GRČKA VIZA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Trebalo bi da zovem grcku ambasadu da zakazem predaju dokumenata za vizu. Putujemo muz, dete i ja. Problem je sto muz u pasosu ima adresu prebivalista i mesto stanovanja drugacije u odnosu na mene. Zanima me za koje vas licne podatake pitaju kada zovete da zakazete termin, i, sta mislite, da li cemo muz i ja moci da imamo jedan termin za predaju dokumenata. Unapred hvala!

Trebalo bi da zovem grcku ambasadu da zakazem predaju dokumenata za vizu. Putujemo muz, dete i ja. Problem je sto muz u pasosu ima adresu prebivalista i mesto stanovanja drugacije u odnosu na mene. Zanima me za koje vas licne podatake pitaju kada zovete da zakazete termin, i, sta mislite, da li cemo muz i ja moci da imamo jedan termin za predaju dokumenata. Unapred hvala!

Moj slucaj: u mom pasosu je beogradska adresa i vazi jos nekoliko godina ili dok se zakon ne promeni a kod dece i supruga novosadska.Nemam nameru da menjam pasos dok mu ne istekne vaznost.Nikada nismo imali problema prilikom apliciranja viza (grcka, madjarska, italijanska..) a uvek smo aplicirali za vize zajedno.
Prijavljivali smo adrese iz licne karte (tu smo prijavljeni svi na novosadskoj adresi), a ove godine kada smo zakazivali termin adresa ih nije ni zanimala samo datumi rodjenja i ko ce doneti dokumentaciju na predaju!
Raspitaj se, ali ne bi trebalo da bude nikakvih problema!

Anastasija,evo koliko ja mogu da ti pomognem:ukoliko putujete porodicno ostavljate podatke samo za jednog clana porodice a ostale clanove koji putuju samo navodite bez pojedinacnih podataka o svakom.Za tog koga prijavljujete traze:ime,prezime,tip vize,nacin putovanja(prevozno sredstvo),datum putovanja,konkretna destinacija u Grckoj,adresa stanovanja,fiksni i mobilni telefon,e mail,fax,zanimanje,datum rodjenja i broj pasosa.Za ostalo ne znam.Pozz

imam jedan problem pa se nadam da ce se naci neko da mi odgovori na ovo pitanje... Posto sam dobio Bugarsku vizu za 1 ulazak, a planiram da idem do turske, da li mogu da se preko grcke vratim za srbiju? Tj, sta mi je potrebno za grcku tranzitnu vizu i da li imam vremena (krecem na put 11.08)?
Isto me zanima, kako neko ko je nezaposlen moze da dobije grcku vizu? (to je pitanje za mog drugara koji putuje samnom a nezaposlen je)
Hvala unapred i nadam se brzom odgovoru!

@ludi maksa

Za prvi deo pitanja ne znam, ali evo sta se trazi u agenciji za grcku vizu za nezaposlena lica:

-2 fotografije
-Dokaz o nacinu izdrzavanja (dokaz o vlasnistvu pokretnosti ili nepokretnosti na osnovu kojih se ostvaruje prihod, izdavanje stana, stipendija i sl.)
-Za izdrzavane clanove domacinstva potvrda da su izdrzavana lica, potpisana od strane dva svedoka i overena u opstini ili sudu
-Fotokopija zdravstvene knjizice
-Fotokopija prve dve strane pasosa

Mozes pozvati njihov call centar za sve informacije 0900/777700

Srecno!

imam jedan problem pa se nadam da ce se naci neko da mi odgovori na ovo pitanje... Posto sam dobio Bugarsku vizu za 1 ulazak, a planiram da idem do turske, da li mogu da se preko grcke vratim za srbiju? Tj, sta mi je potrebno za grcku tranzitnu vizu i da li imam vremena (krecem na put 11.08)?
Isto me zanima, kako neko ko je nezaposlen moze da dobije grcku vizu? (to je pitanje za mog drugara koji putuje samnom a nezaposlen je)

Bolje ti je da trazis ponovo bugarsku vizu na osnovu turske jer da bi uradio grcku tranzitnu isto ti treba turska viza i sva ostala dokumentacija koja treba za ulaznu grcku vizu! I jos 35 eur! Tako da ti se ne isplati! A, sto se tice grcke vize za nezaposlene, to je prilicno tesko ako je individulna viza u pitanju! A, treba: 2 fotografije, kopija prve strane pasosa, obrazac za vizu, izjava o finansiranju overena u sudu ili opstini, dokumentacija od tog nekog ko finansira (npr, ako je u pitanju bracni drug onda kopija vencanog lista, potvrda o zaposlenju bracnog druga, fotokopija radne knjizice), zatim osiguranje i dokumentacija koja potvrdjuje rezervaciju smestaja, a ako je tranzit onda vizu maticne zemlje!

Mislim da bi za Grčki konzulat ovo bio neuobičajen zahtev - to da zatražiš Grčku tranzitnu vizu da bi se kopnenim putem vratio iz Turske u Srbiju. Kao što možeš videti na sajtu ambasade Grčke, oni su za tranzitne vize predvideli samo mogućnost da tranzitiraš preko nekog od njihovih aerodroma pa da ti daju vizu da bi mogao da prespavaš u nekom hotelu a ne da se grčiš na klupama u tranzitnom delu aerodromske zgrade. Ovo ne znači da nije moguće dobiti tranzitnu vizu za kopneni prelazak.

Ukoliko nisi imao bar jednu šengensku vizu u poslednjih par godina predlažem ti da ne tražiš sada tranzitnu vizu za ovakvo putovanje, a pogotovo da to ne radi tvoj drugar koji je nezaposlen, jer se može desiti da budete odbijeni.

Mislim da je u tvom slučaju mnogo lakše dobiti šengensku vizu za turističko putovanje prema već "uhodanom šablonu" pa treba razmotriti tu opciju, kad već želite da se vraćate preko Grčke ili da uradite što vam je ppatak predložio

da li neko moze da mi odgovori na sledece pitanje jako mi je hitno. da li pored overene kopije radne knjizice i uverenja o zaposlenju treba i neka potvrda o primanjima zaposlenog? hvala vam veliko

Ako neko nema radnu knjizicu i ne vodi se kao zaposlen....a radi u inostranstvu pod ugovorom i ima resident vizu.....sta od dokumenata bi trebao da prilozi za dobijanje Grcke vize i kolika je verovatnoca da vizu ne dobije?

Ako neko nema radnu knjizicu i ne vodi se kao zaposlen....a radi u inostranstvu pod ugovorom i ima resident vizu.....sta od dokumenata bi trebao da prilozi za dobijanje Grcke vize i kolika je verovatnoca da vizu ne dobije?

Treba da prilozi kopiju ugovora o radu i kopiju vize i ostalu dokumentaciju (opstu) slike, obrazac, osiguranje itd. Pise na site-u! Verovatnoca je 100 % ako ima legalan ugovor o radu i legalnu rezident vizu!

da li je neophodno da se prilozi original garantno pismo ili moze i poslato faxom? znam da na sajtu ambasade pise da je obavezan original ali sam nacuo da je dosta njih proslo i sa kopijom. jel imao neko iskustva sa ovim?

A evo sta traze za nezaposlene ali punoletne...(ja sam jos ucenica) Ja sam sve to danas predala...dakle informacije su sveze!
1 fotografija
potvrda iz skole da sam redovan ucenik
1 fotokopija prve strane pasosa
1 fotokopija prve strane djacke knjzice
1 fotokopija svedocanstva zadnje godine koju sam zavrsila(kod mene je u pitanju 3 god)
izjava u opstini da me otac/majka izdrzavaju i da ce oni snositi sve posledice i troskove u Grckoj(iako sam punoletna,jer sam ja nezaposelna)
i uverenje da mi je otac/majka zaposlen....
Kad malo bolje pogledate ne isplati vam se da putujete u Grcku...

U agenciji mi rekli....Grci ^%$*_%&^$ se plase da cemo mi mladi nezaposleni da odemo tamo,kod njih se zaposlomo i da se necemo vratiti jer je kod nas losa situacija u zemlji....
E bas nemam pametnija posla....

U agenciji mi rekli....Grci ^%$*_%&^$ se plase da cemo mi mladi nezaposleni da odemo tamo,kod njih se zaposlomo i da se necemo vratiti jer je kod nas losa situacija u zemlji....
E bas nemam pametnija posla....

U agenciji su ti rekli istinu, jer to je glavni razlog zbog kojeg postoji vizni režim. Ti imaš "pametnija posla" nego da ideš u zemlje EU da radiš ali mnogi, pogotovu iz južnog dela Srbije, ili nemaju nikakvog posla ili su bedno plaćeni za ono što rade pa bi rado da idu tamo gde im je bolje.

pasos mi vazi do 21.aprila sledece godine.....a htela sam da pravim individualnu multi sengen vizu...........znaci li to da prvo moram da pravim novi pasos ili mogu da prodjem i sa ovim? to pitam zbog onoga da pasos mora da vazi jos 6 meseci nakon isteka vize....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back