Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Čula sam da je Sarti lepo mesto, samo što stalno duva vetar. Planiram da ga jedne godine posetim.

Šta znam, nije bilo nešto posebno vetrovito kad sam ja išao. Doduše ja sam išao u septembru, na prelazu leta u jesen, pa prosečna temperatura nije bila dovoljno visoka, i zbog komešanja oblaka je bilo manje sunčanih sati nego što prosečni turista priželjkuje, ali to mi nije pokvarilo provod. Kontam da je prijatnije i sunčanije (a samim tim i toplije) u julu i avgustu.

Neos Marmaras takođe.

I njega sam obišao jednog četvrtka, kada je bio pijačni dan. On je dosta veći od Sartija, dakle ima šta da se obiđe, a ima i jednu plažu koja je široka a uvučena, uz to sa postepenim ulaskom, pa je pogodna za porodice sa decom. I da, ko što reče kolega, dosta je strm, kao Herceg Hovi ili recimo Rijeka.

Kažu da je Sitonija mnogo lepša od Kasandre i solunske regije.

Mene Sitonija uopšte nije oduševila. Možda sam previše očekivao. Na Kasandri nisam bio pa ne mogu ništa da kažem, a kroz solunsku regiju sam samo prolazio i ono što sam naoko video mi se dopalo.

Često imam rasprave sa pojedincima oko Grčke. Smatram Grčku izuzetnom destinacijom, ali da bi se zaista uživalo, potreban je automobil. Najlepše plaže su van turističkih centara. Da li postoji mesto koje ima lepe plaže, a da nisu udaljene, kulturno-istorijske znamenitosti i solidan noćni život? Ne volim spavaonice. Nadam se da će Grci sniziti cene jer su im hoteli preskupi. Letovala sam pet puta u Grčkoj, ali nigde nisam poželela da se vratim. I ne smatram da su nešto ljubazni, a to mi jako smeta. Nekako nas gledaju s visoka. Ja nisam paradajz turista i očekujem poštovanje i profesionalni odnos.

Poslednja izmena:
za pravo uživanje je svuda potreban automobil. i u parizu i na kanarima, pa i u grčkoj. međutim, to je individualno jer nismo svi isti. ono što je meni pravo uživanje drugom nije. već sam govorio o ljudima koji su se sjajno provodili bez i jednog minuta u kolima. dolaze avionom, obilaze autobusom, idu na izlete, pešače sa osmehom na licu i dolaze kući presrećni.
takođe, najlepše plaže su svuda u svetu uglavnom van mesta. logično je. prirodne lepote nisu u gradovima.
lepa plaža, istorija, provod, ljubazni i profesinalni domaćini...hm, još ako može da nema srba, da su dobri frajeri koji vole srpkinje, jel to? :hahaha:
evo odmah ću ti reći, rodos i kos (zovu ga mali rodos)
ako si na kosu možeš na izlet na patmos (tamo gde je sveti jovan izgnan), a možeš i do bodruma.

Isao bi sa porodicom u Pefki (Evia). Idem sa troje dece (osnovna skola) .Pratim vec dugo ovaj forum i crnicrnja( cije postove najvise cenim) je jednom forumasu koji je izneo svoje zelje(slicne mojim) predlozio Neos Maramaras kao destinaciju za letovanje. Medjutim gore pomenuto mesto mi se jako dopalo na fotografijama i po komentarima na raznim forumima. Najvaznije, za mene , dosta je jeftinije od Sitonije. Zanima me zasto? Ima li nesto sto nisam uspeo da izguglam? I voleo bi da procitam misljenje gore pomenutog, o tom mestu ,ako ima neku informaciju o njemu.

Isao bi sa porodicom u Pefki (Evia). Idem sa troje dece (osnovna skola) .Pratim vec dugo ovaj forum i crnicrnja( cije postove najvise cenim) je jednom forumasu koji je izneo svoje zelje(slicne mojim) predlozio Neos Maramaras kao destinaciju za letovanje. Medjutim gore pomenuto mesto mi se jako dopalo na fotografijama i po komentarima na raznim forumima. Najvaznije, za mene , dosta je jeftinije od Sitonije. Zanima me zasto? Ima li nesto sto nisam uspeo da izguglam? I voleo bi da procitam misljenje gore pomenutog, o tom mestu ,ako ima neku informaciju o njemu.

nisam bio na evii, ali imam prijatelej koji jesu i koji ove godine ponovo idu. ovog puta ne idu na trajekt nego dole južno ima neki most pa će preko njega. hoće malo da obiđu i da se vozikaju.
kažu da je evia super. veoma veliko ostrvo koje je nemoguće obići pa treba napraviti dobar plan. znači, gugl ušake :) pa redom.
jeftinije je od neos marmarasa zato što se evia relativno skoro otvorila za širi turizam. uglavnom idu grci. odlična je baza za izlete na skijatos i skopelos. i tako...

Dobri ljudi pomagajte! :confused:

Početak jula, brižni mama i tata vode dete od 20 meseci prvi put na more.

Prevoz najradije avion, ali kako stoje stvari izgleda da će morati kola da se pale.

Budzet gornja granica 1500€ za sve ukupno.

Znam da je većina aranžmana prodata odavno. Gledao Krf, ali za ovaj budzet ili nema mesta ili je loša plaža ili je mesto krš bez trotoara.

Ova južnija ostrva (Kefalonija, Zakintos, Lekfada, Skiatos) nisam razmatrao jer znam da je tada baš pakao.

Ako neko ima predlog biću zahvalan.

Dobri ljudi pomagajte! :confused:

Početak jula, brižni mama i tata vode dete od 20 meseci prvi put na more.

Prevoz najradije avion, ali kako stoje stvari izgleda da će morati kola da se pale.

Budzet gornja granica 1500€ za sve ukupno.

Znam da je većina aranžmana prodata odavno. Gledao Krf, ali za ovaj budzet ili nema mesta ili je loša plaža ili je mesto krš bez trotoara.

Ova južnija ostrva (Kefalonija, Zakintos, Lekfada, Skiatos) nisam razmatrao jer znam da je tada baš pakao.

Ako neko ima predlog biću zahvalan.

Kefalonija ili Lefkada su super za porodicnu varijantu. Budzet ti je i vise nego dovoljan. Prelepa ostrva.
Kada kazes pakao pretpostavljam da mislis na guzvu? Ako je tako samo gledaj da ne ides u ta party mesta kao npr. Nidri na Lefkadi.

Kefalonija ili Lefkada su super za porodicnu varijantu. Budzet ti je i vise nego dovoljan. Prelepa ostrva.
Kada kazes pakao pretpostavljam da mislis na guzvu? Ako je tako samo gledaj da ne ides u ta party mesta kao npr. Nidri na Lefkadi.

Ne, mislim na vrućinu. Bio na Lefkadi, fantastično ostrvo ali za aktivan odmor.

Meni treba plaža što bliže smeštaju, da imam veću prodavnicu i par taverni da se hranimo. Ideja je da ne mrdamo iz tog mesta. Zato je i potreba da plaža bude pristojna, što je naravno problem jer su te gradske uvek lošije od onih van grada.

Poslednja izmena:
nisam bio na evii, ali imam prijatelej koji jesu i koji ove godine ponovo idu. ovog puta ne idu na trajekt nego dole južno ima neki most pa će preko njega. hoće malo da obiđu i da se vozikaju.
kažu da je evia super. veoma veliko ostrvo koje je nemoguće obići pa treba napraviti dobar plan. znači, gugl ušake :) pa redom.
jeftinije je od neos marmarasa zato što se evia relativno skoro otvorila za širi turizam. uglavnom idu grci. odlična je baza za izlete na skijatos i skopelos. i tako...

hvala

Jel iz ličnog iskustva? S mali deca? :D
4 godine za redom...malo dete.
baza dionisos što je idealno, ali pošto dionisos nema baš sadržaja osim lepog parka za decu, svaki dan bili u flogiti, plaji ili mondanji
ogromne peščane plaže, sve ravno, gomila zezalica za decu (luna parkovi, parkovi sa rekvizitima, vozići, autići...), akvapark blizu, džambo blizu, kosmos, ikea...ma milina

Poslednja izmena od moderatora:

Baš naprotiv,Lefkada mi nikako nije za malo dete. Lefkada znači svakodnevno dislociranje iz mesta boravka i plaže koje nisu baš "na izvolte". Lefkada je za parove,društvo pa i solo varijantu raj na zemlji...ali čim dođe dete...nikako.

Idem 08,06 na Krf mesto je Dassia, a villa Vangelis...ima li neko iskustva, kakve su cene hrane...ima li radnjica sa suvenirima?

Imaš AB markete između Kerkire i Dasije i u Ipsosu i čini mi se Lidl da sam video negde za te budžetske kupovine. Cene za nijansu više nego na kontinentalnom delu Grčke.
Ima radnjica sa suvenirima u Dasiji ali idi u Kerkiru u stari grad tamo je najveći izbor a i prelep je grad za videti. Dasija se meni nije svidela iskreno,ali ukusi su različiti,nema marinu nema pravo šetalište pored mora,nema tu atmosferu...u principu mesto za prespavati i kao baza za dalje istraživanje Krfa.

Back