A sad nesto malo o samom mestu Nea Vrasna
Letujuci godinama u tom regionu, govorim o periodu pre uvodjenja shengen vize, vezala sam se za to mesto, zapravo mi smo letovali u jos manjem mestu na putu prema Stavrosu - Paralija Vrasnon gde su bili samo grci, par madjarskih porodica i mi.
Vec par leta se resavam da ponovo letujem tamo a evo kako je to izgledalo:
Nea Vrasna ima sve sto vam treba, dovoljno prodavnica, restorana, kafica, prostranu plazu - zapravo ogromnu plazu; ceo zaliv je jedna velika plaza dovoljno siroka za sportove na plazi, za kafice sa suncobranima i za one koji vole peskir na pesku.
Ovaj kafic je na samom ulazu u Asprovaltu, drugi red lezaljki je bolji zbog talasa. Ovo je slikano u 9.00 po grckom vremenu. Bas zato sto ceo zaliv odise prostorom ne osecate guzvu, niko vam preko ramena ne cita knjigu, prava milina...
Svuda duz plaze su postavljeni tusevi i kabine.
Pogled na zaliv iz Ano Stavros (stari grad), sa terase restorana koji je najvisa tacka u mestu.
... Olimpijada, gde nikad ne duva vetar, gde je savrseno cisto i idealno za klince jer je plicak bar 10-15 m od obale.
Mesto nije zanimljivo za stariju decu, 13, 14 godina; moji su se 'smorili' ne-zabavom u Nea Vrasni a ja sam se smorila setajuci do Asprovalte. Dakle mesto je tiho, uvece svi kafici rade na setalistu (citaj pored obale) i nema guzve. Meni to odgovara a ko zeli vise zabave, guzvu, mora do Asprovalte i cini mi se da se bar pola Nea Vrasne uvece preseli u Asprovaltu.
Bar moze da se stigne peske. Do Stavrosa morate kolima.