Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
nisam idiot znam odlicno koliko su tacne vremenske prognoze, a pogotovo dugorocne, jednostavno volim da se informisem o vremenu bilo gde da krenem

Cemu tragati za nepouzdanim informacijama?

Dugorocne prognoze na domacim i stranim sajtovima se daju maksimalno za 10 do 15 dana unapred, eventualno i za mesec dana, i redovno su se pokazale kao netacne.

Evo linkova:

http://www.weather.com/outlook/trav...temp=default&month=&reg=EU&from=Opt1&x=20&y=6

http://www.weather.com/outlook/travel/businesstraveler/monthly/GRXX0008?from=_topnav_business

http://www.naslovi.net/vremenska-prognoza/beograd

http://www.weather2umbrella.com/

Početkom avgusta bih trebala da se s porodicom 'otisnem' put Grčke, najverovatnije na Krf. Išli bismo svojim autom, vize nam ne trebaju, ali taj smeštaj mi zadaje glavobolje. Mislili smo da zaobiđemo rezervisanje preko agencije i da jednostavno 'zapucamo' dole, pa da na licu mesta nađemo nešto. E sad, raspitivala sam se, naravno.... Jedni kažu - ma, nije problem, privatan smeštaj se nađe bez po muke, a drugi opet - ni u ludilu bez rezervacija, pogotovo u avgustu, jer je prepuno Grka i Italijana koji sme zauzmu....

Kakva su vaša iskustva u pogledu pronalaženja smeštaja na licu mesta, pogotovo u avgustu? Koliko je uopšte sigurno upustiti se u takvu avanturu?

Pre neki dan sam bio u Pargi [malo juznije od Krfa] i neobavezno sam se raspitivao za smestaj. Smestaja ima ali traze puno para. Jeftinije ces naci smestaj preko agencije. Ovi klepecu samo tako. Neka ti Parga bude parametar. Pozz

mmaallaa:
da li neko zna neki sajt na kome mogu da nadjem prognozu za avgust i pocetak septembra u Grckoj?
Pitanje je dobro i mislim da nije tesko odgovoriti. "Vremenska" povrsina Grcke je jako siroka, od Evzonija do Rodosa ili Simija moze biti dosta razlike pa dosta zavisi gde ides. Na ostrvima ce sigurno biti super, toplo, ali ne i pretoplo (osim u nocnom zivotu :D ), kao i u Atinskoj regiji. Malo je diskutabilno za sever, narocito Solunska regija, gde u septembru nisu retke kise, ali ni to nece biti problem ako ostajes vise od 10 dana. Malo je zez kad odes 10 dana a izgubis 2-3 dana na kisu.

Ljdi,da li moze neko da napise nesto vise o Stavrosu tacnije ako neko zna o vili "Tasos".Imam ponudu za nju pa me interesuje ako neko nesto zna o njo,a i uopsteno o Stavrosu.Hocu da idem sa devojkom tamo prvi put pa me zanima sve.Hvala svima unapred.

mamaa:
Jer je neko letovao u Polihronu ?
MI SMO OVE GODINE BILI OD 25.06-12.07
SASVIM OK MESTO SA LEPIM ŠETALIŠTEM UZ MORE I PRISTOJNOM PLAŽOM
VODA JE BILA TOPLA, ALI S VREMENA NA VREME MUTNA , MADA SU NAM LJUDI
KOJE SMO TAMO UPOZNALI A KOJI SU RANIJE LETOVALALI U TOM MESTU REKLI
DA U POLIHRONU VODA NIKADA NIJE BILA TAKO MUTNA DA JE RANIJE BILA ČISTA
MESTO JE LEPO, ZA ODMOR SASVIM OK IMA SVEGA SEM BUKE I JAKOG
NOĆNOG ŽIVOTA. AKO IDEŠ U POLIHRONO OBAVEZNO IDI NA PLAŽE: KSENIJA, SANI BIČ, POSIDI, NEA SKIONI , GOLDEN BIČ, AFTITOS. U BLIZINI POLIHRONA TJ. MESTA AFTITOS NEKIH 15-AK KM OD POL. IMAŠ MEGA MARKET LIDL OBIĐI GA DOSTA JE
JEFTINIJI.
:)

u julu, tj. pre osam dana ja sam još bila tamo (Hanioti) i tražila sam smeštaj za 3 porodice, četvorokrevetni app, dvokrevetna dva, i nije mi bio problem da nađem, cene su za 4 krevetni apartman sa dve sobe i kuhinjom bile 50 i 60 eura dnevno , a za dvokrevetni od 25 do 35 eura dnevno za apartman, ali kažu da je u avgustu jako velika gužva pa i ako nađete, a naćićete sigurno, nećete moći mnogo da birate, jer tad izbor nije neki, sveden je zaista na daj šta daš...

Ljudi, shvatite već jednom. Jul i Avgust u Grčkoj su kao nebo i zemlja.
Dakle, nemaju NIKAKVE sličnosti.

U avgustu kolektivni odmor ima tri miliona zaposlenih Grka, i dolazi još dva miliona Italijana !

bukvar:
MI SMO OVE GODINE BILI OD 25.06-12.07
SASVIM OK MESTO SA LEPIM ŠETALIŠTEM UZ MORE I PRISTOJNOM PLAŽOM
VODA JE BILA TOPLA, ALI S VREMENA NA VREME MUTNA , MADA SU NAM LJUDI
KOJE SMO TAMO UPOZNALI A KOJI SU RANIJE LETOVALALI U TOM MESTU REKLI
DA U POLIHRONU VODA NIKADA NIJE BILA TAKO MUTNA DA JE RANIJE BILA ČISTA
MESTO JE LEPO, ZA ODMOR SASVIM OK IMA SVEGA SEM BUKE I JAKOG
NOĆNOG ŽIVOTA. AKO IDEŠ U POLIHRONO OBAVEZNO IDI NA PLAŽE: KSENIJA, SANI BIČ, POSIDI, NEA SKIONI , GOLDEN BIČ, AFTITOS. U BLIZINI POLIHRONA TJ. MESTA AFTITOS NEKIH 15-AK KM OD POL. IMAŠ MEGA MARKET LIDL OBIĐI GA DOSTA JE
JEFTINIJI.
:)
Hvala na informacijama !

PREŠEVO - Auto-moto savez Srbije preporučio je danas turistima koji putuju u Grčku da koriste granični prelaz Prohor Pčinjski zbog gužve na prelazu Preševo.

"Na prelazu kod manastira Sveti Prohor Pčinjski, turisti ulaze u Makedoniju skoro bez zadržavanja", rekla je agenciji Beta dežurni operater u AMŠ Zorica Bilibajkić.
Prema informacijama iz pogranične policije, putnici na graničnom prelazu Preševo koji putuju za Makedoniju čekaju najmanje jedan sat, dok u pravcu prema Srbiji nema zadržavanja.

Izvor: Politika

Pa dobro, jeftino je i nekako odomaćeno mesto, a inostranstvo. Dosta ljudi to voli. Ja sam u Stavrosu bio davno i to tri godine za redom. I pre mene i posle mene nikad nisam čuo dva ista mišljenja o tom mestu. Od totalno negativnog do apsolutnog raja na zemlji. Sve zavisi kakav bude trenutak i kako ga ko doživi.
Evo juče sam čuo neverovatnu stvar. Jedan lik mi je rekao da je Barselona pomalo dosadna i da je već posle par dana jedva čekao da ide kući. Pazi, radi se o najuzbudljivijem i jednom od najlepših gradova na svetu, a njemu dosadno. Ali taj isti lik se super provodi na splavovima i u Budvi. I time je sve rečeno.

U pravu si.Sve zavisi od coveka kome sta odgovara,smeta i sve ostale ljudske osobine.Ja sam uplatio pa sta bude tako da mi vise i nije bitno.Ako covek sam sebi ne napravi da mu bude dobro nikad mu to isto i nece biti.Ja ne ocekujem nista specijalno tako da ce mi sigurno biti bolje nego kuci.

Vratili sam se pocetkom juna. Meni je bilo prelepo. Divno ostrvo, sa fenomenalnim plazama, sve u radijusu od 10 km. Za desetak dana mozes da upoznas sve sto te zanima. Ja sam bila smestena u Argasiju. Ako te jos nesto interesuje, pitaj

Back