GRUPA "PASCHAD" iz PRistine

....no na duze staze vec malo dosadno.
Ajd zamislite Joy Division da su iz Rugovske Klisure a producira ih Koja KojiRadiSveIsto....
:dash:

ZABRLJIVKO, bez ikakvog razloga si preostar si prema Popeciteljima, koji su , usput, imali vise dobrih kritika nego sto ih je Pascad ikad imala.

Odbicemo ti to na umor i nedostatak sna. Ne brini, navici ces da spavas u kolima na putu do posla.

KATILJ-taj nema veze ni sa oblacenjem....

Hmm.
Da li je moguche da sam ikada komentarisao oblachenje, ja koji nikad nisam imao
veze sa oblachenjem. Da li je moguche da sam bio takav socijalni rasista?
Pa, ako sam bio, sve mi se vratilo o glavu.
Jedino vreme kada sam umeo da se oblacim bilo je kada sam hodao sa kostimografkinjom Evelyn.

"Year of the Cat" imam u originalu na cd-u, ne znam jesam li ti poslao za download?
idi na:

http://www.amazon.com/review/produc...ts=1&colid=&sortBy=bySubmissionDateDescending

pa pogledaj kritike albuma (tu je i moja).

Doček nove 82-e kod Suzane Bojković (u stanu kod toplane). Izašli smo da sačekamo Raku i tu negde kod zgrade nove pošte, imitirali smo Ušketa i Baneta Bumbara iz "Grlom u jagode" serije. Inače taj doček je počeo sa četvoro, ti si bio peti, a završio se sa nekoliko desetina ljudi...
Daj, doradi malo, ne mogu bas svega da se setim. Nove godine se secham, kao
i globalne atmosfere ali nikako da razbistrim detalje.

Ah, da!
Ova slika je trebala da odlika koncept za potencijalnu grupu
koja bi se zvala
PASTUSI INTELEKTUALCI

Prvi album bi se zvao
PASTUSI INTELEKTUALCI
"San Svake Devojke"
Zato nosim naochare na slici, sa napuhanim pluchima.
Ovo je Split 1983.

Poslednja izmena:
Ah, da!
Ova slika je trebala da odlika koncept za potencijalnu grupu
koja bi se zvala
PASTUSI INTELEKTUALCI

Prvi album bi se zvao
PASTUSI INTELEKTUALCI
"San Svake Devojke"

mislim da smo se zato namerno poredjali. Ovo je Split 1983.

Ne, ovo je Rovinj. Soul je bio na jakoj dijeti, samo koka kola i plivanje, kad smo poslednje vece narucili lignje u restoranu mogao je da pojede samo jednu. Evelin je tada bila sa tobom.

Dugo je kolala prica kako bi Dzoni Stulic hteo da producira Paschad.

Iste godine u Trsteniku je neki Englez zauzvrat za kasetu grupe Paschad sa neke zurke
darivao kasetu grupe Joy Division clanovima benda.
Kaseta tada nepoznate Engleske grupe u YU nije ostavila dobar utisak...

Ziva je istina to da su Pashchad trebala da snimaju u Zagrebu.Ni posle potoka suza(ponajvise Zuletovih),molbi i prizivanja zlih i dobrih duhova,da se ide u ZG pa makar ako nista drugo ono da se kresne koja djevojchica i napravi tulum,nista nije moglo promeniti cvrstu Zaretovu odluku da se NADVIJA nad Vesnom P.a Sale je trebao da da neki ispit.Odluka se pokazala ispravnom,Vesna je tada bila k'o bomba a Sale je sada lekar. Te kasete Joy Division-a je dobio Zule i ubrzo zatim ih presnimio kod Mikana.Jedino je Zare tada slusao to sranje.Sorry! E,i kad vec pisem da umetnem i ja jedno secanje na Lepog Turbetarija.Elem,pise njemu Tafa pismo u vojsci i pita ga kako je tamo.Na to Lepi salje brz odgovor:e moj Tafo,pitas me kako je???,nije loso,nije loso,ali jedno loso,dva loso ,ubishe Milosho.:worth:

Hmm.
Year of the Cat" imam u originalu na cd-u, ne znam jesam li ti poslao za download?

Year of the Cat je otkrio Zhare u Novoj robnoj kuci , na prodaji ploca u cosku poslednjeg sprata.
Sve ostale albume veoma skromnog izbora Robne Kuce je vec imao, tako da je vodjen poznatom intuicijom a i zeljom da potrosi novce nacinio nepogresiv izbor.
O pevacu AL Stewart - u nije nista znao, a kasnije se pokazalo da osim tog albuma nista vise nije ni imalo da se zna.
Album je zaprepastio Zhareta i ubrzo bio prihvacen od ostalih, nevezano za muzicki stil koji su shtovali.
Od tada je trideset godina i to je jedini CD iz tog vremena koga kao da vreme nije i taklo.
To je po meni najlepsi(primetiti da je receno najlepsi a ne najbolji) album u istoriji Rock muzike.
Album je objavljen 1976 godine i dostigao je peto mesto na US top listi ....
Preporucam ga mladima koji slucajno nalete na ovaj forum...

Dajem svoju listu 5 naj albuma :

1.Heroes-David Bowie
2.Heavy Horses-Jethro Tull
3.Year of the Cat- Al Stewart
4.Royal Scam- Steely Dan
5.Exodus-Bob Marley

Prilozi

• 200px-DavidBowieHeroesCover.jpg
    200px-DavidBowieHeroesCover.jpg
    8,8 KB · Pregleda: 3
  • 200px-JethroTull-albums-heavyhorses.jpg
    200px-JethroTull-albums-heavyhorses.jpg
    16 KB · Pregleda: 3
  • Al_Stewart-Year_of_the_Cat_%28album_cover%29.jpg
    Al_Stewart-Year_of_the_Cat_%28album_cover%29.jpg
    12 KB · Pregleda: 2
  • 200px-The_Royal_Scam_album_cover.jpg
    200px-The_Royal_Scam_album_cover.jpg
    14,4 KB · Pregleda: 2
  • 200px-BobMarley%26theWailersExodus.jpg
    200px-BobMarley%26theWailersExodus.jpg
    5,2 KB · Pregleda: 3
Poslednja izmena:
Evo, i ovo je definitivno poslednja koju ja imam i od znacaja za Paschad.

Ako me secanje jos dobro sluzi, ova slika jeste od velikog znacaja!!!!!
Odavde su krenule velike ljubavne muke po ritam sekciju Paschadi...
Zar je moguce da niko nema sliku Tanje Markovic kako u istom Keminom podrumu samo par dana ranije razvaljuje
Zhucine bubnjeve(zelene stolice za dvorishte)?????

Poslednja izmena:
ZABRLJIVKO, bez ikakvog razloga si preostar si prema Popeciteljima, koji su , usput, imali vise dobrih kritika nego sto ih je Pascad ikad imala.

Odbicemo ti to na umor i nedostatak sna. Ne brini, navici ces da spavas u kolima na putu do posla.

Ne mislis li da se kritike danas kada se Rock sveo na ubijanje vremena dokonih momaka koji nemaju nista drugo pametnije da rade, i u vreme Paschadi kada su cak i po selima slusalo Bijlelo Dugme a rock bio nacin zivljenja mogu porediti?

Toliko o Popechiteljima, ajmo malo o Pokeru ....

Seca li se neko legendarnih partija:
Vecite Dejanovske srece, Mirsadovog gnjavljenja i gusenja partije, Sajine dosadne racionalne igre, Saletove histericene imamparestacete, Zhucine cudne i nedokucive ,Jokine grebatorske i Zharetove koja se granicila s umetnoscu.....

Prilozi

• ZhareMirsaNeko.jpg
    ZhareMirsaNeko.jpg
    20,8 KB · Pregleda: 20
Poslednja izmena:
Ne mislis li da se kritike danas i u vreme Paschadi [/B]kada su cak i po selima slusalo Bijlelo Dugme a rock bio nacin zivljenja mogu porediti?

Ne vidim nista razlicito u tvojim kritikama, ni onda ni sada...niti razlog da pljujem po ljudima koji su postigli uspeh zbog kojeg bi Zabrljivko lio suze radosnice. Avaj ! ne bese mu sudjeno. Year of the cat je otkrio Mus, stil je folk a ne rock, postoji jos najmanje jedan vredan album koji je Al Stewart snimio, od pet-sest mogucih. Obavesti se na linku koji je ranije naveden.

Poslednja izmena:
Year of the cat je otkrio Mus, stil je folk a ne rock, postoji jos najmanje jedan vredan album koji je Al Stewart snimio, od pet-sest mogucih. Obavesti se na linku koji je ranije naveden.

Moguce,u to vreme se Mus i Zhare uopste nisu poznavali, pa su neznajuci jedno za drugoga odvojeno kupili isti album iz vec objasnjene skromne Pristevacke ponude.
Al je snimio i solidan Time Passages i jos jedan dobar zivi.
Sa tim plocama je napustio folk i prilagodio se modernom rocku gde je furao fazon da svaka njegova pesma objasnjava neko knjizevno delo.
Mislim da to zvalo literarni rock.
Imam sve vaznije njegove albume
Ne verujem da imam vise vremena za setanje po neproverenim linkovima...

Poslednja izmena:
Daj, doradi malo, ne mogu bas svega da se setim. Nove godine se secham, kao
i globalne atmosfere ali nikako da razbistrim detalje.

Sećanje je varljivo, no pokušaću.....
Negde oko podneva, sreli smo se Milan R., Suzana, Boban Stojanović i ja, i dogovorili se da se te noći, nas četvoro, okupimo kod Suzane. U marketu Boro i Ramiza kupili smo dvadesetak piva, jednu votku i nešto sokova. Kako bi bilo 31-og decembra nego tmurno i hladno.
Pre ponoći, zvao sam te da se pridružiš...Ja se ne sećam toga, ali jedan od prvoprisutnih tvrdi da se Patris pojavio sa bratom (nije bio Robert) negde oko deset uveče...a kako je bio u nekoj vezi sa Suzanom to je izazvalo neku poludepresivnu atmosferu. Dok su njih dvoje "glumili" osečanja jedno spram drugog, ti? si zvao Raku da nam se pridruži. Kako nije znao gde je Suzana (tada je živela u stanu svoje majke), izašli smo da sačekamo njega i devojku mu. I negde kod zgrade gde je bio Smelt, ne znam kome od nas dvojice, palo je napamet da budemo Bane Bumbar i Uške iz Grlom u jagode. Ne sećam se ko je prvi počeo, mislim da si bio ti, palo je po nekoliko šamara, dosta bolnih. Razlog za sve to ne znam...biće da smo ga anticipirali...
Elem, u ponoć je bila "Doživjeti stotu", stiglo je puno ljudi...i da, Sale Jovanović je došao sa Sonjom Nedeljković. U svoj toj gužvi, raspravljali smo sa Crnim o pojmu i (zlo)upotrebi umetnosti, Sale i ja smo nastavili našu nikad nedovršenu (još iz doba picerije Beograd) raspravu o teoriji kompromisa, stiglo je jutro, kao i uvek, prvih januara bljutavo i polupijano....

Zgrabio sam Sneshku, Saletovu ribu....Gizdava, odlicna riba.
"Ne umes da igras² - rece mi Sale sa nozem u zubima.
--------

Tog jutra Zare je ponovo bio u stanu kod Saleta.
-AAAA, bila je dobra svirka sinoc u Klubu-
-Vala, dobra.-
- Sta radis poslepodne, jel' ti dolazi Snezana ?
-Jok-
-Pa kad se vidjate? Samo Subotom?-
-Nemamo odredjen dan-

Istina je bila da je ta veza bila u haosu, od pocetka. I da se Sale tu nije mnogo pitao o terminima.

Ponovo je dosao, posle podne.
-Imam novu stvar-likovao je-vidi kakav bas !
Svirao je neku komplikovanu skalu na basu. Bilo je tu materjala....ritam je bio odlican.

-Dakle resio si da prikazes svoju tehniku svirke na basu, toliko duboko skrivenu da ni sam nisi znao....-

-Volim te, BOZANA,-prekinu ga Zare-
Najcesce Subotom,
Izmedju dva filma,
dok seces ulicom,
Pokazi mi svoje emooociiijeeee

-Zare, ne zajebavaj - molio je Sale - nemoj da te cuje Snezana?

Stari stripovi su
Pod kaputom,
Kazes, Pascad svira
Dole u Klubu
Devet sati proslo
Prazna je Priiistiiinaaa

-Milost, milost!-preklinjao je Sale.
-HRGLJ, GRLJ, GRLJ-tako se Zare smejao u ono vreme-AGRLJ,GRLJ,HGRLJ, zar nije legendarno?-

BOZANA, druga najbolja stvar Pascadi posle ROCK WAGRAMA. Nazalost, nikad snimljena u studiju.

Dodaces i listu, ali u sledecoj poruci ?

evo:
1.Dark side of the moon - Pink Floyd
2.The Beatles - The Beatles (White album)
3.Closer - Joy Division
4.Plastic Ono Band - John Lennon
5.Velvet Underground and Nico
6.Darkness on the edge of town - Bruce Springsteen
7.Heroes - David Bowie
8.LA Woman - The Doors
9.Close to the edge - Yes
10.Remain in the light - Talking Heads
OK Computer - Radiohead

Ima ti još dosta toga...prva četiri albuma Peter Gabriel-a, Clash, Jam, Unknown pleasure, Revolver, Sticky fingers, Aftermath.....

Dodaces i listu, ali u sledecoj poruci ?

Zaretu je album "heroes" najdrazi samo zbog prva dva stiha naslovne numere:
I I will be king
And you , you'll be my queen
We could be heroes
Just for one day...

Cak i bajati Dzoni Stulich je izveo bolju bravuru:

" Ja sam kralj
Ti si zena pesnika"

Licno mislim da nema nijednog albuma na svetu na kojem su sve stvari potaman.
Zato nemam omiljeni album, jer i na najboljima ima smecha.Postoje samo poduge liste
pesama koje su emotivno bile znacajne za nas.

"Year of the cat" je sigurno jedna od njih.Navodim ansumichno i bez reda:

"Passenger" -Iggy Pop
"Little red roostard" - sa albuma Love you Live, Rolling Stones
"Kashmir" &"When the Levee breaks"-Led Zeppelin
"Rumblin on my mind" - sa albuma EC was here -Klepton
"A song for Europe"&"Avalon"&"Love is the drug" - Roxy music
"Racing in the street" -Bruce Springsteen
"All along the watchtower" - XTC
"The wind cries Mary / Machine gun" - Hendrix
"Svi za mnom" - Disciplina Kitchme
"Too hot" -The Specials
"Anarchy in the UK"&"Pretty Vecant" - Sex Pistols
"Exodus"&"Natural Mystic&Kaya" - Marley
"Golden brown" - The Stranglers
"Baker street" -Gary Rafetty
"Logical Song" - Supertramp
"Save a Prayer" - Duran Duran
"Road to nowhere"-Talking Heads
"29baloons" -Tom Waits
"I still haven't find what I'm looking for" - U2
"What these bitches want fom a nigga?"&"Can I get a hit of your weed" DMX

i tako dalje, pocev od ABBE, Simona&Arta, bajatih Doorsa i Pink Floyda
cak i od Bay City Rollersa.

Nemoguche je ni navesti sve perfektne stvari koje su uticale na nase meditacije
samim tim i ponasanje. Uz to se pakuje i 50000000 knjiga koje covek procita.
Pa sad, ko je dovoljno iskljuciv da posle 45 godina zivota kaze - ovo mi je
naj omiljeniji album svih vremena , ja ga smatram za ometenog u razvoju.
Pa taj nije evaluirao u zivotu, vrteo se zabito oko jednog plota (kao ja oko Jethro Tull
i bluesa nekih 15 godina). Ko je pametan, odavno je pustio mozak na ispasu i prihvata
sve sto ga drma -nevezano za stil i pravac, staro ili novo.

Poslednja izmena:
Gde nađe Heavy horses J.Tull-a?
A što se Heroes tiče...imaš pravo, neki sedmi-osmi je na mojoj listi naj albuma.

Sve omiljene ploce mi datiraju iz rane srednje, kasnije sam promenio mnogo muzickih pravaca, zadnjih godina slusam iskljucivo jazz ali omiljeni su omiljeni.
Heroes sam otkrio u prvoj srednje, kada mi je ocajnicki trebalo nesto da se izdignem iz Pristevackih muzickih shablona..
Cak sam kupio i istu koznu jaknu, sto se moze videti na nekim od fotografija.
Posto sam bio visok a mrshav, jakna mi je ocajno stajala...

Mozda sam ipak na listi propustio keca od Gabriel-a?

U prilogu su dva clana grupe Paschad(prvi i treci u lozhi), lane u Kolarcu na koncertu Avishai Cohen-a..

Prilozi

• naKoncertuAvishaia.jpg
    naKoncertuAvishaia.jpg
    52,9 KB · Pregleda: 16
  • avishaickolarac.jpg
    avishaickolarac.jpg
    45,3 KB · Pregleda: 13
Poslednja izmena:
evo:
1.Dark side of the moon - Pink Floyd
.....
10.Remain in the light - Talking Heads
OK Computer - Radiohead

..

Stylish lista, Ulis. Ja sam voleo B52's, Clash-album na kome je "London's calling", Year of the cat - Al Stewart, Roxie Music-album na kome je "Love is the drug", Led Zeppelin, pomenuti XTC (mislim da se zvao Black'n'White), kasnije Steely Dan-album pre Royal Scum, Springsteen (Born in the USA) i sl.

Pitas se sto ne znam naslove albuma? Pa, stvar je malo komplikovana. U toku mladosti primetio sam da se broj mojih ploca ne povecava, iako sam kupovao najmanje po dve ploce mesecno. Takodje, primetio sam, kada prestanem da kupujem, broj ploca u vitrini se cak i SMANJUJE!. Moji drugari, pak, nikada nisu zamjetili nista slicno u svojim kolekcijama. Naprotiv, kod nekih se broj ploca povecavao, IAKO IH NISU KUPOVALI. Godinama sam mozgao o resenju ovog problema, sve dok CD-ovi nisu zamenili ploce. Zna li iko sa foruma uzrok ove pojave???

U svakom slucaju, posto albumi nisu ostajali kod mene dugo, to im ja ne pamtim imena. Kod nekih se secam samo slika sa korica, kod nekih 2-3 glavne stvari.

Poslednja izmena:
Zaretu je album "heroes" najdrazi samo zbog prva dva stiha naslovne numere:
I I will be king
And you , you'll be my queen
We could be heroes
Just for one day...

Ko je pametan, odavno je pustio mozak na ispasu i prihvata
sve sto ga drma -nevezano za stil i pravac, staro ili novo.

Sto se tice Heroes pjesme, mislim da gresis Prdim Glasno.

Sto se svega drugog tice mislim da si u pravu Prdim Glasno.

Ipak da kazem da je ono sto trenutno najvise ( i jedino) slusam Pat Metheny i Avishai Cohen. Zare mi je skoro narezao The Crusaders, eto malo da ih se podsetim posto sam ih dugo slusao kao mladjan. Takodje uvek rado cujem Petera Gabriela i svima preorucujem njegov koncert sa poslednje turneje, mislim da je DVD snimljen u Rimu.

No, voleo bih da mi kazes sta ti je ime Prdim ili Glasno, da malo skratimo, a mozda imas i nadimak:twisted:?

Uskoro stize dosta Splitskih fotografija, iskopao sam ih negde a takodje cu pokusati sto pre da stavim spotove snimljene za Rock Wagram i Hortenziju. No tu me ceka malo posla, dok dodjem sa VHS-a do wmv-a...

Year of the Cat je otkrio Zhare u Novoj robnoj kuci , na prodaji ploca u cosku poslednjeg sprata.

Da, legendarna Nova Robna kuqa chudnovatog izgleda i njen zadnji sprat koji nam je uvek bio tako drag bez obzira na shturi izbor plocha i muzichkih instrumenata.
Ako me seqanje ne vara tu je kupljena chuvena oprema: Eko bass, Uragan i Chajavec pojachalo.

Uglavnom, izvinite momci shrto me nije bilo, a isto i na mojim shturim prilozima.
Vremena tako malo a posla uzhas.

Konachno uspeh srediti vebsajt muzichke retrospektive.
Dosta shturo al daqe vam neku ideju o mom muzichkom radu od kako sam otishao iz Juge pre frtalj stoljeqa.

http://www.mac-experts.co.uk/Intro.html

Ima dosta muzike te qe se zbog toga mozhda malo sporije puniti. Budite strpljivi.

Da, legendarna Nova Robna kuqa chudnovatog izgleda i njen zadnji sprat koji nam je uvek bio tako drag bez obzira na shturi izbor plocha i muzichkih instrumenata.
Ako me seqanje ne vara tu je kupljena chuvena oprema: Eko bass, Uragan i Chajavec pojachalo.

JOK,EKO BASS JE KUPLJEN U SOLUNU
Secam se onog tvoga trakasa koga si vukao unaokolo.
Evo slika Iza Vlaznimija,na njima nosim gore pomenutu Heroes jaknu..

Prilozi

• zhucaziggyzhare.jpg
    zhucaziggyzhare.jpg
    18,6 KB · Pregleda: 25
  • ZucaZareZiggJokaAmer.jpg
    ZucaZareZiggJokaAmer.jpg
    30,6 KB · Pregleda: 29
Poslednja izmena:
Evo,sad sam hteo da instaliram jos fotografija. Imam sigurno jos dvadesetak interesantnih ali kad pokusam kaze mi da sam presao svoju kvotu. Da li se ovo jos nekome desilo? Dziberu da posaljem tebi ove fotke, sve sam ih smanjio, pa ih postavi ti, a?

Evo,sad sam hteo da instaliram jos fotografija. Imam sigurno jos dvadesetak interesantnih ali kad pokusam kaze mi da sam presao svoju kvotu. Da li se ovo jos nekome desilo? Dziberu da posaljem tebi ove fotke, sve sam ih smanjio, pa ih postavi ti, a?
To je zato što koristiš attachment Krstarice. Preporučujem postavljanje s nekog hosta, a kako se to radi detaljno je opisano ovde. Na taj način izbegavaš bilo kakva ograničenja, gledaj samo da slike ne budu preko 800X600.

Back