GRUPA "PASCHAD" iz PRistine

Posto smo manje-vishe posteno odredili 5 naj pesama grupe Paschad, mogli bi da se malo vratimo na temu i da napravimo listu dogadjaja vezanih za Paschad koji se najvise pamte:

1.Zhurka na plazi u Splitu kada se drustvo iznapijalo i zajedno sa desetinom naduvanih stranaca trcalo u krug.Bila je to najveca zhurka koja je ikada vidjena u Trsteniku.
2.Nastup u Beogradu u Domu Omladine kada je sala igrala shotu uz ritam Sevdije.
3.Svirka sa Djurmetom u Bora i Ramizu za postradale u nekom zemljotresu, izuzetno primljena od dvojezicne publike.Nikada bolji...
4.Maskenbal u Bozuru sa Violetom Redzepagic i kordonom policije uz zidove i na stepenicama.Gadjanje sudzukom kod Vuksana posle nastupa..
5.Svirka sa Musom u Klubu i Musov vec legendarni scenski nastup.
6.Boom(ili kako se vec zvashe) festival u Bori i Ramizu kada je Sale bljuvao makarone po toaletu dok je 5.000 ljudi razulareno cekalo nastup...
7.Prva gitarijada mladih grupa sa Zigijem i Mikanom i Dejanovim vratom od gitare koji se oprostio od tela.
8.Prva proba i Zharetova izvedba pesme Angie..
9.Nastup sa Okcem i Bajketom u Klubu umetnika.
10.Snimanje u RTP-u po sistemu 3 pesme za tri sata(malo li je).
11.Cevapi kod Hakija Kosove i razgovor sa Hakijem o zenama i buducnosti grupe......

Zaboravio si jos jedan veoma bitan, ali se odnosi samo na nas dvojicu. Sankanje od solitera do Iskre, sa rakijom i mezetom na jedne sanke, a nas dvojica na druge. Ha sta kažeš na ovo:super::super:

Poslednja izmena:
ALO, PRDJANI!
niko da se javi vech 12 sati.
Onda, da nastavim sa prilozima.
Dejan i Sale su oko 1990te (budzetom od vech pomenutih kiflica)
snimili nekoliko stvari koje nisu ugledale svetlost dana.
Evo semplova za dve koje imam:

"ODAVDE NEMA PUTA" -DEJAN i SALE 1990

"TVOJE RECHI" - DEJAN i SALE 1990.
.

Ti bas sve stavljas na forum. Ako, neka, ovo je nesto najgore sto smo Soul i ja snimili, produkcijski je odvuklo ko zna gde, daleko, daleko od onoga sto smo zeleli. Secam se k'o danas da si nas ti (a i tvoj burazer ) zesce popljuvao kad sam ti doneo snimke da cujes. Moram priznati zasluzeno, iako je bilo bolno. Nemam snage ni sad da ih cujem.
No, sad ce da nadjem neki tvoj raniji montazerski rad, pa da pogledamo malo i tako nesto, kad vec forum posustaje. :twisted:

Secam se k'o danas da si nas ti (a i tvoj burazer ) zesce popljuvao kad sam ti doneo snimke da cujes.

Moja ubedljivo najgora montazha je onaj film na 8mm gde glumite ti i Slavica
po kalemegdanu. No, uprkos davanja para na ruke operatoru na mom faksu da ga nadje, izgubljen je.

Sto se tiche ove dve pesme koje ne mozes da slusas, mislim da su rechi i muzika vrlo pristojni, ali je Sale dobrano zaribao sa glasom, zato je neslusljivo.
No, to je ujedno bilo i poslednje od materijala u vezi Paschadi koje imam.

Moja ubedljivo najgora montazha je onaj film na 8mm gde glumite ti i Slavica
po kalemegdanu. No, uprkos davanja para na ruke operatoru na mom faksu da ga nadje, izgubljen je.

Sto se tiche ove dve pesme koje ne mozes da slusas, mislim da su rechi i muzika vrlo pristojni, ali je Sale dobrano zaribao sa glasom, zato je neslusljivo.
No, to je ujedno bilo i poslednje od materijala u vezi Paschadi koje imam.

Ma ne se sekiraj. Nije ni bitno. A i nemam nista od tebe sto bi postavio na forum. Ono je bila zajebantska pretnja. Ustvari mislim da imam onaj gde glumis Ataturka ali tu si odlican, pa ne bi bio adekvatan "odgovor". Nego, da ga ja ne bi trazio, turi na forum tu reklamu, molim te. To stvarno vredi videti.
I reci mi, da li imas film gde smo statirali Zuca, Soul i ja ( jel bese i Soul? krecana) . To bih bas voleo da imam.

Poslednja izmena:
Zamjecujem da nema ZIGZAGa. Da li je u pitanju samo obicna intoksikacija kanabinoidima&alkoholom koja je zavrsila u bolnickoj ustanovi, ili je u pitanju nesto ozbiljnije, poput ljutnje na forumdzije ili davljenje suxhukom ?

POZDRAV VAMA O MUDRI PRDJANI.
Molim iskreno za oproshtaj shto me nije bilo nekoliko dana.
Ne beshe u pitanju nit alkohol a nit uporaba kontroliranih kemijskih substanci,
a josh manje ljutnja na mile mi Prdjane ...
Eto, povremeno mora udarnichki da se radi, leba nasushni da se stavi na astal .. eh

Vidim Sevand se vratio. Djez. Ali, mora se reqi, ochekivao sam srchanije komentare o suxhuku i slichnim milim nam prehrambenim artiklima iz prastarih Prishtinskih dana. Sevande, malo sam razocharan.

Isto vidim DBF ga nema.
Sigurno je sinu ishao na svirku te se razboleo od 120 decibela zvuchne oluje.
Ah da sam na njegovom mjestu.
DBF, sin ti je ljuti mrakaljija.
Pozdravi ga od mene a i od moga sina koji smatra da su Butcher svetski bend.

Katilju, mi kao pochesmo sci-fi prichicu al' nezavrshismo.

Voleo bih da komentarishem podrobnije na zadnjih nekoliko stranica, ali avaj, moram se vratiti radnoj rutini - shto bi englezi rekli, must plow through one more pile of crap.

p.s. more Ahileasa ga nema veq dugo !?

Ne secati se toga filmskog klasika sa Rip Kirbijem,Indijana Dzonsom i Tarzanom je zbilja bruka:thumbdown:

Ti bas sve stavljas na forum.

AKO, AKO - NIJE DZABE BILA TEORIJA HILJADU BLAMOVA O KOJOJ JE PISANO NA PRVIM STRANAMA. Eto neke fajde, iako sam svima pricao kako smo se besmisleno brukali (i ljude terali da se takodje brukaju). Mozes da stavljas promasaje Pascadi i moje licne koliko hoces - pet para ne davam. Jedino mi je zao Dejana, koji je spiskao pare u najgore vreme. S druge strane, jedinu stvar koju sam stvarno odvezbao kako treba kod kuce pre snimanja bila je HORTENZIJA. Uzeo sam u obzir i Dejanovu tendenciju da gitaru stimuje nize (da bi lakse svirao solo, nije me razuverio), pa sam pesmu vezbao iz A iako se ona svira iz F. I pored toga, jedva sam je otpevao.

Sve u svemu, mislili smo da smo prikriveni genijalci koji sve mogu ako ne iz prve, onda iz druge. Realnost pokazuje drugacije. Poslusati pesme.

Zaboravio si jos jedan veoma bitan, ali se odnosi samo na nas dvojicu. Sankanje od solitera do Iskre, sa rakijom i mezetom na jedne sanke, a nas dvojica na druge. Ha sta kažeš na ovo:super::super:

Kako da se ne secam te nezaboravne zimske veceri, taj dogadjaj svrstavam u krucijalne u mom zhivotu, skupa sa pionirskom maramom, prvim seksom i gubljenjem 50 klikera na fantu kod C3....

Hm .. vidim Accordo i Katilj se neshto zakachili oko shtimanja !?
Ili se njezhno chachkaju ili je u pitanju javni sukob u povoju.
Naravno da nije ovo poslednje.

Nego kad smo veq kod shtimovanja, spushtanje shtima za polu-ton ili ceo ton (ponekad chak i dva) je standardna praksa (pitch drop).
Ovo se ne radi samo zbog pevacha veq shto ume da zvuchi dublje i masnije.
Naravno, trebaju malo deblje zhice, ili pitch shifter.

Ajde da se maknemo sa teme shtimovanja.
DBF i DrLazic se ne javishe veq podugo. Nedostaju mi.

Poslednja izmena:
Jas chakam kafence so muhabet... Ama izgleda site pijaat voda...

Nishta voda, samo kahva ali najljuqa ona kolumbijska.

Chujem od Labinot Krasniqija i Florent Boshnjakua da je DrLazic bio i ostao cenjeni autoritet po pitanju instalacije i SoundForgea i slichnih aplikacija, kao i dubokog kontanja kompleksnih digitalnih muzichkih alatki.

Da citiram izmedju ostalog:
"Doshli neki novi klinci na Prishtinski snimateljski plochnik, ama nije to to.
Nishta bez Laze i njegovog uha za tonski detalj. Nedostaje nam ..."
Eto samo da prenesem shta neki od kolega Prishtinskih muzichara kazhu ovih dana ...

Back