GREH NJENE MAJKE

• Začetnik teme Začetnik teme nimil
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Serija mi se nimalo ne dopada, odgledala sam sticajem okolnosti nekoliko epizoda i jedini komentar koji imam je pateticno i bledunjavo. Pocevsi od glavne glumice, ciji glumacki talenat je pod ogromnim znakom pitanja. Druga stvar koja mi se ne dopada jeste rastegnuta radnja prozeta patetikom u stilu latinoamerickih serija. Smatram da je ova serija neuspeli pokusaj imitacije Engleza i njihovih period serija.

Odgledah i ja prvu epizodu.
Ne dopada mi se, ali ovako nesto sam i ocekivao.
Scenario je u potpunosti vestacki napisan.
Sve je tipa: Srce moje bolno je, muku morim nocima, svetlost na kraju tunela trazim ja.
Vrlo malo fali da krenu sa pevusenjem kroz ovakav tekst.
Da su doveli i nekog fantasticnog glumca, kao
pokusaj da spasu poduhvat, ne bi u tome uspeli,
jer uz ovaj scenario nijedna gluma ne moze biti dobra.
Glumci tekst recituju, jer se u njemu ni sami ne prolaze.
To im ne zameram.
Uopsteno, dopada mi se Marija Vickovic.
Vise cenim nju i njenu glumu od jedne Slobode Micalovic,
Ivana Bosiljcica... ali ova uloga jednostavno nije za nju.

Marija Vickovic je dobra glumica,ali sa ovakvim tekstom ni gluma Bate Stojkovica ne bi dosla do izrazaja...
Ja imam sve vreme utisak da se svi oni sprdaju...
Ova glavna glumica je toliko bleda i neuverljiva,deluje kao neko smuseno detence kome su dali da vergla tekst koji ne razume...i da se pritom smeska...

Pa dobro,ti onda gledaj "Greh" i uzivaj ;) Svako ima svoj ukus.Ali ne zaboravi Tijanicu da posaljes cestitku za Novu godinu,sto ti je omogucio tako dobar serijski program na javnom servisu :mrgreen:

:mrgreen:

Niko nije nikada upisao glumu na FDU preko veze, a ni ostale katedre, osim FTV rezije.
Posto sam zavrsila FDU (ne glumu), ovo odgovorno tvrdim.

A seija je losa.

Nije bas NIKADA.
Ali istina je da nesudjeni glumci malo vise kukaju da je sve preko veze.. :lol:

I plus Gorcin i njegova "urbana" serija :roll: ***,skontah da posle "Roda",ni jednu drugu domacu seriju nisam odgledao na TV-u.Strasno :eek:

E, zaista, "rode" su nešto najlepše što nam se desilo u poslednjih 20 godina na televiziji kada su domaće serije u pitanju.
A ova čuda od Mir-Jam, uh, pa kao dete sam čitala njene romane i sakrivala da me mati ne uhvati, da ne popijem batine. Kasnije me dugo bilo stid da ikome priznam da sam tako nešto uopšte i čitala, a bila sam nekih 12-13 godina, ma ni sad ne bih priznala da me ne "čuva" anonimnost :zcepanje:

Da se razumemo, ko je kao mala devojčica-dečak čitao Mir-Jam onda kapira seriju. Ako nije čitao, da smoriće se svakako sa istom...
Meni je Mir JAm onako baš prelepa uspomena na prve "ljubavne" knige...ali bih vise volela da su ekranizovali To je bilo jedne noći na Jadranu......mada ako bi opet Bosiljčić (a ko drugi :eek:) glumio Dubravka...e taman da mi sve uspomene na tu knjigu sruši.

Mislim da je Šotra zeznuo stvar, u odnosu na gledanost Orla, u tome što je napravio minimalni vremenski razmak i odabrao istu ekipu glumaca. Da je sačekao malo verovatno bi sve imalo bolju prođu.

nije Šotra pogrešio u vremenskom razmaku, čak bi i glumci mogli da prođu kad bi znali da odglume svoje uloge. ovako je serija tragikomična za gledanje (pod uslovom da neko uopšte želi da gleda ovako nešto).

treba li uopšte da kažem koliko dosadno, glupo i neinventivno... glumci - opšta katstrofa... pogledajte samo kojji se glumci vuku po tim serija jedni te isti i ond, ne, nema protekcija... a ova glavna starleta - jao kolko je amebična ovako kad priča ista je i u serija, znači gde je tu gluma... ako su već hteli bolje da su napravili mini seriju od 5-6 epizoda ili Tv film, moglo bi ladno da se skupi...

Serija je stvarno očajna, vidim da su komentari uglavnom negativni.Knjigu sam davno čitala i ostala mi je u lepom sećanju, ali sada kad gledam seriju, to jednostavno nije to!Isto tako mislim da je Šotra trebao da napravi veći vremenski razmak između serija i naravno da naravi bolju podelu uloga, Nedu sam stvarno drugačije zamišljala!Nekako mi serija nije dinamična, nema radnju, sve je nekako usiljeno, "Ranjeni orao" je bio mnogo bolji!

nije Šotra pogrešio u vremenskom razmaku, čak bi i glumci mogli da prođu kad bi znali da odglume svoje uloge. ovako je serija tragikomična za gledanje (pod uslovom da neko uopšte želi da gleda ovako nešto).

Čitala sam jedan Šotrin intervju za "blic" čini mi se, kada je počinjao snimanje one prve serije. Tada je rekao: "ovo je od mene sve što će gledaoci dobiti od mir-jam", eee, kako je serija postala veoma gledana, i Šotra se kanda popišmanio, pa će verovatno snimiti sve što je gospa mir-jam uspela da napiše maštajući o svemu što je želela, a nije joj se događalo.
Kako rekoh, čitala sam te knjige kad sam imala 11 ili 12 godina, a prevalih pet banki, pa računajte kakvo je vreme bilo tada i u šta se verovalo. Elem, razumela bih da današnje devojčice od 11 ili 12 godina to gledaju, ali ne, one gledaju sex i grad, a moje ispisnice luduju za tako nečim, za neverovati. Po inerciji, svaku domaću seriju krenem da gledam i posle prve epizode odlučim da li je ili ne po mom ukusu. Mir-jam odgledah ciglih deset minuta.

Ahaa... A kojom onda magijom svi sinovi i cerke poznatih glumaca zavrse glumu? Mora da su svi jako talentovani...z:lol:

Ima ih i koji nisu primljeni. Poznajem bar jednu osobu.
Glumacki dar je talenat koji moze, a i ne mora, da se prenosi u porodici.
Muka mi je od tih prica o vezama na FDU, koje samo mogu da obeshrabe one koji bi da konkurisu,

Ima ih i koji nisu primljeni. Poznajem bar jednu osobu.
Glumacki dar je talenat koji moze, a i ne mora, da se prenosi u porodici.
Muka mi je od tih prica o vezama na FDU, koje samo mogu da obeshrabe one koji bi da konkurisu,

Pa nisu svi preko veze primljeni normalno, ali da ima protekcije ima i to zestoko...

Sto se serije tice, Ranjeni orao je za ovo triler...:zcepanje: 15 minuta se seta, pa pet minuta ima nekog dijaloga, pa opet krug na levo u setnju...:eek: I jos 10 minuta reklame, i eto, prodje i tih sat vremena...:dash:

Ova serija je za mene cista uvreda...Potpuno je ista kao "Ranjeni orao" koga sam takodje mrzeo, cak se nisu udostojili da promene spicu, muziku...
Nazalost u Srbiji ce ovo gledati puno ljudi i nastavice da gutaju splacine koje im servira Zdravko Sotra i kompanija...:dash:

Pricu,za kojom Neda traga u knjizi i koju otkriva skoro na samom kraju,oni su ispricali na pocetku!Jedna od prvih knjiga koje sam kao dete citala.Zapamtila sam je kao pricu o iskrenoj ljubavi i teskom zivotu-ovde smo dobili cistu papetiku,lazna osecanja i ocajnu glumu.Glumica koja igra Nedu....nemam reci,lici mi na muskarca!I ovaj Bosiljcic nema pojma sa glumom,samo se gubi i patetise!
Kad pogledam one starije,domace serije i ovo za cime se ljudi sada truju,dodje mi da placem....Ti ljudi su znali(znaju) da glume,ovi sada...ma,sramota!

Slažem se sa oba komentara. Za razliku od "Orla" koji je bio još koliko toliko dobar, ovo je čist, ali čist Šotrin promašaj.
Uplašila me je i činjenica da imamo generaciju loših glumaca ! Kakva je glumica ova mala što glumi Nedu? Total bezlična, kao da kapi krvi nema u sebi ! Ružica Sokić samo reče jednu rečenicu i pokaza im žena šta je glumac.

Opet, bolje narod da gleda i to nego odvratne "španske" serije.

Pa nisu svi preko veze primljeni normalno, ali da ima protekcije ima i to zestoko...

Sto se serije tice, Ranjeni orao je za ovo triler...:zcepanje: 15 minuta se seta, pa pet minuta ima nekog dijaloga, pa opet krug na levo u setnju...:eek: I jos 10 minuta reklame, i eto, prodje i tih sat vremena...:dash:

Još samo da počnu sa mucanjem i eto ti serije na američki način :lol:

Ne znam preko čega je ova mlada generacija glumaca primana na FDU ali da ova mala što glumi Nedu nema veze s glumom, nema. Možda je opao kriterijum profesora ili zaista nemamo talentovaniju decu?:think:

Ja nisam citala knjigu, ali ovo je stvarno katastrofa. Od scenarija, preko rezije, kostima do glume.
Ne slazem se da ista ekipa glumi kao u Ranjenom orlu. Glavne uloge su dobili drugi ljudi koji glumataju. Sloboda Micalovic je ipak neuporedivo bolje odigrala svoju ulogu.

Ova devojka iz "greha" je promasila temu nacisto. Umesto da glumi sarmantnu, zanosnu devojku koja je pre vremena sazrela, ona glumi nezrelo dete :dash: , pa jos i recituje :zcepanje: Sto se tice "glupog" teksta, pa i Nikola Djuricko je imao glup tekst, pa je njegova gluma ipak licila na nesto.
A kostimi - uzas! A tek sto je razvuceno - katastrofa!

Ja ne verujem da nema dobrih glumaca, mozda pogresni dobijaju glavne uloge pomocu neke protekcije, verovatno.

Osim toga mislim da je glupo upisivati glumu preko veze, jer ako nisi talenat za to brzo ces propasti.:dontunderstand:

Rekla Ivana Jovanovic *Neda*

I ostala ziva...

U seriji „Greh njene majke" glumiš lik Nede koji se prati od njene 16. do 20. godine. Da li je bilo teško da se vratiš u te godine?
Nije. Imam dosta pozorišnog iskustva, igrala sam osam glavnih uloga u Narodnom pozorištu, to su bile kultne ženske ličnosti, i to je veliki temelj. Od druge godine Fakulteta dramskih umetnosti sam do dana današnjeg stalno radila tako da nisam ispala iz glumačke forme. Kao jedan profesionalac, što mogu da kažem za sebe jer se do kraja posvećujem tome što radim, uz sugestije reditelja i prave okolnosti ja kreiram lik bez velikih problema.

Rekla Ivana Jovanovic *Neda*

I ostala ziva...

U seriji „Greh njene majke" glumiš lik Nede koji se prati od njene 16. do 20. godine. Da li je bilo teško da se vratiš u te godine?
Nije. Imam dosta pozorišnog iskustva, igrala sam osam glavnih uloga u Narodnom pozorištu, to su bile kultne ženske ličnosti, i to je veliki temelj. Od druge godine Fakulteta dramskih umetnosti sam do dana današnjeg stalno radila tako da nisam ispala iz glumačke forme. Kao jedan profesionalac, što mogu da kažem za sebe jer se do kraja posvećujem tome što radim, uz sugestije reditelja i prave okolnosti ja kreiram lik bez velikih problema.

Da li je pitanje glupo ili odgovor, pitanje je sad :hahaha:

Back