Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Elnos tours nema još uvek istaknute cene?

Kako nema???Ima odavno...Ja sam sa porodicom uplatio Leptokariu(Vila Eleni)od 1.6.,13 dana,12 noci,i jako su povoljni(cetvorokrevetni apartman u tom periodu je 160 E).....prvi put idem preko njih,i deluju mi SUPERPROFESIONALNI...videcu u junu kako ce biti,ali svi ih hvale...Mene jako nervira kod agencija kada istaknu cenu po osobi,pa + dinarski deo,pa onda ako ne ides busom oduzimaju ti odredjen deo......zasto jednostavno,kad moze komplikovano....to je nas moto....kod Elnosa nema,tolika je cena studia za taj period,nema dinarski deo,dodji peske ako mozes(bas ih briga),i sve je jasno ko dan...Jos samo da me vreme posluzi,i bice super,mada kako je sad hladno,sumnjam:(

Kakva su iskustva sa agencijom Aqua Travel? Planiram ove godine sa njima na halkidiki, Hanioti, u vilu Anastasia ili Ahileas, pa me zanima da li je neko putovao sa njima i kakvi su utisci?

Mi smo bili preko Aqua travel na Tasosu prosle godine, nisu losi,samo treba sve da pitas na vreme da se ne bi neprijatno iznenadio jer one sto docekuju tamo gde ides mozda nisu uvek i najljubaznije.
Tako da,samo opusteno :-)

Planiram letovanje u junu (ja i devojka, oboje imamo po 30g) kolima, i mnogo bi mi značile preporuke iskusnih putnika. Ono što je nama bitno su peščane plaže i dobar noćni život, ne obavezno u istom mestu ali u blizini. Znam da je dosta toga već napisano, ali su i velike razlike u opisima.

Dva poslednja letovanja su nam Krf i Marmaris, dva mesta koja po nama ispunjavaju jedan od uslova u potpunosti (Krf plaže a Marmaris provod) ali drugi samo delimično. Na Krfu su nam nedostajale dobre diskoteke, a u Marmarisu smo skoro svakog dana išli na izlet brodićem jer su plaže u zalivu slabe. Ovo pišem samo da bih razjasnio šta tražimo.

Ne bih išao predaleko, recimo da su Skijatos i Kefalonija maksimum. Po onome što sam dosad pročitao, Tasos i Lefkada su previše mirna mesta, a na Krfu smo skoro bili (jedino naše letovanje u Grčkoj), pa me interesuje koji je najbolji izbor od ostalih bližih destinacija? Ponavljam, idem kolima i ne tražim da sve bude u krugu od 5km.

Hvala unapred!

Poslednja izmena:
Bez razmisljanja zakynthos laganas..pogledaj na temi slike nevidjenih plaza navagio jedna od napoznatijih na svetu..sto se klubova i barova tice ne moze se bukvalno prebrojati..a posto ste prilicno obisli naviki ste na strance sto je nasima jedini problem jer nema narodnjaka

zakynthos_01.jpg

Planiram letovanje u junu (ja i devojka, oboje imamo po 30g) kolima, i mnogo bi mi značile preporuke iskusnih putnika. Ono što je nama bitno su peščane plaže i dobar noćni život, ne obavezno u istom mestu ali u blizini. Znam da je dosta toga već napisano, ali su i velike razlike u opisima.

Dva poslednja letovanja su nam Krf i Marmaris, dva mesta koja po nama ispunjavaju jedan od uslova u potpunosti (Krf plaže a Marmaris provod) ali drugi samo delimično. Na Krfu su nam nedostajale dobre diskoteke, a u Marmarisu smo skoro svakog dana išli na izlet brodićem jer su plaže u zalivu slabe. Ovo pišem samo da bih razjasnio šta tražimo.

Ne bih išao predaleko, recimo da su Skijatos i Kefalonija maksimum. Po onome što sam dosad pročitao, Tasos i Lefkada su previše mirna mesta, a na Krfu smo skoro bili (jedino naše letovanje u Grčkoj), pa me interesuje koji je najbolji izbor od ostalih bližih destinacija? Ponavljam, idem kolima i ne tražim da sve bude u krugu od 5km.

Hvala unapred!

Skiatos je za ono sto trazis fenomenalno mesto,ima odlican provod a i plaze su super!

Nedostatak narodnjaka cu nekako preživeti :mrgreen: Malo mi frka da se zaputim na Zakintos kolima, iskusan sam vozač ali je dalek put a i treba se organizovati oko trajekata. Za Skijatos se ljudi upravo žale na taj trajekt (najviše na cenu), kakva je situacija sa Zakintosom? Inače, ViaMichelin mi preporučuje put za Zakintos preko Atine - zar nije logičnija ruta novim autoputem preko Janjine (200km manje)?

Još jedna varijanta mi deluje zanimljivo, Katerini-Olimpic-Paralia. Kakve su plaže, za noćni život je valjda dovoljna blizina grada?

Nedostatak narodnjaka cu nekako preživeti :mrgreen: Malo mi frka da se zaputim na Zakintos kolima, iskusan sam vozač ali je dalek put a i treba se organizovati oko trajekata. Za Skijatos se ljudi upravo žale na taj trajekt (najviše na cenu), kakva je situacija sa Zakintosom? Inače, ViaMichelin mi preporučuje put za Zakintos preko Atine - zar nije logičnija ruta novim autoputem preko Janjine (200km manje)?

Još jedna varijanta mi deluje zanimljivo, Katerini-Olimpic-Paralia. Kakve su plaže, za noćni život je valjda dovoljna blizina grada?

Pa to ti je cuvena strafta paradajz turizma
Da li se deklarises kao paradajz turista?

Nemojmo se kategorizovati :) Kažem, sem Krfa ne poznajem Grčku a ova regija mi je zanimljiva zbog Katerinija (a i Solun nije daleko). Čini mi se da ima dosta toga u okolini (Olimp, Leptokarija, Neo Pori) da ne bude dosadno, to je sve. Ne treba biti ni snob ;)

Nemojmo se kategorizovati :) Kažem, sem Krfa ne poznajem Grčku a ova regija mi je zanimljiva zbog Katerinija (a i Solun nije daleko). Čini mi se da ima dosta toga u okolini (Olimp, Leptokarija, Neo Pori) da ne bude dosadno, to je sve. Ne treba biti ni snob ;)

Tako je,nemojmo se kategorizovati,svako ide prema svojim mogucnostima...Ja sam predprosle god bila u Olimpik bicu i bilo mi je prelepo....Za izlaske ti je bolja Paralia,a blizu je,a Olimpik bic ima lepse plaze,a za soping tu je Katerini....Mada,i u Paraliji moze da se povoljno sopinguje...Mozes na izlet na Meteore,divno je...Mozes i do Soluna i kao sto si rekao Leptokarija i Nei Pori su tu....Sa autom i malo elana,moze to biti lep i zanimljiv odmor:cool::per:

...Mozes na izlet na Meteore,divno je...

Da, to mesto sam oduvek hteo da posetim. Podsetila si me i za Termopile koji isto nisu daleko, jel bio neko? Definitivno mi je odmor od 10 dana prekratak, na Krfu nismo stigli da obiđemo sve što smo hteli, a iznajmili smo auto na 5 dana + skutere 3 dana. Inače ko planira Krf, mogu dosta da mu pomognem.

Пребацићу ово у тему Грчка, јер је сувишно отварати теме за свако сеоце у Грчкој.

Знам људе који су летовали тамо, и врло су задовољни.
И нама је Неа Врасна долазила у обзир у два наврата, али нам се тај део Грчке не допада. А разматрали смо је због препорука оних који су тамо боравили.

Odlučio sam se za Zakintos, u ponudi su sledeće vile: Maria, Anadiomeni, Rania, Christina i Limnakia. Jel neko bio u nekoj od njih?

Našao sam Anadiomeni i Maria na Google Maps, lokacija im je savršena a ove 3 ne znam gde su.

Poslednja izmena:
Danas sam uplatio Laganas: 1.jul, 11 noćenja u Zante D'Oro preko Kufera (organizator Barcino Tours)

Hvala georgejune-u (jedna reputacija od mene :)), a ako ima nekog sa kim se poklapamo u terminu, nek ne ćuti ;)

Za Zakintos ides preko nacionalnog autoputa koji je skroz gotov!znaci od Soluna prema Kozani,pa Janina a onda kreces nadole prema Patri,prelazis na Peloponez i ides do mesta Kilini odakle uzimas ferry i za jedan sat si na Zakintosu.
Evo i raspored za ferry - http://www.zakynthos-net.gr/pag_eng/pages/info/entr_en.htm

To sam i mislio, hvala na potvrdi. Ali ako si upućen kakav je put od Janjine prema jugu? Čini mi se da nije autoput... Solun - Janjina je čudo, prolazio sam izgrađenim delom 2007-e i bolji put u životu nisam video.

edit: Evo pogledao sam preko GoogleMaps i put je sa samo 2 trake, ali nije previše vijugav (aka nije kanjon Morače). Deluje ok, jesi prošao nekad tu deonicu?

Poslednja izmena:
Ceo autoput `egnatia odos`(via ignacija) ,od Igumenice do Turske granice je super!Ja sam isao prema Zakintosu pre 3 godine,bili smo prvo na Lefkadi pa onda na Zakintosu-put je bio ok-nije `egnatia odos` ali je dobar,dve lente,pa dve u jednom pravcu itd.,nikakav problem,(samo neke krivine su bile ali nista gore od nasih puteva),pa prelazis preko novog prelepog mosta pre Patre(pamtim da je putarina bila visoka!),jos malo pa Kilini!

planiramo letovanje u Grckoj , po prvi put, i nemamo pojma sta bi odgovaralo 4-clanoj porodici sa malom decom ( 5 godina i 9 meseci). ono sto nam je vazno su ciste plaze na kojima ima hladovine, putovali bismo kolima...dobro bi mi doslo iskustvo nekoga ko je putovao sa bebom...kako je prosao , neki savet, znate vec...

Back