Green card

• Začetnik teme Začetnik teme TAB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
nadam se da nije filipinac hehe. Sve zavisi koliko jako zeli da ode. Ako bas ima zelju a nema porodicu, moze se organizovati zenidba za papire. Ja licno poznajem neke osobe (i muske i zenske) koji su se na taj nacin domogli papira. Naravno, rizici postoje ali kazem, kad neko nesto jako zeli uvek se nadje resenje.

Slazem se pa tako je 70% imigranata resilo svoj status u US. :)
Odu na J1 i onda se ozene :D Mada znam jednog lika 6 godina je u US i ne moze da nadje zenu :(
a nije do para .....

Pozdrav svima! Ja sam izabrana na DV lutriji, ali u vreme kad sam popunjavala aplikaciju nisam bila udata, a ove godine sam to imala u planu! Da li neko zna da li onda i moj suprug ima neka prava?:confused:
Cekaj, jesi li ti sada udata ili tek imas u planu?
Nije jednako ako ste se vencali pre i posle izvlacenja.

Poslednja izmena:
Pa tek imam u planu, a cini mi se da to uopste nije isto kao da smo se vencali pre izvlacenja!

Ovako to ide vi se sada vencate i onda posaljes dokumentaciju u Kentucky. Mozes cak i sama ti da posaljes dokumentaciju kao da si jos single a ONDA da se vencate i sve sto treba da uradis jeste da obavestis Kentucky da si promenila svoj status i da si sada udata. Nije ama bas nikakav problem. Jedino sto ce na razgovoru da te pitaju da doneses cisto neke slike da vide da se niste vencali SAMO zbog green carda. Doneses neke slike iz proslosti i to je sve ili npr stare pasose gde se vidi da ste putovali zajedno ili nesto tako.

Ima dosta nasih koji su bas tako uradili i sada su u USA :)
Najbitnije je da se vencate PRE razgovora u ambasadi a to moze biti i pre i posle slanja dokumentacije u Kentucky. Druga stvar koju oni bas gledaju jeste da ti kao izabrana moras imati NAJMANJE cetvorogodisnju srednju skolu ILI radno iskustvo od 2 godine u zadnjih 5 godina u odredjenim oblastima. To vezano za skolu je najvazniji uslov. Ako se ne vencate pre razgovora u ambasadi (to ce prvo biti velika greska) a drugo on nece moci da dobije nikakvu vizu (osim turisticke) najmanje 3-4 god.

Pozz

vrhunski hvala puno! citala sam jos neke forume i nasla otprilike iste odgovore!
Sto se radnog iskustva tice, to nemam, ali sam zavrsila faks cak mogu i master diplomu da uzmem!

Ponesi ti samo diplomu srednje skole da je cetvorogodisnja a master ti nije bitan vratice ti kroz salter nece ti ni traziti. Mozes ti da poneses i druge stvari nece smetati :) ali samo nemoj od srednje skole da zaboravis :)

Poslednja izmena:
Dragi ljudi,

Moj otac je americki drzavljanin i ove godine idem prvi put u Ameriku kod njega. Volela bih da ostanem tamo i dobijem zelenu kartu za pocetak posto imam vise od 21 godine. Imam za sada turisticku vizu na 3 godine pa me zanima da li zante koliko vremena treba da se dobije zelena karta i da li imate neki savet na koji jos nacin mogu d aostanem tamo.

Pozz

Dragi ljudi,

Moj otac je americki drzavljanin i ove godine idem prvi put u Ameriku kod njega. Volela bih da ostanem tamo i dobijem zelenu kartu za pocetak posto imam vise od 21 godine. Imam za sada turisticku vizu na 3 godine pa me zanima da li zante koliko vremena treba da se dobije zelena karta i da li imate neki savet na koji jos nacin mogu d aostanem tamo.

Pozz
http://www.uscis.gov/portal/site/us...nnel=86493e4d77d73210VgnVCM100000082ca60aRCRD

Mozes cak i da udjes u US sa b1/b2 turistickom vizom i tamo da nakon sto ostanes 3 meseca (kao se predomislis) i prilagodis status u permanent resident.
Mada mozes i iz ambasade (sto je i bolje) da apliciras odmah za vizu koja te zanima tj K1/K3.

Da ali ja sam skontala da moram prvo neki I130 formular pa neki I 485 ne znam koliko se sve to ceka da li moze da se podnese to dok sam tamo pa da se vratim ... Koliko meseci moram biti van USA da bih se ponovo vratila sa turistickom?

Poslednja izmena:
Da bude konkretno pitanje: da li je neko upoznat sa tim kada se menja taj status dok ste u Americi, koliko vremena treba da se sve to zavrsi i dobije green card? Da li ima neke sanse da to bude sve za 6 meseci gotovo?Da li ima sanse da se pita sluzbenik na granici da da dozvolu da budemo tamo 6 meseci?

Da bude konkretno pitanje: da li je neko upoznat sa tim kada se menja taj status dok ste u Americi, koliko vremena treba da se sve to zavrsi i dobije green card? Da li ima neke sanse da to bude sve za 6 meseci gotovo?Da li ima sanse da se pita sluzbenik na granici da da dozvolu da budemo tamo 6 meseci?

Ovako to ide.

- Udjes u Ameriku ko turista (i ne planiras da ostajes) nego ides turisticki na neko vreme u US
- nakon 3 meseca predomislis se i hoces da ostanes.
- tada nakon 3 meseca podneses zahtev za AOS
- kada podneses zahtev ti si automatski produzio svoju vizu na neodredjeno dok ti se resava taj zahtev tako da ne moras da brines za vizu sto ti je na 6 meseci ulaz.
Sacekas da dodjes na red i postanes resident. (ne znam koliko tacno traje trebalo bi potraziti po netu i videti iskustva)

pozz

Ovako to ide.

- Udjes u Ameriku ko turista (i ne planiras da ostajes) nego ides turisticki na neko vreme u US
- nakon 3 meseca predomislis se i hoces da ostanes.
- tada nakon 3 meseca podneses zahtev za AOS
- kada podneses zahtev ti si automatski produzio svoju vizu na neodredjeno dok ti se resava taj zahtev tako da ne moras da brines za vizu sto ti je na 6 meseci ulaz.
Sacekas da dodjes na red i postanes resident. (ne znam koliko tacno traje trebalo bi potraziti po netu i videti iskustva)

pozz

Posto imas preko 21 godinu, ne spadas u clanove porodice nego u rodbinu (grubi prevod). Mozes da apliciras na osnovu ocevog drzavljanstva, tj on bi podnio aplikaciju ali ne vjerujem da ti se isplati. Ides na listu cekanja (posle odobrenja) i to traje 8-10 godina, zavisno od kategorije (da li si u braku ili ne). U medjuvremenu, MORAS DA IZADJES IZ USA i cekas svoj broj. Svaka druga varijanta je laksa i jeftinija. (brak ili radna viza u specificnoj djelatnosti). Ovo je definitivno i svi sto kazu drugacije navode na los put. Mozes provjeriti na zvanicnim drzavnim sajtovima. Pozdrav

Pozdrav svima. Što se tiče pitanja bubamara007, da li su zaista samo zajedničke fotografije dovoljan dokaz da je "pravi" brak u pitanju, a ne samo zbog papira? Ako recimo par nije nigde putovao preko granice ili slično.. Ili da li taj datum venčanja njima upada u oči, tipa "sveže venčani" pred razgovor?

Dobro, istrazivala sam malo i skontala da je definitivno najbrzi nacin da se dobiju papiri ako se udam... Ono sto mene zanima jeste, ako ja tamo apliciram za green card na osnovu udaje i moram da se vratim u zemlju posle izvesnog vremena, kako cu uci ponovo u Ameriku, moram vaditi novu vizu?Sta se desava sa social brojem?

Back