@MarkoNS
Dakle ti ne odustajes, vec sam ti dao odgovor na to koja je razlika izmedju tebe i zivotinje i ne mogu vise o tome, 10 postova smo pricali o majmunu sad si se uhvatio kitova...onaj ko misli da je svrha njegovog postojanja da desifruje sta 2 kita caskaju nek se bavi time
Sto se tice kupanja i sad se neki ne kupaju, a opet neki se i kupaju pa ih ne zelis u svom drustvu.Telesna smrt je neizbezna, pitanje je kuda ides posle nje.
A zar zaista mislis da je bitno da sto duze provedes vremena u svom telu, ili je nitnije kako si ga proveo?Inace najveci uzrok smrt pocinje da bude stres, depresija, anksioznosti.. to obicno nastupa kad covek izgubi sebe negde u kosmosu...Inace ja pisem o tome jednu knjigu, bio sam tu stavio link uvodni deo, ali sam uklonio za sada
Odakle se sad javlja pomisao da taj majmun u zoološkom vrtu neće za 1000 godina naučiti da čita?
Da li hoćeš da kažeš da su sve biljke i životinje koje danas postoje, postojale i od trenutka stvaranja sveta. Da nisu nikad bile drugačije i da nisu evoluirale.
Odakle se sad javlja pomisao da taj majmun u zoološkom vrtu neće za 1000 godina naučiti da čita?
Da li hoćeš da kažeš da su sve biljke i životinje koje danas postoje, postojale i od trenutka stvaranja sveta. Da nisu nikad bile drugačije i da nisu evoluirale.
E vidis upravo sam ti o tome pricao malopre, ti mislis da su se stare civilizacije bavile time? Nisu.
Ja nisam biolog, a ni svrha mog postojanja nije da istrazujem kako je nastalo nesto sto je meni dato da mi ulepsa boravak ovde.Na to pitanje ja odgovor ne znam.
Mislis li da ces biti srecan ako otkrijes kako je nastala vinska musica i da li ce majmun da progovori za 10000g?Pogledaj oko sebe i zapitaj se koliko poznajes zaista srecnih ljudi.
Ljudi su pod velikm pritiskom, u stalnom strahu, njima se vlada.Ovo sa kometom je pokazalo ovu moju tvrdnju.Ljudi se vise plase neplacenog infostana nego komete Elenin.Cak neki koji u nju i ne veruju prizeljkuju je.
Ja mislim da nikada nije bilo gore ljudima nego sada, sablon je odavno postavljen vecina je upala u njega i vuce ostale.
Ja sam iskren da budem ovde dosao jer nemam sa kim da pricam o ovome, moji prijatelji kao sto sam vec naveo nesvesno upali u to.A ne mora biti tako.
Postoji jedna izreka, koju ja sad ne mogu bas da citiram, ali svodi se na to da je coveku za opstanak jedino potrebno voda,hrana,zaklon i seks...to je i dan danas besplatno.Recimo na planini Rudnik sve to mozes imati kao pojedinac, kao drustvo mozes imati i vise od toga i opet beslatno....ali ocigledno to nije dovoljno da bi se nasao smisao...