HAJDE DA OSNUJEMO FORUM RAZVEDENIH ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
... a sta raditi kad on ne zeli da vidi dete?
Inace zivimo dosta blizu jedan drugog i cim prodje vise od mesec dana ona pocinje da bude nervozna.Ona ima 4 godine, a ja vise ne znam sta da joj pricam jer sam se do sada trudila da je ubedim kako puno radi i zato ne moze da se javi.
... onda ga pozovem i ubedim da je uzme, ali tada ispada da to radim zbog sebe a ne zbog nje.

JJJJ:
Inace zivimo dosta blizu jedan drugog i cim prodje vise od mesec dana ona pocinje da bude nervozna.Ona ima 4 godine, a ja vise ne znam sta da joj pricam jer sam se do sada trudila da je ubedim kako puno radi i zato ne moze da se javi.
... onda ga pozovem i ubedim da je uzme, ali tada ispada da to radim zbog sebe a ne zbog nje.

To sto zivite blizu bi trebalo da bude prednost i kod mene je slicna razdaljina. Ne znam kako neko moze da ne vidi dete mesec dana, ma i jedan dan!
Vreme cini cuda...

JJJJ:
Mozda ce ovo grubo da zvuci, ali nije mi to namera. Zasto se uopste trudis da slazes dete? Decu ne mozemo slagati, oni to osete i to treba da nam je svima na umu. Manje ce je boleti ako sada zna istinu da tata nece da je vidi, nego da je godinama uljuljkujes u neku sliku o ocu i onda da ti prebaci zasto joj nikada nisi rekla istinu. To je mac sa dve ostrice. To sto je dete predskolskog uzrasta ne treba da te brine. Sigurna sam da ces naci reci kojima ces joj to uspeti objasniti. Patice jedno vreme, ali ce proci. Ovako ce da pati ceo zivot.

splav:
splav:
Jugoslovenka:
Apsolutni prekid je po mom mišljenju nemoguć ukoliko su tu deca....MI smo napravili grešku oko izbora partnera ali deca to NIKADA ne smeju da osete....
Moj sin redovno viđa oca i tako će i ostati, on mora znati ko mu je otac, mora ga poštovati....on je ipak otac i voli to dete isti kao i ja...on verovatno (govorim o ličnom primeru) ne bi mogao da ga podigne i vaspita na pravi način zbog mnogo stvari...ali kontakt dece sa oba roditeljima se NE SME prekinuti bez obzira kakav je odnos rastavljenih strana, deca ne smeju biti naše oružje, NIKADA u ni jednoj borbi...
:idea: Apsolutni prekid sa drugom stranom nije moguć iz više razloga :idea:Deca nisu tražila da se rode :!:
:idea: Deca kao sredstvo za obračun bivših bračnih partnera posle razvoda :?: :?: :?:
:roll: Zloupotrba cece u obračunu roditelja za "namirenje" račina, je zločin! Roditelje koji to čine treba odmah prinudno privesti na lečenje.Tu nema olakšavajuće okolnosti.
Svako dete posle razvoda ima pravo na onog drugog roditelja.Deca nisu mogla da biraju roditelje. Roditelji ne mogu da žive zajedno, ali dete ima dva biološka roditelja i to treba da shvate i otac i majka.Svaki pokušaj da se drugi roditelj u očima dece omalovaži, predstavlja genocid :oops:

splav:
maja73:
:cry: Sta cemo sa decom koja pokusavaju da iskoriste sto su im roditelji razvedeni.Moj je pokusao ali se grdno zeznuo,sad kuka hoce nazad kod mene,a otac mu neda.Otac pokusava da mi oduzme starateljstvo posle 10 god kad sm ja vec dete podigla i donekle ga osamostalila.Sta reci u ovakvim situacijama kad deca koriste roditelje?
:idea: Moj slučaj je slucaj većine onih koji imaju gorko iskustvo, da ih otac "truje", protiv majke.Čovek, sa kojim sam živela, rodila dvoje dece, mislila da je čovek, pretvara se u životinju, i niske porive,istura u prvi plan, počinje da truje decu protiv majke, počinje da je pljuje, jer ne može da shvati, da je to kontra efekat, za ženu sa kojom je živeo, za okruženje, prijatelje i familiju. Pričati da je njihova majka bila loša domaćica, da ima loš status i rejting u gradu i na radnom mestu, je degutantno u očima onih koji znaju vaše kvalitate, koji znaju da je ta žena bila stub porodice, da je ona kvalitet a ne kvantitet, koju bi bivši ponizio. No, sve to vremenom dođe na svoje mesto, pa i deca shvate da su bili zloupotrbljeni, pa na kraju bivši ostaje sam, bez dece, prijatelja, kolega i familije. :oops: :?:
Jos uvek generalizujete muskarca kao apsolutnog krivca za sve! Dok god to radite niti ce detetu biti lakse niti vama! Pokusajte za pocetak da govorite "MOJ BIVSI PARTNER" umesto "OTAC MOG DETETA"!!!
Na kraju sta bi onda ja trebao da radim zato sto me moja bivsa zena i njeni roditelji ucenjuju sa nasom cerkom???
Da li stvarno treba zbog toga da mrzim ceo zenski rod???

nienor:
splav:
maja73:
:cry: Sta cemo sa decom koja pokusavaju da iskoriste sto su im roditelji razvedeni.Moj je pokusao ali se grdno zeznuo,sad kuka hoce nazad kod mene,a otac mu neda.Otac pokusava da mi oduzme starateljstvo posle 10 god kad sm ja vec dete podigla i donekle ga osamostalila.Sta reci u ovakvim situacijama kad deca koriste roditelje?
:idea: Moj slučaj je slucaj većine onih koji imaju gorko iskustvo, da ih otac "truje", protiv majke.Čovek, sa kojim sam živela, rodila dvoje dece, mislila da je čovek, pretvara se u životinju, i niske porive,istura u prvi plan, počinje da truje decu protiv majke, počinje da je pljuje, jer ne može da shvati, da je to kontra efekat, za ženu sa kojom je živeo, za okruženje, prijatelje i familiju. Pričati da je njihova majka bila loša domaćica, da ima loš status i rejting u gradu i na radnom mestu, je degutantno u očima onih koji znaju vaše kvalitate, koji znaju da je ta žena bila stub porodice, da je ona kvalitet a ne kvantitet, koju bi bivši ponizio. No, sve to vremenom dođe na svoje mesto, pa i deca shvate da su bili zloupotrbljeni, pa na kraju bivši ostaje sam, bez dece, prijatelja, kolega i familije. :oops: :?:
Jos uvek generalizujete muskarca kao apsolutnog krivca za sve! Dok god to radite niti ce detetu biti lakse niti vama! Pokusajte za pocetak da govorite "MOJ BIVSI PARTNER" umesto "OTAC MOG DETETA"!!!
Na kraju sta bi onda ja trebao da radim zato sto me moja bivsa zena i njeni roditelji ucenjuju sa nasom cerkom???
Zasto se pronalazis u tim tekstovima?! Zar ne vidis da je svaka govorila o svom slucaju konkretno? Da te razuverim ja svog bivseg muza zovem ex, ali najcesce ocem svoje dece. I ne mrzim ga ni najmanje. Rastali smo se vrlo lepo, shvatili smo da se ne volimo dovoljno, kontaktiramo skoro svakodnevno i zajednicki vodimo brigu o deci. Jednostavno smo ostali prijatelji, sto se pokazalo kao veoma dobrim, jer je bilo velike potrebe za time u trenutku kada nam se jedno od dece tesko razbolelo. Postoji jedna narodna izreka-sa budalom ne mozes zoveti, a jos teze se od nje rastati. To se odnosi na oba pola podjednako. Nemoj shvatati to licno, jer ja licno smatram da su ocevi itekako potrebni deci, a za razvod ne moze biti jedno krivac. Za svadju je uvek bilo potrebno dvoje. I nema tu krivice, prosto u jednom trenutku shvatis da ne mozes da zivis s nekim i kraj.

plava laguna:
nienor:
splav:
maja73:
Zasto se pronalazis u tim tekstovima?! Zar ne vidis da je svaka govorila o svom slucaju konkretno? Da te razuverim ja svog bivseg muza zovem ex, ali najcesce ocem svoje dece. I ne mrzim ga ni najmanje. Rastali smo se vrlo lepo, shvatili smo da se ne volimo dovoljno, kontaktiramo skoro svakodnevno i zajednicki vodimo brigu o deci. Jednostavno smo ostali prijatelji, sto se pokazalo kao veoma dobrim, jer je bilo velike potrebe za time u trenutku kada nam se jedno od dece tesko razbolelo. Postoji jedna narodna izreka-sa budalom ne mozes zoveti, a jos teze se od nje rastati. To se odnosi na oba pola podjednako. Nemoj shvatati to licno, jer ja licno smatram da su ocevi itekako potrebni deci, a za razvod ne moze biti jedno krivac. Za svadju je uvek bilo potrebno dvoje. I nema tu krivice, prosto u jednom trenutku shvatis da ne mozes da zivis s nekim i kraj.

Da li je uopste moguc kraj?

Moche:
plava laguna:
nienor:
splav:
maja73:

Da li je uopste moguc kraj?
:roll:
Karaj nije moguć, a nije nije ni poželjan kraj sa bilo koje tačke gledišta. Ako je dete kod majke, ona može da prati njegov psiho-fizički razvoj do sedmog razreda i onda mu je potreban otac, da bi preuzeo njegovo usmeravanje i da se "nosi" sa problemima koje su prisutne u pubertetu.Ako je dete kod oca iz nekog razloga (subjektivnog ili objektivnog), kad-tad on ima potrebu da uspostavi kontakt sa majkom. Nije moguć kraj jer je potrbno imati sponu sa partnerom sa kojim ste se razveli da bi mogli zajedno vaspitavati dete, kako dete ne bi zloupotrebljavalo tu situaciju. Monogo razloga ima koji govore u prilog da nema potrbe za "kraj"!? Nije potrbno ni da se dvoje ljudi koji imaju decu mrze u toj meri, da to mora biti KRAJ :?: Deca nisu mogla birati roditelje, i zbog toga svi koji misle da je moguć ili potrban kraj dozovite se pameti. Učinite vi sve što je moguće, da to ne bude kraj :idea: Jedino, ako jedno od njih pobegne u drgi grad ili država, i to bude razlog za kraj :oops:

foliranje:
Poštovani prijatelji,
Nadam se da ste i sami osetili potrebu za osnivanjem " FORUMA " za razvedene. Vrlo često se osećamo neprijatno, jer iz samo nama znanih razloga, nismo napisali godinu rođenja. To nas vrlo često dovodi u neprijatnu situaciju, pa neki "klinci" koji se još nisu razveli, pogrešno tumače naš status. Veoma neukusni i degutantni komentari licemernih i sarkastičnih mladića dovode nas u inferiorno stanje.
Na ivaj način će mo izbeći sve suvišne komentare.

PRAVILA PONAŠANJA

-Pristup na ovaj forum je dozvoljen samo razvedenim članovima, bez obzira na pol, rasu i veroispovest;
-Pristup forumu nije uslovljen datumom i godinom rođenja;
-Članovi FORUM-a imaju pravo da komuniciraju, vrše razmenu iskustava i mišljenja;
-Strogo je zabranjeno, omalovažavanje,vređanje i nipodaštavanje:( kodeks ponašanja );
-Svaki član je obavezan da na adekvatan način reaguje, ako primeti "uljeza" i one kojima je pristup zabranjen;
-Pravila ponašanja podrazumevaju da se na diskretan način predstavite.
-Učinite nešto za sebe!
:idea: :idea:

Jugoslovenka:
splav:
zoransrba:
Bravo,dobra ideja.Zoran,Beograd
:idea: Šta mislite o majci alkoholičarki :?:

Mislim da ćemo se svi složiti oko ovog...ne razumem da nekome, pogotovo majci nešto bude preče od svog deteta, pogotovo alkohol ili droga...ja to ne razumem, osuđujem i za mene takva majka nema opravdanje...najlakše je u životu tražiti lakši i bezbolniji put...Uspravi se i suoči sa problemima, živ se čovek na sve navikne...alkohol nije opravdanje i samo labilne osobe mogu da ga koriste kao izgovor i opravdanje....
:idea: Obadva roditelja su potrebna :!:

JJJJ:
Bar neces imati problema sa bivsim,a dete ce vremenom shvatiti.Sta ja imam od njega samo sekiraciju i los uticaj na dete.

plava laguna:
maja73:
U trenutku razvoda svaki roditelj bi trebalo da zna da ce do takvih situacija sigurno doci i to je sasvim normalna pojava. Postoji jedna stvar, a to je da smo mi zrleiji od nase dece, da ih sasvim dobro poznajemo, da mozemo u takvim trenicima da ih procitamo i onda da delujemo na pravi nacin. Nasa mudrost i zivotno iskustvo nam to omogucavaju. Mozda je meni bilo utoliko lakse, jer mi je struka razvojna psihologija, ali ipak mislim da mi ne smemo da zelutamo u tome svemu. Koliko sam te razuumela u toj svoj papazjaniji tvoj bivsi muz samo odmaze u toj situaciji, a ne pomaze. To se samo moze lose odraziti na dete. Imala sam priliku da vidim koliko se moja koleginica u takvoj situaciji namucila. Na kraju je ostavila da voda sve nosi i na njenu, tj. detetovu srecu sve se dobro zavrsilo. Njen sin je prosto u zavisnosti od situacije balansirao izmedju oca i nje. Kako mu je u datom momentu odgovaralo. Na kraju je sam izrazio zelju da se preseli kod oca, stisnula je zube i pustila ga. Naravno, nije mnogo proslo i on se vratio i od tada nema vise nikakvih problema. Ali to je jedan slucaj, pravila nema. Medjutim, veruj da deca u nekom malo starijem ipak umeju da razaznaju gde ustvari i kome pripadaju i vise veruju, mada je to solomonsko resenje. Znam da ti nisam mnogo pomogla, ali iskoristi to sto si starija i nadmudri ih oboje.
Mislim da sam to i uradila ali do konacnog raspleta situacije necu nista da govorim,trebalo bi uskoro sve da se zavrsi.

maja73:
plava laguna:
maja73:
U trenutku razvoda svaki roditelj bi trebalo da zna da ce do takvih situacija sigurno doci i to je sasvim normalna pojava. Postoji jedna stvar, a to je da smo mi zrleiji od nase dece, da ih sasvim dobro poznajemo, da mozemo u takvim trenicima da ih procitamo i onda da delujemo na pravi nacin. Nasa mudrost i zivotno iskustvo nam to omogucavaju. Mozda je meni bilo utoliko lakse, jer mi je struka razvojna psihologija, ali ipak mislim da mi ne smemo da zelutamo u tome svemu. Koliko sam te razuumela u toj svoj papazjaniji tvoj bivsi muz samo odmaze u toj situaciji, a ne pomaze. To se samo moze lose odraziti na dete. Imala sam priliku da vidim koliko se moja koleginica u takvoj situaciji namucila. Na kraju je ostavila da voda sve nosi i na njenu, tj. detetovu srecu sve se dobro zavrsilo. Njen sin je prosto u zavisnosti od situacije balansirao izmedju oca i nje. Kako mu je u datom momentu odgovaralo. Na kraju je sam izrazio zelju da se preseli kod oca, stisnula je zube i pustila ga. Naravno, nije mnogo proslo i on se vratio i od tada nema vise nikakvih problema. Ali to je jedan slucaj, pravila nema. Medjutim, veruj da deca u nekom malo starijem ipak umeju da razaznaju gde ustvari i kome pripadaju i vise veruju, mada je to solomonsko resenje. Znam da ti nisam mnogo pomogla, ali iskoristi to sto si starija i nadmudri ih oboje.
Mislim da sam to i uradila ali do konacnog raspleta situacije necu nista da govorim,trebalo bi uskoro sve da se zavrsi.
Iskreno se nadam da si u pravu, mada u takvim situacijama se tesko kraj nazire, taman mislis gotovo je, a onda ti se servira nesto novo. Ali ti ipak najbolje znas svoju situaciju.

splav:
JJJJ:
Nova sam na forumu,ali ovu temu sam procitala od prve strane i nadam se da mogu i ja da se ukljucim u razgovor
Razvedena sam 2,5 godine i imam cerkicu.
Najgore mi je sto sam se tada razocarala i u one koje sam smatrala prijateljima
Kada ste se razveli i kada ste izašli iz suda da li ste imali osećaj stida, gorčine ili hrabrosti :?:
Ni slucajno, samo veliko rasterecenje, a sve ostalo je dolazilo s vremenom i s vremenom i odlazilo.

plava laguna:
splav:
JJJJ:
Nova sam na forumu,ali ovu temu sam procitala od prve strane i nadam se da mogu i ja da se ukljucim u razgovor
Kada ste se razveli i kada ste izašli iz suda da li ste imali osećaj stida, gorčine ili hrabrosti :?:
Mi slucajno, samo veliko rasterecenje, a sve ostalo je dolazilo s vremenom i s vremenom i odlazilo.
valjda ni slucajno :o .nema veze.

plava laguna:
splav:
JJJJ:
Ni slucajno, samo veliko rasterecenje, a sve ostalo je dolazilo s vremenom i s vremenom i odlazilo.
:oops: Moj osećaj je bio: gorčina, stid i hrabrost :?:

plava laguna:
splav:
JJJJ:
:idea: NE PONOVILO SE :!:

splav:
plava laguna:
splav:
JJJJ:
:idea: NE PONOVILO SE :!:
Kazu da se pametan covek uci na tudjim greskama, a budala na svojim. E sad... Valjda se nesto ipak nauci i na svojim greskama, da ne ostane covek budala doveka. :?

zeljkoro:
plava laguna:
splav:
JJJJ:
Mi slucajno, samo veliko rasterecenje, a sve ostalo je dolazilo s vremenom i s vremenom i odlazilo.
Ispravila sam se, jos uvek mi nije potreban lektor!

"
plava laguna:
zeljkoro:
plava laguna:
splav:
JJJJ:
:idea:"plava laguna", u ovoj žabokrečini ima raznih živuljki kao i u našem okruženju.Neki su tu, da bi nas lovili tobože u gramatičkim greškama, a sve zbog nesposobnosti da daju svoj doprinos bilo kojoj temi??? Neki su ovde, da bi lečili komplekse i svoje frustracije. Nije ni čudo što nikako da "pronađu" sebe. Nije potrebno trošiti ni vreme, ni papir na mediokritete, nego pokušajmo da ih ignorišemo i družimo se mi koji još uvek nismo izgubili smisao za to. Oni će sami sebe uništiti i kao takvi nije im potrebna gora kazna.
Vratimo se temi:"Kako smo se osećali posle razvoda, kada smo izašli iz suda? Da li je to bio osećaj stida, gorčine ili sigurnosti"?
Kada sam po ko zna koji put ušla u sudnicu, bila sam sigurna da je to kraj.Dok je sudija čitao...ja sam samo rekla:molim vas razvedite me što pre.
Dok sam silazila niz stepenice, samoj sam sebi rekla: o Bože, zar je moguće da je ovo kraj, zar je moguće da sam smogla hrabrost, zar je moguće da sam slobodna??? :idea:

splav:
"
plava laguna:
zeljkoro:
plava laguna:
splav:
JJJJ:
:idea:"plava laguna", u ovoj žabokrečini ima raznih živuljki kao i u našem okruženju.Neki su tu, da bi nas lovili tobože u gramatičkim greškama, a sve zbog nesposobnosti da daju svoj doprinos bilo kojoj temi??? Neki su ovde, da bi lečili komplekse i svoje frustracije. Nije ni čudo što nikako da "pronađu" sebe. Nije potrebno trošiti ni vreme, ni papir na mediokritete, nego pokušajmo da ih ignorišemo i družimo se mi koji još uvek nismo izgubili smisao za to. Oni će sami sebe uništiti i kao takvi nije im potrebna gora kazna.
Vratimo se temi:"Kako smo se osećali posle razvoda, kada smo izašli iz suda? Da li je to bio osećaj stida, gorčine ili sigurnosti"?
Kada sam po ko zna koji put ušla u sudnicu, bila sam sigurna da je to kraj.Dok je sudija čitao...ja sam samo rekla:molim vas razvedite me što pre.
Dok sam silazila niz stepenice, samoj sam sebi rekla: o Bože, zar je moguće da je ovo kraj, zar je moguće da sam smogla hrabrost, zar je moguće da sam slobodna??? :idea:
:idea: Nadam se da se slažeš sa mojim stavovima :?:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back