Hesse:
"Izvini,ali ja sam profesionalni muzicar i zaista mogu da ocenim ko je bolji gitarista"
Previse se preterao sa hvalisanjem. Ti si i profesonalni muzicar i profesionalni knjizevnik i sve sto je potrebno...mozes ovde po forumu da prosipas mrtvo slovo na papiru...
...Ti vrednujes gitariste po brzini svrianja a nazivas sebe profesionalnim muzicarem?
Pa ajd i tako...opet nisi u pravu...Slash-ov stil nije takav...usput digresija-znas kad bi neko iz Iron Maidena mogao da svira blues? Ni za jos 1000 godina, jer je tu osim tehnike potrebno jos nesto...
osecaj, sluh...ali ako bas hoces da se hvatas za primere...poslusaj outtro "Paradise City"...ne ceo samo jedan deo gde je Slashova deonica od 10 tak sekundi koja je zasigurno brza od svih deonica Iron Maidena koje su izdate na albumima...to je Slash svirao jos sa dvadesetak godina...a to ko je priznatiji i gde, to je mlacenje prazne slame...ko je koga priznao? Takodje uzmi pa uporedi glasove...poslusaj sve pesme GNR i Iron Maiden, pa posto si toboze profesionalni muzicar, uporedi raspon glasa Axlov i Dikinsonov...onako odookativno necu da kazem da je skoro pola oktave vislji Axlov...ali 2, 2,5 stepena...a sto se dubine tice vise...dakle skupa Axl ima veci raspon za vise od pola oktave...a sto se boje glasa tice...tu je suvisno uporedjivati Dikinsonov Pederski glas sa Axlovim slavujskim...a opet ponavljam Axl je solidan pijanista, za razliku od Dikinsona...a i bolji je kantautor, kako kompozitor, tako i tekstopisac...Maidenovi tekstovi su za malu decu...o cudovistima i sranjima...ko se ne plasi Edija taj verovatno ni ne slusa Maidene...

...a doktorat iz istorije, kakve to ima veze sa muzikom?
Sto se tice brzine Maidenovih gitarista...Satriani bi ih pojeo za dorucak svu trojicu zajedno i ostao bi gladan...kako Satriani tako i Steve Vai i Yngwie(kojeg verovatno najvise cenis jer je iz Tvojih Nerodjenih krajeva)...
...i tako dalje i tako dalje...
Jao gluposti,gluposti,gluposti.
Izvini,ali znas li gde i sta je svirao Janick Gers pre dolaska u Iron Maiden?Osim fantasticnog rada u Ian Gillan bandu gde se dokazao kao izvrstan gitarista svirao je i blues i to u znatnim kolicinama.
Te gluposti o brzini,tehnici savrseno moze da obori Adrian Smith koji nikada nije svirao u Iron Maiden ista brzo,to je ostavljeno za Dave Murraya i za njegov stil sviranja.
Na veliku zalost,slusao sam kompletan opus Slasha,sto u Gunsima sto van njih i ne nalazim osim distorzivne buke nikakav kompozitorski dar za razliku od Iron Maiden gitarista,koji su pisali himne koje tesko da ce biti prevazidjene.
Stvarno nisam primetio da Bruce ima pederski glas jer covek prosto od pocetka svoje karijere negde sredinom sedamdesetih jedinog konkurenta je imao u Byff Bifordu iz Saxona.Inace,vise nije bilo pevaca u to doba koji su pevali tako visoko.
Potom je Geoff Tate iz Queensryche to uradio,pa onda Axl Rose koji je neodoljivo sredinom osamdesetih podsecao na Bruce Dickinsona u svakom smislu.
Tekstovi Iron Maidena su jako raznoliki jer Mr.Harris koji je glavni tekstopisac u bandu ima sirok dijapazon interesovanja i nema tu samo prica o demonima,zmajevima,starim zamcima i sve ostalo,nego procitaj tekstove kao sto su "22 Acacia Avenue", "Alexander The Great", "Rime Of The Ancient Mariner", "2 Minutes To Midnight",pa ces videti da je tu mnogo vise od klasicnih mracnih djavolskih tekstova.
Da ne govorim o danasnjim Iron Maidenima koji su stekli zrelost u svakom pogledu i nije im potrebno da odvrcu svoja pojacala preko trojke da bi te tri famozne gitare,nego se drze tradicionalne boje gitare.
Ne znam odakle ti pravo i ta pokvarenost da pokusas da oboris cinjenicno stanje sto se gitarskog umeca tice.Ja Slashu priznajem da on jako dobro poznaje Gibson Les Paul gitaru i da je svoj prepoznatljivi zvuk on izvukao prstima,ali mu nedostaje kreativnost i doslednost.
A sto se tice mene i mog gitarskog umeca,nemoj molim te da raspravljas o necemu o cemu nemas pojma i nisi nikada cuo.
I stvarno ne znam odakle ti ta glupost da su meni brzi tehnicari poput Yngwie Malmsteena omiljeni? Samo zato sto je Sved?
Ne decko,zeznuo si se.Moj omiljeni gitarista zbog koga sam i poceo da sviram jeste neprikosnoveni Kralj iz Hannovera,Michael Schenker (ex Scorpions,UFO), Ulrich Roth, Matthias Jabs, Wolf Hoffmann, Renæ Krølmak.
Zato molim te,prestani sa vredjanjima,nikuda ne vodi.
A ja ne vidim razloga da se pravim da ne znam nista o gitari kada je to svakodnevni deo mog zivota.
Da,profesionalni gitarista,knjizevnik,to sam ja,bez lazne skromnosti.
A sada lepo ucuti jer pocinjes malo da me nerviras (a pogotovo nick ti ne pristaje nikako,jer tu nedostaje onaj princip tolerancije kojim se pravi Hesse ponosio).