GRUPA "PASCHAD" iz PRistine

Prvo da kazem dve tri reci Lazi, koji se ulogovao ali mu poruke kasne:
Lazo, otidi na bilo koji drugi blog u odeljku "pristina" i napisi na svakoj temi po jedn
"DA" ili "NE". Kad ispunis kvotu od 10 poruka, izlaziches momentalno.
Sto se mene tice, lika bas i ne mogu da se setim ali ti se secam
cesto spominjanog imena po "muzickim muhabetima." Ja nisam bio aktivan clan grupe,
samo sam se slihtao naokolo. No, kad budes "on line", pricacemo brze.

Laza je u penziji, hoce da kaze da nije u centru zbivanja (to znaci ono "off").

Pa evo, posto vidim da na tri strane raspredate kako da napravite pesmu, nisam izdrzao
da ne proserem jedan demo za 2 i po sata - na garage bandu uz jedan extra mikrofon. Tek da se ne znojite mesecima na medjunarodnim linijama.
Sve je jednostavno -covek sedne i dok sere moze da napravi stvar. Neka vas ovaj kratki i neizmiksovani demo podseti kakvom su se
brzinom pisale pesme u doba Paschadi. Hajte momci, to se radi na jednoj sedeljci od 3-4 sata. Ne trebaju vam fruti loopsovi i komplikacije.
PRDIM DEMO STREAM
http://www.mydeo.com/videorequest.asp?XID=763&CID=193692
DOWNLOAD
http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=300&CID=193692

Dok ovi gore pričaju, drugi djelaju, tj. skladaju.
Osjeća se blagi utjecaj orijenta.Što je to?Bosfor Beat.

Dok ovi gore pričaju, drugi djelaju, tj. skladaju.
Osjeća se blagi utjecaj orijenta.Što je to?Bosfor Beat.

Utjecaj orijenta iliti 'BosforBeat' kako ga skladno nazva bi trebao biti prirodni nastavak Pashchadjeg katunarizma.
Ne SPRDAJ se idejom. Ima tu zrna muzichke istine.
Neshto kao TRIBAL na Pashchad nachin, optochen humorom i muzichkim vizionarstvom.

DrLazicu, nadam se da uzimash u obzir mudre savete na prethodnoj stranici u vezi prvih 10 forumskih poruka.
Daj pozhuri.

Jel' ovo pravimo novu tursku pesmu za Evroviziju? Ajde bre Prdim, Paschad jesu pravili pesmu za koji sat ali na jednoj hobi gitari i na kasetasu.

Moj prilozeni demo (zali boze utrosena 2 i po sata) je potpuno pogresno shvacen:
Imao je nameru da vas podseti (i inicira) da se skupite i za par sati bez mnogo
filozofije uprzite stvar. Ostalo je kao sto rece ACCORDO. Nema potrebe za
dugorocnim slanjem snimaka preko belog sveta od jednog do drugog.
Znajuci vas sve ponaosob, muzicka saradnja na medjunarodnim vezama se nikada
neche ni desiti, pa se i ne zavaravajte.

S druge strane, Katunar ima pravo: niti vise umete da svirate, niti mozete da izvucete
raspon glasa veci od 4 tona (od RE do SOL primarne skale). Accordo, znam da ti
imas instrumente u kuci i jos uvek umes da sviras, ovo se ne odnosi na tebe.

Znaci, sta vam ostaje? Ono sto reche DZIBER - niko ne zeli da pravi stvari na kompjuteru,
ali nema nam druge...

Ja vam dodajem i ovo: STVARI KOJE NAPRAVITE NA KOMPJUTERU NE
ZANIMAJU NIKOGA - TO RADE KLINCI OD 17 GODINA i to masovno.
Vidite i sami vashe reakcije na moj demo.

DAKLE, ONO STO VAM MOGU RECI JE:
Ne budalite ambiciozno sa "Novim projektima" - to se neche desiti - prvi ce Zabrljivko da
otkaze (vecito bodreci i potpaljujuci iz daljine) , dok ce ACCORDO i Dziber biti priljezni i ganjati do iznemoglosti jos jednu propalu stvar.
Sedite bre uz vince i rostilj negde na travu, uzmite tamburu, pa ako se nesto rodi iz hobija,
rodi se.

Toliko od predeza.

Poslednja izmena:
Govoreci o tome, malo sam analizirao ODAVDE NEMA PUTA. Melodija se uopste ne slaze sa prvim akordom, sto je i dovelo do distoniranja na snimanju. Trebalo je promeniti akord, ili melodiju. Jos u jednoj pesmi falio je citav novi akord , da bi melodija bila odgovarajuca. U oba slucaja niko nije kriv osim mene, koji sam ih pravio.

Jok. Mislim da se ne slaze sa drugim akordom. Cela ideja da vokal bude hromatski
malo "off" u odnosu na harmoniju je bila vrlo sik i hrabra, ali na zalost, ti nisi bio pavaroti.
Sve je moglo da se resi da je tada mogao da se menja pich glasa bez promene tempa.
Uz malo studijskog "farbanja" to je mogla biti bomba. Ja jos uvek mislim da su
TVOJE RECI i ODAVDE NEMA PUTA odlicne stvari, pravi predstavnici "rokoko" faze paschadi - degradacija uz iskustvo i tehnicko umijeche, depresija do dna, kraj jedne ere.

Ne budalite ambiciozno sa "Novim projektima" - to se neche desiti - prvi ce Zabrljivko da
otkaze (vecito bodreci i potpaljujuci iz daljine) .... .

Hm, mislio sam da je u pitanju mala razbibriga a nikako projekat....
Shto se tice moga ucestvovanja u "projektu" ono moze biti samo simbolicno
jer su danas moje muzicke veshtine jednake mojim veshtinama letenja...

Svidja mi se ona tvoja reklama za koka kolu za arapsko trzhiste....

Ne budalite ambiciozno sa "Novim projektima"

Ono sto je novo u vezi s projektom je sledece: Juce sam napravio preterano komplikovanu harmoniju. Prebacio sam je na Fruity Loops, ali posto je demo, ne mogu da je sacuvam. Probao sam da kupim Fruity, ali ne prihvataju moju karticu (!!?), krekove ne zelim, jer sam imao losa iskustva a i program ne funkcionise dobro. I ja na poslu imam Mac, ali sa Leopardom. Garage Band je u sklopu iLife-a, koji se sada placa. Jedini nacin je da odvojim posebnu particiju i snimim stari Mac OS na nju, pa da tamo koristim GarageBand. To cu i uciniti sledece nedelje.

Sve u svemu, mozda je ipak najbolje da se vidimo sledece nedelje.

Nesto drugo sam hteo da kazem.

NE PRAVIMO AMBICIOZNE INTERNACIONALNE PROJEKTE. SAMO SE IGRAMO. KAO ONOMADNE DBF, KAD JE FARBAO TEGLE.

Iako je to tako do sada sam dobio rezignirane komentare od tri postarela ucesnika, koji nas uveravaju da od projekta nece biti nista. Nema igre. Imamo vec previse godina za to. Prestanimo i da se dopisujemo, nismo vise tako mladi i t.d.

Kao odgovor, evo jedne anegdote iz knjige NE GUBITE ZIVCE ZBOG MALIH STVARI (Don't sweat the little things).

Sede zena i muz. Zena, koja drzi dijetu i uvodi fizicku aktivnost odusevljeno kaze:
-Danas mi je bilo sjajno na trcanju. Postavila sam rekord, otrcala sam deonicu najbrze do sada-
-Sta si bre najbrze trcala ?!- breca se muz - Znas i sama da si promenila trasu, pa sada imas onu deonicu koja ide nizbrdo. Eto, zato si trcala brze !!!
Zena mentalno pada, gubi motivaciju, a kasnije i prekida sa trcanjem.

Sta nas tera da budemo grubi prema prijateljima ili najblizima i da im u trenutcima kada treba da podrzimo njihova najpozitivnija osecanja dokazujemo da smo, pobogu, mi u pravu. Cak i kada to posto-poto dokazivanje da smo u pravu za rezultat ima samo svadju, razocarenje i povisen pritisak ?

Nije li mnogo lepse da, kada zena dodje i kaze -- Volela bih da sledece godine radim u Londonu - a sin dodje i kaze -Zelim da kad porastem budem astronaut, letecu na mesec- NE POCNEMO DA IH ISPRAVLJAMO PO SVAKU CENU, dokazujuci kako je to nemoguce. Umesto toga, bolje je -Divno draga, u kom kraju cemo da kupimo stan-, ili -Bravo sine, pocni da se spremas da upises skolu za astronaute. Podrzimo ih, makar i znali da je to sto traze vrlo verovatno nemoguce. Nagrada ce biti mnostvo pozitivnih osecanja. PRDIVOJE, ti posebno razmisli o tome.

Iskreno, ja i ZIG se osecamo malo popisano sada kada ste nam dokazali da od velikog medjunarodnog projekta nece biti nista.

Sve u svemu, mozda je ipak najbolje da se vidimo sledece nedelje.

Ne da je najbolje, nego je i bez sekiracije. Da ponovim, ja jos uvek imam kasetas. Ako ispadne sta dobro lako cemo da snimimo bolje ( mada obicno ispadne gore). Za pocetak predlazem da snimimo neku staru paschad stvar, nikad snimanu, u novom akusticarskom aranzmanu da malo raspredemo prste i raskravimo glasove. Pa ako to ispadne dobro, bavimo se dalje razradom ove zajebancije. Pre toga svima na blogu pustimo novi snimak. Eto to je redosled koraka koji ja predlazem. Zabrljivko, vezbaj malo, na zamisljenom basu.

Nesto drugo sam hteo da kazem.

NE PRAVIMO AMBICIOZNE INTERNACIONALNE PROJEKTE. SAMO SE IGRAMO. KAO ONOMADNE DBF, KAD JE FARBAO TEGLE.

Iskreno, ja i ZIG se osecamo malo popisano sada kada ste nam dokazali da od velikog medjunarodnog projekta nece biti nista.

Ma niko vas ne popisava nego mi je puno akanja oko sprava koje bas ne volim. Da je moguce da se okupimo i uzivo nesto odsviramo, pa djene, djene. Ovako ce to biti kombinacija elektronskih i zivih instrumenata radjenih na svakojakim programima, hladno i bez iskre u oku, kao kad se okupi bend pa pocne da prasi. Inace nemam nista protiv. Evo pocnite vas dvojica, dacu ja svoj doprinos.

Dosta bre više sa tim teglama.Još me grize savjest zbog blago nagorjelih sobnih garnitura.Ponekad, s proljeća, osjetim u nosu miris skaja...
Gdjegod se noću budim, u znoju lišca svoga, i tumaram u mraku tražeći tegle da ih sklonim sa dvoseda.Ali, avaj!Progoretina je ostavila vječni trag na mojoj duši!
Ne znam zašto, u posljednje vrijeme mi se taj miris miješa sa mirisom otkuhanih cucli i flašica.Vjerojatno je u pitanju pojava pod nazivom "Forum Vivendi".
Hm...To će Džiber bolje da elaborira.

Nego, PRDIM me čudi.Izgleda da je postao malodušan.Uvek je imao odlične ideja.Njegove pesme su bile u vrhu. Njegova prepričavanja filmova, zbog kojih smo odustajali od odlaska u bioskop ili ponovo doživljavali emocije odgledanih kadrova, još uvek pamtim.Doduše patio je i tada slabosti kontinuiteta.Taman kada bi smo se udubili u radnju trećeg ili četvrtog filma po redu, on bi iznenada gubio volju te smo često ostajali bez final cut-a.

Sad, juce sam se izlanuo za kopanje. Ali opstepoznatao je da se, na zapadu, ne placa toliko rad koliko ODGOVORNOST. Zato, npr. hirurzi zaradjuju stotine tisuca godisnje. Znas li da je lukavi kojot zato izbegao da ode u Kanadu. Procenio je da, posto je neodgovoran, Kanadjani nece da ga placaju!!

Bravo! In Medias Res.Što bi rekli seljaci iz okoline sela Borač
Usput...zamisli da je postao hirurg.:sad2:

Njegove pesme su bile u vrhu. Njegova prepričavanja filmova, zbog kojih smo odustajali od odlaska u bioskop ili ponovo doživljavali emocije odgledanih kadrova, još uvek pamtim.

Prdim sada slabo ide u bioskop (Zalila se uprava na nesnosni smrad prilikom projekcija). Vise se oslanja na video-uredjaje, mada i oni katkad zaribaju. Zato i samo zato slabije prepricava filmove.

Back