73:
nienor:
kao i pre braka
Neznam za vas ali mene ubise sve te podvale i podlosti posle razvoda,a najgore od svega mi je to sto nisam sa svojom cerkom svaki dan.

cao svima.Poseban pozdrav Maji,Jugoslovenki,Sanji,Foliranje i ostalim "STAROSEDEOCIMA" citao sam vase komentare na drugim mestima i bas su zanimljivi samo mi nije jasno jeste li stvarno tako jake zene ili se kao i ja samo bojite nove veze?
P.S.NA CEMU SU ONI MALI KRETENI STO SE UBACUJU?

nienor:
proljeće:
maja73:
nienor:
kao i pre braka
:?: Nije mi jasno zbog čega niste sa Vašom ćerkom :?: Posle razvoda ja sam mojoj deci dozvolila da viđaju biološkog "TATU", svaki dan. Imali su potrebu i to je sasvim normalno. No, moj bivši je počeo da "zloupotrebljava" decu u obračunu samnom. Onda sam obavila razgovor sa bivšim, ali to se njemu olupalo o glavu. Posle razvoda sve dođe na svoje mesto. Prijatelji, familija i deca, ipak shvate ko je bio kriv za razvod. No, razumni roditalji ne bi trebali da uslovljavaju koliko će ko imati pravo da viđa drugog roditelja. Danas, moja deca sve manje kontaktiraju sa tatom. Sada su već odrasli, i nije im lako podvaliti.

proljeće:
Ja sam se udala i razvela odmah ,sa 20 god,materijalno sam uvijek bila zbrinuta,ostvarila sam ambiciju i zvršila fax i našla posao,dijete mi je hvala Bogu divno ,imam veliki krug prijatelja i društveni život ali gledajući unazad tužna sam najviše zbog dvije stvari
1. moje dijete ne raste u "pravoj" porodici
2.sledeće godine punim 30 godina i svoje 20-te godine nisam provela kao djevojka ili nečija žena već kao razvedena(to podrazumjeva sve popratne probleme razvedenih)
Da li od života previše tražim ili sam kukavica ili bi se možda i drugi tako osjećali da su na mom mjestu -ne znam ,ali znam da sa godinama sve teže podnosim život razvedene žene.
To znači nienor-nisi jedini :cry: :cry: :cry:
nienor:
proljeće:
maja73:
nienor:
kao i pre braka
:idea: "proleće", zbog čega misliš da tvoje dete ne raste u "pravoj" porodici :?: Ako si imala razlog zbog kojeg si se razvela, onda Tvoje dete zaista raste u pravoj porodici.
Nije mi jasno zbog čega žališ što nisi "svoje godine", provela kao devojka ili razvedena???
Draga moja, za utehu, 90% brakova je "trulo". Brak je prevaziđena institucija,i budi srećna što imaš zdravo dete. Ono je Tvoje. Svakoj ženi je potrebno samo dete. Sve ostalo će pronaći. Zar nije lepše, biti sa ljubavnikom, ili prijateljem 2-3-h,koji će doći okupan, obrija i naparfemisan. Provedeš kvalitetno sa njim to vreme i vratiš se svom detetu i obavezama.
Kada se vratiš u stan, nema "čangrizala", koji će pitati:"gde si bila, sa kim si popila kafu?...nije to tako nego ovako...i na kraju može da se "dogodi" i šamar. Zbog čega bi pristala na sve to? Stičem utisak,da mnogi razvedeni,imaju strah za ono sutra.Svi bi što pre da uplove ponovo u bračne vode. Mislim da je to pogrešno.Treba spustiti loptu i živeti život.Ja taj problem nemam. Svoju slobodu, za sada neću nikome dati...ali nikad ne reci nikada.

Naravno da je za djecu bolje da ga odgajaju oba roditelja koja se vole i koji su u braku.
Naravno da žalim godine ,jer sam mlada odgajala dijete sama ,mislila o milijon stvari :odlasku ljekaru,o vakcinama,zubima ,vrtiću,školi,izletima.....
Otkud to da je ženi potrebno samo dijete?????? :?:
Uloga majke je najvažnija uloga žene ,ali nije jedina.
Slobodu shvatam drugačije i daleko je od provodjenja 2-3 sata sa "ljubavnikom ili prijateljem".
Vi imate veće životno iskustvo i možda ste u pravu i ovo je samo moje mišljenje,možda ću i ja tako razmišljati kad budem zrelija
.
pozdrav foliranju

proljeće:
Naravno da je za djecu bolje da ga odgajaju oba roditelja koja se vole i koji su u braku.
Naravno da žalim godine ,jer sam mlada odgajala dijete sama ,mislila o milijon stvari :odlasku ljekaru,o vakcinama,zubima ,vrtiću,školi,izletima.....
Otkud to da je ženi potrebno samo dijete?????? :?:
Uloga majke je najvažnija uloga žene ,ali nije jedina.
Slobodu shvatam drugačije i daleko je od provodjenja 2-3 sata sa "ljubavnikom ili prijateljem".
Vi imate veće životno iskustvo i možda ste u pravu i ovo je samo moje mišljenje,možda ću i ja tako razmišljati kad budem zrelija
.
pozdrav foliranju
da ja sam od tebe starija, i u životu sam prošla sve faze.Ja sam se udala iz ljubavi, i bila sam zagovornik da se brak treba očuvati po svaku cenu...da svaka bu..la zna da se razvede.Podnosila sam mnoga poniženja, uvrede i bezrazložna pravdanja, jer sam po svaku cenu želela da sebi dokažem, da mogu da očuvam svoj brak. No, izgleda da sam samo to ja želela.U braku sam dovršila fakultet. O deci sam se brinula i u braku samo ja. Dolazio je kada je hteo, odlazio kuda je hteo i u kući je bio samo gost. Nije znao ni kada je dete slomilo ruku, ni kada je dobilo male boginje.Deci sam bila ja i otac i mati.Pa, kada je sve tako...pa što mi je muž trebao? Znao je da su deca zaštićena, da ću nabaviti sama zimnicu,upisati dete u školu itd.Trebala mu je druga mamica,da ga pere, pegla i da mu kuva ručak. Pa, kada je već tako onda meni trebaju samo deca. On mi nije ni potreban, jer me uvek vukao na dno.
Draga moja, ja sam slično razmišljala kao Ti.No, kada nekome poklonite naj lepše godine života,kada se osvrnete oko sebe...kada prebrojim dane koje sam spavala sama sa jastukom, a bila sam mlada i želela sam svog muža kao i ti, a za to vreme on se kroz život zabavljao, onda se čaša prelije, u jednom trenutku shvatiš da čovek ima samo jedan život, i da ga treba pametno proživeti. Niko nije vredan, da dobijete čir na želudcu. Onda je bolja varijanta, posle razvoda pronaći srodnu dušu za druženje. Nikome ne bih preporučila da odmah juri drugi brak.
Mišljenja sam, ako je to moguće da deca rastu, u toplom domu, uz obadva roditelja, ali ako to nije moguće, bolji je dobar razvod nego rđav brak.

freda:
ja sam cekala da vidim hoce li zaziveti ova tema. Ima jos nekoliko slicnih pa sam sumnjala.
Drago mi je sto vidim da na pera zdera pozdravlja i zeli nam dobru zabavu u uokvirenom prostoru, nacionalnom rezervatu gde ce pisati velikim slovima "razvedeni". Posto sam od njega dobila vec opomenu da od zivota ne smem ocekivati skoro nista a biti srecna ako dobijem "bilo sta" upravo zato sto sam razvedena, drago mi je da vidim da ima mrvu pozitivnosti za nas...
Da, ljubavni zivot i klinci... Uzas. Mislim i ja da je najbolje da to ostane privatna i intimna stvar roditelja. A kako onda do druge neke price koja bi mogla da postane ozbiljna, prava, recimo druga sansa za ponovan bracni zivot? Imamo li na to pravo ili i ne? U teoriji ja kao imam, a u praksi mislim da to ne bih mogla da izvedem, verovatno nikad...
Draga"freda", posle razvoda deca su u šoku.Kada se prašina slegne, ako nekada poželite da ostvarite emotivnu vezu, budite obazrivi. Deca su jako posesivna, i vašu vez morate sklanjati od očiju zle javnosti, a i od dece. Mi imamo pravo na novu šansu, ali to je danas glavna premija na loto-u. Zbog toga:uzmi sve što ti život pruža, uživaj...pa makar neka je jedan dan. Drugi brak, po meni treba sačekati, i ne treba ga juriti posvaku cenu.

DooM3:
PAZI TEMA NIJE LOSA, ALI OPET PROMENI MALO PRAVILA, I DECA RAZVEDENIH RODITELJA TAKODJE OSETE KAKO JE TO BITI RAZVEDEN, MOZDA NE NA TAJ NACIN NA KOJI SI TI OSETILA (PREDPOSTAVLJAM DA SI RAZVEDENA), MISLIM DA U DANASNJE VREME IMA SVE VSE I VISI BRAKOVA KOJI SE ZAVRSAVAJU RAZVODOM I MOZDA BI NEKO TREBAO DA NEKO NESTO KAZE NA TU TEMU, ALI OPET RUKU NA SRCE TESKO DA BI OVAKAV FORUM OPSTAO JER SU LJUDI SU OVAKVI KAKVI JESU, ZELIM TI PUNO SRECE U BORBI I NEODUSTAJ, OPET BILO KAKO BILO IMAS MOJU PODRSKU. AKO TI TREBA POMOC OKO FORUMA MOZES ME KONTAKTIRATI GHOSTTOMEKK@GMAIL.COM
:oops: :?: :!: :idea:

foliranje:
nienor:
proljeće:
maja73:
nienor:
kao i pre braka
:?: Nije mi jasno zbog čega niste sa Vašom ćerkom :?: Posle razvoda ja sam mojoj deci dozvolila da viđaju biološkog "TATU", svaki dan. Imali su potrebu i to je sasvim normalno. No, moj bivši je počeo da "zloupotrebljava" decu u obračunu samnom. Onda sam obavila razgovor sa bivšim, ali to se njemu olupalo o glavu. Posle razvoda sve dođe na svoje mesto. Prijatelji, familija i deca, ipak shvate ko je bio kriv za razvod. No, razumni roditalji ne bi trebali da uslovljavaju koliko će ko imati pravo da viđa drugog roditelja. Danas, moja deca sve manje kontaktiraju sa tatom. Sada su već odrasli, i nije im lako podvaliti.
Pa najpre bi trebao da razjasnim da je nas brak pomalo bio iz interesa,ona je po svaku cenu htela muza na papiru a ja sam po svaku cenu hteo da imam decu,posle porodjaja je shvatila da moze vise da zaradi na meni ako je razvedena i ucenjuje me sa nasom cerkom.Na sve to je jos nadosao sud i socijalni radnici koji su ubedjeni da je zena uvek zrtva a muskarac uvek krivac.Sada neka mi neko kaze dali treba da odsecem onih jadnih petnaest centimetara medju nogama da dokazem da sam dobar roditelj i da volim svoje dete.U pravu si sto se tice da ce vremenom sve da se postavi na svoje mesto,ali nasa cerka ima tek dve i po godine,mozda sam malo nestrpljiv ali kakva cu ja biti osoba za deset-petnaest godina,ja ni sada ne mogu da se pogledam u ogledalo,plasim se da pridjem zenskoj osobi,plasim se da ce me opet neko na isti nacin povrediti,zar joj treba otac koji mrzi sve oko sebe i plasi se svoje senke?A ko ce joj onda reci sta se desilo kada se rodila i zasto joj je otac postao takva osoba?Njena majka sigurno nece a necu ni ja,necu se nikad zaliti niti kriviti nekog za sva g..na koja sam morao da pojedem,ovde za promenu mogu da kukam na miru jer me niko nezna i nece me nikada upoznati.Sory ako vas smaram ali mi je bas trebalo da kazem makar i samo ovoj tastaturi sta mi je.Pozdrav svima i budite iskreni!

nienor:
Dragi"nienor", volela bih kada bi i drugi članovi apsolvirali ovu temu:kako posle razvoda. Vaša sudbina je klasična sudbina muškarca, koji je "natrčao" no, ja ne vidim razlog za toliko ogorčenje, razočarenje i strah za budućnost. Mladi čoveče, pa Vi imate dete.To je Vaše dete.Vi imate pravo da viđate vaše dete. Ako smatrate, da su socijalni radnici napravili grešku, a to je klasika, vi imate pravo da podnesete zahtev za obnovu postupka. Nađite advokata kojeg ona ne može potplatiti.
Vi tvrdite, da ste prevareni. Vi ste hteli dete, porodicu i topao dom. Ona Vas je iskoristila. Pa, bolje je da ste to saznali sada, nego kasnije.
Uspravite se, shvatite Vaš propao brak kao grešku u izboru partnera. Sigurna sam da ima i plemenitih žena. To je bila Vaša sudbina. Život teče dalje."ONA", nije vredna Vaše pažnje. Pokušajte da se družite, i kroz druženje će Te zaboraviti šta vam se desilo.Ne treba očajavati nad gorkom sudbinom.Pa ljudi se žene po nekoliko puta, i imaju decu iz nekoliko brakova.Pretpostavljam da ste mlad čovek i emotivan.Učinite nešto za sebe,poradite na sebi,bacite ogledalo,krenite u život hrabro. Život je pred Vama. Niko nije vredan, da toliko patite.Vašoj bivšoj ne dozvolite da Vas materijalno eksploatiše.Stavite joj do znanja, da ste svoj život uzeli u svoje ruke.
Veruj Te mi da je ovaj recept dao već zavidne rezultate. Učinite sami nešto za sebe.

maja73:
kako je lepo cuti kad ti drugi prica i savetuje te ali drugacije je u praksi.ja sad momentalno imam problema sa bivsim pokusava da mi oduzme starateljstvo posle 10 godina.
u praksi ima mnogo primera da muškarci, iz samo njima znanih razloga pokušavaju da oduzmu starateljstvo majci.Nije on nokakav brižan otac.Toje njegov hir i osveta prema ženi.Ja sam svog muža upoznala na razvodu.
Prema tome, on ako ne može da nađe čvrst razlog, sigurno ga neće ni dobiti.
Nedaj svoje dete, jer on je samo u svom evolutivnom razvoju stao na pola puta. On je nedovršeno biće.

maja73:
kako je lepo cuti kad ti drugi prica i savetuje te ali drugacije je u praksi.ja sad momentalno imam problema sa bivsim pokusava da mi oduzme starateljstvo posle 10 godina.
u praksi ima mnogo primera da muškarci, iz samo njima znanih razloga pokušavaju da oduzmu starateljstvo majci.Nije on nokakav brižan otac.Toje njegov hir i osveta prema ženi.Ja sam svog muža upoznala na razvodu.
Nedaj svoje dete, jer on je samo u svom evolutivnom razvoju stao na pola puta. On je nedovršeno biće.

maja73:

darmaryu:
splav:
darmaryu:
e khoji mhorhoni khoje bhudhalheeee phosthachu fhin khevhemhi :!: :P :twisted: :idea: :arrow:
:twisted: ti imaš neku falinku u glavi i govornu manu :twisted: vidiš da te niko ne j.be za suvu šljivu :lol: što ti ne bi dao levi migavac i zaobišao nas :?: uljezima i mediokritetima nije mesto ovde :roll: :wink:

kleklni dhishi na nhos i zhadovoljhi meeeeeeeeeeee ghuthanje dhopustheno
8) molim te bez provokacja, a ako baš imaš potrebu, odeš kod lekara ili logopeda ? Vidiš da ti nije dobro.Gutaš slova i izgubljen si.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back