GRČKA VIZA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jel internet kafe ili bezicni internet, to odakle se javljas i kakva je situacija sa internetom, uopse, potos prvenstveno
Bežični internet, sad su ga mnogi montirali i to je sve besplatno, a odlična veza. Ja sam u Pefkariju i tu najmanje 3 hotela imaju wireless (besplatan) Hotel Akti, Esperia i KaPaHi, dajle nisam ni gledao. U Potosu nekoliko kafića ima free wireless... dakle, ako nosiš laptop onda nema troškova.

Inače, ja sam trenutno u bašti hotela Akti i tu nas trenutno četvoro sedi u hladu sa laptopovima. Sada je 15:17 temperatura je 27 oC u hladu (IDEALNO VREME) a sunce prži tako da ja, kao i mnogi drugi, vode računa o zdravlju svoje kože a na sunce tek posle 17h pa do 21h jer tek onda zalazi :) Ove godine, gomila laptopova na sve strane.

Hajd' prvo tebi da kažem, pošto si zabrinuta - a ne treba da budeš jer je DOVOLJNO to što imaš upisanu šengensku vizu od prošle godine. Dakle, tačno je da traže predhodni pasoš za one koji su poslednji izvadili posle 2006. ali, ako imaš u međuvremenu nalepljenu šengensku vizu, onda je to dovoljno.

E, hvala ti ko sestri...., baš mi se nije dalo da idem sad u opštinu i da jurim svedoke.... Želim ti lep i prijatan odmor. Uživaj, a ja ću u avgustu.

Dobro, je l hoćeš ti da pogledaš vizu i da PROČITAŠ šta piše u rubrici "duration of stay"?

ma malopre ti kazem 12 dana.
A data nam je na skoro mesec dana.
a jel hocesti meni sad da kazes da kad se budem vracala iz grcke, na granici ce mi traziti pecat koji je udaren na ulasku, pa da vide koliko sam ostala! :dash:
Iako pise 12, mogu ostati i 20. (ako imam lufta sa trajanjem vize, a imam, jedino nemam toliko odmora)

Na vizi stoji formalno na koliko je dana tazena. Ne razumam zasto bi mi onda dali skoro mesec dana, a trazila sam 12?!

ma malopre ti kazem 12 dana.
A data nam je na skoro mesec dana.
a jel hocesti meni sad da kazes da kad se budem vracala iz grcke, na granici ce mi traziti pecat koji je udaren na ulasku, pa da vide koliko sam ostala! :dash:
Iako pise 12, mogu ostati i 20. (ako imam lufta sa trajanjem vize, a imam, jedino nemam toliko odmora)
Auuu... ti si stvarno nedokazan slučaj!

Ako ti na vizi piše da možeš ostati 12 dana (Duration of stay), onda toliko i OSTAJEŠ i to je onaj broj dana koji se poklapa i sa osiguranjem! To što ti kao stoji da je viza na mesec dana (e to je formalno) znači... da u tom periodu (od tih mesec dana) možeš iskoristiti svojih 12 dana! A da li će to biti od prvog dana važenja vize ili par dana kasnije nije toliko bitno, ali je bitno na koliko dana imaš dozvoljeni boravak! Ambasada uvek daje više dana, ali to ne znači da možeš i toliko dana da iskoristiš.

E, hvala ti ko sestri...., baš mi se nije dalo da idem sad u opštinu i da jurim svedoke.... Želim ti lep i prijatan odmor. Uživaj, a ja ću u avgustu.
E, da sam žensko pa da mi kažeš: Sestro, brateee, ćale si, keve mi :D

Hvala na lepim željama, takođe.

Off topic: danas je toplije nego juče, 30 oC, voda oko 25 oC, pirka vetrić. Sjajno vreme, veče će biti božanstveno. Samo da potraje... :)

Auuu... ti si stvarno nedokazan slučaj!

Ako ti na vizi piše da možeš ostati 12 dana (Duration of stay), onda toliko i OSTAJEŠ i to je onaj broj dana koji se poklapa i sa osiguranjem! To što ti kao stoji da je viza na mesec dana (e to je formalno) znači... da u tom periodu (od tih mesec dana) možeš iskoristiti svojih 12 dana! A da li će to biti od prvog dana važenja vize ili par dana kasnije nije toliko bitno, ali je bitno na koliko dana imaš dozvoljeni boravak! Ambasada uvek daje više dana, ali to ne znači da možeš i toliko dana da iskoristiš.

Za to 'nedokazan slucaj' jos mi je neko rekao, ali ne secam se ko :zcepanje:
Ma ja cu ostati, a sledece godine, nadam se, nece nam ni trebati viza..... :think:

I jos nesto, kad popunjavas zahtev navodis od kad do kad ti treba i prilazes vucer i sami vide koliko ti dana treba. Onda bi mi vizu dali do 01.08. posto sam do 31.07. tamo.

Poslednja izmena:
Za to 'nedokazan slucaj' jos mi je neko rekao, ali ne secam se ko :zcepanje:
Ma ja cu ostati, a sledece godine, nadam se, nece nam ni trebati viza..... :think:

I jos nesto, kad popunjavas zahtev navodis od kad do kad ti treba i prilazes vucer i sami vide koliko ti dana treba. Onda bi mi vizu dali do 01.08. posto sam do 31.07. tamo.
Idi i ostani duze pa ces da napravis carinski (u nekim zemljama imigracioni) prekrsaj. Odobren ti je jedan ulazak u Grcku gde mozes ostati 12 dana u datom periodu koji su napisali u vizi. Ukoliko prekoracis broj dana za boravak na granici cak mogu i da te privedu ili u najboljem slucaju novcano da te kazne. Samim tim te evidentiraju kao prekrsajca pa ces na sledecem ulasku (ako ti ga dozvole) imati problema (sa i bez viza).
Ne mozes u jednoj zemlji boraviti koliko hoces i kad nema viza ukoliko ne regulises svoj status boravka u toj zemlji. Duzina boravka bez resenog statusa se razlikuje od zemlje do zemlje.

A ti radi kako hoces to je tvoja stvar i nek ti je sa srecom.

Idi i ostani duze pa ces da napravis carinski (u nekim zemljama imigracioni) prekrsaj. Odobren ti je jedan ulazak u Grcku gde mozes ostati 12 dana u datom periodu koji su napisali u vizi. Ukoliko prekoracis broj dana za boravak na granici cak mogu i da te privedu ili u najboljem slucaju novcano da te kazne. Samim tim te evidentiraju kao prekrsajca pa ces na sledecem ulasku (ako ti ga dozvole) imati problema (sa i bez viza).
Ne mozes u jednoj zemlji boraviti koliko hoces i kad nema viza ukoliko ne regulises svoj status boravka u toj zemlji. Duzina boravka bez resenog statusa se razlikuje od zemlje do zemlje.

A ti radi kako hoces to je tvoja stvar i nek ti je sa srecom.

Nije tacno, ali necu uopste da raspravljam, niti da ubedjujem nekog, bar za to sto se tice duzeg ostanka od dozvoljenih 3 meseca u drugoj zemlji, za pasose za koje ne treba viza!

A za vizu ok, ali ako ja navedem dan koliko mi treba, u ovom slucaju od 20.07. do 31.07. , zasto su mi dali do 14.08. ako vec vide u prilozenoj dokumentaciji, na vauceru pise gde i koliko ostajem, ne mogu sama da odredjujem kad cu ici, vec imam ugovoreno?! Onda bi svima davali na knap! :dontunderstand:
Posto ce na markici Grckoj biti udaren pecat ulaska, a posto mi pise 12 dana, hoces da kazes ako se ne vratim u tom roku, bez obzira sto mi viza vazi do 14.08. pravice mi problem, racunaju svakom ko koliko ostaje i dal mu pise 10 ili 12 dana, a vza traje na duze?!
Decko i ja smo planirali da iz Grcke odemo u Bugarsku, trazimo na granici tranzit, i posto ce to biti duze od navedenih 12 dana, pravice nam problem?!

Poslednja izmena:
Posto ce na markici Grckoj biti udaren pecat ulaska, a posto mi pise 12 dana, hoces da kazes ako se ne vratim u tom roku, bez obzira sto mi viza vazi do 14.08. pravice mi problem, racunaju svakom ko koliko ostaje i dal mu pise 10 ili 12 dana, a vza traje na duze?!
Decko i ja smo planirali da iz Grcke odemo u Bugarsku, trazimo na granici tranzit, i posto ce to biti duze od navedenih 12 dana, pravice nam problem?!

Ajde jos jednom da ponovim

Ti radi kako hoces to je tvoja stvar i nek ti je sa srecom i nadam se da ces proci bez komplikacija.

Svaki drugi moj odgovor po tom pitanju ce zavrsiti sa "nisi u pravu" ili sa tvojim opovrgavanjem istog tako da nema svrhe da se dalje raspravljamo o ovome, a i ni o cemu drugom.

nema nekog potvrdjenog pravila zasto je to tako. u svakom slucaju ti dobijes vizu na mesec dana a imas dozvolu 12 dana da ostanes u zemlji, sto se tice Grka to vazi za bilo kojih 12 dana u tom periodu ali na polisi osiguranja je tacno naveden datum od kad do kad traje

Svodi se na trajanje vize, a ja se mogu tranzitom vratiti i kroz Madjarsku?
Hoces reci da ja sa tom Grckom mogu striktno u Grcku?
Ja sam te nešto pitao za Bugarsku... A o ovome je pričano puno puta.
Trebalo bi da prvi ulaz u neku od zemalja potpisnica Šengenskog sporazuma, bude upravo u onoj zemlji koja je i izdala šengensku vizu (u ovom slučaju Grčka), a posle možeš da ideš gde hoćeš.
I mala napomena, Bugarska još nije potpisala Šengen, tako da nema nikakve veze sa tom grčkom šengenskom vizom uopšte. ;)

danas podigao pasose, sve je ok

- 3 dana i cao
Lep provod i lepo vreme ti želim. ;)

• Podržavam
Reactions: 27E
Nije tacno, ali necu uopste da raspravljam, niti da ubedjujem nekog, bar za to sto se tice duzeg ostanka od dozvoljenih 3 meseca u drugoj zemlji, za pasose za koje ne treba viza!

A za vizu ok, ali ako ja navedem dan koliko mi treba, u ovom slucaju od 20.07. do 31.07. , zasto su mi dali do 14.08. ako vec vide u prilozenoj dokumentaciji, na vauceru pise gde i koliko ostajem, ne mogu sama da odredjujem kad cu ici, vec imam ugovoreno?! Onda bi svima davali na knap! :dontunderstand:

Sjajno razmišljaš! :klap: Pa, kad bi moglo tako da se prelazi granica i ostaje koliko ko hoće, mi ne bismo imali ovu temu ni "milion" postova i problema!
Draga, dali su ti vizu do 14.08. za nepredviđene slučajeve, npr... Evo, reći ću ti moj slučaj: aranžman mi je od 1-10.08. i ja sam tražila vizu na 11 dana i toliko sam i dobila, osiguranje mi je do 16.09. ALI, desi se da je agencija zeznula stvar i moram da menjam datum polaska, tako da ću krenuti dan, dva, tri kasnije (još se ne zna). E, sad, ja ću i u ovom slučaju iskoristiti 11 dana u Grčkoj, ali ću iz zemlje izaći 13,14. ili 15. 08 umesto 12.08. i zato je sva sreća što mi viza traje od 1.08- 26. 08. Dakle, ja u tom periodu mogu da iskoristim 11 dana kad god hoću, pa jahala me agencija ili ne! :D

ZATO TO SLUŽI! :manikir:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back