greska u radu socijalnog centra

Kome prijaviti iregularnost u razgovoru sa radnikom socijalnog centra?

Danas sam kao samohrani roditelj pozvana na razgovor sa psihologom. Pozvani smo i ja i bebin otac. Malena ima 10meseci od cega je on nije video pola od tog vremena njegovom samostalnom odlukom. Psiholog nas je saslusao i poceo da MI prica o znacaju porodicnog zakona, mojim obavezama prema bebinoj rodbini.... :eek: Dobila sam moralnu lekciju. 10 meseci SAMOSTALNO brinem o detetu, ekonomski, emotivno i na svaki drugi nacin. Njen otac nije zeleo da se ukljuci u nas zivot i to sam prihvatila.

Psiholog je osoba koja daje procenu sudu, a s obzirom da se ova ni sekund nije zadrzala na cinjenici da bebin otac ima psihijatrijski karton i da je alkoholicar, nego mi je pricala o obavezama, namece mi se logican zakljucak da je ili kucni prijatelj ili potplacena. Takodje je znala neke detalje koji u tuzbi nisu navedeni i odbila je da posalje bilo koga na teren. Zavela je da ne dam da dete vidja oca sto je notorna laz.

Kome da se zalim na razgovor sa njom? Direktoru institucije? Ombudsmanu? Cak mi nije ni do novog razgovora, nego protokolarno zelim da se zavede iregularnost s obzirom da ona salje dopis sudu.

Hvala
То је велики проблем са нашим ''социјалним''радницима....зато што су им аршини ''оно што им је срцу драго''
А са друге стране намеће се логично питање.Шта си ти радила са алкохоличарем и психијатријским случајем у кревету :) и производ свега је беба...значи сносиш и ти одговорност

Gospodo,da se ne lažemo,centar za socijalni rad donosi važne odluke za budućnost deteta u razvodu.I to na takav način da sebi obezbedi neku korist.Bez ikakvog rešenja mi radnica centra uzme dete iz kuće pre pola godine,bez ikakvog rešenja suda,ili bilo koga drugog,žalio sam se i pokrajinskom sekretarijatu, i pokrajinskom ombudsmanu,nažalost,sve su to isti ljudi,koji su za džabaka seli u fotelju i boli njih dupe za moje dete.Sad je sud poništio sva rešenja,i opet centar ne može da obezbedi da dete dodje i kod oca.Jer neće zato što se žalim na njih.Idem dalje,valjda ću naići na nekog normalnog ...
Nisam nikakav loš otac,borim se za svoje dete,da ga i ja viđam,svi me znaju u selu....
Najverovatnije para vrti gde burgija neće........Zašto onda plaćam porez državi,da mi kroz neku ženu,koja nije ni svoju decu vaspitala kako treba(istina je) određuje lošije odrastanje mog deteta.

:

što se tiče pritužbe na rad zaposlenog u CSR obratite se direktoru ustanove, ako ne reaguje idete na višu istancu tj. Ministarstvo rada i socijalne politike, eventualno Ombudsman.

E sad da vam se ne obije o glavu, morate biti mudri i strpljivi, jer se dešavaju stvari koje baš i nemaju logike. Dakle CSR je nadležan za nadzor nad vršenjem roditeljskog prava, ali nije vaš problem što dotični ne želi da viđa dete. Nek to napiše napismeno i potpiše da ne bude posle da vi lažete, kako je on jadan hteo da se brine o detetu, a vi mu niste dali.

Nisam razumela da li ste sudski razvedeni ili se razvodite?
Ako je postupak u toku, možete da tražite da se odredi privremeni model viđanja deteta s roditeljem s kojim ne živi. Dakle socijalni radnik bi trebao sporazumno da svama o tome porazgovara, pa neka se gospodin izjasni da ne želi da viđa dete.

Ako ste već razvedeni i utvrđena alimentacija, onda tu imate elemente za tužbu za nedavanje izdržavanja (tj. alimentacije). Pa nek objašnjava sudu šta ima, a šta ne. Mada svi oni vrdaju, svi su nezaposleni i lažiraju podatke kad treba da daju za dete.

Posavetujte se s advokaticom što se tiče pravnih stvari, a moj vam je savet i da zatražite neku od besplatnih opštinskih pravnih pomoći, ili pravna klinika na Pravnom fakultetu gde možete dobiti pravne savete, tako da će vam sve biti jasnije i lakše da znate šta i kako.

I još jednom ponavljam samo oprezno s CSR. I još nešto, ako je bio nasilan prema detetu to je osnov za oduzimanje roditeljskog prava, ili bilo koji drugi oblik grubog zanemarivanja i kršenja roditeljskog prava.

Ako ima potrebu da viđa dete, može se tražiti viđanje u kontrolisanim uslovim, znači u tačno određeno vreme u CSR, uz prisustvo radnika CSR.[/QUOTE]

То је велики проблем са нашим ''социјалним''радницима....зато што су им аршини ''оно што им је срцу драго''
А са друге стране намеће се логично питање.Шта си ти радила са алкохоличарем и психијатријским случајем у кревету :) и производ свега је беба...значи сносиш и ти одговорност

Da alkoholicarima i psihijatrijskim slucajevima pise na celu sta su... ok zena se zaljubila.... pogresila .... hajde da je lincijemo.... vecina alkoholicara lepo krije svoj porok i to prikriva pricom da je osoba koja voli drustvo i da "ponekad slucajno pretjera" a za neke psihijatrijske probleme ne znaju ni poditelji a ne potencijalnam supruga.... rodilo se djete sada treba da se vidi sta dalje a ne da se vraca unazad i da se pita zasto je bila sa njim....

Back