Green card

• Začetnik teme Začetnik teme TAB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobro, istrazivala sam malo i skontala da je definitivno najbrzi nacin da se dobiju papiri ako se udam... Ono sto mene zanima jeste, ako ja tamo apliciram za green card na osnovu udaje i moram da se vratim u zemlju posle izvesnog vremena, kako cu uci ponovo u Ameriku, moram vaditi novu vizu?Sta se desava sa social brojem?

kad apliciras na osnovu braka, prilaze se brdo papira, to mozes naci na forumima, a mogu da te spojim sa osobama koje su to odradile. Bez obzxira u kom si statusu (trenutno legalna ili nelegalna) u USA, cekas poziv na otiske prstiju i na razgovor sa sluzbenicima (zajednicki sa suprugom) i posle toga, pretpostavimo da ste dobro pripremljeni za razgovor, cekas svoju green card i SSN. (prijateljica mi je rekla da sve ukupno kosta malo manje od $ 1400). Toliko ukratko da imas smjernice.

pozz za sve sa foruma... imam dva pitanje.. posle isteka turisticke vize dali mogu dobiti neki posa u americi? i osim zenidbo kako mogu dobiti na drugi nacin papire...?? hvala unapred.

...pozdrav svima!...
...dok cekam da pocne novo apliciranje za FSW(kanada) aplicirao sam i za green card,rekoh,nemam sta da izgubim :)
...da ne zna neko kolike su realne sanse da budemo izvuceni?

...pozdrav svima!...
...dok cekam da pocne novo apliciranje za FSW(kanada) aplicirao sam i za green card,rekoh,nemam sta da izgubim :)
...da ne zna neko kolike su realne sanse da budemo izvuceni?

Bez obzira na neke procente koji su izvlaceni, nemas pravila uopste. Ja se prijavljivao 10+ puta, i jos uvek nisam izvucen, a mnogi koji su dobili prosle godine su se prijavili prvi put. Ove godine je recimo, izvucen covek iz 14-og puta ( @vrhunski ). Kazem opet, postoje neke statistike, ali je pravilo da nema pravila. Sto bi rekao Dusko Korac: Statistika je kao tanga :per:

Bez obzira na neke procente koji su izvlaceni, nemas pravila uopste. Ja se prijavljivao 10+ puta, i jos uvek nisam izvucen, a mnogi koji su dobili prosle godine su se prijavili prvi put. Ove godine je recimo, izvucen covek iz 14-og puta ( @vrhunski ). Kazem opet, postoje neke statistike, ali je pravilo da nema pravila. Sto bi rekao Dusko Korac: Statistika je kao tanga :per:

Pa nije bas tako. Sanse da bude izvucen neko ko je aplicirao za DV-2012 iz Srbije su bile 0,151:10.000, a iz Bosne 0,042:10.000.

Misim da ti je zarez na pogresnom mestu? :)

151*100/10000 = tj 1.51% sanse za DV2012!
Ni meni nije bas jasno. Statistike koje sam objavio sam nasao negde na sajtu americke vlade. Sad, kad sam malo bolje pogledao, vidim da se za DV-2012 prijavilo 10.240 osoba iz Srbije i 2.894 iz BiH. Iz Srbije je pritom izvuceno 298 dobitnika a iz Bosne 98.

jja cu da se prijavim za to sad u oktorbu jel ima nekih problema osim te slike koji svi kukaju da nemogu da je stave?

I moram jos nesto da pitam...da li je tacno da ako se udajom za papire dobije green card da se dobije onmah nakon godinu dana (to je sad nesto novo) a drzavljanstvo se ceka 7 godina i da tada NE SMES IZACI NIKAD za tih 7 godina van ni na 6 dana???

Poslednja izmena:
jja cu da se prijavim za to sad u oktorbu jel ima nekih problema osim te slike koji svi kukaju da nemogu da je stave?

I moram jos nesto da pitam...da li je tacno da ako se udajom za papire dobije green card da se dobije onmah nakon godinu dana (to je sad nesto novo) a drzavljanstvo se ceka 7 godina i da tada NE SMES IZACI NIKAD za tih 7 godina van ni na 6 dana???
nije tacno da ne mozes izaci iz zemlje, gde si to cula..

rekao mineko ko je u USA... mmislila sam da to nije tacno ali volela bi da mi jos neko pise o tome
ma nije tacno, mozda ako traze azil, ja sam za azil cula da ne mozes da se vracas u srbiju ne znam koliko dugo, a za brak, zbog papira ili zbog ljubavi nema sanse da ne mozes da putujes. moja drugarica se udala za papire, prosle ili pretposle godinej e dobila drzavljanstvo, dolazila je sve vreme braka na leto u srbiju najnormalnije. nisam sigurna, mislim da posle tri godine braka dobijas drzavljanstvo, mozda gresim, ali cini mi se da je u njenom slucaju toliko vremena proslo.

ma nije tacno, mozda ako traze azil, ja sam za azil cula da ne mozes da se vracas u srbiju ne znam koliko dugo, a za brak, zbog papira ili zbog ljubavi nema sanse da ne mozes da putujes. moja drugarica se udala za papire, prosle ili pretposle godinej e dobila drzavljanstvo, dolazila je sve vreme braka na leto u srbiju najnormalnije. nisam sigurna, mislim da posle tri godine braka dobijas drzavljanstvo, mozda gresim, ali cini mi se da je u njenom slucaju toliko vremena proslo.

prvo se dobije green card i tek nakon 7 godina boravka u USA dobijes drzavljanstvo....mozda gresim tako su mi rekli.

Back