Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Radujem se tom letovanju jer već 20 godina idem baš u to mesto. Doduše išli smo kod omiljene nam Sofije koja je pre tri godine preminula. Divne uspomene na nju su ostale, i svo to vreme se družimo sa meštanima koji nas se sete i u zimskom periodu, čujemo se, razgovaramo i družimo cele godine.
Šta je loše u tome radovati se devet meseci ranije ?
Uplatili smo isti apartman u koji smo išli i prošle godine, znam šta sve ima u njemu i kako izgleda...nije podrum soba !

Какве све подруме и уџерице у Црној Гори издају за баснословне износе. Црна Гора и Грчка никако не могу да се пореде. Не само због географских услова (Грчка је 15 пута већа) него и туристичког и друштвеног приступа. Црногорци једноставно не умеју да се баве туризмом. Мисле да може све преко ноћи, најсрећнији би били да им пошаљеш новац и не дођеш. Плаже у 99% одвратне, штрокаве и све што ваља је издато. У Грчкој углавном су ти издати делови кафићи, не плаћаш као код ових доле по 30 евра дневно на пишљиви сунцобран и лежаљке. И генерално приступ према Србима се драстично разликује. У Грчкој су људи професионални, не воле те зато што си Србин, него зато што си гост, туриста, спреман да потрошиш новац у њиховој земљи и због тога те цене. У Црној Гори те углавном мрзе зато што си Србин, мрзе те зато што си дошао тамо (зашто уместо тебе није дошао неки богатији Немац или Енглез), гледаће да те отаљају, да ти најлакше узму новац. И цела државна прогаганда усмерена је против српског народа у Црној Гори тако да је јасно шта се ту збива. Ако летујете тамо, летујте код Срба. У потезу од Херцег Новог (укључујући и ХН наравно) па до Котора, већинско становништво је српско (старо бокељско или људи који су дошли из других крајева) и ја сваком препоручујем да ако летује у Црној Гори да иде тамо. Људи су свакако пријатнији, поносни што су Срби и братски и домаћински (што је и једна од главних традиција српског народа) дочекују госте. Има мана и ту, али се не разликује драстично од Грчке. А људи који опште спомињу Хрватску као туристичку опцију су имбецили. Не треба коментарисати.

Е сад, разлог зашто сам ушао на ову тему. Можда бих ишао са групом млађих пријатеља овог лета сопственим превозом у Грчку (јул-август). И сад ме занима која би била идеална туристичка дестинација у континенталној Грчкој (пре свега) за нас ? Где има доста барова, кафана, где плаже нису катастрофа, где цене нису нереално високе. Свакако неко живахније место које није класична породична дестинација. Све до око Пелопонеза долази у обзир. Било би лепо посетити неку локацију која није преплављена туристима из Србије али то није услов :).

Е сад, разлог зашто сам ушао на ову тему. Можда бих ишао са групом млађих пријатеља овог лета сопственим превозом у Грчку (јул-август). И сад ме занима која би била идеална туристичка дестинација у континенталној Грчкој (пре свега) за нас ? Где има доста барова, кафана, где плаже нису катастрофа, где цене нису нереално високе. Свакако неко живахније место које није класична породична дестинација. Све до око Пелопонеза долази у обзир. Било би лепо посетити неку локацију која није преплављена туристима из Србије али то није услов :).

Moj predlog: Krf, idete kolima, ima lepih plaza ima barova i restorana koliko volis, svih fela, nije nerealno skup, a svakako ima i sta da se vidi i obidje

Uplatila sam Nei Pori za avgust, nas petoro 575 evra, 13 dana a 12 noćenja. Imamo dvosoban apartman, u svakoj sobi je klima i TV, a terasa je duž celog apartmana. Kuhinja je komplet opremljena, blizu mora a evo i slike

1416471046_bpzmjzyr5a.jpg

Mi ove godine idemo u Polihrono pocetak juna i u Hanioti sredina septembra
vile su bas pored mora i imaju pogled na more sa terase.Meni je to bitno
a soba ko soba ima neophodno na spratu je i čista,msm po tom pitanju
imam spartanski pristup koga briga za nameštaj za 10 dana.Nek je krevet
udoban i da je app.funkcionalan.

@vecic
ova kuća je ok. ali samo sa prednje strane i mozda bocno
a ostatak gde gledaju app. na ulicu...?

Uplatila sam Nei Pori za avgust, nas petoro 575 evra, 13 dana a 12 noćenja. Imamo dvosoban apartman, u svakoj sobi je klima i TV, a terasa je duž celog apartmana. Kuhinja je komplet opremljena, blizu mora a evo i slike

1416471046_bpzmjzyr5a.jpg

Nei Pori je bio moj prvi susret sa Grčkom i ogromno razočarenje. Bivša američka baza, sve široko i ravno. Ulazimo u market, gazda njuška za nama da nešto ne ukrademo i to onako otvoreno. Plaža jeste duga i široka, I to je sve. Videh jednu sparušenu palmu. Najstrašnija selendra.,

- - - - - - - - - -

Mi ove godine idemo u Polihrono pocetak juna i u Hanioti sredina septembra
vile su bas pored mora i imaju pogled na more sa terase.Meni je to bitno
a soba ko soba ima neophodno na spratu je i čista,msm po tom pitanju
imam spartanski pristup koga briga za nameštaj za 10 dana.Nek je krevet
udoban i da je app.funkcionalan.

@vecic
ova kuća je ok. ali samo sa prednje strane i mozda bocno
a ostatak gde gledaju app. na ulicu...?

Nikad više tamo, seljana bez ikakvog šarma. Jedino prijatno mesto bar sa živom muzikom i tematske večeri, ljubazni gazda. Prijatna šetnja pored prelepih vila do Haniotija. Sve ostalo bljak.

- - - - - - - - - -

Mogla bi biti Kalitea.

@ la dolčevita

jeste Hanioti lep gradić, skockan i za svakog ponešto.Plaža mu baš i nije bog zna šta
ali okolne su bozanstvene Ksenija mi je super a izmedju ima bar još dve jako lepe.Za
ostala mesta ne znam prvi put idem u Polihrono ali nije mi mnogo vazno jer idemo
kolima pa cemo obilaziti sve po volji.Inače ja volim uveče da zevam po radnjama
pa mi Hanioti i zbog toga odgovara.

Meni je Hanioti bio prelep kad sam dolazila iz Polihrona i Pefkohorija, delovao mi je wau.
E, kada sam letovala baš u njemu, nije ostavio neki utisak.
Radnje sa kineskom robom, nema tu ništa specijalno.
Ima nekoliko simpatičnih kafića i to je to.
Polihrono je mirno mestašce, ali ako ideš kolima i to ti je samo baza, onda može biti lepo.

Od svih ponudjenih lepši je recimo od Pefkohorija on mi je naj.
Radnje jesu sa kin,robom a reci gde nisu...msm nije bitno
retko šta kupim u takvim radnjama ali mi je bitno da dse
zabavim uvece, a kafića ima raznih pa ni to ne manjka.
Godinama sam letovala u Pefkohoriju i vec mi na vrh
glave a drugi i treći prst su mi tri dana jahanja tako da
zasad ovako.Videcu kako ce biti u Polihronu mozda
se preselim tamo ubuduće.

@ la dolčevita

jeste Hanioti lep gradić, skockan i za svakog ponešto.Plaža mu baš i nije bog zna šta
ali okolne su bozanstvene Ksenija mi je super a izmedju ima bar još dve jako lepe.Za
ostala mesta ne znam prvi put idem u Polihrono ali nije mi mnogo vazno jer idemo
kolima pa cemo obilaziti sve po volji.Inače ja volim uveče da zevam po radnjama
pa mi Hanioti i zbog toga odgovara.

Bila ,videla i moja nogica nece vise da kroci tamo.

- - - - - - - - - -

Kao da sam na Adi

Polihrono me nervira zbog parkiranja ( teže se nalazi parking mesto), a inače kad idem kolima pre idem u Polihrono nego u Hanioti. Dva spojena mesta sa ogromnom razlikom u cenama. Polihrono je jeftinije za sve.

Nei Pori je dobar za decu i volim što je ravno jer ne idem na planinarenje.

@ la dolčevita

Očigledno da skoro nisi bila pa su palme porasle ili ne vidiš dobro pa ih nisi videla ali ispred svake vile je posađeno drvo

Pa rking jeste problem u skoro svim mestima na toj strani prsta.Ranijih godina dok su moja deca bila mala
letovali smo na drugoj strani Nea Skioni i Siviri su tad bila sela.Super nam bilo, mesta mala tiha plaza
samo za nas.Sad su pretvoreni u turistička mesta i verujem da je guzva i tamo u sezoni.

Polihrono me nervira zbog parkiranja ( teže se nalazi parking mesto), a inače kad idem kolima pre idem u Polihrono nego u Hanioti. Dva spojena mesta sa ogromnom razlikom u cenama. Polihrono je jeftinije za sve.

Nei Pori je dobar za decu i volim što je ravno jer ne idem na planinarenje.

@ la dolčevita

Očigledno da skoro nisi bila pa su palme porasle ili ne vidiš dobro pa ih nisi videla ali ispred svake vile je posađeno drvo

Govorim o plaži. Bila sam 2007. g.

kavos, krf

Govorim o plaži. Bila sam 2007. g.

vodila decu na ekskurziju ili ozbiljno letovanje?

pa svako letovanje sa društvom, porodicom, samostalno, a naročito sa društvom (ako nisi padobranac, nadrndan drkoš ili nikolica sa prikolicom) bi trebalo da bude ozbiljno letovanje...ekskurzije su posao, zato sam pitao

Nei Pori i susedni Platamonas realno nije ni do kolena Paraliji i Olimpic Beach-u .
Kao i u svemu u zivotu uvek ce se naci njih petero od stotinu koji ce reci da je upravo to mesto sami shpic , vrh vrhova itd ... ali cela istina jeste da ako njih 95 misli suprotno onda je stvarno tako .
575 eura za 12 dana u Nei Poriju u Avgustu za uplatu u januaru za objekat na slici je po meni preplaceno , jer mislim da na licu mesta u avgustu moze se naci i bolje i jeftinije .

Dzaba nema nigde .
Za 1 euro na dan u junu i septembru samo smeshtaj po glavi za rane uplate ima da birash svugde u Grcku .Mislim birash mesto , ali ne i smeshtaj , koji moze biti OK , ali moze biti i ko sto neko rece , podrum soba .

Back