Grejanje

Lúnasa

Buduća legenda
Poruka
42.168
Dobro, ajd sad da vidim samo, kakvo vam je grejanje po stanovima?

Meni užas, 15 stepeni, noću i manje od toga.
Radijatori jedva mlaki.
I tako na većem delu mog limana..

I meni je tako na Detelinari... danima loše grejanje, tek juče se poboljšalo.
Zvali, žalili se, ništa ne pomaže... zakazali smo i kontrolno merenje, on izmerio 20, 6 stepeni!
Ne znam kako, kad je u stanu hladno. I tako je i kod ostalih komšija.
Ja razmišljam da to CG otkažem, i pređem na neki drugi sistem. Plaćam ga sada već
4000 mesečno, a kad sve skupa saberem, jedva greje mesec-dva, i od toga ako nije
napolju minus, oni smanje pa se smrzavamo. Efektivno, pravog grejanja nema ni mesec dana.

I nama su bili ti sa kontrolnim merenjem, izmerili u jednom od stanova 14 stepeni i rekli - dobro, zabeležićemo, al' sada ne možemo da uradimo ništa povodom toga - u podstanici je podešeno na 20 stepeni, ovo je problem loše izolacije zgrade :neutral:

I meni je tako na Detelinari... danima loše grejanje, tek juče se poboljšalo.
Zvali, žalili se, ništa ne pomaže... zakazali smo i kontrolno merenje, on izmerio 20, 6 stepeni!
Ne znam kako, kad je u stanu hladno. I tako je i kod ostalih komšija.
Ja razmišljam da to CG otkažem, i pređem na neki drugi sistem. Plaćam ga sada već
4000 mesečno, a kad sve skupa saberem, jedva greje mesec-dva, i od toga ako nije
napolju minus, oni smanje pa se smrzavamo. Efektivno, pravog grejanja nema ni mesec dana.

Cekajte, vi placate grejanje 12 meseci 4000 din a grejete se samo tokom zimske sezone?Ako sam dobro razumela...

Mi plaćamo grejanje tokom cele godine, greju nas kad oni misle da je potrebno, temperature su nam u stanovima onakve kakve oni misle da su dovoljne.
U mojoj kuli, koja je stara, ima preko 35 godina, izolacija je, činjenica loša.
Ali nismo tome krivci mi, da bi nas kažnjavali na ovaj način.
I sad će se od iduće godine uvesti i novi sistem naplate (po utrošku), onda ćemo možda i moći da povećamo grejanje u stanovima ali ćemo morati i debelo doplatiti za to. :neutral:

Meni se čini da je ranijih godina bilo dosta bolje grejanje. Sad čim je napolju iznad nule, oni značajno smanje.
Ne verujem ni da je do recimo starih prozora, pa da pušta hladnoću, jer i komšije sa PVC prozorima i boljom izolacijom se isto žale.
Da, plaćamo 12 meseci, iako efektivno grejanja ima par meseci, a onog dovoljno da zagreje sve manje...
Zato se pitam ne bi li bilo pametno preći na nešto drugo ?

Radijatori jedva mlaki.
A kakvo je etazno grejanje? Izvini slabo se razumem, mi u kuci imamo centralno, a uskoro treba u stan da predjem pa se raspitujem :)
Meni je kuma juče rekla da su iz Toplane najavili da će smanjiti grejanje zbog velike potrošnje, a čujem da je grejanje poskupelo.
Inače kad dođu da mere T u stanu, uvek stanu iznad radijatora. :besna:

drage moje promrzle
bio bih dovoljno slobodan da vam predložim par ekskluzivnih rešenja
1 imam jedno ekstra ćebe za grejanje
2 kuvajte vino
3 dođite kod mene u rezidenciju na grejanje :flert:

Ili devojke nadjite tipove ( ako vec nemate ) pa da vas greju.

Nisam merio kod mene, moji se zale da je hladno al meni je ok, mada ja sam i ovako tokom cele godine u majici sa kratkim rukavima.

Ili devojke nadjite tipove ( ako vec nemate ) pa da vas greju.

Nisam merio kod mene, moji se zale da je hladno al meni je ok, mada ja sam i ovako tokom cele godine u majici sa kratkim rukavima.

Takođe...
Što se tiče grejanja, 18°C... Džaba plaćam... Ubaciću smederevac u kuhinju, ionako imam izlaz za dimnjak... Barem im neću plaćati i neću slušati moje kako je hladno...

Pa jeste hladnije nego ranijih godina , mada meni u sustini ne smeta posto najvise mrzim kada se kuvam u stanu ,a napolju minus pingvin , mada razumem i one zimogrozljive , hipohondere i penzionere kojima je ovo nedovoljno toplo .Jedino je po meni problem sto greju slabije , a naplacuju isto ili vise nego kad su grejali jace .

Ukinuli su subvencije za centralno grejanje i mislim da je to razlog ,u principu cene ce uskoro biti iste kao i za individualne potrosace koji vec godinama placaju astronomske racune ali samo u grejnoj sezoni , razlika ce biti samo u tome sto ce korisnici centralnog grejanja placati u dva dela

Poslednja izmena:
Mi plaćamo grejanje tokom cele godine, greju nas kad oni misle da je potrebno, temperature su nam u stanovima onakve kakve oni misle da su dovoljne.
U mojoj kuli, koja je stara, ima preko 35 godina, izolacija je, činjenica loša.
Ali nismo tome krivci mi, da bi nas kažnjavali na ovaj način.
I sad će se od iduće godine uvesti i novi sistem naplate (po utrošku), onda ćemo možda i moći da povećamo grejanje u stanovima ali ćemo morati i debelo doplatiti za to. :neutral:

Ovo je tacno ,upravo tako ce i biti

Pa, kod nas je bolje nego što je bilo na Kupresu, Igmanu ili, kasnije, Drenici, ali znatno lošije nego u Posavini ( sušta je istina da " lepa sela, lepo gore " ! ) !!! :D

Kod mene u stanu (liman 1) tesko u poslednje dve nedelje moze da pregura 18 stepeni.Cim je napolju iznad nule odmah gase grejanje,uvece vec u sedam je kraj grejanja.Treba da ih je sramota jer ove sezone do sada nisu efektivno grejali ni mesec i po s`obzirom da su ceo novembar i deo decembra bili toplia o ceni informatike ne vredi ni razgovarati,deranje koze sa ledja.

Radijatori jedva mlaki.
ima neka fora da nekad smanje grejanje uvece...u principu k;o nije zimogrozljiv,15 stepeni je sasvim ok..zdravije je spavati u hladnom,barem tako kazu...meni recimo to prija...
Cekajte, vi placate grejanje 12 meseci 4000 din a grejete se samo tokom zimske sezone?Ako sam dobro razumela...

pa bilo bi glupo da se i leti na 35 stepeni ukljucuje grejanje...moras priznati...
placa se tokom cele godine kako bi se rasteretio budzet na zimu...

Back