HAARP

haarp utice na klimu...

• da

• ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Pa i ti ponavaljas jednu te stu pricu.. Sto nisi citirao i vernike kojikonstantno negiraju evoluciju i ako je dokazana...

Ma gde pise da je to dokazano da je danasnji covek nastao od majmuna? Jel ti shvatas covece da je to teorija, tako se uci u skolama i to u osnovnoj jer da krene od faksa da se uci ne bi niko vise progutao tu pricu, i to tek 200 godina unazad od postanka ceovecnastva
I sad ces ti da me udbedjujes kako si Ti tvoj kolega Darvin i vama slicni pametniji od Egipcanja, Grka, Maja, Hopija, Sumera i koga sve ne...
Sto se ne nalaze u crtezima ovih civilizacija nesto ovog tipa?

Reci mi samo kad ce ovi majmuni da se pretvore u ljude posto vec hodaju na dve noge
(ovo sam na jednom sajtu nasao koji je ovo naveo kao primer da je covek zaista nastao od majmuna!!!!)

Samo se pitam, šta će jednoga dana reći vernici kao neki ovde, kad čovek evoluira i fizički promeni izgled. Da li će i tad biti čovek stvoren prema liku Božjem. A dokazano je da se čovek fizički promenio čak i u zadnjih par stotina godina.

Kad se ispucate na ovaj komentar, ja ću vam odgovoriti.

Te gore navedene gorile će postati inteligentne. Evolucija nije samo čovek. I već sam rekao da čovek nije nastao od majmuna, već od mikroorganizama iz praokeana.

Poslednja izmena od moderatora:
Samo se pitam, šta će jednoga dana reći vernici kao neki ovde, kad čovek evoluira i fizički promeni izgled. Da li će i tad biti čovek stvoren prema liku Božjem. A dokazano je da se čovek fizički promenio čak i u zadnjih par stotina godina.

Kad se ispucate na ovaj komentar, ja ću vam odgovoriti.

ma ko prica o izgledu, nije stvar u tome....uzmi zenku majmuna ugradi joj silikonske usne, depiliraj je uradi joj sve potrebne plasticne opereacije i ona ce opet biti majmun...kako to ne kapirate, vi stalno pricate o telesnome i tako se poistovecujete sa zivotinjama...
covek za razliku od zivotinje ima dar stvaranja, muzika, umetnost.... odkud coveku to? zasto od svih zivih bica samo covek ima moc stvaranja...nazalost ona ide u pogresnom smeru...ali pricamo o sustini razlike...tu moc imaj sam jos BOG a dao ju je tebi iz nekoga razloga!
Seti se samo kad odes u zooloski vrt i vidis majmuna kako na momenat uzme nesto u ruku i kao lupa sa tim, gledaoci su u soku kako neto tako on ume...a onda dodjes kuci i pustis 9 mocatovu sinfoniju i vidis zapravo ko si ti a ko su oni

ma ko prica o izgledu, nije stvar u tome....uzmi zenku majmuna ugradi joj silikonske usne, depiliraj je uradi joj sve potrebne plasticne opereacije i ona ce opet biti majmun...kako to ne kapirate, vi stalno pricate o telesnome i tako se poistovecujete sa zivotinjama...
covek za razliku od zivotinje ima dar stvaranja, muzika, umetnost.... odkud coveku to? zasto od svih zivih bica samo covek ima moc stvaranja...nazalost ona ide u pogresnom smeru...ali pricamo o sustini razlike...tu moc imaj sam jos BOG a dao ju je tebi iz nekoga razloga!
Seti se samo kad odes u zooloski vrt i vidis majmuna kako na momenat uzme nesto u ruku i kao lupa sa tim, gledaoci su u soku kako neto tako on ume...a onda dodjes kuci i pustis 9 mocatovu sinfoniju i vidis zapravo ko si ti a ko su oni

Pa kako to da nismo imali kompjutere pre 2000 godina!? Nego tek od pre 20. Kako nas je to Bog načinio da nam je trebalo toliko hiljada godina da napravimo sijalicu?

Pa kako to da nismo imali kompjutere pre 2000 godina!? Nego tek od pre 20. Kako nas je to Bog načinio da nam je trebalo toliko hiljada godina da napravimo sijalicu?

I o tome smo pricali...evo ponovicu po ko zna koji put...to sto ti smatras napretkom civilizacije za ove prethodne civiizacije mozda bi bio nazadak...mi tezimo tehnoloskom uzdizanju a oni su tezili duhovnom, ovo je svim jasno.Ranije civilizacije se nisu bavile iskopinama leseva trazenjem materijalnih dokaza o njihovom nastanku kao mi sada.Oni su nama ostavili sasvim druga ucenja koja na zalost mi ignorisemo nego prekopavamo zemlju trazeci darvinovog majmuna.
Ovo nije prica o pravoslavnoj veri,crkvi, islamu i ostalim religijama danasnjice...to je nesto globalno i pokusaj za pocetak tako da sagledas.
Da bi bio srecan moras prvo da nadjes smisao svog postojanja u samom sebi, a to je definitvno najteze...zato je i nastala sijalica ....jel to smisao?
Da bi mi oko toga pricali moras da se izmaknes iz pozicije u kojoj si inace se necemo razumeti i ovako mozemo do sudnjeg dana , to sam rekao i onom momku iz NS:)
I da ne ispadne da sam ja neki religiozni fanatik, ja ne nosim brojanice, lancice, ne idem u crkvu, i ne klanjam se svestenicima.Slavu slavim jer je to porodican skup, jako lep.Energiju crpim iz neceg drugog.

Odakle se sad javlja pomisao da taj majmun u zoološkom vrtu neće za 1000 godina naučiti da čita?

Da li hoćeš da kažeš da su sve biljke i životinje koje danas postoje, postojale i od trenutka stvaranja sveta. Da nisu nikad bile drugačije i da nisu evoluirale.

Zaboravio si mrave
, takodje i kitove koji pevaju, delfini takodje... To sto ti ili neki naucnik nije sposoban da razume njihov metod komunikacije nije dokaz da ga nema...

I o tome smo pricali...evo ponovicu po ko zna koji put...to sto ti smatras napretkom civilizacije za ove prethodne civiizacije mozda bi bio nazadak...mi tezimo tehnoloskom uzdizanju a oni su tezili duhovnom, ovo je svim jasno.Ranije civilizacije se nisu bavile iskopinama leseva trazenjem materijalnih dokaza o njihovom nastanku kao mi sada.Oni su nama ostavili sasvim druga ucenja koja na zalost mi ignorisemo nego prekopavamo zemlju trazeci darvinovog majmuna.
Ovo nije prica o pravoslavnoj veri,crkvi, islamu i ostalim religijama danasnjice...to je nesto globalno i pokusaj za pocetak tako da sagledas.
Da bi bio srecan moras prvo da nadjes smisao svog postojanja u samom sebi, a to je definitvno najteze...zato je i nastala sijalica ....jel to smisao?
Da bi mi oko toga pricali moras da se izmaknes iz pozicije u kojoj si inace se necemo razumeti i ovako mozemo do sudnjeg dana , to sam rekao i onom momku iz NS:)
I da ne ispadne da sam ja neki religiozni fanatik, ja ne nosim brojanice, lancice, ne idem u crkvu, i ne klanjam se svestenicima.Slavu slavim jer je to porodican skup, jako lep.Energiju crpim iz neceg drugog.

Pa pre 2000g ljudi su se kupali jednom godisnje, to sto ti smatras da je period kada ljudi nisu ni dupe brisali, bacali fekalije kroz prozor, umirali od bolesti koje je moderna medicina izmislila ( a tehonlogija je samo pomogla, npr skeneri, laseri... ), a oni su po tebi tezili duhovnom ( kao da si bio prisutan pa znas ) a zato su plackali, silovali, ubijali, krali.. ( pazi kao i danas ) onda Ok....
Smisao postojanja nije da ceo zivot budes okrenut ka jedoj stvari i da ceo zivot posvetis tome, tj religiji i veri u Boga da je tako sijalica nikada ne bi nastala...
Sto ja da se izmaknem ili neko drugo, mozes i ti....

@MarkoNS

Dakle ti ne odustajes, vec sam ti dao odgovor na to koja je razlika izmedju tebe i zivotinje i ne mogu vise o tome, 10 postova smo pricali o majmunu sad si se uhvatio kitova...onaj ko misli da je svrha njegovog postojanja da desifruje sta 2 kita caskaju nek se bavi time
Sto se tice kupanja i sad se neki ne kupaju, a opet neki se i kupaju pa ih ne zelis u svom drustvu.Telesna smrt je neizbezna, pitanje je kuda ides posle nje.
A zar zaista mislis da je bitno da sto duze provedes vremena u svom telu, ili je nitnije kako si ga proveo?Inace najveci uzrok smrt pocinje da bude stres, depresija, anksioznosti.. to obicno nastupa kad covek izgubi sebe negde u kosmosu...Inace ja pisem o tome jednu knjigu, bio sam tu stavio link uvodni deo, ali sam uklonio za sada:)

Odakle se sad javlja pomisao da taj majmun u zoološkom vrtu neće za 1000 godina naučiti da čita?

Da li hoćeš da kažeš da su sve biljke i životinje koje danas postoje, postojale i od trenutka stvaranja sveta. Da nisu nikad bile drugačije i da nisu evoluirale.

E vidis upravo sam ti o tome pricao malopre, ti mislis da su se stare civilizacije bavile time? Nisu.
Ja nisam biolog, a ni svrha mog postojanja nije da istrazujem kako je nastalo nesto sto je meni dato da mi ulepsa boravak ovde.Na to pitanje ja odgovor ne znam.
Mislis li da ces biti srecan ako otkrijes kako je nastala vinska musica i da li ce majmun da progovori za 10000g?Pogledaj oko sebe i zapitaj se koliko poznajes zaista srecnih ljudi.
Ljudi su pod velikm pritiskom, u stalnom strahu, njima se vlada.Ovo sa kometom je pokazalo ovu moju tvrdnju.Ljudi se vise plase neplacenog infostana nego komete Elenin.Cak neki koji u nju i ne veruju prizeljkuju je.
Ja mislim da nikada nije bilo gore ljudima nego sada, sablon je odavno postavljen vecina je upala u njega i vuce ostale.
Ja sam iskren da budem ovde dosao jer nemam sa kim da pricam o ovome, moji prijatelji kao sto sam vec naveo nesvesno upali u to.A ne mora biti tako.
Postoji jedna izreka, koju ja sad ne mogu bas da citiram, ali svodi se na to da je coveku za opstanak jedino potrebno voda,hrana,zaklon i seks...to je i dan danas besplatno.Recimo na planini Rudnik sve to mozes imati kao pojedinac, kao drustvo mozes imati i vise od toga i opet beslatno....ali ocigledno to nije dovoljno da bi se nasao smisao...

Rusi sproveli temeljito istraživanje o zemljinom magnetnom polju. Ukoliko dođe do njegovog obrtanja, biće haosa. A već je postalo nestabilno.

Ja samo cekam dan kada ce objaviti zvanicno da je pocelo pomeranje polova jer to jeste pocelo.Nasa ce lansirati sondu ka Jupiteru ovih dana, a interesantno je da Obama juce rekao da ce se obratiti naciji povodom bankrota Amerike 2 avgusta.Tad Kometa Elenin uzlazi u Zemljinu orbitu.
Ovo postaje sve jako zanimljivo ovoj scenarijo ni Spilberg ne bi mogao izmisliti :)

Poslednja izmena:
Ja samo cekam dan kada ce objaviti zvanicno da je pocelo pomeranje polova jer to jeste pocelo.Nasa ce lansirati sondu ka Jupiteru ovih dana, a interesantno je da Obama juce rekao da ce se obratiti naciji povodom bankrota Amerike 2 avgusta.Tad Kometa Elenin uzlazi u Zemljinu orbitu.
Ovo postaje sve jako zanimljivo ovoj scenarijo ni Spilberg ne bi mogao izmisliti :)

Neće oni ništa objaviti. To će se desiti. U trenutku same promene polova zemlja će biti bez zaštite. Kakve će biti posledice, niko sigurno ne zna.

Neće oni ništa objaviti. To će se desiti. U trenutku same promene polova zemlja će biti bez zaštite. Kakve će biti posledice, niko sigurno ne zna.
Promene(mesta) polova se kontinuirano dešavaju i polovi ove godine nisu temo gde su bili prošle, za više stotina metara, a od katastrofe na kraju doba krede kada su nestali dinosaurusi(uglavnom, ptice kao vrsta operjalih, toplokrvnih dinosaurusa jesu preživele) polovi su se u punom opsegu ,,prošetali" više od hiljadu puta.
Osim toga kada se polovi pomeraju Zemlja je i dalje obavijena silnicama magnetnog polja, tako da to nema uticaja na život, sem što će nebo postati noću zanimljivije jer će se južna i severna polarna svetlost videti i iz krajeva koji su dalje od geografskih polova, tj bliže naseljenim zonama.
Nikakva kometa neće ući u orbitu Zemlje, niti postoje komete u orbiti Zemlje niti je to moguće u iole razumnoj meri.
Pre će ti vanzemaljci ukrasti auto(kao i onoj reklami) nego što će se ma koliko mala kometa ,,parkirati" u zemaljsku orbitu.

Hoce druze, i to ce dve komete do kraja ove godine uci u orbitu zemlje, jedna je vec usla i prosla....ostale su jos dve...moras se informisati o tim stvarima pa cemo diskutovati onda i o promeni polova...jedino sto se slazem sa tobom je da magnetno polje nece nestati ako se polovi obrnu....a obrnuce spektakularno ovo je tek pocetak
Mamuti su gledali to, steta sto ne mozes da nadjes jednog zivog pa da ti prica o tome :)
A kad ce se to desiti ja to ne znam jer nisam naucnik ni vidovnjak

Jasno je da nije prvi put da polovi menjaju mesta. Ja se samo pitam da li će ih zameniti sporo, tako da nema "rupa" tokom promene, ili naglo, gde će Zemlja određeni period ostati bez zaštite EM polja. Što bi bilo katastrofalno.

@ Branimir76

O tome je pricao i Anstajn i mnogi drugi naucnici ali o brzoj promeni polova kad dan postaje noc u sekundama i obrnuto prica se od otkrica Mamuta i jos drugih 35 vrsta zivotinja od kojih su neke pronadjene sa nesvarenom hranom u zeludcu, neke su cak jos i grickale :)

tata spalio djenku hahahha

:vatromet:

@ Branimir76

O tome je pricao i Anstajn i mnogi drugi naucnici ali o brzoj promeni polova kad dan postaje noc u sekundama i obrnuto prica se od otkrica Mamuta i jos drugih 35 vrsta zivotinja od kojih su neke pronadjene sa nesvarenom hranom u zeludcu, neke su cak jos i grickale :)

:vatromet:

Znam da su pričali o tome i tim mamutima kao dokazima. Ali mi nije jasno šta je tu smešno.

Hoce druze, i to ce dve komete do kraja ove godine uci u orbitu zemlje, jedna je vec usla i prosla....ostale su jos dve...moras se informisati o tim stvarima pa cemo diskutovati onda i o promeni polova...jedino sto se slazem sa tobom je da magnetno polje nece nestati ako se polovi obrnu....a obrnuce spektakularno ovo je tek pocetak
Mamuti su gledali to, steta sto ne mozes da nadjes jednog zivog pa da ti prica o tome :)
A kad ce se to desiti ja to ne znam jer nisam naucnik ni vidovnjak
Пријатељу нити једена комета није ушла у земљину орбиту.
Комете могу, као много пута до сада да прођу кроз трајекторију земљине орбите, али никада да уђу у земљину орбиту.
Прочитај неки уџбеник небеске механике, а ако слабо стојиш са математиком, имаш популарне сајтове Астрономског Магазина, НАСА-е, ЕСА-е итд.

Jasno je da nije prvi put da polovi menjaju mesta. Ja se samo pitam da li će ih zameniti sporo, tako da nema "rupa" tokom promene, ili naglo, gde će Zemlja određeni period ostati bez zaštite EM polja. Što bi bilo katastrofalno.
Број промена полова и брзина промена истих очитавају се из хистерезисних петљи осталих у стенама богатим феромагнетним материјалима(гвожђе, никал и кобалт), отуда знамо и број промена полова, који је преко хиљаду у опсезима поузданих мерења, и знамо брзину промене полова која се, у смислу потпуне замене места полова креће увек у распонима од по више десетина хиљада година па навише.

Пријатељу нити једена комета није ушла у земљину орбиту.
Комете могу, као много пута до сада да прођу кроз трајекторију земљине орбите, али никада да уђу у земљину орбиту.
Прочитај неки уџбеник небеске механике, а ако слабо стојиш са математиком, имаш популарне сајтове Астрономског Магазина, НАСА-е, ЕСА-е итд.

Pogresno sam se izrazio, ja nisam naucnik pa cu ti logikom objasniti za sta ne treba neka velika skola.
Da bi nebesko telo udarilo u Zemlju ili proslo pored nje ono ne mora da se vrti oko Sunca istom putanjom kao Zemlja tj, ne mora da vija Zemlju.

I moram da ti kazem da sam na par tema video tebe, prepoznajem te zbog tvog potpisa 10+

Back