GRUPA "PASCHAD" iz PRistine

Postovani anonimni prijatelju... Kao biografu dogadjanja na muzichkoj sceni Prishtine moram ti odati pocast... U raspolaganju chinjenicama priblizhio si se i Siletu, rodonachelniku pokreta za misaonu identifikaciju Pr muzichara... Nadam se da se lichno znamo i da smo proveli prijatne trenutke u Grandu uz kaffu... Ja sam Dragan Lazic Laza iz Muz. Produkcije Radio Prishtine... i malo sam off... Neobichno mi je drago sto sve ovochitam...

Vrni se Prdime, na blog. Evo, u tvoju cast nazvacemo sve ucesnike foruma PRDJANI.

Svidja mi se predlog. Dobar je i aktuelan.

Nishta ne beri brigu za Fruity Loops. Samo da se snima.

Nego dragi Prdjani, kada smo veq kod snimanja,
zahvaljujuqi networku mile nam Krstarice udjoh u kontakt sa redovnim gostom nekadashnjeg Kluba Unetnika i snimateljskom legendom Prishtinske rock scene.
Verujem da se dotichni odazivao po imenu DRAGAN LAZIC,
isto znan kao LAZA
i oformitelj kluba postovaoca kulta suxhuka, sa namerom da ovaj cenjeni prehrambeni artikal postane univerzalna svetska religija...
Moto: shto vise smrdi to je bolji! :rotf:

Pashchad iliti Prdjani qe se setiti tog genijalnog karaktera uz chiju su pomoq i podrshku snimili svoje prve studijske snimke pre dobrih frtalj stoljeqa na MCI-ju u RTP.

Druzhe Lazice, pozivate te se da nam se pridruzhite i podelite s'nama ovaj skromni prostor.

LAZO MAJSTORE!

Poslednja izmena od moderatora:
Pa evo, posto vidim da na tri strane raspredate kako da napravite pesmu, nisam izdrzao
da ne proserem jedan demo za 2 i po sata - na garage bandu uz jedan extra mikrofon. Tek da se ne znojite mesecima na medjunarodnim linijama.
Sve je jednostavno -covek sedne i dok sere moze da napravi stvar. Neka vas ovaj kratki i neizmiksovani demo podseti kakvom su se
brzinom pisale pesme u doba Paschadi. Hajte momci, to se radi na jednoj sedeljci od 3-4 sata. Ne trebaju vam fruti loopsovi i komplikacije.
PRDIM DEMO STREAM
http://www.mydeo.com/videorequest.asp?XID=763&CID=193692
DOWNLOAD
http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=300&CID=193692

Poslednja izmena:
Garage Band? Znachi shibash Mackintosh. Good man!

Ja isto koristim Garage Band. Neprevazidjen za brzo ucrtavanje muzichkih ideja.

Saz ti je veoma originalan.

Pravo da ti kazem, imamo ovaj jedan mac u firmi i ne koristim ga previse - uglavnom su XP i autodesk based softveri.
Ovo mi je doslovce TRECHA seansa na Garage Bandu, ali moram ti rechi da je mrak od programa - za super brze ideje, sto ti rece.
Hocu da kazem, ako imalo cackas po instrumentima, odsviraj to ljudski kroz mike, pa posle doteruj.
Frooty je jedan od najneprakticnijih programa koje sam video. Pre par godina sam ga koristio (za loopsove) ali mi je sav nesto zakarabudzen.
Na "garage bendu" je mix gotovo nemoguch kao i na "frootyju". To se mora exportovati kanal po kanal na ljudski softver.

p.s
LAZO, DOBRODOSAO NA FORUM.

Poslednja izmena:
Da li se znamo????????????

Ups ! Prvih deset poruka znatno kasni. Dosta nezgodno za dijalog. Strategija je
a. Prvih deset poruka sadrze kratke recenice, tipa DA, NE. MOZDA
b. Prvih deset poruka sadrza licna secanja, bez upustanja u dijalog. To mozda i nije lose, posto su dijalozi medju PRDJANIMA visokog napona i praceni cestim pretnjama o napustanju foruma, sa tendencijom da predju u ucene, a ove u kriminalni poduhvat pracen ostvarenjem prvih (odnosno pretnji).

Zapamtimo, zato maksimu prdjana: KO PRDI , VEOMA SE SRDI.

Sta mislis pod time da si malo u offu? Nema posla ili si u psiholoskom autu ?

.... To mozda i nije lose, posto su dijalozi medju PRDJANIMA visokog napona i praceni cestim pretnjama o napustanju foruma, sa tendencijom da predju u ucene, a ove u kriminalni poduhvat pracen ostvarenjem prvih (odnosno pretnji).

Mislim da ce povremeno nadrkani Prdim da Lazin dolazak istretira kao definitivan dokaz da je vreme da napusti forum.Po sistemu AKO SE VEC NAPUSTADA SPASIM CAST PORODICE PRDIM I JA BUDEM PRVI...
"Osim toga forum mi uzima previshe vremena, rushi mi koncetraciju i tako mi se uplicu trake pri montazi, a ja stvarno tako mnogo radim....."

Sta mislis pod time da si malo u offu? Nema posla ili si u psiholoskom autu ?

Mozda je samo pogresno upotrebio strani izraz OFF:think:

Neka vas ovaj kratki i neizmiksovani demo podseti kakvom su se
brzinom pisale pesme u doba Paschadi. Hajte momci, to se radi na jednoj sedeljci od 3-4 sata. Ne trebaju vam fruti loopsovi i komplikacije.

Ne trebaju nam Fruti Lupsovi nego Garage Bandovi?

Jel' ovo pravimo novu tursku pesmu za Evroviziju? Ajde bre Prdim, Paschad jesu pravili pesmu za koji sat ali na jednoj hobi gitari i na kasetasu. I snimiti novu Paschad pesmu imalo bi smisla jedino da se okupimo, pogledamo u oci da se probudi stara zajebantska strast, zezamo se ( to su neophodni koraci), smislimo je i direktno otprzimo u Cubase ili stosta drugo ( umesto kasetasa) . A onda dodamo ponesto ( malo toga ili nista) i izmiksujemo. Jedino tako Paschad bi licila na Paschad.

Poslednja izmena:
Jedino tako Paschad bi licila na Paschad.

Dobro utre.
A. Moglo bi se reci da Accordo vec duze neguje izvesnu crtu konzervativizma, sto nije lose, uzevsi u obzir da je neguju i Englezi. Stvar je u tome da niko od nas ne zeli da pravi house, ali nam nedostaju sitnice kao sto su instrumenti, grupa, prostor a ponekad i ozvucenje. Mada moze i bez toga, sto je Pascad u vise navrata dokazala.
B. Vec dugo pricamo kako bi bilo lepo da sednemo i otprasimo, ali to nikako da se desi. U medjuvremenu, zahrdjase i prsti i grla.
C. Pitam se da li je Zabrljivko dospeo do banje (radnog mesta) i kad ce nam se prikljuciti. Usput, otkuvavaju se i cucle i flasice.

Poslednja izmena:
Govoreci o tome, malo sam analizirao ODAVDE NEMA PUTA. Melodija se uopste ne slaze sa prvim akordom, sto je i dovelo do distoniranja na snimanju. Trebalo je promeniti akord, ili melodiju. Jos u jednoj pesmi falio je citav novi akord , da bi melodija bila odgovarajuca. U oba slucaja niko nije kriv osim mene, koji sam ih pravio. Da sam imao Mac i GarageBand , te daleke 1989, verovatno se ne bi desilo.

Back