Kad si me vec "prozvao" da kazemo nesto korisno gospodji-ci....podjimo od nase prestonice,auto-putem do kraja istog.nadalje,obratiti paznju na traktore jer je sezona "paprikarskih" i drugih radova u okolini leskovca i vranja.put nije sjajan a jos ga "zacinjavaju" i veoma ceste radar-kontrole.da napomenem,da sam cuo od policajca(pre tri god) kada mi je oprostio kaznu,da ste im vi "musterije"("kad imaju pare za grcku...imaju i za kaznu").zato max oprez(obavezno stoje na ulasku u vranje!!!) a snimaju i jedan veoma pregledan most posle leskovca iz daljine,gde mislim da mnogi preticu(i ja!!) ...pa vas posle sacekaju. nasi vozaci su veoma solidarni pa upozoravaju,te obratite paznju..kroz grdelicku klisuru,je uradjen bas dobar put(mozda i previse dobar) pa to moze dati mladim vozacima polet.medjutim,padovi u krivinama su veoma losi.ako hocete da nesto konzumirate usput,licno preporucujem gospodu u motelu "predejane".cisto,kvalitetno,bogato,usluga na nivou,cene-evropske(moje licno misljenje).izvadite zeleni karton kod kuce jer je skuplji na granici.kroz makedoniju-ista prica.imaju dobar deo puta i nesto losiji ali podnosljiv.policija sa radarom,tu i tamo.na granicama..opusteno,narocito sa makedoncima.posle poznatih(neuspelih) pregovora sa grcima oko imena,desava se da provociraju ali bezazleno(u smislu.."posli ste kod brace grka,sta ima kod brace grka i sl").skoro su i pretresali grke koji idu u kazino u makedoniju...od grcke granice put je standardno dobar....treba samo dobro obratiti paznju kada budete u "visini" soluna i na onom velikom pravcu kada vidite u daljini da preko vaseg puta prelazi drugi("nadvoznjak") da znate da treba da skrenete pre njega i ukljucite se u atinski auto put sto dolazi iz grada soluna.kad sam prosao u aprilu,velika tabla je bila sklonjena a ostala ona mala(niska,pored puta) tako da sam jedva ukapirao..mislim da su je ponovo postavili zbog sezone...kad se vracate i "osetite" da se priblizavate solunu,obratiti paznju(ako ne ulazite u solun) na tablu EVZONI jer vam pokazuje da skrenete levo.ako promasite....put vas vodi u solun.ali pratite gde ima prekid zastitne ograde pa napravite prekrsaj polukruznim okretanjem.dolazeci od soluna ne moze se promasiti....ne obracam mnogo paznju na put,jer ga znam napamet.ako sam nesto rekao kontradiktorno,please... nek me neko ispravi...