gost 268930
Poznat
- Poruka
- 8.832
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sta je smisao ove teme? Da se divimo grobljima?
Tema je morbidna. No, bolje se nije moglo ni očekivati od postavljača teme.
"Bejaste li, braćo moja mlada,
Da l' bejaste vi na groblju kada,
Aj' na groblju, na golemu?
— Ta uvek smo mi na njemu.
Groblje j' zemlja kom se hodi;
Groblje j' voda kom se brodi;
Groblje — vrti i gradine;
Groblje — brda i doline,
Svaka stopa:
Grob do groba."
......
"Стојте, галије царске! Спутајте крме моћне!
Газите тихим ходом!
Опело гордо држим у доба језе ноћне
Над овом светом водом.
Ту на дну, где шкољке сан уморан хвата
И на мртве алге тресетница пада,
Лежи гробље храбрих, лежи брат до брата,
Прометеји наде, апостоли јада."
.......
Morbitna je slika mrtvog coveka na tvom avataru.O cemu se radi,mrtav covek zakucan ekserima a niz telo lipti krv.
Gnev,mrznja,ubijanje naroda,osveta i jauk... Da nisi ti neki satanista?
i jedan od meni lichno najlepshih spomenika...
![]()
Ni da mi plate ne bih isla nocu po groblju
ipak, mislim da se ljudi ne plase smrti, vec bola koji je neminovno prati..Kada je atinski filozof Sokrat 399. godine pne. osudjen na smrt zbog "bezbožništva" i "kvarenja omladine", pred sudijama je održavo svoju čuvenu besedu o smrti:
"Jer bojati se smrti, ljudi, nije drugo nego misliti da si mudar, a nisi. To znači misliti da znaš ono što ne znaš. Ta niko ne zna da li nije smrt upravo najveće od svih dobara za čoveka, a opet je se boje, kao da sigurno znaju da je najveće zlo. I zar to nije neznanje, i to ono najviše prekora vredno, kad neko misli da zna ono što ne zna? A ja, ljudi, baš se u tome i time razlikujem od većine ljudi, pa ako bih zaista rekao da sam u čemu mudriji nego drugi, rekao bih da sam u tome što, kako ne znam ništa o prilikama u Hadu, i ne mislim da šta znam ... Dakle, namesto onoga zla za koje znam da je zlo, nikad se neću bojati i kloniti onoga o čemu ne znam nije li baš dobro... Vreme je, sudije, da ja pođem u smrt, a vi u život. A ko od nas ide boljoj sudbini, to niko ne zna..."
Citao sam o vlaskim sahranama, imaju jako jako cudne obrede prilikom sahranjivanja pokojnika.
cuj jedna noc, kod njih je bdenje tri noci ravno B)bas si zapela za vlaska groblja![]()
jesu njihovi obicaji misticni, ali ono sedenje celu noc tik do mrtvacamislim na domace sahrane, za vlahe ne znam da li tako praktikuju...